Nieuwsberichten van Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort


Dorpshuis werkzaamheden

Uit de brainstorm van gisteravond is o.a. naar voren gekomen dat het hoog nodig tijd wordt om de podium vloer te versterken en nog een aantal andere zaken, bijv. een trapleuning, te realiseren.
We zijn Donderdag 20 September om 19.30 uur in het Dorpshuis om dit te bekijken.
We kunnen natuurlijk ideeën en adviezen hierover goed gebruiken.
Dus van harte welkom om hierover mee te praten en eventueel op een later tijdstip mee te timmeren.
Algehele leiding : Roel Liekstra.

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 13 september 2018 om 14:10

Vleermuizen

Wie heeft er vleermuizen in huis, tuin of schuur en wil meewerken aan een onderzoek van een collega naar hoe mensen over vleermuizen denken. Het gaat om een interview in het Engels, dus je moet wel wat Engels kunnen. Wie mee wil doen graag melden bij Dirk Strijker (06-23302334) of op d.strijker@rug.nl. Geen beloning, wel eeuwige wetenschappelijke roem.

Bij voorbaat dank, Dirk


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 augustus 2018 om 11:10

Prullenbak geopend

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op de laatste vergadering van Dorpsbelangen is gepleit voor een prullenbak bij het bankje aan de Dalweg. De gemeente heeft inmiddels een mooie rode prullenbak beschikbaar gesteld en die is vanochtend door Wim en Dirk en een onbekende voorbijganger geplaatst. Lidy (Dalweg 21) krijgt de sleutel, zij heeft aangeboden het onderhoud te doen. Dank aan de gemeente Aa en Hunze voor de bereidwilligheid.

De prullenbak en ook Wim ligt niet op zijn kant, maar er gaat wel eens wat mis met foto's uploaden


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 29 juni 2018 om 12:53

Bestuurswisseling Vereniging Dorpsbelangen

Op 23 mei 2018 was de jaarvergadering van vereniging Dorpsbelangen. Er waren zoveel bezoekers dat er stoelen moesten worden bijgehaald. Er is van alles besproken, van de trillingen op de Oudelandsdijk tot de prullenbak bij het bankje aan de Dalweg, overlast van honden, en van het WMD-fietspad tot geluidsoverlast vanaf de N33. Ook is de bestuurssamenstelling aangepast. Jan Willem Diemer, de voorzitter, stelde zich niet herkiesbaar. Hij is één periode voorzitter geweest. Frits Scholma, is zelfs ongeveer tien jaar penningmeester geweest. Ook hij stelde zich niet herkiesbaar. Beiden werden hartelijk enmet veel applaus bedankt voor hun inzet. De plek van Frits wordt ingenomen door Gert Oostra. Hij is al penningmeester van stichting Dorpshuis, en omdat Vereniging en Stichting nauw gaan samenwerken en gezamenlijk gaan vergaderen is het goed het financieel gebeuren in één hand te hebben.

Dirk Strijker en Frieda Molenaar zijn ook gekozen tot nieuw bestuurslid van de Vereniging (zie foto). Dirk is vanaf heden de nieuwe voorzitter.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 mei 2018 om 12:02

Bermonderhoud 26 mei 2018

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Een paar weken geleden heeft de Bermcommissie (Jans, Dirk, Marjan en Jan Willem) met de gemeente gesproken over ons bermonderhoud. De conclusie was dat het een mooie activiteit is en dat de bermen er mooi bij liggen. Niet alleen dankzij het gezamenlijke onderhoud, maar ook doordat heel veel inwoners zelf veel aandacht aan de bermen besteden. Er is ook gesproken over groot onderhoud van bomen net buiten het dop dit najaar (nadere informatie volgt later dit jaar) en over zwerfafval van drugs.

Op zaterdag 26 mei was de eerste gezamenlijke onderhoudsronde. Met schitterend weer en genoeglijk onderbroken door de wielerronde van Noordoost Drenthe die door Eexterzandvoort kwam. Er was een grote opkomst en gewapend met schoppen, schoffels en bosmaaiers is veel werk verzet. Martijn Holstein heeft met zijn tractor het grote werk gedaan. Vooraf is er gezamenlijk koffie gedronken, en na afloop was er veel vocht nodig om alles weer bij te vullen. Sommige deelnemers konden niet blijven eten, maar er waren ook mensen die wel mee aten ook al hadden ze niet mee gewerkt, en daar zijn we blij mee mee, want daar is het ook voor. Op 28 juli is de tweede ronde, we hopen op net zulk mooi weer en net zo’n hoge opkomst. En ook dan geldt, eet mee ook als je niet meegewerkt hebt. Maar altijd wel even vooraf aanmelden bij Marjan of Tanja.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 mei 2018 om 11:20

Opknapbeurt fietspad waterwingebied

WMD start op 26 april met het herstel van het fietspad door waterwingebied Breevenen.

Het bestaande pad wordt over een lengte van 6 kilometer verbreed en krijgt een betere, natuurlijke verharding.

Ook komen er nieuwe bankjes en informatieborden op de picknickplaats.

Het werk duurt ongeveer 3 weken. Fietsers kunnen gebruik maken van omleidingsroutes.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 april 2018 om 15:07

Storten Paasvuur

Storten paasvuur 24 maart en 31 maart 2018.

Tussen 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur bestaat de mogelijkheid om hout te storten voor het paasvuur aan de Oudelandsdijk zelfde plek als vorig jaar.

Let op: alleen snoeihout, dus geen stobben of geverfd hout!

 

1e paasdag 1 april ontsteken van het paasvuur om 20.00 uur!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 maart 2018 om 09:57

Off-road rit Motor GP Eext

De Stichting Historische Motor GP Eext organiseert Zondag 4 a.s. een off-road rit voor motoren en quads, en komen ook dit jaar weer door het dorp.

De start is om 9:30 uur te Eext.

Meer informatie vindt u op www.gpeext.nl


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 februari 2018 om 09:25