Nieuwsberichten van 2023


Kerstmarkt in Eext

Zaterdag 16 december organiseert 'Onze Winkel' in Eext een kerstmarkt. Binnen en buiten de winkel zijn kraampjes met kerststukken, leuke kerstcadeautjes en allerlei andere producten die te maken hebben met Kerst en Oud en Nieuw. Er is voldoende lekkers te eten en te drinken. Dickensgroep 't Veenvolk zorgt voor de kerstsfeer met spelletjes, raadsels en ze beelden daarbij beroepen uit. En de Gasselter Blaoskapel zorgt voor de muziek. Alle reden om naar Eext te trekken. De kerstmarkt begint om 10 uur. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 december 2023 om 18:22

Trapje

Als je binnenkort vanaf het podium in het Dorpshuis een toespraak wilt houden, dan hoef je niet meer via de coulissen, want er is nu een trapje het podium op. Het trapje zit met haken vast aan het podium en kan dus ook snel weer verwijderd worden. Het was een oude wens van de Toneelvereniging, en nu is ie er. Peter Rusting en Roel Liekstra hebben het ontwerp gemaakt, Roel had nog mooi beukenhout liggen en hij heeft het gemaakt. Met antislip, om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. De kwaliteit is typisch 'Liekstra': gaat nooit weer af. :). We zijn er heel blij mee: bedankt Roel en Peter.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 05 december 2023 om 10:12

Kerstwinkel in Eext

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

In 'onze winkel' in Eext is achterin de winkel een schitterende kerstwinkel ingericht. Je kan er leuke oude kersversieringen vinden, maar ook allerlei handgemaakte hebbedingetjes, kaarten, kaarsen, kopjes noem maar op. Op sommige spullen zit een prijsje. En als er geen prijsje op zit, dan mag je zelf de prijs betalen. De opbrengst is voor de 'onze winkel.
Als je een goed tehuis zoekt voor je eigen kerstspulletjes, dan kan je ze daar ook onderbrengen. Zo krijgen oude, maar nog bruikbare en verkoopbare spullen een tweede leven.  

Voor degene die het niet weet: 'onze winkel' is de dorpswinkel van Eext, zonder winstoogmerk en in beheer van een coöperatie met leden uit Eext en omgeving.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 28 november 2023 om 11:46

Sportraad en SLIGRO

We hebben een poosje geleden van een medewerker van de gemeente Aa en Hunze een cheque van 100 euro gekregen voor het Dorpshuis. De cheque was uitgeschreven door SportDrenthe om te stimuleren dat kantines en dorpshuizen een gezonder aanbod van drinken en eten doen. De cheque kon besteed worden bij groothandel SLIGRO. Frieda en Dirk zijn vanmiddag naar de Sligro in Emmen geweest om de cheque te gebruiken. We hebben gesproken met Wineke Holtrop van de Sportraad en met Eric Blaauwe van SLIGRO over wat we in het dorpshuis doen en of we wel een beetje gezond bezig zijn in Eexterzandvoort. En dat zijn we! Gezond koken, samen eten, vaak (ook) vega, sport op het sportveld, tafeltennnis, fruit op het Rustpunt, geen frituur, allemaal mooi. We hebben wat voorraden kunnen inslaan voor het dorpshuis en daar zijn we blij mee. Clubs en verenigingen, koop de komende tijd geen koffiemelk, we hebben 12 flesjes Halvamel in voorraad: In de keukenkast en in de voorraadkast van Dorpsbelangen in het voorraadhok.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 november 2023 om 20:23

Reanimatie 2023

Het gaat helemaal goed met de voorbereidingen van de Reanimatiecursus. De cursus is op 14 december, van half 8 tot half 10. We hebben al 16 (!!!!) deelnemers. Met 135 inwoners in Eexterzxandvoort en het bijbehorende buitengebied is dat meer dan tien procent van de inwoners. Er zullen weinig dorpen zijn die zo'n hoog percentage halen. Je kunt hier dus relatief veilig een infarct of zoiets krijgen. En er is nog ruimte voor meer deelnemers. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 20 november 2023 om 12:21

Inloop

De inloop met maaltijd afgelopen dinsdag was weer heel genoegelijk. De volgende inloop is op dinsdag 12 december. Er is dan ook weer een maaltijd, bami met toebehoren en toetje, geproduceerd door een gastkok.


