Nieuwsberichten van 2019


Euliebollen en glunige wien

Oudjaar carbid schieten op het sportveld. Rond 3 uur zijn er oliebollen en is er glühwein van Dorpsbelangen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 december 2019 om 14:04

Yin Yoga

Op maandag 6 januari start er weer een nieuw blok Yin Yoga in het dorpshuis. De lessen zijn van 20.00 -21.15 uur. Meer info zie www.yinyogakarin.nl of bel 06 10203206


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 december 2019 om 17:04

Gemeentegids

Er is weer een nieuwe gemeentegids Aa en Hunze 2020. Deze is voor inwoners en andere geïnteresseerden gratis af te halen in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 december 2019 om 10:50

Bestuur stichting Oostermoerfeest

Op de foto hiernaast staat het voltallig bestuur van de stichting Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Voor Eexterzandvoort zitten Bert de Jonge, John Koop en Marjan Kroeze in dit bestuur. Het feest wordt in de week van 6 t/m 12 juli in Eext gehouden en deze groep gaat samen met de vereniging Oostermoer en de vijfkamp commissie een leuke feestweek organiseren waarbij ook mde inwoners van alle drie de dorpen zullen worden betrokken. Meer info op; https://oostermoerfeest.nl/


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 december 2019 om 10:17

Muzikaal optreden

Beste dorpsgenoten.

Hebben julliein de schakel het berichtje gezien dat er een kerstmarkt is georganiseerd in de Betlehem kerk aan de schoolstraat in Gieten. Wij: duo Anne en Marita geven daar een optreden vanaf 12.00 uur tot 12.30 uur. Kom gerust binnen lopen. Wij zouden het leuk vinden als jullie komen luisteren naar ons.

Hartelijke groet en tot ziens


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 december 2019 om 12:39

Dorpsbelangen doet mee aan sponsorkliks

Wat zijn sponsorkliks: Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort zonder dat het jou een cent extra kost!
Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en jouw sponsordoel ontvangt hiervoor geld in de clubkas.
Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar jouw sponsordoel:Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort En nogmaals, het kost je niets extra!
Wil je de vereniging Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van jouw club Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort. Een kleine moeite, voor de vereniging directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden, supporters en overige betrokkenen dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen.
Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van jouw vereniging of stichting. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert de vereniging hier direct van! Nieuwsgierig geworden ga dan naar https://www.sponsorkliks.com 


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 december 2019 om 18:42

DESNOOTS A CAPELLA

Desnoots a Capella, het koor van Martijn Limbeek en andere Zandvoorters heeft een interessant programma voor jullie.

Kom luisteren in de prachtige Ontmoetingskerk te Zuidlaren, waar ons a capella geluid helemaal tot zijn recht komt.We maken een reis door de tijd met werken van Sweelinck tot Skempton.

Op het programma staan o.a. Hodie Christus natus est (J.P. Sweelinck), O little one sweet (J.S. Bach), Lully, Lullay (Ph. Stopford),There is no rose (H. Skempton).

Op zaterdag 14 december gaan de deuren open om 19.45u en beginnen we om 20.00u. Toegang: € 10.-

Na afloop praten we graag gezellig met jullie na onder het genot van een kopje koffie of thee.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 november 2019 om 10:54

Oud papier

Vrijdag 1 november komt de kraakauto vanaf 12.45 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn: Bert en John. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 6 maart 2020. Wil je wel een keer helpen meld dit dan bij Marjan


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 oktober 2019 om 22:39

IJsbaan winterklaar

Omdat de afgelopen winters was gebleken dat de ijsbaan op een paar plekken lek was ( scheurtjes in leemlaag), heeft het bestuur besloten om deze d.m.v. hem aan te rollen proberen te dichten. Dit is vandaag gebeurt. Ook heeft Alescon de baan kort gemaaid waardoor hij klaar is voor de winter. Mocht er vorst in de lucht hangen dan kan de kraan los en dan hopen we dat er volop geschaatst gaat worden. Blijkt dat hij nog steeds lek is, dan wordt er een andere oplossing gezocht. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 oktober 2019 om 22:31

Reanimatie cursus met AED

10 Oktober hebben een aantal inwoners van ons dorp de reanimatiecursus met AED gevolgd. De cursusleider Roeland heeft stapsgewijs de te volgen stappen doorgenomen. Waarbij de eigen veilgheid voorop staat. Gevolgd door de gewonde persoon aan te raken en te spreken en bij geen reactie te kijken en te luisteren naar de ademhaling van de patient. Om beurten werden we gevraagd om op een speciale pop, met behulp van de AED, de reanimatie te oefenen. Voor sommigen was het een eerste keer maar voor een paar ook een goede jaarlijkse herhaling.Kortom, het was een zeer waardevolle avond. Het is de bedoeling om deze cursus volgend najaar jaar weer te houden.


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 oktober 2019 om 11:45

Toneel oefent weer

De Toneelvereniging is begonnen een nieuw stuk in te studeren. Onder regie van Jannie Schonewille wordt er weer druk geoefend, en ook gediscussieerd over karakters, mis en scene enz. Het stuk heet IK VERTREK NAAR FRANKRIJK. Er wordt veel gelachen, al bij het repeteren. Wordt vervolgd.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 oktober 2019 om 12:28

Onze winkel Eext

In Eext zit een winkel die gerund wordt door een coöperatie: Onze Winkel. Het is vrijwilligerswerk en er werken mensen met een beperking. Hulde. Veel ouderen, maar ook anderen, doen er hun boodschappen; niet alleen uit Eext maar ook uit Eexterzandvoort. De winkel kan echter niet alleen bestaan van ouderen en vergeten boodschappen. Financieel is het allemaal kantje-boord. Daarom een oproep aan iedereen bij boodschappen doen ook te denken aan Onze Winkel in Eext. Vergeleken met de grote supermarkten is het in Eext snel boodschappen doen, het is klein en overzichtelijk, geen honderd verschillende merken en soorten soep of havermout. Houd Onze Winkel in Eext in stand!!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 oktober 2019 om 21:24

