Nieuwsberichten van Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort


Euliebollen en glunige wien

Oudjaar carbid schieten op het sportveld. Rond 3 uur zijn er oliebollen en is er glühwein van Dorpsbelangen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 december 2019 om 14:04

DESNOOTS A CAPELLA

Desnoots a Capella, het koor van Martijn Limbeek en andere Zandvoorters heeft een interessant programma voor jullie.

Kom luisteren in de prachtige Ontmoetingskerk te Zuidlaren, waar ons a capella geluid helemaal tot zijn recht komt.We maken een reis door de tijd met werken van Sweelinck tot Skempton.

Op het programma staan o.a. Hodie Christus natus est (J.P. Sweelinck), O little one sweet (J.S. Bach), Lully, Lullay (Ph. Stopford),There is no rose (H. Skempton).

Op zaterdag 14 december gaan de deuren open om 19.45u en beginnen we om 20.00u. Toegang: € 10.-

Na afloop praten we graag gezellig met jullie na onder het genot van een kopje koffie of thee.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 november 2019 om 10:54

Toneel oefent weer

De Toneelvereniging is begonnen een nieuw stuk in te studeren. Onder regie van Jannie Schonewille wordt er weer druk geoefend, en ook gediscussieerd over karakters, mis en scene enz. Het stuk heet IK VERTREK NAAR FRANKRIJK. Er wordt veel gelachen, al bij het repeteren. Wordt vervolgd.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 oktober 2019 om 12:28

Onze winkel Eext

In Eext zit een winkel die gerund wordt door een coöperatie: Onze Winkel. Het is vrijwilligerswerk en er werken mensen met een beperking. Hulde. Veel ouderen, maar ook anderen, doen er hun boodschappen; niet alleen uit Eext maar ook uit Eexterzandvoort. De winkel kan echter niet alleen bestaan van ouderen en vergeten boodschappen. Financieel is het allemaal kantje-boord. Daarom een oproep aan iedereen bij boodschappen doen ook te denken aan Onze Winkel in Eext. Vergeleken met de grote supermarkten is het in Eext snel boodschappen doen, het is klein en overzichtelijk, geen honderd verschillende merken en soorten soep of havermout. Houd Onze Winkel in Eext in stand!!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 oktober 2019 om 21:24

PRAALWAGEN OOSTERMOER

Vanaf 6 juli volgend jaar is er de Oostermoer-week in Eext. Eexterzandvoort draagt daar aan bij. Er zitten 3 Zandvoorters in het Eexter stichtingsbestuur: John, Bert en Marjan.

Gisteren was er een bijeenkomst in ons dorpshuis voor overleg van onze bijdrage. Er was een heel mooie opkomst; een steun in de rug voor onze afgevaardigden!

Wat hebben we afgesproken:

1. Er is een commissie gevormd die de leiding in het geheel heeft: Marita Hollander, Bart Wight en Anita de Jonge

2. Die wordt voor de financiën ondersteund vanuit dorpsbelangen door Dirk Strijker en Tanja Wight

3. We gaan een praalwagen maken voor de optocht

4. Er waren heel veel mooie suggesties voor een thema, sommige zijn lastiger uit te voeren of kosten meer dan andere, sommigen leiden niet meteen tot iets kleurigs en iets groots.

5. Er zijn vooreerst drie thema's overgebleven: Heel Eexterzandvoort bakt, Trots als een pauw op onze glasvezel, Met de muziek mee.

6. Er worden van deze drie thema's schetsen of modellen gemaakt om te zien of we er wat mee kunnen. daarvoor wordt de commissie ondersteund door Nel en ..oeps..

7. De wagen wordt beschikbaar gesteld door Johan of Bert

8. De opbouw kan in de schuur bij Johan en Marjan

9. Zo'n wagen kost met alles dat er bij komt kijken veel geld. In een vorige wagen zat voor honderden euro's aan ... LIJM.