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 november 2023 om 16:03

Reanimatie

De herhalingscursus Reamimatie gaat door. De kosten zijn 12,50 per persoon. De rest betaalt Dorpsbelangen. De cursus is op 14 december, half 8. Ook geschikt voor wie zoiets nooit eerder gedaan heeft. We hebben voldoende deelnemers, maar is nog ruimte. Wil je meedoen, dan melden bij Dirk Strijker of via de Fabeltjes enz. App. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 november 2023 om 20:19

Inloop Dorpshuis

Op 14 november is er weer inloop vanaf 10 uur in het Dorpshuis. Koffie etc. Tussen de middag is er weer lekker samen eten. Dit keer Stamppot Boerenkool met toebehoren en een heerlijk zelfgemaakt toetje. Meld even als je mee wilt eten. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 31 oktober 2023 om 12:06

Oud papier

Vrijdagmiddag 3 november a.s. wordt het oud papier weer opgehaald. Graag zien de helpers dat dit voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg staat. Helpers deze keer zijn: Bram en Dirk. Wil je voor maart, juli of november 2024 ook wel een keer mee helpen: meld dit dan bij Marjan. Het gaat om de eerste vrijdagmiddag van de maand en het duurt een dik uur.


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 oktober 2023 om 19:16

Toneel repeteert weer

De Toneelvereniging Eexterzandvoort repeteert weer. Er wordt een stuk ingestudeerd over wellnessbedrijf Eexterzandvoort! Op 9 en 10 februari is de uitvoering. De foto geeft een eerste impressie, hier natuurlijk nog met de (gewone) kleren aan.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 oktober 2023 om 11:26

Nieuwskrant

Sinds dit jaar brengt Dorpsbelangen weer een papieren Nieuwskrant uit. Je kunt ze hier ook digitaal bereiken.

Nieuwskrant 1 februari 2023

Nieuwskrant 2 april 2023

Nieuwskrant 3 augustus 2023

Nieuwskrant 4 oktober 2023

Nieuwskrant 5 Kerst 2023

 

De volgende wordt verwacht eind februari

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 oktober 2023 om 18:44

Tafeltennis

De Tafeltennisclub  heeft vandaag een robot in gebruik. Klik hier voor filmpje. Als we er nog een hebben, kunnen de spelers thuisblijven 😀.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 oktober 2023 om 15:00

bermen, poetsen en maaltijd

Het was gisteren een Eexterzandvoortse topdag. Er waren wel meer dan twintig poetsers, schoffelaars en maaiers. Het plein is weer top, het gebouw opgepoetst, de spullen van Rustpunt opgeborgen voor volgend jaar, de bermen ontdaan van gras en jacobskruiskruid,en dat afgerond met een gezellige maaltijd. Jannie had heerlijke hachee gemaakt, ze heeft het nog in de polsen van het roeren. Het rundvlees kwam van Jos Kroeze, wel 5 kilo. Daarbij puree uit de oven, en groente. En daar bovenop een traditioneel toetje, dikke rijst met rozijnen en kaneel. Voor sommigen een gruwel (er was ook vla uit een pak), voor veel anderen onverwacht eten uit vroeger tijd, en voor weer anderen gewoon lekker. De mislukte druivenjam van Frieda deed het daar uitstekend bij als saus. Kortom, een super afronding van het zomerseizoen. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 oktober 2023 om 10:28

