geslaagde schoonmaakactie

Zaterdagmorgen om 10 uur meldden zich de dorpsschoonmakers: 8 volwassenen en 6 kinderen. Paul Wayers zelfs met een trekkertje. De gemeente had gezorgd voor voldoende afvalzakken, knijpers en veiligheidshesjes Na een kop koffie vertrokken de vier ploegen, om alle zwerfvuil in en rond het dorp op te ruimen.

De oogst was niet zo heel groot; sommige stukken Eexterzandvoort zijn zelfs opmerkelijk schoon. Dat komt omdat een aantal dorpsbewoners regelmatig al wandelend zwerfvuil verzamelen en thuis in de vuilnisbak doen. Hulde!.

Een smerig punt is wel de talud bij het tunneltje onder de Dalweg. Veel lege blikjes en flesjes vonden we daar, maar ook een automat!. Bij de parkeerplaats bij de brug over de Hunze lag ook behoorlijk wat troep. We vonden daar zelfs de restanten van een bed. Ook in de bermen bij het natuurgebied lag nogal wat afval; blijkbaar achtergelaten door toeristen. Alles werd meegenomen en verzameld op het plein voor het dorpshuis.

Behalve dat alle troep wordt opgeruimd, is zo’n actie ook heel gezellig. Na afloop hebben we met z’n allen in het voorjaarszonnetje nog even nagepraat. De oorkonde voor alle deelnemers was weer verdiend; Eexterzandvoort gaat weer schoon aan het voorjaar beginnen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 maart 2009 om 17:38