10. We gaan een lijstcollecte houden om middelen te verwerven. Richtbedrag 40 EURO per huishouden. Dat is veel geld, maar het is maar eens per tien jaar en we hopen dat er een aantal dorpsgenoten zijn die een groter bedrag gaan geven, zodat alleenstaanden etc. wat minder kunnen doneren, en we hopen sponsoring te krijgen. Maar dat is erg afhankelijk van het thema. We komen dus bij jullie langs voor geld.

11. Dorpsbelangen betaalt de kleine kosten aan koffie etc.

12 Er is geinventariseerd wie er kan lassen, wie kan timmeren. Er waren voldoende kundigen op die terreinen. De rest kan verven en plakken etc.

12. Over een paar week is er een nieuwe bijeenkomst, georganiseerd oor de nieuw gevormde commissie, om over de voortgang te praten en het finale thema te kiezen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 oktober 2019 om 11:39

Bermonderhoud 5 oktober 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was een hele mooie dag. Zonnetje, lekkere temperatuur. Veel volk bij het Dorpshuis voor de laatste ronde bermonderhoud van 2019. De maaier had op vrijdag heel nauwkeurig gemaaid, zodat er eigenlijk niet zo veel meer hoefde te gebeuren. Het bleek dat we in staat zijn nauwkeurige afspraken te maken. Er zijn inwoners die de berm voor hun land liever niet elke keer gemaaid willen hebben, en daaraan is keurig voldaan.

Na de koffie liep een aantal mensen met bosmaaiers de details na. De rest stortte zich op het poetsen van het dorpshuis en op de heg achter het dorpshuis en het pad naar de ijsbaan. De ijsbaan was trouwens tot onze verrassing kort ervoor heel mooi gemaaid, waarschijnlijk door de maaier van het vroegere Alescon. Hulde. We gaan op korte termijn de bodem extra aandrukken met een landrol om lekkage tegen te gaan.

Na het poetsen, knippen en maaien was er een drankje, lekker buiten in de zon op de nieuwe banken van Roel Liekstra, en daarna, voor een grote groep, ook een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Niet alleen de harde werkers aten mee, maar ook een aantal oudere inwoners. Zo is bermmaaien geen inspanning, maar meer een aanleiding voor een gezellige dag. We gaan deze winter bespreken hoe we met het onderhoud verder gaan, maar deze dag geeft alvast een heel goed gevoel.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 06 oktober 2019 om 11:20

Geslaagde barbecue

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Zaterdagavond 7 september was de jaarlijkse dorpsbarbecue. ‘s Morgens was de tent en de bar al opgebouwd. Rond 7 uur kon Tanja Wight zo’n 50 deelnemers welkom heten. Janet Scholma maakte van de gelegenheid gebruik een ‘droom en ideeen-boek aan te kondigen. Elke inwoner krijgt een soort van dagboek waarin hij/zij de dromen en ideeen over de toekomst van Eexterzandvoort kan neerschrijven. Tekenen, plakken of wat dan ook mag ook. Het doel is meer zicht te krijgen op wat we met zijn allen willen. De reden is dat er een renovatie van het dorpshuis in voorbereiding is, en de groep die daar mee bezig is (Janet, Jannie, Wim, Frieda, Catry en Lidy) hoopt op deze manier ideeen aangeleverd te krijgen.

Toen de barbecue gestart was, werd Roel Liekstra in het zonnetje gezet. Roel heeft namelijk een prachtige zithoek voor op het plein getimmerd. Wie een oogje in het zeil wil houden als de kinderen op het plein spelen, kan dat nu comfortabel zittend doen. Op de zithoek werd een metalen plaatje onthuld waarop staat dat Roel die gebouwd heeft. En hij kreeg als dank ook nog een dinerbon.

Ondanks de welkome regen van de afgelopen dagen, bleef het zaterdagavond lang droog. Met een bouwkachel en een heater was het prima vertoeven op het plein. Niet in de laatste plaats dankzij bakker Bart, die de hele avond vlees gebraden heeft. Er werd weer volop bijgepraat over vakanties en familie en over plannen. Kortom, het was een geslaagd feest.  