Poetsen en maaien

Aanstaande zaterdag, 7 oktober, gaan we in en rond het Dorpshuis aan het werk, en is de laatste rond bermmaaien van dit jaar. Half 10 koffie. Na afloop voor het hele dorp een maaltijd. Als jhe je nog niet gemeld hebt voor het eten, dan uiterlijk donderdag, bij Dirk 06 23302334


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 september 2023 om 09:39

Grondboringen - 2

Zoals eerder aangekondigd zijn er de afgelopen tijd bij veel huizen grondboringen gedaan door bedrijf Wiertsema, om meer zicht te krijgen op de oorzaken van de schades aan veel huizen. Er is besloten om op 6 plekken nog diepere boringen te doen. De eigenaren van de betreffende percelen zijn daarvan op de hoogte. De boringen worden gedaan op 16 oktober. Dus als je  Wiertsema weer aan het werk ziet, dan weet je wat ze doen.  


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 september 2023 om 09:49

BBQ

Zaterdag a.s. Dorpsbarbecue bij het Dorpshuis. Er zijn 52 aanmeldingen, net geen record, maar wel heel veel. De weersvooruitzichten zijn schitterend. Half 7 inloop, 10 voor 7 een extra vergadering van Dorpsbelangen; duurt 5 mnuten. Daarna opening, vriendelijke woorden voor een pakketbezorger en om 7 uur bakken maar. Er zijn salades, door deelnemers gemaakt. Bieren wijn en vlees en vega is besteld. Alles wijst op een heerlijke avond.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2023 om 15:26

Sportweek Aa en Hunze

Voor de sportweek van de gemeente heeft Eexterzandvoort van alles in de aanbieding.

BADMINTON: woensdagavond op het sportveld, om 19 uur, bij goed weer

TAFELTENNIS: Open dag Tafeltennisclub Op batje

woensdag 20 september 14-16 uur en 20-22 uur in het Dorpshuis

RUNNINGTHERAPIE/Jans Kuik

Telefoon 0612721162

Bewegen voor je gezondheid
Aangeboden door: Running Therapie Drenthe
 Locatie:
Parkeerplaats zwembad Zwanemeer
Oude Groningerweg 18, Gieten
 Doelgroepen: Alle leeftijden
 Kosten: · Gratis
 We verwachten je 1x op
 21 september 2023 van 16:00 tot 17:30 uur of
 21 september 2023 van 18:00 tot 19:30 uur

Drie pijlers voor gezondheid. Gezonde voeding, bewegen en rust. Als deze 3 zaken in balans
zijn dan spreken we van een gezonde lifestyle. En ergens moet je dan beginnen. Running
therapie Drenthe biedt de mogelijkheid om in ieder geval kennis te maken met een breed
beweegaanbod. Tijdens deze clinic worden de beginselen van hardlopen besproken en
middels oefenvormen gaan we het ook uitvoeren. Er is aandacht voor de warming up en
cooling down. En het programma is zodanig opgebouwd, dat er ook aandacht is voor
oefeningen ter verbetering van de "core" en algemene kracht. Kun je niet hardlopen maar wel
wandelen. Ook dan is er de mogelijkheid om deel te nemen. Verder is er ruimte voor vragen.
Aarzel dus niet en geef je op. Wie weet waar het toe leidt.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2023 om 15:19

Koffie ochtend van 8 augustus

De koffie ochtend van 8 augustus in het dorpshuis komt helaas te vervallen. Na de vakantie periode hopen we iedereen weer te zien. 

Op 12 september is de eerstvolgende koffie ochtend. Tot dan!


