Nieuwsberichten van 2013


oudejaarsfeest op sportveld

Dinsdagmiddag 31 december is er oudejaarsfeest op het sportveld in Eexterzandvoort. Wij zorgen ervoor dat de tent is opgezet. En we zorgen voor de glühwein en de overige drankjes. Er is vast wel wat te eten, Als iemand zin heeft oliebollen, knijpertjes, spekkendikken etc. te bakken, er is stroomaansluiting dus welkom! Iets te eten meenemen mag ook. En waarschijnlijk zijn er mensen die carbid gaan afschieten. Kortom: ouderwetse gezelligheid. Iedereen is welkom vanaf half drie op het sportveld!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 december 2013 om 15:03

Doeavond kerststuk

Op donderdagavond 19 december gaan we om 20.00 uur van start met het maken van een bloemstuk voor de kerst. Het is de bedoeling om van zelf meegenomen groen/bloemen/ pot/bakje en de versierselen die in het dorpshuis aanwezig zijn een mooi geheel voor de feestdagen te maken. Oase is ook aanwezig. de kosten voor deze avond bedragen 5,00 euro incl. versnaperingen. Opgave graag voor 16 december bij Joke, tel.: 324258


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 december 2013 om 16:58

Modeshow OZOO

Woensdag 11 december a.s. geeft de kledingzaak OZOO in Veendam een kleine interne modeshow voor belangstellenden. Hiervoor hebben diverse inwoners zich al opgegeven. We vertrekken om 19.15 uur vanaf het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 december 2013 om 16:49

Kerstmarkt

Wie gaat er mee naar de Kerstmarkt in Bourtange op zaterdag 14 december? Vertrek om 13,30 uur. Entree is € 2,50. Aanmelden (ook voor auto met chauffeur) bij Wim Polman. Telefoon 468413, Email wmpolman@hetnet.nl, via facebook en aanmelden kan ook op de ledenvergadering dinsdag 10 december!


Bericht geplaatst door: Redactie op 05 december 2013 om 12:03

ijsbaan

De winter komt er weer aan. De temperaturen dalen dus we zijn weer bezig om de ijsbaan vol te laten lopen. De pomp draait weer en over een dag of 2 hopen we de baan weer vol te hebben. En dan maar afwachten tot het echt gaat vriezen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 december 2013 om 09:20

filmvoorstelling 'De Stille Kracht van de Drentse natuur'

Zaterdagavond 30 november is er een filmvoorstelling 'De Stille Kracht van de Drentse natuur' Deze film is voor een deel opgenomen in het Hunzegebied; in onze achtertuin als het ware. En dat levert veel zeer herkenbare plaatjes op.  De film wordt in de originele versie door de filmmakers zelf op grootscherm geprojecteerd en ingeleid. De voorstelling begint om half 8, na de dorpsmaaltijd. Toegangsprijs voor alleen de film is € 2,50

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 november 2013 om 20:08

Maaltijd en film

30 november is het de vijfde zaterdag van de maand en dan organiseren we weer een gezamenlijke maaltijd in het dorpshuis.

Dit keer maken we er een bruine bonen en kapucijners-maaltijd van, met van alles erbij, erop en eraan: chili-gehaktsaus voor de liefhebbers van chili-con-carne, uitgebakken spek en worst voor de ‘traditionele’ eters en natuurlijk salades. En voor de echte navolgers van Bartje: we koken ook een pan rijst.  We beginnen om 5 uur met een drankje.

Opgave graag voor woensdag 27 november bij Frits Scholma of bij Jannie Schonewille of via info@eexterzandvoort.com. En als je ons wilt helpen koken: graag!

Na afloop, om half 8 is er de filmvoorstelling ‘de Stille Kracht van de Drentse Natuur’. Zie daarvoor de aankondiging op de website.

De kosten zijn 6 euro inclusief de fillmvoorstelling.


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 november 2013 om 11:27

Krantenbezorger gezocht!

Nadat Anne jarenlang iedere dag met goede zin de krant heeft bezorgt vindt hij het tijd worden om er mee stoppen. Daarom vraagt hij via deze weg of er misschien iemand belangstelling heeft om zijn krantenwijk over te nemen. Je moet 37 kranten bezorgen die elke morgen (behalve zondag) voor 7.00 uur bij de abonnee moet zijn. Voor verdere informatie kunt u terecht bij: Anne Hollander, tel.: 0598-468580


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 oktober 2013 om 19:13

Interne modeshow bij OZOO

In overleg met de Raymon gaan we een kleine "modeshow" bekijken van de kledingwinkel OZOO te Veendam. Het is bedoeling dat we 11 december naar de winkel toe komen om daar de collectie die wordt geshowd te bewonderen en evt. kunt u er iets kopen. Ook mag u deze avond een introducee mee nemen. De avond begint om 20.00 uur. Omdat de eigenaar graag wil weten op hoeveel personen hij kan rekenen vragen wij u om zich op te geven bij Joke, tel.:324258 In het voorjaar is het de bedoeling om samen met Eexterveen weer een show in het dorpshuis te houden.