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2019 om 15:52

Kat kwijt

Grietje Bakker, Dalweg 5, is haar kat kwijt. Wit, met grijs van boven, en met maar 1 oog. De kat kwam vanmorgen spontaan weer aanlopen en is dus weer veilig thuis.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 augustus 2019 om 11:09

Wespennest

Op ons verzoek heeft de gemeente het wespennest in het schuurtje van het dorpshuis laten verwijderen. De buren kregen overlast en het zit vlakbij de speelplaats. Professioneeel gedaan door HOB uit Gieten


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 augustus 2019 om 11:08

Feest

Dirk Strijker heeft een koninklijke onderscheiding gekregen, ook vanwege zijn vrijwilligerswerk. Bermonderhoud werd specifiek genoemd. Daarom vanavond (vrijdag 14 juni) vanaf 8 uur feest op Nieuwedijk 6 voor alle inwoners van Eexterzandvoort.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 juni 2019 om 16:20

Geslaagd bermonderhoud

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Met een man/vrouw of 18 hebben we vanmorgen weer bermen gemaaid, dorpshuis gepoetst en het plein aangeharkt. Zoals gewoonlijk met als start een kop koffie en als afsluiting de schnitsel. Het ziet er allemaal weer spic en span uit en - minstens zo belangrijk - het was heel gezellig.  

Dinsdagavond worden tegels gelegd. Hulp is van harte welkom.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 mei 2019 om 21:54

Bezoek Gemeentebelangen

Op 13 mei was een grote afvaardiging van de politieke partij Gemeentebelangen op bezoek in het Dorpshuis. Ook het dorp zelf was goed vertegenwoordigd. Na het welkom namens Vereniging Dorpsbelangen kwamen allerlei zaken aan de orde die in Eexterzandvoort spelen, zoals het afgelasten van het Paasvuur, de situatie bij onze glasvezelcooperatie Eco-Oostermoer, de verkeersveiligheid, het bermbeheer en de situatie in het natuurgebied. Ook is gesproken over extra vuilnisbakken bij de bankjes bij het fietspad; we willen ze zelf met alle plezier periodiek legen. En er is gesproken over de mogelijkheid van een boerenwindmolen, een molen van maar 15 meter hoog die je her en der wel in Groningen ziet staan. De provincie Drenthe staat de bouw ervan momenteel niet toe.Gemeentebelangen heeft beloofd actie te ondernemen rond het Paasvuur, vragen te stellen over de boerenwindmolens, en een oogje in het zeil te houden bij de ontwikkelingen rond Eco-Oostermoer.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 mei 2019 om 21:07

Gratis nestkastjes voor mezen en spreeuwen

We wonen in Eexterzandvoort in een mooie groene omgeving. Dat is de omgeving waar de gemeente graag extra vogelnestkastjes wil voor merels en spreeuwen, die eikenprocessierupsen moeten vangen. De nestkastjes zijn gratis en worden na bestelling dit najaar geleverd. Kijk op de link:

https://www.aaenhunze.nl/Inwoners_verenigingen/Wonen_en_ver_bouwen/Vogelhuisjes


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 mei 2019 om 20:53

Bestuursvergadering Dorpshuis/Dorpsbelangen

Woensdag 1 mei was er een bestuursvergadering van Dorpshuis/Dorpsbelangen. Zoals bekend vergaderen beide clubs samen, om meer slagkracht te hebben. Bijna alle bestuursleden waren aanwezig. Na opening, verslag en mededelingen hebben we gepraat over de ontwikkelingen bij onze glasvezel coöperatie. We hopen dat het verdere overleg met SKV en de overheden een goede afloop heeft. In dat geval komt er, waarschijnlijk dit najaar, een soort van feestelijke eindbijeenkomst, waarin ook Dorpsbelangen een aandeel wil hebben.

Afgesproken is op dinsdag 28 mei ’s avonds vanaf half 8 de tegels te gaan leggen die bij NL-Doet zijn blijven staan vanwege slecht weer.

De jaarvergadering van 23 mei en het bezoek van Gemeentebelangen aan E’zandvoort op 13 mei zijn voorbereid. Ook is afgesproken op 18 juni een sociale activiteit te houden: klootschieten. De jaarlijkse BBQ is op 7 september.