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 07 augustus 2023 om 13:21

Bermen

A.s. zaterdag worden de bermen gemaaid. Omdat veel mensen met vakantie zijn  is er geen koffie of maaltijd. Wel graag een paar mensen met bosmaaier voor het nalopen van belangrijke plekken: schrikhekken, verkeersborden en plekken waar teveel onkruid staat. 10 uur Dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 juli 2023 om 13:08

Grondboringen

Voor onderzoek naar de oorzaak van verzakkingen en scheuren in huizen in Eexterzandvoort worden er in augustus bij de betrokken huizen grondboringen gedaan. Dat gebeurt door bedrijf Wiertsema. De bewoners van de huizen waar het om gaat hebben inmiddels een email gehad met gedetailleerde uitleg.

Als je dus activiteiten ziet door bedrijf Wiertsema (zie foto), dan weet je wat er aan de hand is.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 juli 2023 om 09:53

Barbecue

De jaarlijkse dorps-bbq is verplaatst naar zaterdag 9 september. De buren hebben een week eerder een tuinfeest en tegelijk is niet handig. Nader bericht volgt later.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 juli 2023 om 09:57

Sporten - badminton

Afgelopen woensdag is er met succes gebadmintond op het sportveld, georganiseerd door Lidy en Sandra. Hulde voor hen! Er  waren heel wat deelnemers, en dat terwijl er getafeltennist werd in het Dorpshuis, en er daar ook nog een vergadering van grijze heren was. Volgende week weer, de hele zomer door. EEXTERZANDVOORT KOMT ZO NOG MEER IN BEWEGING.

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 juli 2023 om 09:53

Sport verschoven

De sport/badmintonactiviteiten die voor vanavond gepland waren, zijn wegens de weersomstandigheden verschoven naar volgende week 12 juli. Komt dan allen, nu dus niet


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 05 juli 2023 om 17:49

Oud papier

Vrijdagmiddag 7 juli a.s. wordt het oud papier weer opgehaald. Graag zien de helpers dat dit voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg staat. Helpers deze keer zijn: Bram en Rudie. Wil je ook wel een keer mee helpen: meld dit dan bij Marjan


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 juni 2023 om 20:25

Goed nieuws van SKV

Onze provider van internet etc., SKV, heeft besloten dat de toeslag van 5 euro per maand voor buitengebiedtoeslag komt te vervallen. Hulde voor SKV.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 juni 2023 om 11:48

Excursie WMD-gebied

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Wat een leuke excursie afgelopen zaterdag. Met zo'n 15 dorpsgenoten op de fiets, en 1 in de auto, met Berend Wegman en peter Bartelds van de WMD op pad in het WMD-gebied. Onder andere de orchideeënvallei bekeken; je kijkt je ogen uit. En veel vragen en discussie, en heerlijk weer. Kon niet beter. Bijgaand wat foto's. Gaan we vaker doen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 05 juni 2023 om 20:44

Jachtveld

Eindelijk is het zover, Dennis is sinds gisteravond officieel de nieuwe jager. We hebben alle handtekeningen gezet en hem op het schild gehesen. Dank aan iedereen die hiervoor zijn of haar best heeft gedaan. 

Musenblätter - Das unabhängige Kulturmagazin


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 31 mei 2023 om 13:24

BESTEL VIA SPONSORKLIKS

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort, zonder dat het jou een cent extra kost!

Bestel online hondenvoer of paardenvoer via De Huisdiersuper en Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote winkels als COOP, Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort. En het kost je niets extra!

Wil je Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort ook GRATIS sponsoren? Klik dan HIER.

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort. Voor jou een kleine moeite, voor Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.

Hoe werkt het? Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.

