Nieuwsberichten van Redactie


Carbid

Ter info: oudjaarsmiddag wordt er met carbid geschoten op het sportveld.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 december 2022 om 13:05

Oud papier

Vrijdagmiddag 4 november a.s. komt de kraakauto vanaf 12.45 uur weer langs om het oud papier op te halen. Wil je het voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn: Peter A. en Dirk S.. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 3 maart 2023. Wel een keer helpen?: meld dit dan bij Marjanne.


Bericht geplaatst door: Redactie op 01 november 2022 om 14:44

Energie

De gemeente stuurt regelmatig een nieuwsflits over energie en duurzaamheid. In deze eerste nieuwsflits vindt u veel tips en worden we uitgenodigd om mee te doen! Zie link nieuwsflits energie


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 oktober 2022 om 10:44

Tafeltennis

Er wordt weer gesport.  Dit keer buiten vanwege het schitterende weer. Het restant van het veldseizoen?

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 oktober 2022 om 20:28

Toneel

Toneel is al weer aan het repeteren. Op 10 en 11 februari is de uitvoering. Zet het in je agenda.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 oktober 2022 om 20:27

Nog eenmaal Oostermoer 2022

Wat hebben we als dorp toch een prachtige wagen mogen bouwen voor de optocht van de oostermoertentoonstelling afgelopen week. Vele donderdagavonden is er door een enthousiaste groep mensen aangewerkt en het resultaat mocht er zijn ( Zie bijgevoegde foto"s ). Meer foto's van het maken zijn natuurlijk welkom.

Dan ook nog een algeheel woord van dank van de organisatie stichting Oostermoer 2022:

Je knippert even met je ogen en de Oostermoerweek is voorbij. Afgelopen week zat nokkievol activiteiten. Activiteiten voor jong en oud. Een seminar waarin we spraken over de relatie tussen boer en burger, een eenakter met spelers uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort, meerdere kansen om naar de boerderij te gaan, een pubquiz, een bakwedstijd, de midnightwalk, we hebben met kinderen aardappelen gerooid, een plattelandsfair én een grandioze optocht. En dan hebben we nog niet eens alles genoemd.

We willen iedereen nogmaals hartelijk danken voor deze geweldige Oostermoerweek. Met elkaar hebben we een mooie herinnering gemaakt, waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.  Het succes lag in handen van de inwoners. Ook al hadden we het wedstrijdelement geschrapt, jullie gingen voor die tien en haalden dat met verve. Degene die het dorp inreed, werd meegezogen, nieuwsgierig naar meer.  Dus dank aan alle inwoners die daaraan een actieve bijdrage hebben geleverd. Maar ook aan alle vrijwilligers zoals de EHBO en de toneelspelers van de eenakter, de sponsors die ons ondersteunen, de club van vijftig voor hun bijdrage en de mensen van catering Teuben. Nog een keer knipperen en de week is weg. Het dorp was binnen een dag weer zo goed als opgeruimd. Ook daarvoor verdienen jullie een vette pluim.  

 Normaalgesproken wordt het Oostermoerfeest eens in de tien jaar in Eext georganiseerd. Hoe de wereld er over tien jaar uit ziet, weten we niet. Maar een dergelijk dorpsfeest zoals deze komt er wat ons betreft sowieso.

 Dank, Organisatie Oostermoerfeest 2022


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 13 juli 2022 om 20:18

Oud papier

Vrijdagmiddag 1 juli a.s. komt de kraakauto vanaf 12.45 uur weer langs om het oud papier op te halen. Wil je het voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn: Peter A. en Dirk S.. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 4 november 2022. Wel een keer helpen?: meld dit dan bij Marjanne.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 juni 2022 om 17:15

Update oostermoerfeest

Nog een paar weken en dan begint het Oostermoerfeest in Eext. Aan onze eigen wagen wordt flink gebouwd maar er moet nog wel wat gebeuren dus de kartrekkers hopen deze laatste weken ook veel vrijwilligers te mogen verwelkomen om er een prachtig eindresultaat van te maken.

