Nieuwsberichten van 2016


Dorpshuis vraagt uw aandacht

Bij deze vragen we graag uw aandacht over het volgende: het blijkt dat er de afgelopen periode veel kopjes zijn verdwenen en het zou fijn zijn als u ons mee kan helpen dit raadsel op te lossen. Heeft er iemand misschien na het te hebben gehuurd nog kopjes thuis, heeft iemand per ongeluk wat laten vallen? Dit kan allemaal gebeuren maar laat het ons weten zodat het dorpshuis zijn voorraad zo nodig weer moet aanvullen. Graag horen we voor het nieuwe jaar een evt. reactie van u: Betsie: 468573 of Marjan: 468235.

Ook gaan per 1-1-2017 de huren omhoog. De zaalhuur voor de verenigingen wordt € 7,50 per avond en de zaalhuur voor een dagdeel of avond gaat van € 25,00 naar € 35,00 kleine zaal en van € 50,00 naar € 60,00 voor de grote zaal. 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 14 december 2016 om 11:09

Syrische dorpsmaaltijd

Samen genieten van een Syrische maaltijd

Zaterdag avond gaan een aantal dorpsgenoten samen met Abdoullah een Syrische maaltijd bereiden.
Er zijn al veel aanmeldingen binnen maar als je ook wilt aanschuiven bij deze maaltijd geef je dan op bij één van de bestuursleden of via de fb uitnodiging

tot zaterdag

 

En het was gezellig, bijzonder en lekker. Er waren veel mensen en er was veel eten. Alle magen en aantal diepvriezen zijn goed gevuld. De diverse koks hadden hun best gedaan. Bedankt Abdoullah.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 oktober 2016 om 09:38

Oud papier

Op vrijdagmiddag 4 november as. komen we vanaf 12.45 uur weer met de kraakauto bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor deze tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De helpers voor deze keer zijn: Jan en Gert . De volgende ophaalronde is vrijdagmiddag 3 maart 2017                                                                    

 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 26 oktober 2016 om 17:52

bermonderhoud zit er weer op

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Voor de laatste keer dit jaar zijn de bermen opgeknapt en heeft het plein voor het dorpshuis een schoonmaakbeurt gehad. Het dorp gaat dus weer opgeruimd de winter in.  En zoals het hoort: na afloop hebben we met elkaar gegeten. Met de bermmaaiers en andere dorpsgenoten. Het was weer gezellig; zie de foto's maar.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 15 oktober 2016 om 15:24

Modeflitsen bij Ozoo

Op woensdagavond 2 November bestaat er weer de mogelijkheid om gezamelijk naar de kleingwinkel Ozoo in Veendam te gaan. De eigenaar: Ray, laat dan op deze avond weer modeflitsen van de nieuwe najaars en wintercollectie zien. Wilt u hier mee naar toe dan graag opgave voor 28 oktober op bij: Ciska : 468392, Neeltje: 468661 of Marjan: 468235. We vertrekken om half acht vanaf het dorpshuis. Graag zien we u 2 November en hopen we dat het weer net zo gezellig wordt als in April.


Bericht geplaatst door: Redactie op 03 oktober 2016 om 14:59

Bermonderhoud

Op zaterdag 15 okt. vindt voor de laatste keer dit seizoen het bermonderhoud plaats waar weer mensen voor nodig zijn. Net als alle voorgaande keren is er tussen de middag weer een warme maaltijd, ook voor inwoners die niet mee kunnen helpen maar wel graag mee willen eten. We starten om half tien met koffie bij het dorpshuis. Opgave graag bij Anita : 0598-468229 of Marjan: 0598-468235


