Nieuwsberichten van 2024


AED update

Het heeft al op Fabeltjeskrant gestaan, maar toch ook even hier: het streefbedrag voor de AED is GEHAALD en er is zelfs nog wat financiele ruimte voor de jaarlijkse cursus. Waariin een klein dorp groot kan zijn!!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 juli 2024 om 12:09

Dorps BBQ

Op zaterdag 31 augustus is de jaarlijkse DORPS BBQ. Er volgt nog een briefje voor aanmelding. We hopen dat veel mensen weer salades inbrengen. Inloop om 18.30 uur, bakken om 19.05 uur. Want om 7 UUR hebben we, zoals het er nu uit ziet, een verrassing.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 juli 2024 om 11:48

Website

Eexterzandvoort had de eerste dorpswebsite van Drenthe, daarom hebben we inmiddels  erg last van de Wet van de Remmende Voorsprong ... . De huidige website stort namelijk langzaam in. Een werkgroepje van Dorpsbelangen is druk bezig een nieuwe te ontwikkelen. Dat instorten gaat nu zover dat de AGENDA niet meer zichtbaar is. Maar als je links op AGENDA klikt, dan kun je toch zien wat er staat te gebeuren.

Zoals Bermen maaien (27/7) en DorpsBBQ (31/8).


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 juli 2024 om 11:42

Bermen

Zaterdag 27 juli is er beperkt Bermmaaien. De trekker maait de bermen. Wel graag een paar helpers om borden en paaltjes bij te werlken. Geen inloop. We treffen elkaar hopelijk bij het Dorpshuis. Geen nazit of maaltijd. Dat gaat allemaal wel gebeuren op 5 oktober. Daarover later meer.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 juli 2024 om 11:36

Oud papier

Vrijdagmiddag 5 juli a.s. wordt vanaf 12.45 uur het oud papier weer opgehaald. Dit graag goed gebundeld voor 12.30 uur aan de openbare weg zetten. De helpers zijn deze keer: Rudie en Frits. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 1 november. Nieuwe helpers voor 2025 zijn altijd welkom!


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 juni 2024 om 20:19

Fraai optreden van TOGIDO

Gisteren was het optreden van muziekvereniging TOGIDO uit Eext. Ze komen elk jaar, en het is dan altijd mooi weer. Maar nu niet. Het regende de hele dag, en daarom werd het optreden verplaatst naar binnen. Nu is TOGIDO best een grote groep, met veel instrumenten. Daarom speelden ze op de vloer van de zaal. Het publiek zat op het podium. De omgekeerde wereld. Geen nood, het werd er alleen maar leuker van. TOGIDO gaf een swingend optreden. Soms kon er worden meegezongen. En gehackt, want het laatste nummer was Europapa.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 19 juni 2024 om 12:19

TOGIDO vanavond

Het optreden van TOGIDO, vanavond half 8, is vanwege het weer, deze keer niet op het plein, maar BINNEN IN HET DORPSHUIS.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 18 juni 2024 om 17:17

AED

De tussenstand bijdrage AED is op dit moment € 900.00

Echt geweldig dit !!

Als je ook nog wilt bijdragen, dat kan nog steeds

voor meer info : zie nieuwskrant

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 juni 2024 om 14:05

Gezond blijven

19 juni (en niet een maand later, zoals er eerst stond) is er een evenement in Gieterveen over gezond en actief leven. Wie wil dat niet? Zie bijgaande plaatje.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 juni 2024 om 10:04

Open tuindag bij Janke Boeck

Vandaag 10.30 tot 17 uur open tuin bij Janke Boeck, Krommedijk 4.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 juni 2024 om 09:58

Optreden TOGIDO

Op dinsdag 18 juni treedt TOGIDO opop het schoolplein. Komt allen


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 juni 2024 om 18:58

Opruimen langs N33

Vandaag, zaterdag 1 juni heeft een klein ploegje Zandvoorters rommel en afval opgeruimd uit de bosjes en paden langs de N33. Die was dit weekend dicht, vandaar.  Vroeg begonnen, om 8 uur, en om 10 uur waren we klaar en was er koffie in het Dorpshuis. We gaan dit later nog een keer doen in het winterseizoen. Nu staat er veel begroeiing en is niet alles te zien. Toch hadden we 7 zakken, die ter plaatse door wegonderhouder BAM meegenomen zijn.