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 oktober 2013 om 17:35

Oud papier

Vrijdag 1 november a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor 12.30 uur goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 7 maart 2014.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 28 oktober 2013 om 10:27

JAZZ OP ZONDAGMIDDAG IN T KEERPUNT

Zondagmiddag treedt kwartet Veldslag op in Spijkerboor. Klik hier voor meer informatie


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 oktober 2013 om 14:25

Afsluiting weg en sluiting tunnels

Via Rijkswaterstaat kregen we de volgende berichten:

Weekendafsluiting. N33 - Aansluiting A7 

In het weekend van vrijdag 25 oktober om 19.00 uur tot en met maandag 28 oktober 06.00 uur is de N33 in beide richtingen tussen Veendam en de aansluiting op de A7 afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt het nieuwe spoorviaduct over de N33 geplaatst.

 Afsluiting onderdoorgang 'De Hilte'.

Het viaduct bij de Hilte is afgesloten voor alle verkeer en dat duurt tot eind januari 2014. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid. Het gemotoriseerde verkeer wordt via de N33 omgeleid. De omleiding voor het langzame verkeer loopt via Gieterzandvoort en Eexterzandvoort.

Afsluiting Albrechttunnel.

De Albrechtunnel gaat 28 oktober dicht en zal pas weer open gaan eind maart 2014, dit in verband met de bouw van 2 nieuwe viaducten, 1 voor de noordbaan en 1 voor de zuidbaan.

Afsluiting onderdoorgang Dalweg

De onderdoorgang van de Dalweg (viaduct 'De Scheiding') gaat eind januari 2014 dicht, zodra het viaduct bij de Hilte weer open gaat voor verkeer.


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 oktober 2013 om 21:15

Diggelgoed doe avond verplaatst

De doe avond: werken met oud servies (diggelgoed) is door omstandigheden verplaatst van donderdag 7 november naar woensdagavond 6 november. Opgave hiervoor graag voor 31 oktober bij Joke, tel: 0598-324258. het is de bedoeling om van oude kopjes, borden schaaltjes o.i.d. zelf iets leuks aan elkaar te plakken waardoor weer een leuk werkstuk ontstaat wat u kan gaan gebruiken. tevens kunt u hierin een mooi bloemstukje maken. Oase is aanwezig, bloemen en oud serviesgoed zelf meenemen. De kosten zijn maximaal 5,00 euro incl koffie. het lijkt ons leuk om ook nieuwe gezichten te zien en neem vooral ook een vriendin mee.


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 oktober 2013 om 14:03

De plannen met de bomen

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Donderdagavond 10 oktober gaf de gemeente tekst en uitleg over het komende bomenonderhoud in Eexterzandvoort.  Dit omdat er onrust was ontstaan over bomen met witte stippen en rode stippen op de weg.  En inderdaad: die verdwijnen. Met een heldere presentatie liet Emo Verdoes van de gemeente Aa en Hunze zien waarom de bomen gekapt gaan worden. Er mankeert iets aan, ze zijn gescheurd of er zitten rupsjes in. Of ze staan te dicht op elkaar en kunnen dus niet uitgroeien. Op grote kaarten had Emo precies aangegeven welke bomen gaan verdwijnen (de rode) en welke mogen blijven (de groene). En die laatste worden goed gesnoeid.

In de pauze kon iedereen kijken wat het lot was van de bomen bij hun in de buurt. Emo en zijn collega hadden formulieren bij zich voor vragen, opmerkingen en suggesties en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Een paar van die opmerkingen kwamen na de pauze aan bod. Langs de Dalweg zouden de linden aan één kant allemaal gekapt gaan worden omdat ze daar concurreren met de boomwal. Daarover gaat de gemeente in overleg met de eigenaar van de boomwal. Als die fors gesnoeid wordt, kunnen om en om langs de Dalweg bomen blijven staan.

De vraag kwam wat er met het hout gebeurt. In principe wordt het afgevoerd en verkoopt de gemeente het. Een aantal aanwezigen wil zijn eigen boom wel kopen en zelf in mootjes hakken. De gemeente gaat kijken of dat mogelijk is.