Dan nieuws over het progamma in Eext De laatste onderdelen zijn hieraan toegevoegd. We hebben dus weer een aantal nieuwtjes voor u:

Eenakter ‘Op Oostermoer’. Spelers van de toneelverenigingen uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort spelen samen in de eenakter ‘Op Oostermoer’. Een toneelstuk geschreven door Geertje Enting uit Anderen. In het stuk wordt de verbinding gezocht tussen de dorpen Eext, Anderen en Eexterzandvoort door iets wat hun alle drie raakt en ook raakt aan het voortbestaan van Oostermoer: een gezamenlijk probleem en een gezamenlijke oplossing na twee jaar uitstel van Oostermoer vanwege corona. De Oostermoercommissie in het stuk is een knipoog naar de bestaande commissie die het hele Oostermoerfeest in werkelijkheid moet organiseren en daar heel veel tijd in steekt. In dit stuk speelt die Oostermoercommissie een heel bijzondere rol vanwege een origineel idee om zoveel mogelijk mensen uit de dorpen naar Oostermoer 2022 te krijgen. Maar of iedereen dit geweldige idee kan waarderen…?

Deze voorstelling is op donderdagavond 7 juli.19.30 uur. De toegang is vrij, maar zorg dat u op tijd bent, om geluiden tijdens de uitvoering te voorkomen.

Seminar ‘Oostermoer, voor burger en boer’. Het Oostermoerfeest heeft vanaf het bestaan al als doel om verbindingen te leggen. Het was van oudsher een landbouwtentoonstelling voor het grote publiek, waarbij vee en machines werden tentoongesteld. Het belang van een goede verbinding tussen boer en burger is in deze tijd groter dan ooit. De kloof tussen boer en burger lijkt in het land echter steeds groter te worden. Maar, is dat in onze omgeving ook zo? Hoe ziet de relatie tussen boer en burger er eigenlijk uit hier? Er zijn al vele initiatieven ontstaan om verbinding te leggen. Maar, niet elk boerenbedrijf is daarvoor geschikt. Wat kunnen we doen? Met sprekers als Tom ten Kate (Drents Agrarisch Jongeren Kontakt), Geert Lindenhols (akkerbouwer en voorzitter Drenthe Boert Bewust en eigenaar Geerts Best), Peter Oosterhof (melkveehouder), Geesje Rotgers (onderzoeksjournalist Agrifacts) gaan we op zoek naar het antwoord tijdens het seminar ‘Oostermoer, voor burger en boer’. Op dinsdagavond 5 juli leveren we samen met de gemeente Aa en Hunze, Rabobank en LTO een actieve bijdrage aan de verbinding Boer en Burger met dit seminar ‘Oostermoer, voor burger en boer’. Aanmelden hoeft niet, maar het is voor ons wel prettig om te weten hoeveel mensen er komen. Dus meld u aan via Oostermoerfeest.nl. Hier staat ook meer informatie over de sprekers.

Oldtimer trekkers en landbouwmachines. Naast de prachtige merries en veulens trekken mooie en bijzondere oldtimers de show tijdens de plattelandsfair op zaterdag 9 juli. Oude machines, trekkers en landbouwmaterieel, wie is er niet gek op. Verzamelaars uit de omgeving stallen hun oldtimers op de brink voor het evenemententerrein. Heeft u een historische trekker, landbouwmachine of stationaire motor? Mogelijk is er nog ruimte. Neem contact op met Evert Mennega voor meer informatie via (0592) 261830.

Toch tuinkeuring en tuinverlichting. Vanuit de commissie Straatversiering is via de contactpersonen gepeild of er belangstelling was voor de individuele tuinkeuring en tuinverlichting. Daar is door meerdere personen positief op gereageerd. We hebben daarom besloten wél een tuinkeuring voor aanleg én verlichting te organiseren. Deze keuring vindt plaats op dinsdag 5 juli. Wilt u meedoen, meldt u dan aan bij Annie Smit via 0612748295 of libertus.smit@caiway.nl

Vleesveebedrijf Kamping opent deuren voor publiek. Tijdens de midnightwalk komen we langs en door allerlei bedrijven. Omdat we de route niet te lang willen maken, kunnen we niet overal langs. Daarom attenderen we u op de open middag bij Vleesveebedrijf Kamping aan de Annerstraat 13. Arjan en Danielle ontvangen u graag op dinsdag 5 juli tussen 14.30 en 16.30 uur en nemen u mee in hun wereld op de boerderij. Leuk voor jong én oud.