Bericht geplaatst door: Redactie op 10 juni 2024 om 13:52

Bermen, Dorpshuis en Chinees 2

Het was een beetje nattig afgelopen zaterdag, maar wel weer heel succesvol. Er is gemaaid, het schoolplein is geschoffeld en schoongemaakt, de kozijnen en ook andere delen van de buitenkant van het Dorpshuis zijn grondig schoongemaakt.Ook binnenin is van alles gepoetst. Onder meer de toiletten, en de meeste zijn na afloop dichtgedraaid, omdat in de zomer er maar weinig grote groepen in het Dorpshuis zijn. dan hoeft er niet iedere keer alles schoongemaakt te worden. Kortom, een drukte van belang. Na afloop was er een drankje, en een lekere maaltijd van de Chinees in Wildervank. Het was een beetje krap bemeten; er waren meer eters dan waarmee gerekend was. Maar met yoghurt en vla met verse aardbeien van Meinardi, via de dorpswinkel in Eext, werden de laatste gaatjes gevuld. Hulde aan iedereen die meegedaan heeft.

De planning is dat er 27 juli opnieuw gemaaid wordt. Of we dan met bosmaaiers moeten uitrukken, dat hangt van droogte en nattigheid af. De laatste maaironde is 5 oktober. Dan hopen we af te sluiten met een eiegengemaakte maaltijd.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 mei 2024 om 09:35

Bermen, Dorpshuis en Chinees

A.s. zaterdag is er weer bermenmaaien. We hebben een doorlopend contract met de gemeente. Daar zit ook geld in voor sociale dingen, zoals gezamenlijk eten na afloop. We gaan op het Dorpshuis een grote beurt geven. En, bij voldoende belangstelling, is er een middagmaaltijd: chinees. Er is ook een vega-variant. Vooral aanmelden is nodig. Een appje of telefoontje naar Dirk 0623302334.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 20 mei 2024 om 10:37

Ledenvergadering Dorpsbelangen

A.s. donderdag, 20 uur, is er ledenvergadering van Dorpsbelangen. De agenda is inmiddels door Sandra bij iedereen bezorgd. Een belangriijk punt van discussie wordt hoe we precies de financiering van de nieuwe AED gaan regelen. Betaalt iedereen evenveel, doen we naar draagkracht, doen we het via vrijwillige bijdrage, verhogen we de prijs van het lidmaatschap, of nog anders.

Ook zijn er mededelingen te verwachten over de bestuurssamenstelling van het Dorpshuis: er is een nieuwe voorzitter. YES


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 20 mei 2024 om 10:33

Badminton op woensdag

Vanaf 8 mei is er weer woensdagsavonds vanaf 20 uur badminton op het sportveld. Gezellig en goed voor je conditie. Info bij Lidy en Sandra.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 mei 2024 om 10:22

FILM

Er is door iemand bedacht dat het leuk zou zijn als er in het winterseizoen soms eens een film gedraaid kan worden in het Dorpshuis. Wie heeft er zin om dit samen met anderen te organiseren? Melden bij Dirk, die dan liefhebbers aan elkaar knoopt tot een groepje.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 april 2024 om 19:07

AED

Jullie weten dat de AED die aan het Dorpshuis hangt, een aantal keren haar levensreddende diensten heeft bewezen. Het ding is inmiddels 18 jaar oud. Bij de jaarlijkse controle (zoiets als de APK) is hij wel  weer goedgekeurd, maar de controleur stelde voor hem te vervangen. Normaal worden ze na 15 jaar vervangen, dus deze is al over datum. Het leek erop dat de gemeente de financiering over de AED's over zou nemen, vandaar dat we even gewacht hebben met vervanging. Uiteindelijk blijkt de gemeente slechts met een kleine jaarlijkse bijdrage te willen komen, nog niet eens voldoende voor de jaarlijkse cursus voor reanimatie. Alles is meegenomen, maar dit lost ons probleem niet op.