Modeflitsen bij Ozoo

Er is weer contact geweest met Ray van kledingzaak Ozoo in Veendam. De bedoeling is dat er op woensdag 30 oktober vanaf 20.00 uur weer modeflitsen bij hem in de winkel worden gehouden en dat een ieder hier na afloop kan winkelen. Het vertrek is om 19.30 uur vanaf het dorpshuis plein. Wel graag van te voren opgave bij Jannet 06-81227379 of Marjan 0598-468235


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 oktober 2019 om 10:41

PRAALWAGEN OOSTERMOER

Vanaf 6 juli volgend jaar is er de Oostermoer-week in Eext. Eexterzandvoort draagt daar aan bij. Er zitten 3 Zandvoorters in het Eexter stichtingsbestuur: John, Bert en Marjan.

Gisteren was er een bijeenkomst in ons dorpshuis voor overleg van onze bijdrage. Er was een heel mooie opkomst; een steun in de rug voor onze afgevaardigden!

Wat hebben we afgesproken:

1. Er is een commissie gevormd die de leiding in het geheel heeft: Marita Hollander, Bart Wight en Anita de Jonge

2. Die wordt voor de financiën ondersteund vanuit dorpsbelangen door Dirk Strijker en Tanja Wight

3. We gaan een praalwagen maken voor de optocht

4. Er waren heel veel mooie suggesties voor een thema, sommige zijn lastiger uit te voeren of kosten meer dan andere, sommigen leiden niet meteen tot iets kleurigs en iets groots.

5. Er zijn vooreerst drie thema's overgebleven: Heel Eexterzandvoort bakt, Trots als een pauw op onze glasvezel, Met de muziek mee.

6. Er worden van deze drie thema's schetsen of modellen gemaakt om te zien of we er wat mee kunnen. daarvoor wordt de commissie ondersteund door Nel en ..oeps..

7. De wagen wordt beschikbaar gesteld door Johan of Bert

8. De opbouw kan in de schuur bij Johan en Marjan

9. Zo'n wagen kost met alles dat er bij komt kijken veel geld. In een vorige wagen zat voor honderden euro's aan ... LIJM.

10. We gaan een lijstcollecte houden om middelen te verwerven. Richtbedrag 40 EURO per huishouden. Dat is veel geld, maar het is maar eens per tien jaar en we hopen dat er een aantal dorpsgenoten zijn die een groter bedrag gaan geven, zodat alleenstaanden etc. wat minder kunnen doneren, en we hopen sponsoring te krijgen. Maar dat is erg afhankelijk van het thema. We komen dus bij jullie langs voor geld.

11. Dorpsbelangen betaalt de kleine kosten aan koffie etc.

12 Er is geinventariseerd wie er kan lassen, wie kan timmeren. Er waren voldoende kundigen op die terreinen. De rest kan verven en plakken etc.

12. Over een paar week is er een nieuwe bijeenkomst, georganiseerd oor de nieuw gevormde commissie, om over de voortgang te praten en het finale thema te kiezen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 oktober 2019 om 11:39

Wandelroute

Het heeft even geduurd, maar hij is er, de aangepaste wandelroute Meander en Voorde, samengesteld door Wim Polman. Er moest worden aangepast omdat een pad niet meer toegankelijk is en omdat er allerlei werkzaamheden bij de Hunze hebben plaatsgevonden. Te vinden onder Natuur en recreatie en dan naar Meander en Voorde wandeling. De route is in gedrukte vorm beschikbaar op het Dorpshuis in de BOEKENKAST.


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 oktober 2019 om 19:10

Bermonderhoud 5 oktober 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was een hele mooie dag. Zonnetje, lekkere temperatuur. Veel volk bij het Dorpshuis voor de laatste ronde bermonderhoud van 2019. De maaier had op vrijdag heel nauwkeurig gemaaid, zodat er eigenlijk niet zo veel meer hoefde te gebeuren. Het bleek dat we in staat zijn nauwkeurige afspraken te maken. Er zijn inwoners die de berm voor hun land liever niet elke keer gemaaid willen hebben, en daaraan is keurig voldaan.

Na de koffie liep een aantal mensen met bosmaaiers de details na. De rest stortte zich op het poetsen van het dorpshuis en op de heg achter het dorpshuis en het pad naar de ijsbaan. De ijsbaan was trouwens tot onze verrassing kort ervoor heel mooi gemaaid, waarschijnlijk door de maaier van het vroegere Alescon. Hulde. We gaan op korte termijn de bodem extra aandrukken met een landrol om lekkage tegen te gaan.

Na het poetsen, knippen en maaien was er een drankje, lekker buiten in de zon op de nieuwe banken van Roel Liekstra, en daarna, voor een grote groep, ook een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Niet alleen de harde werkers aten mee, maar ook een aantal oudere inwoners. Zo is bermmaaien geen inspanning, maar meer een aanleiding voor een gezellige dag. We gaan deze winter bespreken hoe we met het onderhoud verder gaan, maar deze dag geeft alvast een heel goed gevoel.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 06 oktober 2019 om 11:20

Overleg Oostermoerfeest

Op woensdagavond 9 oktober willen we bij deze alle inwoners uitnodigen om te overleggen wat we als dorp volgend jaar voor het oostermoerfeest in Eext gaan maken. Misschien kunt u alvast nadenken of u hiervoor ook in een overleggroep wilt plaatsnemen, wat kan het dorp gaan maken (praalwagen of ook nog wat meer), een onderwerp e.d. Zo zullen we met elkaar uiteindelijk weer iets heel moois neer zetten met hopelijk weer een ereprijs zoals we die 20 jaar geleden ook hebben gehad. De avond begint om 20.00 uur in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 september 2019 om 17:41