De overige vragen gingen over zaken als: ‘zijn die bomen wel van de gemeente’, ‘moet die boom echt wel gekapt worden’ of ‘kan die boom voor mijn huis ook niet weg’.  Al deze vragenstellers krijgen antwoord.
Als dit allemaal klaar is, komt het definitieve plan in het dorpshuis te hangen en zo mogelijk wordt het op onze website gezet.  En rond november, december – afhankelijk van het weer - begint de uitvoering

De gemeente gaat bezig met het ontwikkelen van een visie op de beplanting; daarover en met de concrete plannen gaat ze overleggen met het dorp. Dus geen witte cirkels en paarse vlekken op bomen of op de weg zonder dat wij weten wat de bedoeling is.

Na afloop dronken we er met z’n allen nog wat op en zo was het weer een gezellige avond.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 oktober 2013 om 16:54

Kap Populierenbos Krommedijk

De WMD meldt ons dat het populierenbos aan de Krommedijk binnenkort gekapt zal worden. Dit bos is in 1994 met een subsidieregeling als tijdelijk productiebos met populieren ingeplant. Die subsidie is in 2009 afgelopen. Omdat, volgens de WMD, dit bos niet echt past binnen het karakteristieke open landschap van het Hunzedal, zullen de populieren in november gekapt worden. De WMD heeft daarvoor de Bosgroep Noord-Oost Nederland opdracht gegeven. Vóór het kappen voert de Bosgroep een zorgvuldige flora- en faunacontrole uit.

De werkzaamheden kunnen mogelijk overlast veroorzaken door het geluid van zaagmachines, de aanvoer van materieel en de afvoer van hout. Er wordt geprobeerd de hinder tot een minimum te beperken. Volgende week verschijnt hierover een persbericht in 'De Schakel' en 'De Oostermoer'. Als mensen hierover vragen of opmerkingen hebben, kunnen ze contact opnemen met Nico van der Moot, Hoofd Watervoorzieningen & Installatieadvies/Grond & Groen, telefonisch 06 52056944 of per mail N.vd.Moot@wmd.nl 

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 oktober 2013 om 16:05

Nieuwsbrief 't Keerpunt Spijkerboor

De nieuwe nieuwsbrief van café 't keerpunt in Spijkerboor is uit. Met voor dit weekend weer mooie optredens. Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.


Bericht geplaatst door: Redactie op 03 oktober 2013 om 15:18

informatie over boomonderhoud

 Zoals we allemaal wel al hebben kunnen constateren staan er op verschillende bomen bij ons in het dorp witte stippen. Dorpsbelangen heeft hierover contact gehad met de gemeente, die over de gang van zaken hun  exuses aanbieden omdat ze graag met het dorp in overleg blijven. De gemeente is bezig met inventarisatie van zowel snoei- als kap werkzaamheden en wil hier graag uitleg over komen geven. Een korte toelichting is hieronder gegeven:

-Het onderhoud bestaat uit het snoeien van de bomen. Daarbij zullen de onderste takken worden verwijderd of deels worden ingenomen. Het doel hiervan om de rijhoogte boven de weg op peil te brengen. Er hangen nu veel takken te laag waardoor landbouw voertuigen en vrachtwagens door de takken rijden. Ook zullen dode takken uit de kroon worden verwijderd.

- Het kappen van de bomen betreft voor een groot deel dunning. Dit betekent dat van de aanwezige bomen een deel er tussen uit wordt gehaald om de bomen die blijven staan naar de toekomst toe voldoende ontwikkel- groeiruimte te geven. Dit zorgt ervoor dat de bomen gezonder blijven en minder dood hout, wat gevaarlijke situaties kan opleveren, vormen in de kroon. Bij de te dunnen bomen wordt gekeken naar de standplaats ten opzicht van de andere bomen en de kwaliteit van de boom. Sommige bomen vertonen groeiafwijkingen en/ of beschadigingen op basis van deze factoren wordt ter plekke beoordeeld welke boom het beste is en gehandhaafd wordt en welke wordt gedund om zodoende groeiruimte te verkrijgen voor de bomen die blijven staan.

-Er zijn inderdaad ook solitaire bomen of bomen binnen kleine groepjes gemarkeerd als zijn de te vellen bomen. Dit zijn bomen waar is iets aan mankeert. Er staan op de dijk(en) bijvoorbeeld elzen. Deze elzen zijn aangetast door de wilgenhoutrups. Dit zijn grote rupsen die hout eten. Er worden door deze rupsen grote gangen gemaakt in de boomstam. Bomen die zwaar zijn aangetast worden gevaarlijk voor stambreuk. Ook staan er wilgen met daarin gevaarlijke tak- aanzettingen waar al scheuren in zichtbaar zijn. Bij harde wind kunnen deze zware takken uit de kroon breken en op het wegdek vallen. Dit betreft een deel van de aanwezige wilgen. De veilige wilgen blijven staan en worden gesnoeid de onveilige kunnen we niet handhaven en willen we daarom vellen.