Je blijft anoniem. Noch SponsorKliks, noch Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 mei 2023 om 12:38

Bermen, Dorpshuis en Chinees

Het was zaterdag een drukte van belang bij het dorpshuis. Het was de eerste keer dat de bermen werden gemaaid. Ook werd het Dorpshuis gepoetst. En na afloop was er Chinees voor zo'n twintig Zandvoorters. Kortom, een active en leuke zaterdag, met mooi weer. Dank aan alle vrijwilligers, jong en oud. Aanstaande zaterdag is het weer raak, maar anders. Dan is er een excursie naar het WMD-gebied. Koffie en inleiding vooraf, om HALF 10.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 mei 2023 om 10:46

Excursie WMD-gebied

Op zaterdag 2 juni houden we een excursie in het WMD-gebied. Peter Bartelds en Berend Wegman van de WMD zijn onze begeleiders. We beginnen op half 10 (!!!) in het Dorpshuis. Daar koffie, toelichting door de WMD en toelichting op het jachtveld door Dennis. Daarna OP DE FIETS  het veld in. Dus; FIETS MEENEMEN. Na afloop drankje en hapje in het Dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 mei 2023 om 16:25

Biljarten

 

Vrijdag 12 mei

Feestelijke prijsuitreiking van de biljartclub in de buitenlucht, na eerst heerlijk gegeten te hebben in De Groeve


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 mei 2023 om 18:05

Broedseizoen


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 mei 2023 om 08:44

Paasvuur

Een paasvuur is leuk, maar dan moet ie wel opbranden. Dat lukte dit jaar niet goed. Afgelopen weekend heeft Dennis zonder succes een poging gedaan het restant op te branden. Het was nog te nat. Gisteren is het na een paar mooie droge dagen Johan wel gelukt. Komt het toch nog goed.

Overigens, ons paasvuur stond vorige week met foto in De Schakel. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 20 april 2023 om 10:50

Klaar voor het voorjaar

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Woensdagavond is met een klein clubje vrijwilligers het plein voor het dorpshuis even aangepakt: bosjes gesnoeid, geschoffeld en het oude blad van de herfst weggewerkt. Het was gezellig. Na afloop was er een lekkere kop koffie met paasstol verzorgd door Mariëlle. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 13 april 2023 om 09:46

Paasvuur

Het was een bescheiden maar gezellig paasvuur. Veel dorpsgenoten hebben een leuke avond gehad. We hebben vergunning voor de komende 4 jaar, dus wordt vervolgd. En volgend jaar proberen we weer consumpties te regelen, de rode wijn werd gemist.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 april 2023 om 19:10

Pleinonderhoud

A.s woensdagavond 12 April willen we graag vanaf 18.30 uur de beplanting op het plein bij het dorpshuis gaan snoeien en het onkruid  aanpakken. Het zou fijn zijn als we dit met zoveel mogelijk vrijwilligers kunnen doen want dan is het zo klaar. Dus heb je tijd en zin kom dan woensdagavond met eigen gereedschap naar het plein. Ook als je alleen een praatje wilt maken ben je natuurlijk welkom. Wil je het aan Mariëlle laten weten of je er bij bent: 06-14834156


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 april 2023 om 19:26

Broedkorven geplaatst

Afgelopen weken zijn in een aantal sloten bij ons dorp door Dennis broedkorven geplaatst. De wilde eend krijgt het de laatste jaren steeds moeilijker door hoge predatie druk in het broedseizoen. Het eendje zit vaak zo vast op het nest, dat het een erg makkelijke prooi is voor predatoren ( natuurlijke vijanden). Ook vroeg maaien van waterschapssloten helpt niet mee. Maar we willen ook een goede waterhuishouding, dus op plekken ook wel weer nodig. Daarom zijn deze broedkorven midden in de sloot een super oplossing. Predatoren kunnen er niet bij, en de maaier ook niet. Het heeft vaak wel even een tijdje nodig voordat de eenden het in de gaten hebben. Maar wanneer er een nest uitkomt, gaan die eendenkuikens later vaak ook weer in zulke korven broeden. Het is dus ook een investering voor de toekomst. Normaal worden deze korven een maand eerder geplaatst maar omdat toen nog niet bekend werd wie in ons gebied het jachtveld zou krijgen en dit nu rond is, heeft Dennis toch de korven alsnog geplaatst. Er waren overal al paartjes in de sloten, dus even afwachten of ze er dit jaar wel al gebruik van gaan maken. Het is een beetje kortdag maar we zullen zien. Op bijgevoegde foto staan de plaatsen waar je de korven kunt vinden.