Voorzitter gevraagd

Voor het bestuur van stichting dorpshuis zijn we vanaf januari 2020 op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dorpsbelangen en stichting dorpshuis vergaderen meestal samen en organiseren aktiviteiten ook gecombineerd maar soms komt het voor dat het bestuur als " stichting" alleen iets moet ondernemen. Hier hebben we dan ook een voorzitter voor nodig. We vergaderen een paar keer per jaar. Voelt u wel wat voor deze functie en lijkt het u leuk om met een enthousiast stel mensen de kar te trekken geef dit dan minimaal een week voor de ledenvergadering van 11 dec. door aan Jan de Vries:  devriesj23@outlook.com  of Jannet Scholma : jannetscholma@gmail.com 


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 september 2019 om 12:03

Berm onderhoud

Op zaterdagmorgen 5 oktober vindt voor de derde en laatste keer dit seizoen het bermonderhoud plaats. De tweede keer is alleen de klepelmaaier rond geweest omdat er toen te weinig opgave was voor hulp. Hopelijk lukt het deze keer om genoeg vrijwilligers op de been te krijgen zodat al het overbodige onkruid voor de winter kort gemaaid is. We starten om 9.30 uur bij het dorpshuis met koffie en tussen de middag is er weer de gebruikelijke warme maaltijd waar iedere inwoner van harte welkom is. Wel graag VÓÓR 1 oktober opgave bij Anita: 0598-468229 of Dirk: 0598-468343. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 september 2019 om 13:44

Dorpshuizentour

Op zaterdagmorgen 21 sept. hebben we als dorpshuis mee gedaan aan de dorpshuizen tour. Dit idee was een paar jaar geleden georganiseerd door de gemeente maar van daaruit is toen het voorstel gekomen om dit door de dorpen zelf te laten organiseren met financiele ondersteuning vanuit de gemeente. Ook was het de bedoeling om elke keer andere dorpshuizen van Aa en Hunze te bezoeken om een kijkje in elkaars "keuken"te nemen. De organisatie voor dit jaar was in handen van: Gasselternijveen, Gieterveen en Eexterzandvoort. De inloop was vanaf 9.00 uur met koffie bij het dorpshuis van Eexterveen en vandaar uit vertrokken we met ongeveer 32 pers. vanuit Aa en Hunze en Paul van Schie van de BOKD, in de Veenexpres en bezochten we de dorpshuizen van Nieuw- annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal , Eexterzandvoort en we eindigden voor een lunch weer bij Eexterveen. Elk dorpshuis kreeg een half uur om te laten zien en horen wat er gerealiseerd was, beroep op vrijwilligers de problemen waar ze tegen aanliepen richting gemeente en andere instanties. In de tussenliggende reistijd konden er in een schrift opdrachten/ vragen beantwoord worden waar de organisatie een terugkoppeling naar de gemeente ( Petra Brant en Ria Rademaker waren ook mee), en dorpshuizen van maakt. Het was een geslaagde en gezellige morgen waarvan we zeker wat hebben opgestoken.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 22 september 2019 om 19:35

Geslaagde barbecue

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Zaterdagavond 7 september was de jaarlijkse dorpsbarbecue. ‘s Morgens was de tent en de bar al opgebouwd. Rond 7 uur kon Tanja Wight zo’n 50 deelnemers welkom heten. Janet Scholma maakte van de gelegenheid gebruik een ‘droom en ideeen-boek aan te kondigen. Elke inwoner krijgt een soort van dagboek waarin hij/zij de dromen en ideeen over de toekomst van Eexterzandvoort kan neerschrijven. Tekenen, plakken of wat dan ook mag ook. Het doel is meer zicht te krijgen op wat we met zijn allen willen. De reden is dat er een renovatie van het dorpshuis in voorbereiding is, en de groep die daar mee bezig is (Janet, Jannie, Wim, Frieda, Catry en Lidy) hoopt op deze manier ideeen aangeleverd te krijgen.

Toen de barbecue gestart was, werd Roel Liekstra in het zonnetje gezet. Roel heeft namelijk een prachtige zithoek voor op het plein getimmerd. Wie een oogje in het zeil wil houden als de kinderen op het plein spelen, kan dat nu comfortabel zittend doen. Op de zithoek werd een metalen plaatje onthuld waarop staat dat Roel die gebouwd heeft. En hij kreeg als dank ook nog een dinerbon.

Ondanks de welkome regen van de afgelopen dagen, bleef het zaterdagavond lang droog. Met een bouwkachel en een heater was het prima vertoeven op het plein. Niet in de laatste plaats dankzij bakker Bart, die de hele avond vlees gebraden heeft. Er werd weer volop bijgepraat over vakanties en familie en over plannen. Kortom, het was een geslaagd feest.  