Over dit alles is een informatie bijeenkomst voor belangstellenden en wel op 10 oktober om 19.30 uur in het dorpshuis. Emo Verdoes, beleidsmedewerker Groen van de gemeente Aa en Hunze zal dan tekst en uitleg geven over de plannen. Er is dan ook inbreng van de bewoners mogelijk. Opmerkingen zullen waar mogelijk meegenomen worden in het eindplan.
Als je 10 oktober verhinderd bent, geef dan je opmerkingen door aan één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen. Wij zullen ze dan doorgeven aan de gemeente. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 september 2013 om 09:54

Opbrengst KWF collecte

Ondanks dat de KWF de afgelopen weken een beetje in een vervelend daglicht kwam te staan, heeft dat gelukkig voor de collecte in Eexterzandvoort geen negatieve gevolgen gehad. De opbrengst was zelfs meer als voorgaande jaren: 177,98 euro. Super! Weet dat hier hele goede dingen mee worden gedaan. Namens de collectanten nogmaals hartelijk dank !


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 september 2013 om 19:51

Nieuwsbrief 't Keerpunt Spijkerboor

Café 't Keerpunt in Spijkerboor organiseert regelmatig allerlei muziekvoorstellingen. Nu ook Keerpunt Klassiek met klassieke muziek. Klik hier voor de nieuwsbrief.


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 september 2013 om 17:24

Is dit nog wat???

Ook dit jaar vindt bij tuinland in assen op 12 november de ladies fair plaats. We kunnen hier net als vorig jaar, gezamelijk naar toe gaan. Hier moeten kaarten voor gekocht worden dus daarom willen we vragen of jullie hier over na willen denken. Tevens vroeg de activiteitcie. zich af of er ook behoefte was om dit jaar weer een kerstmarkt te bezoeken, ( Duitsland of Nederland)Denk er over na en laat het ons weten. Natuurlijk zijn nieuwe ideeen altijd welkom.


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 september 2013 om 20:49

" Diggelgoed "

Op donderdag 7 november starten we om 20.00 uur met het maken van bijv. een etagerre van oud "diggelgoed". Hierbij gaan we van oud serviesgoed dmv. lijm allerlei kopjes, schoteltjes, kannetjes een werkstuk maken wat bij u zelf past. Ook is het mogelijk om het zo aan elkaar te bevestigen dat het een ondergrond voor een bloemstukje wordt ( oase is aanwezig, bloemen zelf meenemen). De kosten  zijn 5 euro incl. koffie. Heb je dus veel oud servies ( ook verkrijgbaar bij kringloop)en lijkt het je leuk om hiermee te frutselen meld je dan voor 31 okt. aan bij Joke: tel.324258. We zien op al deze gezellige avonden ook graag nieuwe gezichten en neem vooral een vriendin mee.

Noteer alvast in de agenda: donderdag 19 december kerststuk maken. Aanvang 20.00 uur in het dorpshuis


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 september 2013 om 19:56

Doe avonden gaan weer van start.

Nu we alweer met de maand september bezig zijn, willen we ook graag weer met een aantal doeavonden beginnen. We starten op donderdag 26 sept. om 20.00 uur met het maken van de traditionele herfstkrans. We willen deze keer een grote stro krans gaan maken en hierop het door jullie zelf mee genomen materiaal met steekpennen vast gaan zetten. Je kan hierbij denken aan eikeblad, beukenootjes, hortensia, lampionnetjes, bessen en ander groen wat mooi in kan drogen. Ook moet u zelf voor een bord/ schaal, schildermesje en snoeischaar of tang zorgen. De kosten bedragen 10 euro dit is incl. de benodigde materiaal en koffie compleet. Opgave graag voor 25 sept. bij Joke: tel.324258


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 september 2013 om 19:44

actie strijd tegen kinderkanker in Spijkerboor

Zaterdag 7 september 12.00 uur tot zondag 8 september 12.00 uur is in café het Keerpunt in Spijkerboor een 24-uurs marathon darten - pijlen gericht op KIKA - in de strijd tegen kinderkanker. Er zijn muziekoptredens van onder meer onze dorpsgenoten Anne Hollander en Martijn van Limbeek. De toegang is gratis, maar er staat wel een collectebus!!! Meer informatie: zie onderstaande link.

