Nieuwsberichten van Redactie


Op naar 2021

Waar we anders allerlei mooie dingen met elkaar doen, is het dit jaar heel erg stil geweest. Allerlei aktiviteiten konden i.v.m. de Corona regels niet doorgaan. Toch is er op de achtergrond en soms zelfs op de voorgrond best wat bereikt. Om dit rare jaar toch positief af te sluiten hebben dorpsbelangen en stichting dorpshuis besloten alle inwoners vanmiddag te verrassen met een drentse bol en een nieuwsbrief. We pakken de draad weer op met leuke en nuttige activiteiten zodra dat kan. Tevens wensen we alle inwoners een hoopvol 2021 en probeer gezond te blijven.

Bestuur dorpsbelangenvereniging Eexterzandvoort en stichting dorpshuis d'Aole school.


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 december 2020 om 19:14

online lezing alternatieven voor aardgas.

Webinar “Alternatieven voor het verwarmen op aardgas”

Uiterlijk in 2050 verwarmen we onze huizen niet meer met aardgas. Sommige woonkernen eerder; misschien al het komende decennium. Maar welke alternatieven zijn er eigenlijk beschikbaar de komende tien jaar? Biogas, groen gas, elektriciteit, waterstof? Wat is het eigenlijk? Waar is het logisch? En wat zijn de voor- en nadelen? De gemeente Aa en Hunze praat u bij tijdens twee online lezingen!

 

U kunt zich via communicatie@aaenhunze.nl aanmelden voor één van de twee momenten: 15 december 20-21:30 uur of 18 december 11-12:30. Daarna ontvangt u een link naar de lezing.


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 december 2020 om 16:21

Rusting timmerwerken

Hoi allemaal,

Jullie weten natuurlijk dat mijn vrouw en ik een gezinshuis runnen, al bijna 4 jaar.
Daarnaast ben ik onlangs ook een timmerbedrijf gestart met als doel mijn oude vak weer te gaan beoefenen.
Ik heb meer dan 23 jaar ervaring in de timmer – en bouwbranche.

Wilt u een offerte dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen

Met vriendelijke groet,

Peter Rusting

Nieuwdijk 2
9464TD Eexterzandvoort
rusting.timmerwerken@gmail.com

0681787395 


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 november 2020 om 19:01

Woonvisie

De gemeente werkt aan een nieuwe woonvisie. Daarin moet komen te staan of er de komende jaren woningen bijgebouwd moeten worden in Aa en Hunze, en zo ja, wat en waar. De gemeente wil daarin graag de mening van de bewoners meenemen. Daartoe is er een enquete opgesteld. Dus als u inbreng wilt hebben, als u vindt dat er torenflats in Eexterzandvoort gebouwd moeten worden, of als u juist vindt dat er geen huis bij moet, of iets er tussenin, vul dan de gemeentelijke enquete in.Klik hier


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 oktober 2020 om 11:38

Jachtveld

We hebben de situatie in het Dorpshuis nog eens goed doorgenomen en hebben besloten de uitbetaling alsnog door te laten gaan, op 29 oktober, vanaf 8 uur. Jullie krijgen allemaal nog nog een briefje in de bus met details. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 oktober 2020 om 08:43

Bloemrijke bermen

Er wordt al gewerkt aan de bloemrijke bermen. Dankzij een mooie financiële bijdrage van Gasunie zijn we van start gegaan. De gemeente helpt ons daarbij. Het achterste stuk van de Zwienhemsdijk is inmiddels afgeplagd. Zodra het zand is afgevoerd, er liggen nu nog grote bulten plaggen, kunnen we de grond zaaiklaar maken. Een deel zal dit najaar waarschijnlijk nog worden gedaan, een ander deel volgend voorjaar, ook om uit te vinden wat voor welke planten het beste werkt. Jans Kuik heeft daarnaast nog zaad en plantjes klaar staan die we toe gaan voegen. Soms duren dingen heel erg lang, en soms gaat het in tempo, zoals nu. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 oktober 2020 om 08:29