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2019 om 15:52

Yin Yoga

Op maandag 2 september start er weer een nieuw blok Yin Yoga in het dorpshuis. De lessen zijn van 20.00 -21.15 uur. Heb je zin om mee te doen, er zijn nog een paar plaatsen vrij. Meer info zie www.yinyogakarin.nl of bel 06 10203206

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 augustus 2019 om 09:50

Barbeque

Op zaterdagavond 7 september hebben we weer een gezellige bbq met elkaar. We hopen dat het weer een beetje mee zit en dat het buiten kan plaatsvinden. Tevens kunnen we dan ook proberen of de nieuwe loungeset goed zit. Zoals je allemaal op het groene papier hebt kunnen lezen is de inloop vanaf 18.30 en kan er vanaf 19.00 uur gebakken worden. Opgave graag voor 1 spetember bij Anita of Tanja. Ook kun je hier doorgeven of er met een speciaal dieet rekening moet worden gehouden. Tot dan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 augustus 2019 om 09:46

Start nieuw seizoen

Vanaf 2 september zullen er weer geregeld aktiviteiten plaatsvinden in het dorpshuis. Om voor aanvang van het nieuwe seizoen het gebouw even weer van de zomerspinnen te ontdoen en er even een frisse wind door heen te laten waaien, gaan we maandagmiddag 2 september vanaf 13.00 uur met een groep vrijwilligers hier aan de slag. Wilt u ook wel komen helpen, loop dan zeker binnen: vele handen maken licht werk. 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 19 augustus 2019 om 10:13

Kat kwijt

Grietje Bakker, Dalweg 5, is haar kat kwijt. Wit, met grijs van boven, en met maar 1 oog. De kat kwam vanmorgen spontaan weer aanlopen en is dus weer veilig thuis.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 augustus 2019 om 11:09

Wespennest

Op ons verzoek heeft de gemeente het wespennest in het schuurtje van het dorpshuis laten verwijderen. De buren kregen overlast en het zit vlakbij de speelplaats. Professioneeel gedaan door HOB uit Gieten


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 augustus 2019 om 11:08

Geen bermonderhoud

Voor de geplande bermonderhoud van morgen is deze keer te weinig belangstelling (2 pers) om het door te laten gaan. Martijn Holstein komt wel met trekker en klepelmaaier langs. Een ieder mag ten alle tijde in zn eigen buurt rondom de bomen maaien. Er is dus ook geen koffie en een warme maaltijd. We hopen een volgende keer op meer belangstelling en dat men zich op tijd op geeft zodat onze cateraar er ook rekening mee kan houden. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 juli 2019 om 09:16

Data en infoavond Oostermoer 2020

Oostermoerfeest 2020 is in de week van 5 tot 12 juli!

Dit is tijdens het Oostermoerfeest in Gieten met de tentoonstellingsvereniging (TTV) afgestemd. Op de laatste dag van Oostermoer 2019 werd de sleutel officieel overhandigd aan ‘Eext, Anderen en Eexterzandvoort’. Daarmee werd de organisatie van het Oostermoerfeest aan ons overgedragen. Tijdens dit moment werd ook de datum voor volgend jaar bekend gemaakt. De eerste week van juli lijkt heel vroeg, maar het is de eerste week van de schoolvakantie. Een Oostermoerfeest midden in de vakantie is niet handig voor mensen met schoolgaande kinderen. Iedereen moet immers de kans hebben erbij te kunnen zijn. Gelukkig was de overkoepelende TTV het daarmee eens.

Informatieavond op woensdagavond 4 september

Voor de inwoners van Eext, Anderen en Eexterzandvoort organiseren we op woensdag 4 september een informatieavond (20.00 uur, dorpshuis Eext). We zullen dan nog niet in detail kunnen vertellen wat er allemaal gaat gebeuren in 2020, maar we kunnen wel al een eerste aanzet geven en jullie mogelijke vragen beantwoorden. Daarbij staan we uiteraard open voor jullie suggesties en ideeën.

Heeft u vragen, mail dan met eext@oostermoerfeest.nl of neem contact op met:

Eext: Cora Kuiper of Dina Mennega

Anderen: Roelie Smelt of Luchienus Lesschen

Eexterzandvoort: Marjan Kroeze of Bert de Jonge 


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 juli 2019 om 19:16

Oostermoer 2020

Nog 2 dagen bruist in Gieten het Oostermoerfeest, waaronder morgen nog eenmaal de optocht. Morgenmiddag vindt rond 16.00 uur de sleuteloverdracht plaats welke zal worden overhandigd aan de voorrzitter van de stichting die in 2020 dit feest mag organiseren en dat zijn wij : Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Binnekort zal er zeker meer info over de feest week komen maar hieronder al vast een uitleg voor o.a onze nieuwe inwoners wat een Oostermoertentoonstelling inhoud:

Welkom in Eext, Anderen en Eexterzandvoort
De dorpen die tijdens Oostermoer verbonden zijn tot één

Graag laten wij u kennismaken met de Oostermoertentoonstelling. Of zoals wij het kortweg noemen ‘Oostermoer’. Het gebied Oostermoer bestaat uit de zeven dorpen van Zuidlaren tot aan Borger. De Oostermoertentoonstelling vindt ieder jaar in juli plaats in één van deze dorpen. Eens in de tien jaar mogen de dorpen Eext, Anderen en Eexterzandvoort dit gezamenlijk organiseren. In 2020 zijn wij weer aan de beurt.

Wat is de Oostermoertentoonstelling?
Wat ruim 150 jaar geleden begon als een landbouwtentoonstelling is nu een feestelijke manifestatie van aantal dagen. Destijds werd het georganiseerd in het belang van de landbouw. Tegenwoordig is het een feest voor en door de inwoners met allerlei uiteenlopende activiteiten voor jong én oud. In feite wordt nu het hele dorp tentoongesteld.

Wat betekent dit voor Eext, Anderen en Eexterzandvoort?
Voor de organisatie is een groep inwoners uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort samengesteld in een stichting. Zij proberen iedere 10 jaar een interessant programma neer te zetten, mét een knipoog naar het oorspronkelijke doel van deze tentoonstelling.  Maar, ondanks dat moeten de inwoners het zelf doen. Vol trots kunnen wij zeggen dat Eext, Anderen en Eexterzandvoort hierin altijd bijzonder actief zijn.

Wat betekent dit voor u?
De diverse buurten in Eext, Anderen en Eexterzandvoort maken zelfstandig een praalwagen en versieren de buurt, al dan niet met een mooie boog en/of een mooi lichtplan. Inwoners zijn maanden bezig met de voorbereidingen om hun buurt op een leuke manier te presenteren. Natuurlijk zou het mooi zijn als u hierin actief mee doet.