In het kort:

  • Heel Oostmoer bakt: Eerder vertelden we dat het thema Oostermoer/Landbouw één van de voorwaarden is voor deelname aan Heel Oostermoer bakt. Op verzoek van meerdere thuisbakkers laten we deze voorwaarde los. Zo ontstaat er iets minder stress in de keuken.
  • Kleine huisdierenkeuring:  Er kunnen nog kleine huisdieren aangemeld worden voor de keuring. Op donderdagmiddag 7 juli organiseren we dit samen met de dierenartsen van Oostermoer Dierenartsen. Kinderen (t/m 12 jaar) uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort kunnen zich hiervoor samen met hun huisdier aanmelden. Het gaat om ‘handzame’ huisdieren, vast aan een riem of tuigje, of in een kooi.
  • Aanmelden via de website: Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden via de website. Dit gaat lastig via de mobiele telefoon. Probeer het daarom via PC, Laptop of iPad. Dat werkt goed. Onze excuses voor het ongemak.
  • Bent u van plan deel te nemen aan activiteiten of lekker te feesten tijdens de verschillende avonden, laat ons dit dan weten door u aan te melden, of een ticket te kopen. Natuurlijk kan het ook op het laatste moment. Als u geluk heeft. Maar als u het eerder doet, helpt het ons om betere inschattingen te maken.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op, als u vragen heeft. Dit kan via Dina 06 51943768 of eext@oostermoerfeest.nl. Of trek iemand van de organisatie aan de mouw.

Eext: Dina Mennega, Marten Hilbolling, Annie Smit, Roelof Jan Tienkamp, Marc Nijhof en Cora Kuiper
Anderen: Egbert Regien, Roelie Smelt, Coba Boer en Luchienes Lesschen (Rolde)
Eexterzandvoort: Bert de Jonge, John Koop en Marjan Kroeze

Wij zijn te volgen via instagram, twitter, facebook en oostermoerfeest.nl


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 juni 2022 om 10:15

Een gezellige ochtend

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Afgelopen zaterdagochtend werd na lange tijd weer een start gemaakt met het gezamelijk bermonderhoud en dorpshuis poetsen. Door Corona kon de start met koffie en de borrel met maaltijd een paar seizoenen niet doorgaan maar afgelopen zaterdag heeft dit met een club enthousiaste vrijwilligers weer op een gezellige en ontspannen sfeer plaatsgevonden. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 juni 2022 om 14:17

Nog meer nieuws over het Oostermoer feest

Binnenkort brengt de organisatie een bezoek aan de buurten. We komen langs bij één van uw klusavonden. We horen enthousiaste verhalen, en zijn heel benieuwd. 

Al partner van de Club van Vijftig?
Je kan heel eenvoudig partner worden, door € 50,- over te maken op NL18RABO0316203823 ovv Club van Vijftig. Of neem contact op met onze penningmeester Bert de Jonge via 062524455 of eext@oostermoerfeest.nl. Na betaling ontvangt u een bewijs.

Vragen?

We proberen u regelmatig  op deze manier bij te praten over de Oostermoerfestiviteiten. Neem gerust contact met ons op, als u vragen heeft. Dit kan via Dina 06 51943768 of eext@oostermoerfeest.nl. Of trek gewoon iemand van de organisatie aan de mouw.

Eext: Dina Mennega, Marten Hilbolling, Annie Smit, Roelof Jan Tienkamp, Marc Nijhof en Cora Kuiper
Anderen: Egbert Regien, Roelie Smelt, Coba Boer en Luchienes Lesschen (Rolde)
Eexterzandvoort: Bert de Jonge, John Koop en Marjan Kroeze

Wij zijn te volgen via instagram, twitter, facebook en de website oostermoerfeest.nl


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 mei 2022 om 17:16

Oostermoer Midnightwalk

Een wandeling rond middernacht is iets wat je niet zo snel doet, en dan ook nog op plekken waar je niet zo snel komt. Je beleeft het tijdens de Midnightwalk op de openingsavond van het Oostermoerfeest op maandagavond 4 juli. Het is een route van zo’n 5 km door boerenschuren, landerijen en bedrijven, langs hunebedden en karakteristieke paadjes. Je ziet op en top Eext tijdens deze Midnightwalk. Met dank aan onder andere melkveehouderij familie Dekker, Onze winkel, Vleesveebedrijf Kamping, De tuinen van Rikus, eetcafé Homan, loonbedrijf Mennega en het knuppelparadijs!