http://www.eexterzandvoort.com/upload/bestanden/Kika.pdf


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 september 2013 om 15:39

fietstocht en dorpsmaaltijd

zondag 1 september organiseren we de jaarlijkse fietstocht. Dit jaar doen we het iets anders als de voorgaande jaren. We hebben er een puzzeltocht van gemaakt. En na afloop staat er  voor iedereen, ook de mensen die niet meegefietst hebben, soep en broodjes klaar. Kijk voor de overige informatie over tijden en kosten op het A-4tje.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 24 augustus 2013 om 14:13

Oud papier.

Vrijdag 5 juli a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 1 november 2013.

 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 30 juni 2013 om 22:14

dorpsmaaltijd

Zaterdag 29 juni organiseren we een dorpsmaaltijd. Bij mooi weer buiten en als het weer tegen zit gaan we naar binnen. Het wordt een Italiaanse maaltijd. Wie zin heeft mag eits klaarmaken, maar dat hoeft natuurlijk niet; we hebben ook mensen nodig voor het opeten. We beginnen om half 7. Kosten zijn 6 euro per persoon inclusief een drankje. Graag opgeven bij één van de bestuursleden


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 juni 2013 om 21:06

Mooie uitvoering van TOGIDO

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan Dinsdag 11 juni gaf TOGIDO haar jaarlijkse zomerconcert op het plein voor het dorpshuis. Het was weer een schitterend optreden. Zoals eigenlijk elk jaar werkte het weer goed mee en dat is al heel bijzonder dit jaar. na afloop bleven toeschouwers en orkestleden gezellig nababbelen met een kop koffie of een drankje. De foto's geven een impressie
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 23 juni 2013 om 21:04

Excursie Balinge.

Het was prachtig weer toen we met 11 mensen rond half twee vertrokken vanaf het dorpshuis.
Direct na ontvangst in Balinge werden we getrakteerd op een indrukwekkende demonstratie schapenhoeden. Met behulp van drie uitstekend getrainde Border Collies werden 30 Drentse Heideschapen in alle hoeken van het weiland gedreven. Na afloop van de demonstratie mochten we een stukje lamsham proeven....mmmmm De vegetariërs werd uitgelegd dat het geserveerde lam een prettig leven had gehad.
Hierna wandelden we met Ger Nobel van 'Duurzaam Balinge' richting dorpskern waar wij geïnformeerd werden over de led lamp straatlantaarns. Balinge heeft in 2009 5000 euro gewonnen in de 'Beste Buren Actie' en dat geld bestaat aan het plaatsen van led verlichting in het dorp en langs de weg naar Mantinge en dat levert een behoorlijke energiebesparing op. Balinge wilde vervolgens graag dat de bushokverlichting ook werd aangepakt. Langs de reguliere weg lukte dat niet, maar het licht is ondertussen wel uit!. Er volgde een vrolijke uitwisseling van stoere verhalen over burgelijke ongehoorzaamheid. Zeer leerzam; vooral meegaan de volgende keer.
Na een gastvrije ontvangst in de tuin van Ger hoorden we hoe Balinge op allerlei manieren werkt aan duurzaamheid. Met zonneboilers, zonnepanelen, door systemen aan elkaar te koppen, kortom: met veel samenwerking en vernuft.

Wat opviel was de gepassioneerde manier van samenwerking en dat vooral werd gedaan. Een kerngroep van ongeveer 10 mensen draag het. En ze kijken vooral naar de mogelijkheden; naar wat je zelf kan doen. Mensen helpen elkaar en ieder doet waar hij of zij goed in is. De 'ja maar'tjes worden met duidelijke visuele arumenten weerlegd, zoals energie meten is weten.
Regelmatig zitten ze gezelling samen te ouwe-nelen over van alles en nog wat met een glaasje erbij, maar als er wat gedaan moet worden: meteen doen! En dan met actviteiten die mensen aanspreken. Ze onderhouden goede contacten met de gemeente. Ze hebben een cursus 'auto rijden nieuwe stijl georganiseerd, als afsluiting hebben ze drie elektrische auto's gehuurd en de bewoners van Balinge kunnen daarin een uurtje proefrijden. Dat kost zo'n 500 euro, maar de gemeente is niet te beroerd om dat te betalen.

Gezamenlijk worden de natuurgebieden rond het dorp behouden door diervriendelijk, met de hand te snoeien. Er is een duidelijk beloningssysteem. Als je helpt met houtkappen, krijg je het hout voordeliger en als iemand iets beschikbaar stelt, krijg je daarvoor een vastgestelde vergoeding.

