Toneelvereniging

Contactpersoon: Bart Wight
Adres: Oudedijk 11a
Telefoonnummer: 0598-371071
E-mailadres:
Locatie: repetities in het dorpshuis.
Contributie geen

Wat doen we?

Cultuur in Eexterzandvoort
Elk jaar studeert de toneelvereniging een blijspel in. Het is altijd weer even zoeken naar een geschikt stuk: het dorp is klein en het aantal spelers is dus niet zo groot. De jaarlijkse toneeluitvoering in het dorpshuis is het culturele hoogtepunt van Eexterzandvoort.
We spelen in het Drents, hoewel er soms merkwaardige soorten Drents gesproken worden. De stukken zijn goed te volgen voor niet-Drenten. De zaal is altijd afgeladen vol. Daarom hebben we sinds een paar jaar twee avonden, namelijk de vrijdag- en de zaterdagavond. Het grootste deel van de bezoekers is donateur, maar er is altijd ook wel een behoorlijk aantal betalende bezoekers. Wie donateur wil worden kan zich melden bij Bart Wight of op de avond van de uitvoering in de zaal. Na de opvoering gaat het feest tot diep in de nacht door. Het hele dorp op de dansvloer.
We willen er heel graag nieuwe spelers bij, want de kerngroep is maar klein. En de cultuur van ons dorp stort geheel in als we geen stuk op de planken kunnen brengen. Het leuke is dat we geen van allen enig talent hebben. Dus als je mee wilt doen en nooit eerder op de planken gestaan hebt, kun je bij ons meteen volwaardig meedoen. Ook hier voor kun je contact opnemen met: Bart, tel. 0598 468371071 of met Dirk Strijker, tel. 0598-468343.