Meer weten?
Zodra ‘Oostermoer 2020’ dichterbij komt ontvangt u meer informatie. Wilt u daar niet op wachten, dan kunt u contact opnemen via eext@oostermoerfeest.nl of bellen met
Eext: Cora Kuiper (0653944239),  Anderen: Luchienus Lesschen (0651347343)  of
Eexterzandvoort: Marjan Kroeze (0610254629)  

Wij wensen u in ieder geval heel veel leefplezier in het prachtige Eext, Anderen of Eexterzandvoort en groeten u feestelijk.

Organisatie Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 juli 2019 om 14:11

Een heerlijk plekje

Afgelopen week is er door Roel en Henk hard gewerkt om de bestrating van de zithoek af te maken. En het is klaar. Het resultaat is prachtig. Alle mannen nogmaals vriendelijk dank voor wie er aan hebben mee gewerkt. De 2 kussens hiervoor liggen op het toneel en we verzoeken om deze na gebruik ze daar ook weer neer te leggen zodat ze niet nat of vies worden. We hopen met elkaar hier jarenlang veel zitgenot aan te mogen beleven. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 juli 2019 om 14:01

Berm onderhoud

Op zaterdag 27 juli as vindt er weer bermonderhoud plaats. Net als voorgaande keren starten we om 9.30 uur met koffie bij het dorpshuis en tussen de middag is er weer de gebruikelijke warme maaltijd. Ook kan er rondom het dorpshuis altijd wel weer wat gebeuren mocht je niet met een bosmaaier overweg kunnen. Graag zien we dat ieder zijn eigen materiaal meeneemt waarvoor je bij het dorpshuis de nodige brandstof krijgt. Opgave voor deze dag bij Tanja : 0598-371071 of Marjan: 0598-468235. We hopen op een goede opkomst


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 juli 2019 om 13:56

Oud papier

As vrijdagmiddag 5 juli komen de mannen vanaf 12.45 uur weer met de kraakauto  bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het voor die tijd goed gebundeld bij de openbare weg zetten. Helpers deze keer zijn Jan en Dennis. Zou u ook wel een keer willen helpen meld dit dan bij Marjan. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 1 november 2019


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 juni 2019 om 20:43

Feest

Dirk Strijker heeft een koninklijke onderscheiding gekregen, ook vanwege zijn vrijwilligerswerk. Bermonderhoud werd specifiek genoemd. Daarom vanavond (vrijdag 14 juni) vanaf 8 uur feest op Nieuwedijk 6 voor alle inwoners van Eexterzandvoort.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 juni 2019 om 16:20

Een nieuwe zithoek

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

De afgelopen weken is er door een aantal vrijwilligers hard gewerkt om een nieuwe zithoek naast het fietsenhok te realiseren. Er is door de mannen besloten om hier alle nieuwe tegels voor te gebruiken en de oude bij de bankjes op het sportveld te plaatsen. Doordat ze tekort kwamen wordt deze klus afgemaakt zodra de rest van de tegels binnen is. Verder heeft Roel op verzoek van de besturen een prachtig nieuwe zithoek gemaakt waar we hopelijk met elkaar jaren plezier aan kunnen beleven. Roel alvast vriendelijk dank hiervoor. Nadat hij in een mooie kleur is gebeitst komt deze naast het fietsenhok te staan. Tevens zijn hiervoor 2 zitkussens besteld die na gebruik altijd naar binnen moeten. Als we hier met elkaar om denken dan kunnen we lang van deze lounge set genieten.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 06 juni 2019 om 11:01

Reanimatie cursus

Tijdens de dorpsbelangen verg. Van 23 sept. jl. kwam de reanimatie cursus weer aan de orde. Er zijn al een aantal mensen in het dorp die deze jaarlijks herhalen in het buurtdorp Anloo. Mocht er hier in het dorp toch belangstelling zijn dan wil het bestuur proberen om de jaarlijks terugkerende (herhalings)- cursus in het dorpshuis te gaan geven inclusief bediening van het AED apparaat.  Opgave hiervoor  graag voor 1 juli bij Jannet, e-mail: jannetscholma@gmail.com of tel.: 06-81227379


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 mei 2019 om 10:35

Geslaagd bermonderhoud

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Met een man/vrouw of 18 hebben we vanmorgen weer bermen gemaaid, dorpshuis gepoetst en het plein aangeharkt. Zoals gewoonlijk met als start een kop koffie en als afsluiting de schnitsel. Het ziet er allemaal weer spic en span uit en - minstens zo belangrijk - het was heel gezellig.  

Dinsdagavond worden tegels gelegd. Hulp is van harte welkom.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 mei 2019 om 21:54

Bermonderhoud

A.s zaterdag 25 mei vindt voor de eerste keer weer het bermonderhoud met maaltijd plaats. We beginnen om 9.30 uur met koffie bij het dorpshuis. De bosmaaier die je zelf even mee moet nemen wordt net als voorgaande jaren bij het dorpshuis van benzine voorzien. I.v.m. het aantal pers. voor de maaltijd vragen we om zich aan te melden bij Tanja tel. 0598-371071 of Marjan tel. 0598-468235