Speeltoestellen geopend

Gisteren 14 oktober hebben we ondanks de coronamaatregelen toch de nieuwe speeltoestellen kunnen openen. Henk Enting van de Rabobank was op de fiets naar Eexterzandvoort gekomen om een cheque van 2000 euro aan de voorzitter van Dorpsbelangen te overhandigen. Er was ranja en koeken en er waren kinderen om de toestellen uit te proberen. Voor een mooi filmpje ervan (een VLOG heet dat, gemaakt door Aletta) klik HIER


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 oktober 2020 om 21:00

Klootschietclub D.L.W. 25 jaar

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

De klootschietvereniging van Eexterzandvoort: D.L.W. ( De Langste Worp ) bestond afgelopen mei 25 jaar. Omdat ze ivm corona enige maanden niet gespeeld hebben vonden ze het nu toch wel tijd worden om er even bij stil te staan en een fotograaf (Annelies Neuteboom) uit te nodigen. Het geplande feestje wordt nog even uitgesteld.                                                                                         In mei 1995 kwamen de heren: T.Waldijk, H. de Jonge en J.Hilbolling bij elkaar om te kijken of er een klootschietvereniging kon worden opgericht en zo geschiede. 14 personen melden zich aan. Om de 14 dagen wordt er gespeeld. De Zomermaanden op de avond en vanaf de herfst weer op de zondagmorgen. Dat het er fanatiek aan toe gaat is op de foto's goed te zien maar er is ook zeker tijd voor een praatje onderling en veel gezelligheid. Momenteel telt de vereniging nog 12 leden waarvan ook een aantal (o.a. oud inwoners ) uit Gieten en Veendam komen. De leeftijd varieerd van 21 tot 91 jaar : het spel kan door jong en oud gespeeld worden. Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen hiervoor contact opnemen met H.de Jonge, tel.: 0598-468573


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 september 2020 om 19:34

Yin Yoga start corona proef.

Op maandag 7 september start er weer een nieuw blok Yin Yoga in het dorpshuis. Deze keer gebeurt dat in 2 groepen: De lessen zijn van 19.00 – 20.00 uur en van 20.15 – 21.15 uur. Meer info zie www.yinyogakarin.nl  of bel 06 10203206

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 augustus 2020 om 13:04

winkel Eext start crowdfunding voor een nieuwe koeling

De koeling van 'De Winkel' in Eext heeft het begeven. Ze zijn nu een crowdfundingactie gestart voor een nieuwe, energiezuinige koeling. Wie ze wil ondersteunen: zie https://gf.me/u/yrdxwn

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 augustus 2020 om 15:00

Bbq. afgelast

Doordat corona nog steeds ons dagelijks leven beïnvloedt en de overheid 18 augustus ook weer regels heeft aangescherpt hebben de besturen van dorpsbelangen en dorpshuis besloten om de geplande bbq. van 5 sept. af te gelasten. We hopen op een later tijdstip , zodra het " veilig "  is, iets voor het dorp te organiseren waarbij iedereen onbezorgd aanwezig kan zijn. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 augustus 2020 om 12:54

Barbeque

Op zaterdag 5 september a.s willen we op gepaste afstand, de jaarlijkse dorpsbarbeque houden op het plein. Bij slecht weer wordt het een week uitgesteld maar ook als de Corona regels weer worden aangescherpt. De inloop is vanaf 18.30 uur en vanaf 19.00 uur kan er gebakken worden. Opgave kan bij Tanja : t.wight@kpnmail.nl of Marjan : mjkroeze@outlook.com of via de strook die onderaan de flyer zit die bij iedereen in de bus komt. Graag voor 21 augustus! 