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 oktober 2016 om 14:13

Feestelijke presentatie glasvezelnetwerk

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Afgelopen vrijdag werd ons glasvezelnetwerk feestelijk geopend en gepresenteerd en dat was goed te zien! Bij de invalswegen van Gieter- en Eexterzandvoort stond met bordjes aangegeven dat hier het glasvezel begon; 200 mbps maar liefst. Het dorpshuis was vrolijk versierd met ballonnen (zo’n 400). En de bewoners waren zeer herkenbaar aan de gele t-shirts. Het was een mooi feest met een mooie toespraak van Jan Hospers, voorzitter van Eco-Oostermoer Verbindt. Hij maakte duidelijk dat wij iets gepresteerd hebben wat niemand had verwacht en waar de provincie op allerlei manieren haar voordeel mee koan doen. Erik van Oosterhout was vorige week al voor de tweede keer in Eexterzandvoort; woensdag bij Jan Hilbolling; 60 jaar getrouwd met Annie. Jan doet met z’n 89 jaar volop mee met de glasvezelontwikkeling. De burgemeester opende het glasvezelnetwerk door symbolisch de koperen telefoondraad door te knippen en met een schakeling de glasvezelverbinding tot stand te brengen. Helemaal gelukt! De partijen die betrekken zijn geweest bij de aanleg (Vidyn, OpenNet, Netvisit) hadden mooie presentaties. Er was een hele slimme wasmachine in combinatie met zonnepanelen. EP was er met hulpstukken voor internet. Fred te Riet liet zien hoe je met internet je leven in huis aangenamer kan maken. Kortom: al met al een zeer geslaagde middag.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 07 september 2016 om 21:58

Hulp gevraagd

A.s zaterdag 27 aug. is het weer de dag van het bermonderhoud en het gezamelijk eten. U kunt zich hier voor aanmelden bij een van de leden van het dorpsbelangen bestuur. De morgen begint om 9.30 uur met koffie. Op deze morgen willen we ook gelijkertijd het dorpshuis en plein even weer fris maken en onkruid vrij omdat in sept. het verenigings leven weer begint en er 2 sept. een glasvezel feestje wordt gevierd. Ook hiervoor vragen we hulp dat u aan Betsie of Marjan kunt doorgeven. Dorpsbelangen en stichting dorpshuis hopen velen van u te ontmoeten waarvoor alvast vriendelijk dank.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 21 augustus 2016 om 22:24

Dode reeŽn.

Onderstaand bericht werd door Thiemo Meertens (de jager in het dorp) naar ons doorgestuurd:

Gisteren werd ik gebeld door de heer Bartelds van de WMD. Hij had op het WMD stukje bij de brug een dode reegeit en kalf gevonden. Ik moest concluderen dat ze doodgebeten zijn door loslopende honden. Mocht iemand wat gezien hebben neem dan contact met mij op. Misschien kunnen we dit in de toekomst voorkomen.

Het email adres van Thiemo is: thiemomeertens@hotmail.com


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 augustus 2016 om 09:40

Berm onderhoud

De data van het bermonderhoud is in overleg met velen een week opgeschoven en vind nu plaats op zaterdagmorgen 16 juli. Wij zullen het fijn vinden om weer diverse inwoners te mogen begroeten. Wilt u mee helpen of graag mee eten meld u dan even aan bij Tanja :  0598-371071  of Marjan: 0598-468235


Bericht geplaatst door: Redactie op 03 juli 2016 om 19:15

Zomeravond concert TOGIDO

Dinsdagavond 28 juni verzorgt muziekvereniging TOGIDO een zomeravond concert op het plein.
Aanvang 19.30 uur
Na afloop is er koffie en een drankje.

Komt allen en geniet van de muziek!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 juni 2016 om 14:00

Nieuw logo Oostermoer tentoonstelling

Woensdagavond 25 mei zijn in het bijzijn van de drie burgemeesters het nieuwe logo van de oostermoertentoonstelling onhult en ging tegelijk de nieuwe website de lucht in. Tevens zal op al het poster materiaal en brief papier dit logo terug te vinden zijn en niet zoals het altijd was: in elk dorp weer een ander logo. Hoe het logo tot stand is gekomen en welke dorpen hieraan mee doen kunt u terug vinden op: www.oostermoerfeest.nl . Hierop kunt u ook zien wanneer en waar dit jaar het feest is en wat er op het progamma staat. In 2020 is Eext weer aan de beurt om samen met Eexterzandvoort en Anderen dit feest te organiseren.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 mei 2016 om 19:27

voorlichtingsavond glasvezel

RCO-Oostermoer Verbindt is er uit wat betreft de provider. Dinsdagavond 31 mei organiseert ze een voorlichtingsavond. Daar wordt door de provider uitleg gegeven over het aanbod en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen die een aansluiting heeft, en dat zijn maar liefst 76 van de 80 huizen, is uitgenodigd voor deze avond.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 mei 2016 om 09:37