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 mei 2019 om 19:03

Bezoek Gemeentebelangen

Op 13 mei was een grote afvaardiging van de politieke partij Gemeentebelangen op bezoek in het Dorpshuis. Ook het dorp zelf was goed vertegenwoordigd. Na het welkom namens Vereniging Dorpsbelangen kwamen allerlei zaken aan de orde die in Eexterzandvoort spelen, zoals het afgelasten van het Paasvuur, de situatie bij onze glasvezelcooperatie Eco-Oostermoer, de verkeersveiligheid, het bermbeheer en de situatie in het natuurgebied. Ook is gesproken over extra vuilnisbakken bij de bankjes bij het fietspad; we willen ze zelf met alle plezier periodiek legen. En er is gesproken over de mogelijkheid van een boerenwindmolen, een molen van maar 15 meter hoog die je her en der wel in Groningen ziet staan. De provincie Drenthe staat de bouw ervan momenteel niet toe.Gemeentebelangen heeft beloofd actie te ondernemen rond het Paasvuur, vragen te stellen over de boerenwindmolens, en een oogje in het zeil te houden bij de ontwikkelingen rond Eco-Oostermoer.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 mei 2019 om 21:07

Gratis nestkastjes voor mezen en spreeuwen

We wonen in Eexterzandvoort in een mooie groene omgeving. Dat is de omgeving waar de gemeente graag extra vogelnestkastjes wil voor merels en spreeuwen, die eikenprocessierupsen moeten vangen. De nestkastjes zijn gratis en worden na bestelling dit najaar geleverd. Kijk op de link:

https://www.aaenhunze.nl/Inwoners_verenigingen/Wonen_en_ver_bouwen/Vogelhuisjes


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 mei 2019 om 20:53

Bestuursvergadering Dorpshuis/Dorpsbelangen

Woensdag 1 mei was er een bestuursvergadering van Dorpshuis/Dorpsbelangen. Zoals bekend vergaderen beide clubs samen, om meer slagkracht te hebben. Bijna alle bestuursleden waren aanwezig. Na opening, verslag en mededelingen hebben we gepraat over de ontwikkelingen bij onze glasvezel coöperatie. We hopen dat het verdere overleg met SKV en de overheden een goede afloop heeft. In dat geval komt er, waarschijnlijk dit najaar, een soort van feestelijke eindbijeenkomst, waarin ook Dorpsbelangen een aandeel wil hebben.

Afgesproken is op dinsdag 28 mei ’s avonds vanaf half 8 de tegels te gaan leggen die bij NL-Doet zijn blijven staan vanwege slecht weer.

De jaarvergadering van 23 mei en het bezoek van Gemeentebelangen aan E’zandvoort op 13 mei zijn voorbereid. Ook is afgesproken op 18 juni een sociale activiteit te houden: klootschieten. De jaarlijkse BBQ is op 7 september.

Al deze data komen in een A4-tje dat huis aan huis wordt bezorgd; met alleen Whattsapp en de website bereiken we niet iedereen.

Tenslotte is er verslag gedaan van de jaarvergadering van de BOKD en over projecten rond gezondheid in de Veenkoloniën. Ook is gesproken over het afgelasten van het Paasvuur. En er is gepraat over renovatie en upgrading van het Dorpshuis. Een voorbereidingsgroepje heeft een raamwerk voor een plan opgesteld. Er wordt contact gezocht met de gemeente om daar nader over te overleggen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 mei 2019 om 21:07

Bermonderhoud

Ook dit jaar hebben we weer een financiele ondersteuning van de gemeente ontvangen voor het onderhoud van de bermen. Dit vindt plaats op: 25mei, 27 juli en 5 oktober. We starten s'morgens om 9.30 uur met koffie bij het dorpshuis en tussen de middag is er weer de gebruikelijke warme maaltijd waar alle inwoners aan deel kunnen nemen zelfs wanneer je met de werkzaamheden niet kunt helpen. Het gaat ook om het sociale contact. Graag zelf gereedschap en bosmaaier meenemen waavoor je bij het dorpshuis brandstof krijgt. Tot dan. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 april 2019 om 10:31

PAASVUUR AFGELAST

De gemeente heeft besloten dat ons paasvuur niet ontstoken mag worden vanwege de droogte. Er mag ook niet meer gestort worden. De gemeente ruimt de huidige stapel op. Wie spul klaar heeft staan op een wagen mag het op Goede Vrijdag naar het afvalstation brengen, tussen half 1 en 4 uur. Zodra we meer weten laten we het u weten.  Bestuur Dorpsbelangen. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 april 2019 om 16:34

Hemmeldag 30-3-2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Vandaag was het de uitgestelde Hemmeldag. Er was weer een mooie groep present,waaronder ook jeugd. Na koffie en routeverdeling is iedereen op pad gegaan. De oogst was kleiner dan in het verleden. Dat is feitelijk goied nieuws, want steerds meer dorpsbewoners rapen rommel op tijdens wandeling of hond uitlaten. Hulde. Dit keer ook geen bijzondere vondsten, zoals vorige jaren wel. Een paar keer hebben we drugsafval gevonden in het bosje aan de Krommedijk, en nog langer geleden kwamen Jos en Marije terug met een dode ree in de laadbak van hun skelter. De vijf zakken afval worden maandag opgehaald door de gemeente.

In de tussentijd hebben Henk Vedder en Roel Liekstra de perken bij het dorpshuis verder schoongemaakt. Zij hebben beloofd dit het hele jaar te doen, zo ongeveer elke drie weken. De eerstvolgende keer is 16 april, half 7 's avonds, mits het goed weer is. Hulp welkom.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 maart 2019 om 20:08

NL-DOET is NL-NAT

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was me het weertje wel, afgelopen zaterdag. Gedurige regen, en dat terwijl veel buitenwerk op de rol stond. Het was het weekend van NL-DOET. We krijgen dan geld en andere dingen om samen het dorp op te knappen. Het plan was tegels te leggen voor de bankjes op het sportveld, om het plein voor het dorpshuis op te knappen, en om de voorraadkasten in het dorpshuis op te schonen. Er waren vooraf al tegels gekocht, en ook gereedschap. Het Dorpshuis heeft vanaf nu dus eigen schoffels en harken, de schoppen komen nog. Alles te vinden in het berghok.

