Opening sportveld Eexterzandvoort

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Eexterzandvoort heeft zondag 11 november het opnieuw ingerichte sportveld feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Jur Wiersum, kern- en buurtgericht werken, en Bert Wassink, wethouder sportzaken, legden als eerste een spelletjesparcours af, waarna de bewoners de strijd aangingen voor de titel sportkampioen Eexterzandvoort 2012.

De herinrichting van het sportveld was al lang een wens van de bewoners. Dit jaar konden we het realiseren. We hadden zelf nog wat geld in kas en met aanvullende financiële steun van de gemeente en de provincie Drenthe en met veel inzet van vrijwilligers was het mogelijk er weer een mooi veld van te maken. Het sportveld werd de afgelopen zomer al intensief gebruikt; maar nu hebben we het officieel in gebruik genomen.

Jur Wiersum deed de eerste aftrap bij de voetbaldoeltjes, Bert Wassink volgde, ondanks rugblessure, goed. Nadat de beide heren de rest van het parcours: de basket, de knikkerpotjes en de jeu de boulesbaan hadden afgelegd, waren de bewoners aan de beurt. Vooral de jeugd deed vol enthousiasme zijn best. De familie Rietman bleek de sportiefste familie, met Stijn, Guido en Isabel op de respectievelijk 4de, 3de en 2de plek. Maar de meeste punten had Ilse Witting en zij werd daarmee de sportkampioen 2012 van Eexterzandvoort.

Iedereen kan gebruik maken van het sportveld en we hopen dat veel mensen dat gaan doen. En als je een idee hebt voor een wedstrijdje; iets wilt organiseren: neem vooral initiatief. Er zijn vast mensen in het dorp te vinden die mee willen doen. Dus neem contact op met de activiteitencommissie, met het bestuur van dorpsbelang. Of bel of mail elkaar gewoon.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 november 2012 om 17:45