Het bestuur van Dorpsbelangen heeft besloten dat er toch snel een nieuwe moet komen, ook al gaat het om een dik bedrag van meer dan 1500 euro. Daar komt het jaarlijkse onderhoud van krap 200 euro nog bij. De AED is van belang voor iedereen, dat is de afgelopen jaren gebleken, en daarom gaan we binnenkort een actie starten en hopen we dat alle huishoudens een bijdrage willen leveren. We komen binnenkort met een voorstel, maar dan weten jullie dit al. De nieuwe AED hangt er inmiddels, dankzij Floor en Jos.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 april 2024 om 18:07

Bankje

De bankjes op het sportveld vallen uit elkaar. Dennis heeft ze inmiddels verwijderd. Dorpsbelangen gaat op zoek naar geld voor vervanging, maar dat kan even duren.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 april 2024 om 17:57

NLDOET

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op zaterdag 16 maart was het weer NLDoet. Met prima werkweer waren er heel wat helpers. Een deel heeft afval uit bermen gehaald. Daaronder ook een paar jagersvrienden van Dennis die de bosjes en sloten langs de N33 schoongemaakt hebben. De anderen hebben bij het Dorpshuis dingen gedaan. Er is geschoffeld en gepoetst, soms op grotere hoogte. De struiken voor het plein zijn gekortwiekt en de bloembakken, die helemaal verrot waren, zijn gedemonteerd. Er is nog geen geld voor vervanging, de besturen denken er nog over na. We hopen dat we ergens een fonds kunnen aanboren.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 maart 2024 om 09:43

Vervolg NLDOET 16 maart

Op 16 maart doen we mee met NLDOET. belangrijke klus is de bermen van afval te ontdoen. We hebben het benodigde gereedschap inmiddels bij de gemeente gereserveerd.

Tussen de middag is er stamppot voor wie dat wil. Alleen bij voldoende belangstelling. Melden bij Sandra of Dirk via wattsapp of bellen of briefje. En graag zo spoedig mogelijk, zodat we weten of we wel of niet eten moeten koken :). 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 06 maart 2024 om 11:45

Spiekeriek

Van 8 tot 15 maart staat de De Spiekeriek in Spijkerboor bij café 'Het Keerpunt'. De Spiekeriek is een initiatief van de raadsfracties van de gemeente Aa en Hunze en bedoeld om grieven, wensen, opmerkingen voor de gemeente op de boom te spijkeren. 

Dus heb je wensen, ideeën of suggesties ( onze droomdagboeken) of grieven, ( bijv. bermonderhoud of de snelheid op de wegen) dan kan je dat door middel van een briefje kenbaar maken en op de 'Iek spiekeren'. 

Op 27 Maart vindt er dan een inwonersavond plaats in 't Klein genoegen in Eexterveen, waar de opbrengst wordt besproken. Daar ben je van harte welkom

Heb je wel een idee of suggestie maar niet de mogelijkheid om hem op de boom te spijkeren, laat het dan gerust weten dan zorgen wij ervoor dat het voor elkaar komt.

Hartelijke groet,
db.Dorpsbelangen
Dirk Strijker
Sandra Souwer
Jannet Scholma

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 februari 2024 om 14:03

Oud papier

Vrijdagmiddag 1 maart a.s. wordt het oud papier weer opgehaald. Graag zien de helpers dat dit voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg staat. Helpers deze keer zijn: Bart en John. De volgende ophaal ronde is vrijdag 5 juli. Wil je ook wel een keer mee helpen: meld dit dan bij Marjan


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 februari 2024 om 12:03

Alleen contant

Geen pin bij Toneel. Zorg dat je voldoende contant geld meeneemt.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 februari 2024 om 16:51

Inloop met eten

A,s, dinsdag is er weer Inloop om 10 uur. Tussen de middag maaltijd. Rode kool, aardappelpuree plus was er over is van de Toneeluitvoering.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 februari 2024 om 16:40

Toneeluitvoering.

Op vrijdag en zaterdag 9 en 10 februari is er weer uitvoering van Toneel: STRESS IN SPA EN WELLNESS DE HUNZE. Komt allen. Flyer komt in de bus.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 februari 2024 om 18:05

PAASVUUR

Het is nog even weg, maar op zondag 31 maart is er weer paasvuur op het land van Wim Wilkens aan de Oudelandsedijk. Takken brengen op zaterdag 30 maart. Details volgen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 januari 2024 om 11:20

NL Doet

Op zaterdag 16 maart is er NL Doet. Details volgens, maar we willen in elk geval bermen schoonmaken. Met name bij de visplaats bij de brug ligt veel troep. Hou de datum vrij.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 januari 2024 om 11:17