burendag zeer geslaagd!

Stichting Dorpshuis d’Aol School en Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort hebben op zaterdag 20 september in Eexterzandvoort de Burendag 2008 georganiseerd. Dit mede ter afronding van de herinrichting van het plein. Het werd  een verffeest voor de kinderen!  Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en vond dit jaar voor de 3e keer plaats.  

Vanaf 14:00 uur waren de kinderen welkom om de door hun ingestuurde tekeningen, die door Renate en Yvonne op de achterwand van het fietsenhok waren aangebracht, in te schilderen. Dorpsbewoners kwamen vanaf half vier al binnengedruppeld om het kunstwerk van dichtbij te bewonderen en voor een gezellig praatje en een kopje koffie.  Ook was natuurlijk te zien hoe de noeste arbeid van een groep dorpelingen heeft geresulteerd in een schitterend fietsenhok en vernieuwd plein.

Zelfs enkele ouderen werden gemotiveerd om ook een tekening in te kleuren. Tussen het werken door hadden de kinderen veel plezier op en in het opblaaskasteel, en een enkeling met ezeltje rijden.

Ook het weer was schitterend, zodat met z'n allen flink genoten werd van hapje en borrel. 

Op het eind werden de kinderen en de kunstenaressen nog even in het zonnetje gezet onder luid applaus van alle aanwezigen. Tevens gingen de handen op elkaar voor alle buren en dorpsgenoten die mee hebben geholpen om het schoolplein te renoveren.

Dat de borrel nog een uurtje uitliep geeft alleen maar aan hoe gezellig het was.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 22 september 2008 om 23:30