gras weer gemaaid in het dorp

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Afgelopen zaterdag 21 mei hebben we met elkaar de bermen weer gemaaid en het schoolplein opgeknapt. Met een mooie ploeg vrijwilligers zijn we aan de slag geweest. Alles ziet er weer uit zoals we dat willen. En na afloop stond er een maaltijd klaar. Dorp weer op orde, gezellige morgen en lekker eten; wat wil je nog meer. Zaterdag 9 juli gaan we weer maaien. Noteer de datum vast in je agenda. Als je mee wilt doen, heel graag. En als het niet zo uitkomt, maar je wilt wel komen eten; ook welkom. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 mei 2016 om 19:36

Een zoon

Eexterzandvoort heeft er sinds vorige week een nieuwe wereldburger bij. Safa, Abdullah en Zaïn wonen sinds enkele maanden bij ons in het dorp ( Dalweg 15) en zijn vorige week de gelukkige ouders en trotse broer van hun tweede zoon en broertje: Saïd, geworden. De baby is in het ziekenhuis geboren. Moeder en zoon maken het goed en zijn inmiddels weer thuis. Vindt u het leuk om hen hiermee te feliciteren stuur dan gerust een kaart. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 mei 2016 om 13:38

Berm onderhoud

Kort geleden is er overleg geweest met de gemeente over het maaibeleid voor 2016. Deze hebben ook voor dit jaar nog een keer een vergoeding toegezegd om weer zelf als dorp, de bermen te onderhouden. Net als vorig jaar zal dit in eerste instantie 4 keer over het groeiseizoen gaan gebeuren: om 9.30 uur starten met koffie bij het dorpshuis en tussen de middag is er een warme maaltijd. Dit geld ook voor de inwoners die niet kunnen helpen maar wel graag voor de gezelligheid langs komen. De eerste datum staat gepland op zaterdag 21 mei. Kijk voor de andere data bij de agenda op de website. Tevens wordt u net als vorig jaar bij het dorpshuis van brandstof voor de bosmaaiers voorzien en gebeurt het grote werk weer door M. Holstein. Kan u niet met een bosmaaier overweg dan is er bij het dorpshuis wel wat te doen. Wilt u zich van te voren wel aan melden bij: Dirk, Jans of Johan. Ook wil dorpsbelangen graag weten hoeveel er tussen de middag mee eten als u niet mee zou helpen. Opgave hiervoor bij een van het bestuur. Alvast dank.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 mei 2016 om 20:06

Hulp gevraagd

Daar het groei en bloei seizoen nu goed aan de gang is en ook het onkruid nog steeds niet is vergaan zouden we graag as dinsdagavond 19 april even de borders bij het dorpshuis willen onder houden. Ook wordt er dinsdag nieuw beukenhaagplanterij  bezorgt die de dode struiken van de haag aan beide kanten van het plein moeten vervangen. We vragen hierbij dan ook hulp van de inwoners om ons hierbij even te helpen. We starten om 18.30 uur s"avonds zodat het om 20.00 uur klaar is. Hebt u daarom tijd en zin dan zou het fijn zijn om u, met gereedschap, dinsdagavond as bij het dorpshuis te ontmoeten. Alvast dank.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 april 2016 om 18:03

Zomertijd

A.s. paasweekend gaat in de nacht van zaterdag op zondag: eerste paasdag, de zomertijd weer in. Om 02.00 uur wordt de klok één uur vooruit gezet.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 maart 2016 om 19:31

Modeflitsen bij Ozoo

Zoals we de afgelopen jaren al eens vaker hebben gedaan is het de bedoeling om op woensdagavond 20 april weer naar Ray en zijn kledingwinkel Ozoo in Veendam te gaan. Hij heeft weer heel veel leuke kleding in zijn winkel hangen en wil dit graag aan ons laten zien dmv een kleine modeshow in de winkel. Lijkt het u leuk om hier, eventueel samen met een vriendin, mee naar toe te gaan, meld u dan voor 17 april aan bij Ciska: 468392, Neeltje: 468661 of Marjan: 468235. De avond begint om 20.00 uur en we vertrekken om half acht vanaf het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 maart 2016 om 19:24

