Ons Dorp

Eexterzandvoort

 

een klein, maar levendig dorp in noordoost Drenthe op de grens van zand en veen, met zeer betrokken en aktieve inwoners en een uitgebreid verenigingsleven.

Op 1 januari 2007 stonden er in deze deelgemeenschap van gemeente Aa & Hunze 48 woningen en woonden er 146 mensen. Dit jaar zijn er, in het kader van landschappelijk bouwen, 3 nieuwe huizen gebouwd en komend jaar zullen er daar nog 3 bijkomen.

De uitbreiding van het dorp is een heel proces geweest, waarbij alle bewoners nauw betrokken waren. Het gevolg is dat Eexterzandvoort zijn open, landschappelijke ruimte behouden heeft.

Dezelfde openheid is, naast gastvrijheid, een goede eigenschap van deze kleine noorddrentse gemeenschap, waar nieuwe bewoners zich vrij snel en makkelijk mee kunnen identificeren.

Eexterzandvoort is, geschiedkundig, een jong dorp met een oorspronkelijk agrarische achtergrond,waar ieder volledig zichzelf kan zijn en van harte welkom is bij de verenigingen en alle dorpsaktiviteiten.

Door de ligging tussen de Hondsrug en de rivier de Hunze, met zijn meanders, en de omringende waterwingebieden, waarin mede door eigen werkzaamheid van de bewoners zelf, mooie wandelpaden aangelegd zijn, is er veel te genieten van de omringende natuur.