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 augustus 2020 om 12:21

Vrijwilligers gezocht

Wij willen graag meer activiteiten in het dorpshuis. Activiteiten voor de bewoners maar ook voor mensen van buitenaf. Met dit laatste willen we meer inkomsten genereren om het dorpshuis een betere financiële positie te geven waardoor we weer meer voor de bewoners van Eexterzandvoort kunnen betekenen. Een voorbeeld is het beschikbaar stellen van een ruimte om te vergaderen. Hiervoor hebben we wel vrijwilligers nodig die willen zorgen dat de deur geopend wordt, de gasten welkom heet, koffie en thee verzorgd en de ruimte klaarmaakt. Het mooiste zou zijn als we een pool van een aantal mensen hebben die het leuk vinden dit te doen en hier wat van hun tijd in willen steken.

Ook willen we een Rustpunt openen waar fietsers en wandelaars even kunnen bijkomen en bijladen. Ook hiervoor zijn vrijwilligers welkom zich aan te melden.

Mensen die interesse of vragen hebben of zich aan willen melden als vrijwilliger kunnen dat doen bij:

Bram

Oudedijk 3

Email b.leeuw@planet.nl


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 juni 2020 om 07:31

Plannen dorpshuis.

Bij deze willen wij als bestuur jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond het dorpshuis. Een aantal bewoners verenigd in de initiatiefgroep dorpshuis is de laatste tijd druk bezig geweest met plannen om het dorpshuis op te renoveren, toekomstbestendig en aantrekkelijker te maken voor het organiseren van activiteiten. We hopen ook met een gerenoveerd dorpshuis meer inkomsten te kunnen genereren. Inkomsten die we hard nodig zullen hebben om in de toekomst het voortbestaan van het dorpshuis te kunnen garanderen. De eerste stappen zijn gezet. Een architect heeft het Dorpshuis bezocht en is met onze wensen, het dorpshuis moderniseren en multifunctioneler maken, het authentieke behouden en niet te vergeten de ideeën uit de dromenboeken , aan de slag gegaan. Inmiddels ligt er een verkennende schets van de architect. Deze is door het bestuur en vertegenwoordigers van de verenigingen die het dorpshuis gebruiken bekeken. We zijn het erover eens dat deze schets een goede uitgangspositie is om verder te gaan. De volgende stap is de plannen concreter maken en een begroting op te stellen voor de renovatie. Zodra dit gedaan is kunnen we bij diverse fondsen proberen een financiële bijdrage te krijgen om de plannen te realiseren. Kortom er is nog een lange weg te gaan maar we zijn vol goede moed dat we uiteindelijk een prachtig opgeknapt dorpshuis tot onze beschikking hebben. De verkennende schets hangt op de deur van het dorpshuis voor iedereen die geïnteresseerd is. 

Namens stichting dorpshuis:

Bram Leeuw


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 juni 2020 om 07:28

BBQ

De afgelopen weken was het met de aktiviteiten bij ons in het dorp, i.v.m. de regels rondom Corona, allemaal erg rustig. Omdat het nu allemaal met gepaste afstand gelukkig weer wat versoepeld hebben de besturen van dorpsbelangen/ dorpshuis besloten om ook de jaarlijkse bbq weer in te gaan plannen en wel op zaterdag 5 sept. a.s. Het is de bedoeling om het ruim op te zetten op het plein. Mochten de weersvoorspellingen op dat moment niet veel goeds in de zin hebben dan kijken we naar een andere mogelijkheid. Eind juli begin augustus krijg je bericht over de tijd en waar je je hiervoor kan opgeven maar noteer de data alvast in de agenda!


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 juni 2020 om 14:35

Oud papier

Vrijdagmiddag 3 juli komt de kraakauto vanaf 12.45 uur weer langs om het oud papier op te halen. Je kan het voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn: Dirk en Dennis. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 6 november 2020. Wil je wel een keer helpen meld dit dan bij Marjan: mjkroeze@outlook.com 