Glasvezel vordert gestaag

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Al weer een maand geleden is de aannemer begonnen met graafwerk om de glasvezel in de grond te krijgen. Ondertussen steekt bij vrijwel alle huizen een oranje kabeltje in de buurt van de gevel uit de grond. Het graafwerk zit er dus bijna op.  Dat is niet altijd 100% goed gegaan. Her en der is een oude telefoonkabel kapot getrokken en een gasleiding geraakt. Maar het is allemaal toch weer goed gekomen en alles is redelijk netjes weer achter gelaten.
Mocht u nou denken dat er volgende week al snel internet is, dan heeft u het mis. We zijn niet voor niks proefgebied, veel zaken moeten onderweg worden uitgevonden en dat kost tijd en soms ergernis.  Toch denken we dat het voor de zomervakantie allemaal werkt; ook bij u in huis. We houden u op de hoogte.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 21 maart 2016 om 21:37

Een stralende klusdag

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Afgelopen zaterdag werd onder heerlijke weersomstandigheden weer de jaarlijks terug kerende NL doet bij het dorpshuis gehouden en tevens werd van de landelijke opschoondag gebruik gemaakt om rotzooi in bermen en sloten rondom het dorp weer op te ruimen. Er werd o.a. een nieuwe vlaggemast geplaatst die door steun van het rabofonds aan het dorpshuis is aangeboden, gelijk werd het oude bankje rondom de lantaarn op het plein gesloopt omdat deze inmiddels te gevaarlijk was om nog op te zitten. Ook heeft dorpsbelangen in de bocht van de Dalweg een mooi bankje geplaatst. Deze is aangeboden door de gemeente en was voor veel inwoners, waaronder Jan Hilbolling, al jaren een wens. Rond de middag was het nog genieten van een borreltje en de warme maaltijd waarna iedereen huiswaarts ging. Het was al met al een zeer gezellige en productieve zaterdagmorgen waar door inzet van groot en klein het plein, sportveld en het dorp er weer keurig uitziet. Nogmaals dank aan alle vrijwilligers!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 14 maart 2016 om 12:12

AFSLUITING FIETSPAD OM HET ZWANEMEER

Vanaf 14 maart t/m 22 april is het fietspad vanaf de Nieuwedijk en de Vijzelweg afgesloten.
Er wordt een nieuw fietspad aangelegd.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 maart 2016 om 10:56

Storten Paasvuur

Op 19 en 26 Maart tussen 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur is er weer de mogelijkheid om snoeihout te storten voor het paasvuur aan de Oudelandsdijk.
Dit graag aanleveren op aanhangers en/of platte boeren wagens en alleen voor inwoners van het dorp.

Let op: alleen snoeihout, dus geen stobben, bladeren/mos of geverfd hout!

                             28 maart 2e paasdag ontsteken van het paasvuur om 19.30 uur!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 maart 2016 om 14:20

Oud papier

Op vrijdagmiddag 4 maart as. komen we vanaf 12.45 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor deze tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De helpers voor deze keer zijn: Dirk en Jos                                                                                                                                                   Het oud papier wordt drie keer per jaar met een kraakauto opgehaald. Hiervoor moet het dorp zelf twee personen beschikbaar stellen om mee te helpen. Het vindt plaats op de eerste vrijdagmiddag van de maanden: maart, juli en november. De opbrengst is voor het dorpshuis zodat we de huur en prijzen van de uitleen laag kunnen houden. Wilt u ook wel een keer een uurtje vrij maken neem dan contact op met Marjan: 0598-468235 of e-mail: mjkroeze@outlook.com   

 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 24 februari 2016 om 10:40

NL. Doet

Op zaterdag 12 Maart a.s vindt er weer de jaarlijkse NL. Doet plaats. Ook het dorpshuis wil hier samen met dorpsbelangen, graag aan mee doen. Er zullen deze dag weer allerlei klusjes in en om het dorpshuis worden aangepakt waaronder: plaatsen nieuwe vlaggenmast, snoeien van de beplanting, het bankje rondom de buitenlamp vervangen, ramen wassen. Tevens gaan we door het dorp om alle rotzooi weer op te ruimen. Dit in het kader van "de landelijke opschoondag", die officieel voor een week later staat ingepland. U ziet: er is behoefte aan heel veel inwoners om te helpen, zowel groot als klein. We starten om 9.30 uur bij het dorpshuis met koffie. Tussen de middag wordt u door de vereniging dorpsbelangen een warme maaltijd aangeboden. We zouden het erg op prijs stellen ( ivm. inkoop) dat wanneer u mee wilt helpen dit even doorgeeft bij Marjan: 0598-468235 of e-mail:  m.j.kroeze@kpnplanet.nl  ( mjkroeze@outlook.com  na 1 maart) Ook wanneer u niet kunt helpen maar voor de gezelligheid graag van het eten gebruik wilt maken: laat het even weten. We zien u allemaal graag op 12 maart as.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis op 09 februari 2016 om 16:51