Deelname aan deze wandeling is € 7,50. De Midnightwalk start vanaf 22.00 uur in verschillende tijdvakken: 22.00 – 22.20, 22.20 – 22.40 en 22.40 – 23.00. Aanmelden hiervoor kan binnenkort via Oostermoerfeest.nl . Vind je het vervelend om via internet aan te melden, schiet dan iemand van de organisatie aan. Zij helpen graag.


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 mei 2022 om 17:09

Kleine Huisdierenkeuring

Heb jij een hond, kat, konijn, cavia, marmot of ander lief huisdier? Show hem of haar dan tijdens de Oostermoerfeestweek! We organiseren samen met Oostermoer Dierenartsen een Kleine huisdierenkeuring! De artsen geven tips over de verzorging en natuurlijk gaat er geen dier naar huis zonder traktatie. Meld je aan vóór 20 juni via eext@oostermoerfeest.nl  Kleine huisdierenkeuring: Donderdag 7 juli, 15.00-16.30 uur in of bij de feesttent. 

Bericht geplaatst door: Redactie op 19 mei 2022 om 15:33

Heel Oostermoer bakt

Heel Oostermoer bakt is een nieuw programmaonderdeel tijdens het Oostermoerfeest. Wij hebben bakkers van Echte Bakker Pots, Banketbakkerij Hovius en Brood- en Banketbakkerij Puur Ambacht bereid gevonden om te helpen met de organisatie van Heel Oostermoer bakt! Ook zo verknocht aan Heel Holland Bakt? Of bak je zelf graag? Dan is dit je kans. Je mag de taart thuis  – zonder gestress in de tent – voorbereiden. Een vakkundige jury beoordeeld de taarten vlak voor de opening van het Oostermoerfeest. Daarbij weten zij niet wie welke taart heeft gemaakt. De taarten worden vervolgens opgesteld voor een proeverij tijdens de openingsbijeenkomst van de Oostermoerfeestweek. Hoewel er voor iedereen prijs is, krijgen de beste drie iets extra’s.

Van belang voor deelname:

  • Het gaat om een taart met een doorsnede van 24 cm
  • Het thema is Oostermoer
  • De taarten moeten op 4 juli tussen 18.00 en 19.00 uur aangeleverd worden.
  • Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers (vol = vol)
  • Deelnemers wonen in het Oostermoergebied (Oude gemeente Borger, Gasselte, Gieten, Anloo en Zuidlaren)

Aanmelden kan via eext@oostermoerfeest.nl. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met onze eigen meesterbakker Dina via 06 51 94 37 68.

Dus, bakkers klaar? Bakken maar!

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 mei 2022 om 22:20

Programma feestweek Oostermoer

Zoals jullie kunnen zien is er tijdens de Oostermoerfeestweek een programma voor groot en klein. Hier wordt nog een éénakter toneel stuk aan toegevoegd waar ook spelers uit ons dorp aan mee doen. Wanneer dit in deze week zal plaatsvinden wordt zsm bekend gemaakt.


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 mei 2022 om 20:00

Kaarten Golden Oldies duo in de verkoop

Tijdens het Oostermoerfeest is er op vrijdagmorgen 8 juli in de feesttent te Eext een gezellige meezing ochtend voor senioren. Hier treed het Golden Oldies duo op. Dit betekent meezingen op bekende liedjes uit tijden van weleer. De ochtend begint om 10.00 uur. Kaarten hiervoor kunt u vanaf nu halen bij : Onze winkel in Eext . Ze kosten € 15,00  per stuk incl. consumpties en lunch.


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 mei 2022 om 19:48

De feestavonden.

Klik op de afbeelding voor vergroten van de poster.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 april 2022 om 14:52

Nieuws over het Oostermoerfeest

Er wordt volop geklust. Iedereen doet er alles aan om de straten in Eext te laten stralen tijdens de Oostermoerfeestweek. En prachtige wagens worden er gebouwd! Ook door Anderen en Eexterzandvoort. Er zijn 20 wagens aangemeld voor de optocht. Dus dat belooft iets moois.  

Kaartverkoop gestart

Her en der worden nog een paar puntjes op de i gezet, maar de programmering is rond.  De ticketverkoop voor de feestavonden op 8 en 9 juli gebeurt digitaal via ticketservice Eventree. Heeft u hier moeite mee en wilt u kaarten bestellen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Daarnaast maken we op vrijdagochtend een muzikaal reisje door de tijd met het Duo Golden Oldies. Kaarten hiervoor hoeven niet digitaal te worden gekocht. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in Onze winkel in Eext voor € 15,- per kaart. Dit is inclusief koffie, drankje en lunch.