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 juni 2020 om 14:24

Oostermoer 2020 uitgesteld naar 2021

Het Oostermoerfeest van Eext, Anderen en Eexterzandvoort verschuift naar volgend jaar. Dit is besloten nadat het kabinet afgelopen maandag verscherpte maatregelen voorstelde tegen het coronavirus. Dit betekent dat het Oostermoerfeest 2021 niet in Zuidlaren plaatsvindt, maar in Eext. Het is een vervelend besluit, maar gegeven de omstandigheden een besluit die genomen moest worden. Het Stichtingsbestuur en bestuur van de overkoepelende Tentoonstellingsvereniging Oostermoer waren het daar snel over eens. Zie het volgende persbericht:  https://oostermoerfeest.nl/oostermoer-2020-uitgesteld-naar-2021/


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 maart 2020 om 12:12

Geen paasvuur

De 12 drentse burgemeesters hebben besloten om dit jaar het paasvuur weer niet plaats te laten vinden. Was vorig jaar de droogte de oorzaak, dit jaar willen ze de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Van 14 t/m 18 april kunt je gratis het snoeiafval kwijt bij de vuilstortplaats van de gemeente Aa en Hunze.


Bericht geplaatst door: Redactie op 21 maart 2020 om 10:30

Geen brainstorm wagen Oostermoer

Aangezien overal wordt aangegeven om groepsaktiviteiten tot nader overleg te mijden heeft de werkgroep van de wagen voor de oostermoertentoonstelling besloten om de brainstorm avond van donderdag 19 maart a.s. te laten vervallen. Er wordt t.z.t. een nieuwe datum geprikt. De ruwbouw ploeg maakt de wagen zo ver mogelijk klaar. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 maart 2020 om 15:06

Geen NL. Doet en opschoondag

Zoals iedereen wel al heeft gehoord worden in het hele land diverse evenementen en bijeenkomsten afgelast om verspreiding van het coronavirus  te voorkomen. Daardoor heeft het bestuur besloten, op advies van het oranje fonds om NL Doet en de opschoondag tot nader bericht uit te stellen. Er wordt z.s.m. een nieuwe datum geprikt.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 maart 2020 om 18:42

Klootschieten met hindernissen

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Dat klootschietclub: De Langste Worp, het op hun ronde door het dorp soms knap lastig kan hebben bleek deze zondagmorgen maar weer. Door het vele hemelwater van de afgelopen weken staan de sloten erg vol en aangezien de klootschietbal niet altijd keurig recht over de weg rold maar ook wel eens afbuigt had de vaste groep deze morgen een probleem. Maar door goede samenwerking en lenigheid werd de bal gelukkig weer terug gevonden en kon het spel worden hervat. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen neem dan even contact op met D.L.W.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 maart 2020 om 17:27

NL doet en opschoondag

Op zaterdag 14 maart vindt de jaarlijkse NL doet weer plaats en een week later staat de landelijke opschoondag gepland. Het bestuur van dorpsbelangen/ dorpshuis heeft besloten om deze twee activiteiten samen te voegen op zaterdag 14 maart. Om 9.30 uur starten we met koffie bij het dorpshuis waarna er diverse klussen op ons liggen te wachten: er kan geschildert, gesnoeid en schoongemaakt worden en ook kan er een clubje door het dorp voor de rotzooi die er ligt. Doordat we het al een aantal jaren doen valt de troep in bermen en sloten gelukkig mee maar dat moeten we wel proberen zo te houden. We hopen op deze morgen veel inwoners te ontmoeten om daarna na het harde werken gezamelijk tussen de middag weer van een warme maaltijd te kunnen genieten. Wil een ieder zelf snoeimateriaal en desnoods een kruiwagen mee nemen. Ook als je s'morgens niet kunt maar wel aan de maaltijd deel wilt nemen: welkom. Omdat Eexterhalte wel op tijd moet weten op hoevel pers. ze kunnen rekenen vragen wij om je op te geven voor 11 maart bij: Tanja: 0598-371071 of Anita: 0598-468229


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 februari 2020 om 10:22

Oud papier

Vrijdagmiddag 6 maart komt de kraakauto vanaf 12.45 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn: Bram en Bart. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 3 juli 2020. Wil je wel een keer helpen meld dit dan bij Marjan: mjkroeze@outlook.com 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 februari 2020 om 10:07