Al deze data komen in een A4-tje dat huis aan huis wordt bezorgd; met alleen Whattsapp en de website bereiken we niet iedereen.

Tenslotte is er verslag gedaan van de jaarvergadering van de BOKD en over projecten rond gezondheid in de Veenkoloniën. Ook is gesproken over het afgelasten van het Paasvuur. En er is gepraat over renovatie en upgrading van het Dorpshuis. Een voorbereidingsgroepje heeft een raamwerk voor een plan opgesteld. Er wordt contact gezocht met de gemeente om daar nader over te overleggen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 mei 2019 om 21:07

PAASVUUR AFGELAST

De gemeente heeft besloten dat ons paasvuur niet ontstoken mag worden vanwege de droogte. Er mag ook niet meer gestort worden. De gemeente ruimt de huidige stapel op. Wie spul klaar heeft staan op een wagen mag het op Goede Vrijdag naar het afvalstation brengen, tussen half 1 en 4 uur. Zodra we meer weten laten we het u weten.  Bestuur Dorpsbelangen. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 april 2019 om 16:34

Hemmeldag 30-3-2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Vandaag was het de uitgestelde Hemmeldag. Er was weer een mooie groep present,waaronder ook jeugd. Na koffie en routeverdeling is iedereen op pad gegaan. De oogst was kleiner dan in het verleden. Dat is feitelijk goied nieuws, want steerds meer dorpsbewoners rapen rommel op tijdens wandeling of hond uitlaten. Hulde. Dit keer ook geen bijzondere vondsten, zoals vorige jaren wel. Een paar keer hebben we drugsafval gevonden in het bosje aan de Krommedijk, en nog langer geleden kwamen Jos en Marije terug met een dode ree in de laadbak van hun skelter. De vijf zakken afval worden maandag opgehaald door de gemeente.

In de tussentijd hebben Henk Vedder en Roel Liekstra de perken bij het dorpshuis verder schoongemaakt. Zij hebben beloofd dit het hele jaar te doen, zo ongeveer elke drie weken. De eerstvolgende keer is 16 april, half 7 's avonds, mits het goed weer is. Hulp welkom.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 maart 2019 om 20:08

NL-DOET is NL-NAT

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was me het weertje wel, afgelopen zaterdag. Gedurige regen, en dat terwijl veel buitenwerk op de rol stond. Het was het weekend van NL-DOET. We krijgen dan geld en andere dingen om samen het dorp op te knappen. Het plan was tegels te leggen voor de bankjes op het sportveld, om het plein voor het dorpshuis op te knappen, en om de voorraadkasten in het dorpshuis op te schonen. Er waren vooraf al tegels gekocht, en ook gereedschap. Het Dorpshuis heeft vanaf nu dus eigen schoffels en harken, de schoppen komen nog. Alles te vinden in het berghok.

Om half 10 zat dik twintig man en vrouw aan de koffie, toen wethouder Henk Heijerman en ambtenaar Leefbaarheid Ria Rademaker binnen kwamen. Ook voor koffie, maar ook om samen met de voorzitter van Dorpsbelangen het contract te tekenen voor het bermonderhoud door het dorp in de jaren 2019 en 2020.

Mooi, maar het regende nog steeds. Besloten werd het project op het sportveld tot een later moment uit te stellen, omdat de shovel de grasmat zou vernielen. Daarom kon alle menskracht ingezet worden op het plein. Tot onze verrassing niet alleen de aanwezige dorpsbewoners, maar ook Heijerman en Rademaker. Die hadden besloten ons een handje te helpen, in de regen. Driewerf hulde!

De bloembakken zijn van nieuw materiaal voorzien, en de fluweelboom in de voormalige zandbak is verwijderd. De grond is gelijk gemaakt, en wordt binnenkort voorzien van tegels en een zitbank. Ook zijn de borders geknipt en geschoren. Afgesproken is dat Henk Vedder en Roel Liekstra het komende jaar de begroeiing gaan bijhouden. Alweer hulde! Als ze handjes nodig hebben vragen ze mensen erbij.