Om half 10 zat dik twintig man en vrouw aan de koffie, toen wethouder Henk Heijerman en ambtenaar Leefbaarheid Ria Rademaker binnen kwamen. Ook voor koffie, maar ook om samen met de voorzitter van Dorpsbelangen het contract te tekenen voor het bermonderhoud door het dorp in de jaren 2019 en 2020.

Mooi, maar het regende nog steeds. Besloten werd het project op het sportveld tot een later moment uit te stellen, omdat de shovel de grasmat zou vernielen. Daarom kon alle menskracht ingezet worden op het plein. Tot onze verrassing niet alleen de aanwezige dorpsbewoners, maar ook Heijerman en Rademaker. Die hadden besloten ons een handje te helpen, in de regen. Driewerf hulde!

De bloembakken zijn van nieuw materiaal voorzien, en de fluweelboom in de voormalige zandbak is verwijderd. De grond is gelijk gemaakt, en wordt binnenkort voorzien van tegels en een zitbank. Ook zijn de borders geknipt en geschoren. Afgesproken is dat Henk Vedder en Roel Liekstra het komende jaar de begroeiing gaan bijhouden. Alweer hulde! Als ze handjes nodig hebben vragen ze mensen erbij.

Op het eind van de ochtend was iedereen die buitenwerk deed behoorlijk nat, maar dat drukte de stemming niet. De binnenploeg had inmiddels de kasten schoongemaakt en uitgeruimd. Het was tijd voor een glaasje, voor eigengemaakte groentensoep en broodjes kaas en knakworst. In de tussentijd hadden Heijerman en Rademaker een rondleiding in het dorpshuis gehad en was met hen gepraat over de noodzaak het dorpshuis te renoveren. Er is al een poosje een 'denkgroepje' in de weer om plannen te maken, en dit was een mooi moment om die plannen informeel met de gemeente te delen.

Ja, mooi dat de wethouder kwam helpen, en ook mooi om nog eens even wat zaken met de gemeente door te spreken, niet alleen over het dorpshuis, maar bijvoorbeeld ook over onze glasvezel. We willen namelijk heel graag de komende jaren door met SKV uit Veendam, maar de gemeente heeft heeft daar ook wat over te zeggen.

Bij het afscheid kregen de gemeentemensen een klein presentje mee, verpakt in spiksplinternieuwe 'EEXTERZANDVOORT'-rugzakjes. Alle vrijwilligers kregen er ook één, geel met opdruk, van katoen omdat dat beter is voor het milieu.

Kortom, een hartstikke gezellige en nuttige ochtend, dankzij NL-DOET, de gemeente en vooral onszelf. Op zaterdag 30 maart is er een herkansing voor het tegelwerk; het is dan Hemmeldag, we gaan dan ook afval uit de bermen rond ons dorp verwijderen. Komt allen, en hopelijk met mooier weer.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 18 maart 2019 om 08:43

Storten en branden van het paasvuur.

Op zaterdag 13 april en 20 april kunt u tussen 9.00 uur - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur aan de Oudelandsdijk ( zelfde plek als vorig jaar) weer snoeihout storten voor het paasvuur. Let op! Dit mag geen geverfd hout of stobben zijn. Er is controle tijdens het storten aanwezig. Buiten deze tijden kan er geen hout gestort worden. We mogen het land van de akkerbouwer gebruiken en willen dit graag allemaal in goede orde laten verlopen.

Het paasvuur wordt eerste paasdag 21 april om 20.00 uur aangestoken. Wees welkom!!

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 maart 2019 om 14:23

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst.

Op zaterdagmorgen 16 maart ( NL DOET) om 9.30 uur zullen dhr. Henk Heijerman, wethouder van de gem. Aa en hunze samen met Dirk in het dorpshuis weer het samenwerkingsovereenkomst tekenen voor het zelf onderhouden van de bermen in ons mooie dorp. Net als voorgaande jaren krijgen we hiervoor van de gemeente een financiele tegemoetkoming waar we dit 3 á 4 keer per zomerseizoen voor kunnen onderhouden. Nog een reden om deze morgen naar het dorpshuis te komen. Tevens zal dhr. Heijerman na afloop een steentje bijdragen met NL Doet.


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 maart 2019 om 16:18

Modeflitsen Ozoo

Op dinsdagavond 16 april heeft kledingzaak Ozoo in Veendam weer modeflitsen. Er bestaat de mogelijkheid om hier weer met elkaar heen te gaan. De avond begint om 20.00 uur. We vertrekken om 19.30 uur vanaf het dorpshuis. Vooraf graag opgave bij Ciska : 0598-468392 of Neeltje: 0598-468661


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 maart 2019 om 15:19

Landelijke opschoondag

Op 23 maart is er weer de landelijke opschoondag. Doordat we dan net de week ervoor nl.doet hebben is er voor gekozen om op zaterdag 30 maart  in Eexterzandvoort te gaan hemmelen. Als we om 9.30 uur met een grote ploeg kunnen starten waaronder we ook graag de kinderen uit ons dorp zien, dan zijn we zo klaar. Met elkaar houden we zo wel ons mooie dorp en omgeving schoon. We zien u graag. Tot dan. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 maart 2019 om 15:06

Nl doet

Op zaterdag 16 maart vindt rondom het dorpshuis en bij het sportveld weer de jaarlijkse nl doet plaats. Als dorpshuis en dorpsbelangen krijgen we hier van het oranjefonds waar NL DOET onder valt, een vergoeding voor in de kas maar daar moet dan wel een maatschappelijk doel tegenover staan. Dit keer willen we op het sportveld aan de slag : tegels onder bankjes aanbrengen ed. Ook heeft het plein voor het dorpshuis weer zijn voorjaarsbeurt nodig en is het de bedoeling dat op de plaats van de zandbak een loungeset komt te staan dus dit moet ook aangepakt. We kunnen dit als bestuur niet alleen en hopen dan ook dat veel inwoners ons hierbij komen helpen. We starten om 9.30 uur met koffie en tussen de middag is er brood en soep. Hebt u tijd en lijkt het u gezellig: welkom, ook als u niet veel kunt doen. Wilt u wel zelf tuingereedschap, kruiwagen oid. meenemen. Alvast dank namens het bestuur van dorpsbelangen/dorpshuis. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 maart 2019 om 14:55

