Nieuwsberichten van Redactie


Kerstmarkt in Eext

Zaterdag 16 december organiseert 'Onze Winkel' in Eext een kerstmarkt. Binnen en buiten de winkel zijn kraampjes met kerststukken, leuke kerstcadeautjes en allerlei andere producten die te maken hebben met Kerst en Oud en Nieuw. Er is voldoende lekkers te eten en te drinken. Dickensgroep 't Veenvolk zorgt voor de kerstsfeer met spelletjes, raadsels en ze beelden daarbij beroepen uit. En de Gasselter Blaoskapel zorgt voor de muziek. Alle reden om naar Eext te trekken. De kerstmarkt begint om 10 uur. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 december 2023 om 18:22

Kerstwinkel in Eext

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

In 'onze winkel' in Eext is achterin de winkel een schitterende kerstwinkel ingericht. Je kan er leuke oude kersversieringen vinden, maar ook allerlei handgemaakte hebbedingetjes, kaarten, kaarsen, kopjes noem maar op. Op sommige spullen zit een prijsje. En als er geen prijsje op zit, dan mag je zelf de prijs betalen. De opbrengst is voor de 'onze winkel.
Als je een goed tehuis zoekt voor je eigen kerstspulletjes, dan kan je ze daar ook onderbrengen. Zo krijgen oude, maar nog bruikbare en verkoopbare spullen een tweede leven.  

Voor degene die het niet weet: 'onze winkel' is de dorpswinkel van Eext, zonder winstoogmerk en in beheer van een coöperatie met leden uit Eext en omgeving.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 28 november 2023 om 11:46

Inloop

De inloop met maaltijd afgelopen dinsdag was weer heel genoegelijk. De volgende inloop is op dinsdag 12 december. Er is dan ook weer een maaltijd, bami met toebehoren en toetje, geproduceerd door een gastkok.


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 november 2023 om 16:03

Oud papier

Vrijdagmiddag 3 november a.s. wordt het oud papier weer opgehaald. Graag zien de helpers dat dit voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg staat. Helpers deze keer zijn: Bram en Dirk. Wil je voor maart, juli of november 2024 ook wel een keer mee helpen: meld dit dan bij Marjan. Het gaat om de eerste vrijdagmiddag van de maand en het duurt een dik uur.


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 oktober 2023 om 19:16

Oud papier

Vrijdagmiddag 7 juli a.s. wordt het oud papier weer opgehaald. Graag zien de helpers dat dit voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg staat. Helpers deze keer zijn: Bram en Rudie. Wil je ook wel een keer mee helpen: meld dit dan bij Marjan


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 juni 2023 om 20:25

Klaar voor het voorjaar

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Woensdagavond is met een klein clubje vrijwilligers het plein voor het dorpshuis even aangepakt: bosjes gesnoeid, geschoffeld en het oude blad van de herfst weggewerkt. Het was gezellig. Na afloop was er een lekkere kop koffie met paasstol verzorgd door Mariëlle. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 13 april 2023 om 09:46

Pleinonderhoud

A.s woensdagavond 12 April willen we graag vanaf 18.30 uur de beplanting op het plein bij het dorpshuis gaan snoeien en het onkruid  aanpakken. Het zou fijn zijn als we dit met zoveel mogelijk vrijwilligers kunnen doen want dan is het zo klaar. Dus heb je tijd en zin kom dan woensdagavond met eigen gereedschap naar het plein. Ook als je alleen een praatje wilt maken ben je natuurlijk welkom. Wil je het aan Mariëlle laten weten of je er bij bent: 06-14834156


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 april 2023 om 19:26

Broedkorven geplaatst

Afgelopen weken zijn in een aantal sloten bij ons dorp door Dennis broedkorven geplaatst. De wilde eend krijgt het de laatste jaren steeds moeilijker door hoge predatie druk in het broedseizoen. Het eendje zit vaak zo vast op het nest, dat het een erg makkelijke prooi is voor predatoren ( natuurlijke vijanden). Ook vroeg maaien van waterschapssloten helpt niet mee. Maar we willen ook een goede waterhuishouding, dus op plekken ook wel weer nodig. Daarom zijn deze broedkorven midden in de sloot een super oplossing. Predatoren kunnen er niet bij, en de maaier ook niet. Het heeft vaak wel even een tijdje nodig voordat de eenden het in de gaten hebben. Maar wanneer er een nest uitkomt, gaan die eendenkuikens later vaak ook weer in zulke korven broeden. Het is dus ook een investering voor de toekomst. Normaal worden deze korven een maand eerder geplaatst maar omdat toen nog niet bekend werd wie in ons gebied het jachtveld zou krijgen en dit nu rond is, heeft Dennis toch de korven alsnog geplaatst. Er waren overal al paartjes in de sloten, dus even afwachten of ze er dit jaar wel al gebruik van gaan maken. Het is een beetje kortdag maar we zullen zien. Op bijgevoegde foto staan de plaatsen waar je de korven kunt vinden.

Komende week gaat Dennis nog wildakkers inzaaien bij verschillende paardeweides. Dit biedt patrijzen en fazanten dekking en voedsel tijdens de broedperiode. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 08 april 2023 om 19:01

Oud papier

A.s vrijdag 3 maart wordt vanaf 12.45 uur het oud papier weer opgehaald. Je kunt het goed gebundeld voor 12.30 uur langs de weg zetten. de vrijwilligers die deze keer een handje helpen zijn: Dennis en Peter R. De volgende ophaalronde is vrijdag 7 juli


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 februari 2023 om 12:37