Kinderen aan het poten

Zo’n 65 kinderen hebben afgelopen week een pootaardappel, een emmer en grond van ons ontvangen. Met daarbij uitleg hoe aardappelen groeien en hoe ze een aardappelplant moeten verzorgen. We hebben ‘vroege’ poters meegegeven, zodat we tijdens de Oostermoerweek hopelijk samen met de kinderen kunnen gaan oogsten.

Wordt partner van de Club van Vijftig!

Iedereen moet van de Oostermoerfeesten kunnen genieten, dat is ons motto. Daarom houden we de entreeprijzen zo laag mogelijk. De organisatie verloopt prima. Maar het financiële deel is lastig. Door de omstandigheden van de afgelopen jaren lopen de kosten hoger op en verwachten we dat de sponsorgelden een stuk minder zijn. Er is echter een grandioos idee ontstaan: de ‘Club van Vijftig’!

Iedereen die het Oostermoerfeest een warm hart toedraagt, kan partner worden. Na betaling van € 50,- is partnerschap van de Club van Vijftig een feit. Dit is een eenmalige bijdrage, alleen geldig voor het Oostermoerfeest ’22. Hiervoor komt uw naam op een ‘Club-van-Vijftigbord’ tijdens het Oostermoerfeest ’22 en u ontvangt een extra brede welkomstlach van de organisatie en al die mensen die hierdoor van het feest kunnen genieten.

U kunt heel eenvoudig partner worden, door € 50,- over te maken op NL18RABO0316203823 ovv Club van Vijftig. Of neem contact op met onze penningmeester Bert de Jonge via 06-25240455 of eext@oostermoerfeest.nl en kies zelf hoe u wilt betalen. Na betaling ontvangt u een bewijs.

Vragen?
We proberen u regelmatig  op deze manier bij te praten over de Oostermoerfestiviteiten. Neem gerust contact met ons op, als u vragen heeft. Dit kan via Dina 06 51943768 of eext@oostermoerfeest.nl. Of trek iemand van de organisatie aan de mouw.

Eext: Dina Mennega, Marten Hilbolling, Annie Smit, Roelof Jan Tienkamp, Marc Nijhof en Cora Kuiper
Anderen: Egbert Regien, Roelie Smelt en Luchienes Lesschen (Rolde)
Eexterzandvoort: Bert de Jonge, John Koop en Marjan Kroeze

Wij zijn te volgen via instagram, twitter, facebook en de website: https://oostermoerfeest.nl/ 


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 april 2022 om 12:13

Oostermoer 2022 gaat door!

........... mét een optocht!

Rekening houdend met de regels die op dat moment gelden, is er Oostermoerfeest van 3 t/m 10 juli 2022. Doorschuiven naar 2023 is geen optie. Lukt het dit jaar niet in Eext, dan is het volgend jaar in Zuidlaren. Dat zou betekenen dat Eext, Anderen en Eexterzandvoort pas weer in 2032 kan organiseren. Dit is 22 jaar na de laatste keer dus. Daarmee slaan we een hele generatie over en dat moeten we niet willen. Doorschuiven naar 2023 is geen optie, omdat we volgens de huidige verwachting de mogelijkheid hebben om alle geplande activiteiten organiseren. Zoals het nu lijkt zijn er dan zelfs geen beperkingen meer wat betreft deelnemers en bezoekers aantallen. Maar, dat kunnen we pas tegen die tijd met zekerheid zeggen. Het enige punt waar wij als organisatie mee zaten, is de optocht en de straatversiering, omdat hier de 3 dorpen het voor het zeggen hebben. De inwoners moeten dit namelijk dragen en doen. We bespraken dit met de contactpersonen van de verschillende dorpen, buurten en vriendengroepen. Meerdere gaven aan de voorkeur te hebben voor uitstel of zich alleen in te willen zetten voor straatversiering, omdat zij het niet zien zitten om vóór juli een wagen én straatversiering te maken. Anderen gaven aan het wel een uitdaging te vinden, maar er zeker voor te willen gaan om met een wagen te verschijnen. Een Oostermoerfeest zonder optocht is geen Oostermoerfeest, was de conclusie. Bovendien zijn we hiermee solidair aan Anderen en Eexterzandvoort, die anders weinig gevoel bij het Oostermoerfeest zouden krijgen, omdat straatversiering daar niet aan de orde is. Wij kunnen ons zeker voorstellen dat er bij meerdere inwoners nog een bepaalde terughoudendheid is in het ontmoeten van meerdere mensen. Dit kan een belemmering zijn bij de bouw van een wagen en of straatversiering. Hiervoor worden creatieve oplossingen bedacht die rekening houden met die gevoelens.                                                                                                 