We kunnen ons de vraag stellen of bijvoorbeeld Led straatlantaarns ook iets voor Eexterzandvoort is; of er animo is voor gezamenlijke plaatsing van zonneboilers of zonnecollectoren. 

Het was leerzaam en gezellig in Balinge!


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 juni 2013 om 16:04

Exursie Balinge

Dorpsbelangen organiseert deze excursie samen met de energiewerkgroep. We gaan kijken wat ze in Balinge met elkaar ondernemen om het dorp duurzaam te maken. En we krijgen een demonstratie schapendrijven.

Balinge is een dorp met 35 huizen; nog wat kleiner dan Eexterzandvoort dus. Ze hebben daar al van alles gerealiseerd. Ze snoeien met elkaar de houtwallen en gebruiken het snoeihut een een houtgestookte CV-kachel. Ze kopen gezamenljk zonnepanelen en monteren ze ook zelf. Ze organiseren een cursus autorijden nieuwe stijl. Ze doen mee met prijsvragen en kunnen zo LED-lantaarns aanschaffen. En zozijn er nog allerlei activiteiten die ze als bewoners met elkaar ondernemen en waarmee ze energie besparen èn geld verdienen. Wij gaan daar kijken wat ze allemaal doen, maar ook om te horen hoe ze het voor elkaar krijgen.
Als extra krijgen we een demonstratie schapen drijven met een hond.

We vertrekken om kwart over één vanaf het dorpshuis; tegen vier uur keren we weer terug.

Graag opgeven door uiterlijk 29 mei te bellen of te malen met Jannie Schonewille (468343, jschonewille@eexterzandvoort.com) of met één van de andere bestuursleden. De deelname is gratis.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 mei 2013 om 19:15

Open dag brandweer Annen.

Op de brink in Annen vindt deze dag van 10.00 uur tot 16.00 uur de open dag van de brandweer in Annen plaats. Er zijn deze dag verschillende voertuigen te bezichtigen ( hoogwerker, oefen heli, oldtimers e.d.).Ook worden er demonstraties gegeven. Voor de kinderen van de omliggende basisscholen zijn er stempelkaarten een een kleurplaat ( gr. 1 t/m 3) of puzzel (gr. 4 t/m 8) uitgedeeld waar prijsjes mee zijn te winnen.Voor de basisschoolleerlingen bij ons in het dorp komt dit in de brievenbus en kunnen deze dan op de open dag inleveren. Ook zijn er waterspelletjes, rondritten in de brandweerauto en andere leuke dingen te doen. We zien u graag op 25 Mei op de brink in Annen


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 mei 2013 om 10:48

plein weer schoon

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Maandagavond hebben vrijwilligers het plein voor het dorpshuis weer geschoffeld en aangeharkt. Het was een behoorlijke ploeg; dat kwarweitje was dus vlot geklaard. Na afloop was er een koffie. Het ziet er allemaal weer netjes uit; ook de kat is dankbaar!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 mei 2013 om 09:42

Dorpswinkel in Eext.

Zoals u misschien wel al heeft gehoord heeft de dorpswinkel "Attent" in Eext onlangs zijn deuren moeten sluiten. De vorige ondernemen zag er geen mogelijkheden meer in. Diverse inwoners hebben bij com. dorpsbelangen aangegeven toch graag de winkel te blijven behouden waarna aktie is ondernomen. Ze hebben hierbij ook een bericht naar Eexterzandvoort gestuurd of we dit artikel op de website wilden plaatsen:

Coöperatie voor dorpswinkel Eext

In Eext wordt gewerkt aan een doorstart van de dorpswinkel. Dit gebeurt door het opstarten van een coöperatie. Dorpsbelangen is deze week met vrijwilligers actief om leden te werven. Zijn het er 200, dan is de doorstart een feit en is de winkel binnen enkele weken weer open.Al een aantal weken is Dorpsbelangen in gesprek met gemeente, deskundigen en adviseurs. Is een winkel in een dorp als Eext rendabel? Ja, zegt Dorpsbelangen. Zij hebben een reële exploitatie berekend voor de komende 4 jaren en deze is positief. De coöperatie is niet uit op winst en de kosten kunnen aanzienlijk naar beneden.De winkel is voor het dorp ontzettend belangrijk. De oudere inwoners zijn ervan afhankelijk. Bovendien daalt de waarde van het dorp als de winkel verdwijnt. Het is nu aan het dorp om te laten zien hoe belangrijk ze het vindt. Maandagavond 6 mei wordt de balans opgemaakt. Zijn er 200 leden, dan gaan ze door met de oprichting van de coöperatie.Meer informatie over de coöperatie en het lidmaatschap of participatie ervan kunt u vinden op: http://www.eextinfo.nl/index.php?p=Nieuws