Op het eind van de ochtend was iedereen die buitenwerk deed behoorlijk nat, maar dat drukte de stemming niet. De binnenploeg had inmiddels de kasten schoongemaakt en uitgeruimd. Het was tijd voor een glaasje, voor eigengemaakte groentensoep en broodjes kaas en knakworst. In de tussentijd hadden Heijerman en Rademaker een rondleiding in het dorpshuis gehad en was met hen gepraat over de noodzaak het dorpshuis te renoveren. Er is al een poosje een 'denkgroepje' in de weer om plannen te maken, en dit was een mooi moment om die plannen informeel met de gemeente te delen.

Ja, mooi dat de wethouder kwam helpen, en ook mooi om nog eens even wat zaken met de gemeente door te spreken, niet alleen over het dorpshuis, maar bijvoorbeeld ook over onze glasvezel. We willen namelijk heel graag de komende jaren door met SKV uit Veendam, maar de gemeente heeft heeft daar ook wat over te zeggen.

Bij het afscheid kregen de gemeentemensen een klein presentje mee, verpakt in spiksplinternieuwe 'EEXTERZANDVOORT'-rugzakjes. Alle vrijwilligers kregen er ook één, geel met opdruk, van katoen omdat dat beter is voor het milieu.

Kortom, een hartstikke gezellige en nuttige ochtend, dankzij NL-DOET, de gemeente en vooral onszelf. Op zaterdag 30 maart is er een herkansing voor het tegelwerk; het is dan Hemmeldag, we gaan dan ook afval uit de bermen rond ons dorp verwijderen. Komt allen, en hopelijk met mooier weer.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 18 maart 2019 om 08:43

Opruimen en schoonmaken

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Na het toneel is met veel plezier het doirpshuis weer opgeruimd en schoongemaakt.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 februari 2019 om 19:43

Toneel 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was me het toneelweekend wel, twee avonden de zaal vol en een hilarisch stuk dan overtuigend gespeeld werd. Er is dan ook heel wat afgelachen, en niet omdat dingen fout gingen. Vrijdag ging het feest al wat langer door dan gebruikelijk, en zaterdag werd het heel laat. Dat was dankzij onze disckjockey Demian, die overigens vanaf maart in Eexterzandvoort woont. Er is vol overgave gedanst, waarbij zelfs toneelfiguur Joke opdook. Kortom, twee dagen groot feest, en eigenlijk drie, want zondag moest alles weer afgebroken en schoongemaakt, met nazit natuurlijk. Foto's beschikbaar gesteld door Eppo Karsijns (karsijns@home.nl)

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 februari 2019 om 19:00

off the road 10 februari


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 februari 2019 om 20:04

Compliment voor Waterschap

Vanmorgen om half 10 gebeld dat er een duiker verstopt zit bij de Nieuwedijk en dat de achterrliggende percelen onder water lopen. Binnen een uur was er een trekker met en spuit om het probleem op te lossen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 januari 2019 om 10:54

Toneel 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Toneel komt er aan

Er wordt hard geoefend om op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari a.s. weer een spetterend toneelstuk op te voeren in het Dorpshuis. Het stuk heet ‘OP DE WOELIGE BAREN’ en het gaat over een cruise op de Middellandse Zee. U begrijpt dat het toneel daar de afgelopen tijd geheel op is aangepast. Alles zit weer strak in de verf, u zult verbaasd staan.

De speelploeg heeft zoals elk jaar weer nieuwe gezichten. Bart Wight en Martijn van Limbeek zijn de gelederen komen versterken en spelen meteen glansrollen. Er zal heel wat worden afgelachen. Hoewel de cruise in zwaar weer terecht komt is het bepaald geen drama, ook al heet het schip COASTA DEL DRAMA en is de kapitein zo dronken als een Italiaanse kapitein maar kan zijn.

Net als andere jaren lijkt het erop dat iedereen zijn/haar rol ook echt kent …. . Komt allen, we beginnen beide avonden stipt om 8 uur. Zoals gebruikelijk is er na afloop weer verloting met superprijzen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 januari 2019 om 20:00