Toneeluitvoering 2007


<< terug

Afgelopen weekend (16 en 17 februari 2007) was weer het culturele hoogtepunt van Eexterzandvoort; de uitvoering van de toneelvereniging. Twee avonden lang werd er een voorstelling neergezet; vrijdagavond was het gezellig druk met zoín 60 toeschouwers; zaterdagavond was het bommetje vol met meer dan 110 bezoekers. De vooraankondiging dat het een geweldig stuk zou worden, waarin veel te lachen viel had vele nieuwe bezoekers naar het dorpshuis getrokken. En die kwamen volop aan hun trekken. Dit keer geen eenvoudige boerenkamer, maar een bouwvallig ziekenzaaltje. Hoofdzuster Riny, gespeeld door Maaike Rozenveld, zwaaide er de scepter. Geplaagd door vele rampspoeden besloot ze de 2 interieurverzorgsters Janny en Ilona (Sia en Bernice) te bombarderen tot verpleegsters. Met verpleger Ernst-Paul (Duncan de Boer) en zuster Bep, (Carola) werden de drie patienten Eduard Kuypers de vierde (Dirk), mevrouw Visser (Grietje) en meneer Cohen (Hein) verzorgd. Hein had een rustige avond; het grootste gedeelte lag hij voor pampus in bed met gipsbeen, -arm en een groot verband om zijn hoofd. Mevrouw Visser en meneer Kuypers (met een zeer hete aardappel  in zijn keel) knokten vooral om het plekje bij het raam. En zo af en toe kwam dokter Bouwer (Wim Wilkens) de zaal onveilig maken. Onder andere liet hij met een welgemikte klap met de hamer patiŽnt Cohen weer onder zeil belanden. Dokter Bouwer bleek dan ook geen dokter te zijn, maar een patiŽnt met een tik. Eduard Kuypers de vierde bleek geen patiŽnt maar directeur en zo kwam alles weer op zijn pootjes terecht.

ít Was met name zaterdag een geweldige uitvoering en er werd uitstekend gespeeld. PatiŽnten werden op wel heel merkwaardige wijze van bed verwisseld en aan het eind werd de reanimatie-training nog even gedemonstreerd.

Na afloop was er beide avonden muziek van Eenmansband Chris uit Nieuw Amsterdam. De gehaktballen, slaatjes en satť smaakten uitstekend; drank en gezelligheid was er volop. Volgend jaar weer zoín feest.

JKS