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 03 mei 2013 om 22:02

excursie gaat niet door

De excursie aanstaande vrijdag naar Duurzaam Balinge gaat niet door. Er hebben zich maar drie mensen opgegeven, een aantal mensen wilde wel mee, maar kon zich niet vrijmaken op de vrijdag. De komende ledenvergadering, 16 mei, gaan we kijken of we een betere datum kunnen vinden.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 april 2013 om 20:28

geslaagd stamppotbuffet en cafťavond

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Zaterdag 30 maart: het voorjaar is weliswaar begonnen, maar het was nog echt stamppotweer. Het stamppotbuffet was dus helemaal op z'n plek. Het was lekker en het was gezellig volgens de aanwezigen. Na de warme hap werd er volop gebiljard, gesjoeld, mahjong gespeeld en gekaart. Kruisjassen op Eexterzandvoortse wijze met heel eigen spelregels. En bij het sjoelen was er een mooie mix van jong en oud. Voor herhaling vatbaar; zo'n avond.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 april 2013 om 13:32

Paasvuur 2013

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Maandag tweede paasdag hadden we een schitterend paasvuur De afgelopen twee zaterdagen was er behoorlijk wat snoeiafval naar de Oudelandsdijk gebracht en Roel Mennega maakte er zaterdag een fraaie bult van.

Om acht uur 's avonds liep vrijwel het hele dorp uit ondanks de snijdend koude wind. Opmerkelijk was dat veel mensen op de fiets kwamen. Aan Jan Hilbolling, de oudste bewoner van ons dorp, de eer om het vuur aan te steken. Dat lukte bijzonder goed; al vrij vlot moest iedereen eens stap naar achteren doen omdat het te heet werd. Hoewel het koud was, bleven de meesten lang kijken. Dat had ongetwijfeld te maken met de koffie- en limonadevoorziening van de familie Polman. Lammie Vedder zorgde voor de bijbehorende paaseitjes. Pas toen tegen een uur of negen de bult behoorlijk was geslonken, gingen mensen weer naar huis. Dank zij de harde wind resste de volgende ochtend nog een hoopje smeulende as. De foto's laten zien hoe gezellig het was.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 april 2013 om 11:47

Zomertijd

Wanneer je naar buiten kijkt is het haast niet te begrijpen maar vannacht gaat de zomertijd in. Om 2.00 uur wordt de klok een uur vooruit gezet.  


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 maart 2013 om 11:43

Excursie naar duurzaam Balinge.

We nodigen alle belangstellenden uit voor een excursie op vrijdag 12 april naar het dorp Balinge . We gaan kijken wat ze daar doen aan energiebesparing en aan duurzaamheid.
Balinge is een dorp met 35 huizen; nog wat kleiner dan Eexterzandvoort dus. Toch hebben ze daar met elkaar allerlei initiatieven ondernomen. Om maar wat te noemen: ze snoeien met elkaar de houtwallen en gebruiken het snoeihout voor houtgestookte CV-kachels, ze kopen gezamenlijk zonnepanelen in en monteren ze ook zelf, ze organiseren een cursus autorijden nieuwe stijl, ze doen mee met allerlei prijsvragen en kunnen zo LED-lantaarns aanschaffen en zo zijn er nog van allerlei activiteiten die ze als dorp met elkaar ondernemen, waarmee ze energie besparen èn geld verdienen. Genoeg aanleiding om daar eens rond te kijken en ideeën op te doen.
Het programma voor 12 april ziet er als volgt uit:
We vertrekken om kwart over één vanaf het dorpshuis in Eexterzandvoort. Om 2 uur worden we in Balinge ontvangen door Ger Nobels van de werkgroep Duurzaam Balinge. Hij zal ons aan de hand van een powerpointpresentatie vertellen wat ze allemaal doen en, minstens zo belangrijk, hoe ze dit allemaal voor elkaar krijgen in zo’n klein dorp. Daarna gaan we rondkijken om zelf te zien wat er allemaal gebeurt. Tegen vier uur gaan we weer terug.
Heb je zin om mee te gaan met deze excursie? Geef je op bij Jannie Schonewille, tel. 0598 468343; jschonewille@eexterzandvoort.com . Graag vóór woensdag 10 april. De deelname is gratis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 maart 2013 om 12:11

wegafsluiting N33

Van de bouwers aan de N33 kregen we de volgende wijzigingen in de afsluiting van de N33 door:

Weekendafsluitingen april gewijzigd

Van vrijdag 5 april 19.00 uur tot maandag 8 april 06.00 uur wordt de N33 op andere wegdelen afgesloten dan in eerdere berichtgeving is aangegeven. Dit worden nu afsluitingen tussen Assen en knooppunt Gieten en tussen Veendam en Zuidbroek.