Komende week gaat Dennis nog wildakkers inzaaien bij verschillende paardeweides. Dit biedt patrijzen en fazanten dekking en voedsel tijdens de broedperiode. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 08 april 2023 om 19:01

Paasvuur

Takken brengen zaterdag 8 april, 10-16 uur aan de Oudelandsedijk. Ontsteken zondag 9 april, 20 uur. We hebben vandaag een meerjarige ontheffing ontvangen!! Beperking: we mogen niet branden bij Noordoostenwind.

We hebben zaterdag 8 april in de morgen hulp nodig bij de opbouw. Melden bij Dirk 0623302334


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 maart 2023 om 14:00

Jachtveld

Dorpsbelangen en Landbouwvereniging hebben een akkoord over de opvolging van Thiemo Meertens voor ons jachtveld. Dennis Roossien neemt het lopende contract over. Dat betekent dat er niet opnieuw getekend hoeft te worden. Grondeigenaren en vereniging Dorpsbelangen krijgen wel wat minder inkomsten. Details moeten deze week verder worden uitgewerkt.

We zijn heel blij dat we een jager uit eigen dorp hebben, die we het graag toevertrouwen. Het heeft allemaal even geduurd want het moest zorgvuldig. Toelichting op de ledenvergadering van Dorpsbelangen (16 mei). Wie bezwaar heeft of nu details wil weten moet zich uiterlijk zondag a.s. melden bij Dirk Strijker 06 23302334.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 maart 2023 om 09:42

Reflecterende huisnummerbordjes

Op de laatste vergadering van Dorpsbelangen is gesproken over levensreddende reflecterende bordjes met huisnummer voor aan de weg. Zodat de ambulance je kan vinden. Dat is opgepakt door Wim en Greet en die zijn aan het inventariseren. Zie ook Fabeltjeskrant. Ze kosten vooreerst 29 euro, wordt wellicht een beetje minder. Als je je nog niet gemeld hebt, dan kan dat naar greetpolman@gmail.com


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 maart 2023 om 19:36

PAASVUUR

We zijn van plan weer een paasvuur te organiseren. De vergunning is aangevraagd, maar nog niet verleend. Dus onder voorbehoud: takken kunnen worden gebracht op zaterdag 8 april, 10-16 uur. Dezeelfde plaats als de afgelopen jaren: het land van Wim Wilkens aan de Oudelandsedijk. Als het doorgaat, gaat de bult op zondag 9 april, 20 uur in de hens. Allen welkom, om de boze geesten verjaagd te zien worden.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 maart 2023 om 13:43

Oud papier

A.s vrijdag 3 maart wordt vanaf 12.45 uur het oud papier weer opgehaald. Je kunt het goed gebundeld voor 12.30 uur langs de weg zetten. de vrijwilligers die deze keer een handje helpen zijn: Dennis en Peter R. De volgende ophaalronde is vrijdag 7 juli


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 februari 2023 om 12:37

Inloopmorgen met gezamenlijk eten

Tegenwoordig hebben we op de 2e dinsdag van de maand de inloopmorgen in het Dorpshuis voor iedereen die zin koffie en een praatje heeft. Dus ook vandaag, 14 februari. We waren met zo'n tien personen,een prima opkomst voor een dorp met 50 huizen. Met volop lekkere cake, die over was van de toneeluitvoering. Deze keer was er ook weeer een gezamenlijke maaltijd, waarvoor 8 deelnemers. Stamppot boerenkool, versgemaakt. Aardappels ter plaatse geschild door Frieda en Dirk. Met gehaktballen en jus die ook over was van toneel, net als de mosterd. Nee, we gooien niks weg. Vla en yoghurt na. Lekker en gezond eten en hartstikke gezellig. We hebben afgesproken op 11 april weer samen te eten. En op 14 maart is er een inloop zonder maaltijd.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 februari 2023 om 20:32