Wijziging datum Off Road rit GP Eext

De organisatie van de OTR Eext heeft besloten de off road rit te verplaatsen naar een andere datum het parcours is op dit moment te nat.

De nieuwe datum waarop het zal plaats vinden is 28 februari!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 04 februari 2016 om 09:46

Off raod rit Motor GP Eext

De Stichting Historische Motor GP Eext organiseert Zondag 14 februari een off road rit voor motoren en quads.

De start is om 9.30 uur in Eext en gaat dan via een omweg naar de Nieuwedijk einde Nieuwedijk rechts het maīs land van Bert op en dan langs de snelweg richting de tunnel de Schieding, dan waarschijnlijk over het land van Jan Anne en Bé richting de Oudedijk en vervolgens naar Eexterveen.

Ze laten dus de dorpskern liggen.

Meer informatie vindt u op de www.gpeext.nl.

Heeft u tijdens de rit opmerkingen dan kunt u contact opnemen met het crisiscentrum van de GP Eext via telefoon nummer 0592 262944.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 februari 2016 om 09:51

een pikante poedelprijs

Vrijdagavond 5 en zaterdagavond 6 februari speelt Toneelvereniging 'Zandvoort' het toneelstuk 'Een pikante Poedelprijs', geschreven door Heidi Hillreiner.
Het gezin van brood- en banketbakker Horstman is in rep en roer. ​Pa Horstman gaat meedoen aan een bakwedstrijd en is ervan overtuigd dat hij de eerste prijs gaat winnen. Zoon Jan en dochter Hannie denken dat hij geen schijn van kans maakt met zijn inzending. Bakkersknecht Hans is de bakkerij van zijn vader Max ontvlucht en heeft het prima naar zijn zin bij de Horsman's, vooral vanwege Hannie. In het geheim doet hij ook mee aan de bakwedstrijd. Horstman krijgt weliswaar een prijs, maar of het de eerste is? Het is wel iets waarvan Dinie, de zus van Klaas, zich rot schrikt en voor veel consternatie zorgt. En dan duikt er ook nog een slipje op. Van wie is het en waar komt het vandaan? Hoe dit afloopt moeten jullie allemaal maar komen bekijken. Er valt veel te lachen. Natuurlijk is er een verloting in de pauze, met vooral veel en mooie prijzen. Welkom allemaal!


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 februari 2016 om 09:02

glasvezel

De aanleg van glasvezel wordt nu heel concreet. Mensen die zich aangemeld hebben, hebben vorige week een brief in de bus gehad dat ze deze week bezoek kunnen verwachten van de aannemer. Deze week is de schouw, iemand komt bij u in huis kijken naar de aansluiting in de meterkast. 

Van de 80 adressen in Eexterzandvoort en Gieterzandvoort gaan 61 meedoen met glasvezel. 
Mensen die zich nog niet aangemeld hebben: het kan nog, maar dan wel deze week!. Deze mensen hebben ook een flyer in de bus gehad.

Aanmelden kan nog bij:

Bart Wight                   b.wight@wxs.nl
Jan Willem Diemer       j.w.diemer@hetnet.nl
Anita Hoogenesch        a.klaassens@hetnet.nl
Suzanna van der Laan laanvd2@gmail.com

Zo gauw de schouw is afgelopen wordt begonnen ze met de aanleg. Voor mensen die zich dan aanmelden wordt extra 750 euro in rekening gebracht + eventuele extra kosten voor de aanleg.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 januari 2016 om 14:08

ijsbaan

Voor de schaatsliefhebbers: de ijsbaan is open! Gauw zijn want de dooi komt eraan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 januari 2016 om 15:19