Bruine bonen wandeltocht

A.s zondag 3 maart organiseert ons buurtdorp Gieterveen een "Bruine bonen wandeltocht" . Rond 11.30 uur zullen de wandelaars door ons dorp komen en wij bieden ze de mogelijkheid voor een pauze in het dorpshuis. Het is een tocht met diverse afstanden. Mocht u zelf intresse hebben om mee te wandelen kijk dan op de volgende link : https://gieterveen.com/events/bruine-bonenwandeltocht/ voor verdere informatie.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 februari 2019 om 12:12

Oud papier

A.s vrijdag middag 1 maart. Komen we vanaf 12.45 uur weer met de kraakauto bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. Helpers deze keer: Roel en Bram. De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 5 juli 2019. Zou u ook een keer mee willen helpen ( het kost maar drie kwartier van uw tijd) dan hopen wij dat u dit aan het bestuur door geeft. Alvast dank.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 25 februari 2019 om 11:46

Opruimen en schoonmaken

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Na het toneel is met veel plezier het doirpshuis weer opgeruimd en schoongemaakt.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 februari 2019 om 19:43

Toneel 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het was me het toneelweekend wel, twee avonden de zaal vol en een hilarisch stuk dan overtuigend gespeeld werd. Er is dan ook heel wat afgelachen, en niet omdat dingen fout gingen. Vrijdag ging het feest al wat langer door dan gebruikelijk, en zaterdag werd het heel laat. Dat was dankzij onze disckjockey Demian, die overigens vanaf maart in Eexterzandvoort woont. Er is vol overgave gedanst, waarbij zelfs toneelfiguur Joke opdook. Kortom, twee dagen groot feest, en eigenlijk drie, want zondag moest alles weer afgebroken en schoongemaakt, met nazit natuurlijk. Foto's beschikbaar gesteld door Eppo Karsijns (karsijns@home.nl)

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 februari 2019 om 19:00

off the road 10 februari


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 februari 2019 om 20:04

Compliment voor Waterschap

Vanmorgen om half 10 gebeld dat er een duiker verstopt zit bij de Nieuwedijk en dat de achterrliggende percelen onder water lopen. Binnen een uur was er een trekker met en spuit om het probleem op te lossen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 januari 2019 om 10:54

Dorpsbezoek. comb. gemeentebelangen Aa en Hunze

We komen naar u toe!

Beste inwoners,

Combinatie Gemeentebelangen staat voor de inwoners. Maar wat betekent dat? Door onze brede (steun)fractie weten we wat er leeft in onze gemeente. We bezoeken organisaties, verenigingen, ondernemers en inwoners, vergaderen op locatie en laten ons zien.
Maar dat kan beter, dus komen we langs.

Sinds 2017 hebben we al diverse dorpsbezoeken georganiseerd, waarbij u onderwerpen in kunt brengen
en als u wilt aan kunt schuiven bij ons fractieoverleg.

Maandag 13 mei 2019 komen we naar u toe in dorpshuis d’Aole School in Eexterzandvoort.
Hier gaan we graag met u in overleg. Wat speelt er? Waar maakt u zich zorgen over?
En waar bent u blij mee? Zo zorgen we ervoor dat we u goed kunnen blijven vertegenwoordigen.

We zien u graag maandag 13 mei 2019. Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang 19.30 uur!

Gewoon Doen!


Vriendelijke groet,
namens Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze
Gerrit Meijers

W www.gemeentebelangen-aaenhunze.nl
E secretariaat@gemeentebelangen-aaenhunze.nl

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 januari 2019 om 22:50

Toneel 2019

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Toneel komt er aan

Er wordt hard geoefend om op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari a.s. weer een spetterend toneelstuk op te voeren in het Dorpshuis. Het stuk heet ‘OP DE WOELIGE BAREN’ en het gaat over een cruise op de Middellandse Zee. U begrijpt dat het toneel daar de afgelopen tijd geheel op is aangepast. Alles zit weer strak in de verf, u zult verbaasd staan.

De speelploeg heeft zoals elk jaar weer nieuwe gezichten. Bart Wight en Martijn van Limbeek zijn de gelederen komen versterken en spelen meteen glansrollen. Er zal heel wat worden afgelachen. Hoewel de cruise in zwaar weer terecht komt is het bepaald geen drama, ook al heet het schip COASTA DEL DRAMA en is de kapitein zo dronken als een Italiaanse kapitein maar kan zijn.

Net als andere jaren lijkt het erop dat iedereen zijn/haar rol ook echt kent …. . Komt allen, we beginnen beide avonden stipt om 8 uur. Zoals gebruikelijk is er na afloop weer verloting met superprijzen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 januari 2019 om 20:00

Wijziging ophaaldagen afvalcontainers

Via de gemeente worden we van het volgende op de hoogte gebracht: We zamelen meer PMD-afval in, waardoor de vrachtauto's sneller vol zijn. Om efficiënter om te gaan met de afvalinzameling hebben we een andere routeverdeling gekozen. Let op: Halverwege januari verandert misschien ook de ophaaldag van jouw PMD- of restafvalcontainer. Houd de Afvalapp goed in de gaten! of klik op de volgende link: https://www.aaenhunze.nl/Inwoners_verenigingen/Afval/Ophaaldagen_afval


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 januari 2019 om 15:06