Reanimatie

De man die 2 weken geleden door onze Eexterzandvoortse helden is gereanimeerd is inmiddels bij kennis en maakt het naar omstandigheden goed. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 februari 2023 om 12:45

Toneel

Vrijdag en zaterdag toneel, 8 uur


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 februari 2023 om 19:24

LEVENSREDDEND

Vorig najaar heeft Dorpsbelangen een opfriscursus Reanimatie georganiseerd, met heel wat deelnemers. Die cursus is ook bedoeld om de AED, die aan het Dorpshuis hangt, te kunnen benutten. En dat bleek vorige week donderdag weer eens heel hard nodig.


Een fietsers uit Veendam kreeg een hartstilstand op de Nieuwedijk. Iemand van het Waterschap en omwonenden waren er snel bij en belden 112. Er kwamen ambulances en de reddingshelikopter. In de tussentijd probeerden Catry Rusting, Johan Kroeze, Janke Boeck en Floor den Dunnen de man te reanimeren, met de hand en met de AED. En dat is gelukt. Uiteindelijk is de man naar het UMCG vervoerd. Hoe het met hem afgelopen is weten we niet. Hulde, hulde, hulde voor de dorpsgenoten die zo goed ingegrepen hebben. Het is al de tweede keer dat er met de AED een leven is gered. Het apparaat is nu tijdelijk afwezig. Het is meegegaan naar het UMCG, want er moeten na gebruik nieuwe pads in.

Het is dus hartstikke belangrijk dat er hier een AED is, en dat er veel mensen zijn die kunnen reanimeren en het ding kunnen gebruiken. We hebben al afgesproken dat we dit najaar opnieuw een opfriscursus organiseren. Hoe meer deelnemers, hoe liever. Er komt later dit jaar wel bericht over.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 31 januari 2023 om 09:14

GP Eext

Op zondag 12 februari is er weer de off the road motorcross van Eext. Zie verder website gpeext.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 januari 2023 om 15:49

Bermen en meer

Er zat een verzakking in het fietspad bij het bruggetje in het WMD-gebied. Die is inmiddels gerepareerd door WMD. Er valt weer veilig overheen te fietsen.

In de S-bocht van de Dalweg heeft de gemeente een reparatie gedaan. Er is toegezegd dat er op dat punt binnenkort ectra graskeien worden gelegd. Ook komt er binnenkort een ploeg van de gemeente om ook op andere plekken schade aan bermen te verhelpen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 januari 2023 om 10:18

Toneeluitvoering

Toneelvereniging “Zandvoort” speelt op 10 en 11 februari 2023 om 20.00 uur,, in dorpshuis Eexterzandvoort

 ‘LEUK DAT WE ER ZIJN’       

Een blijspel in 3 bedrijven van Anne Terwisscha. 

Het is de 1e opvoering van het stuk en de auteur komt zelf kijken; weer een echte première dus

Na afloop grote verloting

 

Rick en Geert zijn door hun baas naar Spanje gestuurd om de markt voor ‘een speciaal product’ te verkennen. Hun vrouwen zijn mee en ze zitten met zijn 4-en is een lekkend zomerhuisje. De eigenaar daarvan is nogal kort voor de kop en ‘krijgt anders nooit klachten’. Tussen de echtgenotes botert het niet en de werkzaamheden vlotten evenmin. Er komt onverwachts bezoek en er komen ook nog twee fietsters schuilen, met niet zulke goede bedoelingen. Het leidt tot veel verwikkelingen en tot uit- en aankleed partijen. De onderbroeken vliegen over het toneel. En het is de vraag of het wel goed komt.

Komt allen, waarin een klein dorp groot kan zijn


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 januari 2023 om 10:09