TV Zandvoort weer op stoom...


<< terug

De jaarlijkse toneeluitvoeringen komen er weer aan. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari barst het spektakel los, beide avonden om 8 uur. Op woensdag 14 is de generale. Die is toegankelijk voor de kinderen van het dorp, begint om 7 uur en wordt zonder veel pauze gespeeld, zodat iedereen toch een beetje op tijd naar huis kan.

De echte uitvoeringen duren een stuk langer, ook al omdat we dit jaar een lang stuk spelen.

De titel is Gekkenhuis in het Ziekenhuis, en dat is het ook. Het stuk speelt niet in een eenvoudige boerenkamer, zoals meestal, maar in een ziekenhuis. Daartoe is het toneel in het dorpshuis door Harm Bakker vergroot. Ja, we staan nergens voor. Het wordt een dolle boel. Er gaan geruchten in het dorp over allerlei spektakel, en ik kan u verzekeren, het meeste is waar. Overigens, de meest schokkende scenes zullen bij de generale worden weggelaten. Er wordt nog druk geoefend door de spelers. Het gaat weer net zo slecht als altijd. Hoewel, het eerste bedrijf kennen we al een beetje. Joke Dekens heeft zich recent opgeworpen als regisseur. Ze heeft bij Marita geļnformeerd hoe streng ze mocht zijn. Ze is vanaf dat moment heel erg streng geworden, en dus zal het toch nog wel goed komen.. Tijdens de repetities wordt ook gewerkt aan de decorstukken, vandaar dat het op bijgaande foto’s soms een beetje een bende is. En wat er ook op te zien is, is dat er veel gelachen wordt als er iets mis gaat. Er gaat heel veel mis, en dus wordt er veel gelachen.

De crew is uitgebreid met een paar nieuwe spelers, Maaike van Grietje van Harm, en Duncan van de Nieuwe Dijk.

Kortom, komt allen, neem een presentje mee voor de verloting (wij zorgen zelf ook voor het een en ander), Chris doet weer de muziek en er zijn vast weer gehaktballen.

ds,20 januari 2007 (tekst)

gv,16 januari 2007 (foto's)