Het was een levendig gesprek, waarin we meerdere afspraken met elkaar hebben gemaakt:

- We laten het wedstrijdelement achterwege. Dit geldt voor de wagens én voor de straatversiering (en bogen). Door het wedstrijdelement achterwege te laten hoeven de dorpen, buurten niet voor een 10 te gaan. Een 7 of 8 is namelijk ook al heel mooi. Ondanks dat er geen prijs te halen is, gaan we er vanuit dat de dorpen, buurten en vriendengroepen die meedoen, hun best doen om er iets moois van te maken.

- Buurten die het lastig vinden, of er alleen niet uit komen, kunnen contact zoeken met een andere buurt om te kijken naar de mogelijkheden om te gaan samenwerken.

- Buurten die problemen hebben met een locatie, of tegen andere zaken aanlopen kunnen zich altijd melden bij de organisatie via Marjan Kroeze (mjkroeze@outlook.com of 06 10254629)

- Buurten die geen wagen kunnen organiseren, ook niet in samenwerking met een andere buurt of vriendengroep, kunnen kijken naar een alternatief voor deelname aan de optocht.

- En tot slot proberen wij als organisatie subsidies aan te vragen bij verschillende instanties voor alle deelnemende dorpen, buurten en vriendengroep. Hoe we dit gaan doen, moeten we nog bepalen, maar de intentie is om alle deelnemers te waarderen voor hun inzet. Dit laatste is natuurlijk ook afhankelijk van onze eigen begroting, omdat we na deze crisisjaren behoorlijk hogere kosten verwachten én beperkt zijn in de sponsorgelden.

Wij zijn ontzettend blij dat dit de conclusie was van de avond en de afspraken die we hebben kunnen maken. Als organisatie zijn wij inmiddels weer heel enthousiast om een prachtige feestweek neer te zetten en we zullen alles doen wat in onze macht ligt om jullie te ondersteunen.

We houden contact!

Bestuur Stichting Oostermoertentoonstelling Eext, Anderen en Eexterzandvoort,
de organisatie van Oostermoerfeest ‘22

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 februari 2022 om 15:05

Oostermoerfeest 2022

Beste dorpsgenoten.

In de toekomst kijken kunnen we niet. Maar we kunnen wel inschatten dat we ook dit jaar nog met Corona-maatregelen zitten. En misschien blijft dat wel. Wij als bestuur hebben in ieder geval besloten om niet langer een afwachtende houding aan te nemen. In 2022 is er een Oostermoerfeest in Eext: 3 t/m 10 juli 2022, aangepast naar de maatregelen die er op dat moment gelden. We hebben scenario’s bekeken en gezien dat er ook mét corona wel mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Het enige punt van zorg is de voorbereiding voor de praalwagens en straatversiering. Hierover wil het bestuur graag met alle contactpersonen van de drie dorpen in gesprek. Ook de mening onze inwoners is hierin belangrijk en a.s. week ontvangen jullie een brief in de bus om hiermee kenbaar te maken hoe jullie hier tegen aan kijken. Geef a.u.b. aan de contactpers. van ons dorp: Anita en Bart, door of ze op genoeg vrijwilligers kunnen rekenen zodat zij hier verder mee kunnen.

Zoals de datum hierboven aan geeft valt de feestweek nog net niet in de schoolvakantie maar hier is bewust voor gekozen en kan ook de nodige voordelen opleveren doordat alle inwoners er bij betrokken kunnen zijn en geen mensen op vakantie. Kortom : we zullen met bepaalde corona-regels zitten maar uiteindelijk hopen we dat we er dit jaar met elkaar een super mooi en groot feest van kunnen maken. Het bestuur van de drie dorpen heeft er in ieder geval zin aan!

Namens het bestuur van Eexterzandvoort: Bert, John en Marjan

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 januari 2022 om 14:54