Daarnaast is de N33 tussen Gieten en Veendam en tussen Zuidbroek en Siddeburen afgesloten van vrijdag 12 april 19.00 uur tot maandag 15 april 06.00 uur en van vrijdag 19 april 19.00 uur tot maandag 22 april 06.00 uur. Op werkdagen blijft de N33 overdag volledig bereikbaar.

 

Doordeweekse avond- en nachtwerkzaamheden

Op doordeweekse avonden en nachten in maart en april wordt tussen 19.00 uur en 06.00 uur op diverse plaatsen langs de N33 geleiderail geplaatst. Een afsluiting van de N33 is voor deze werkzaamheden niet nodig. Het verkeer wordt met behulp van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid.


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 maart 2013 om 11:16

Het was weer een creatieve avond

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 22 maart 2013 om 09:34

stamppot - cafť-avond

De afgelopen ledenvergadering van dorpsbelangen suggereerden een aantal leden dat het leuk zou zijn eens een café-avond of gezamenlijke maaltijd in het dorpshuis te organiseren. Dat gaan we doen en wel iedere vijfde zaterdag van de maand.
De eerste keer is zaterdag 30 maart en dan pakken we meteen goed uit met een stamppot-café-avond.
Na een drankje staat er een uitgebreid stamppotbuffet voor jullie klaar. Er is keuze uit meerdere stamppotten met toebehoren: vlees, worst, spek,  zilveruitjes en augurken (geen toneel...); kortom: helemaal compleet. En natuurlijk hebben we een vegetarische variant.
Daarna is er een café-avond. Gewoon wat kletsen, kaartje leggen, spelletje, drankje enzovoort. Iemand van de kaartclub is er om de spelregels van kruisjassen uit te leggen. En wie zin heeft kan biljarten.

Het dorpshuis staat vanaf 6 uur voor jullie open. Als je mee wilt eten met het stamppotbuffet: graag vóór 26 maart opgeven bij één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen of via de mail: dorpsbelangen@eexterzandvoort.com. De kosten zijn zes euro per persoon inclusief een drankje.
En natuurlijk is het ook mogelijk in de loop van de avond binnen te lopen voor de café-avond.


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 maart 2013 om 09:51

Paasvuur

Pasen nadert en dat betekent weer een paasvuur. Dit jaar gaan we het opbouwen op dezelfde plek als vorig jaar: op het land van Wim Wilkens aan de rechterkant van de Oudelandsdijk. Storten is mogelijk op zaterdag 23 maart en zaterdag 30 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wil iedereen zich aan deze tijden houden; dan is een bestuurslid van dorpsbelang aanwezig om aanwijzingen te geven. Alleen takken en geen boomwortels of sloophout. Het paasvuur wordt 2e paasdag 1 april om 20.00 uur aangestoken.


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 maart 2013 om 09:19

Collectanten gezocht.

In de week van 14 t/m 21 april vindt de jaarlijkse collecte van de hartstichting plaats. Nu is de stichting voor Eexterzandvoort "noord " (Oudedijk, Dwarsdijk, Krommedijk en stukje Dalweg) op zoek naar een nieuwe collectant. Wilt u in deze week wel een paar uurtjes voor dit goede doel vrij maken, neem dan contact op met Dhr. Albert Woering uit Spijkerboor, tel.: 0598-401500 en hij kan u hiermee verder helpen. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 maart 2013 om 18:37

NL DOET 2013

Op de landelijke vrijvilligersdag van: NL DOET, was ook Eexterzandvoort goed aktief. Er waren diverse vrijwiligers om de handen uit de mouwen te steken en ook van buitenaf kwam dhr. Pul ons helpen. Door de extreem koude temp. voor dit tijdstip van het jaar kon buitenom niet alles gedaan worden van dat wat gepland stond maar dat maakte de sfeer er niet minder om. Nogmaals allemaal vriendelijk dank.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 15 maart 2013 om 16:53

Eexterzandvoort is weer schoon

Afgelopen zaterdag was het weer nationale opschoondag. Ook Eexterzandvoort deed weer mee. Onder leiding van Wim Polman trok een aantal dorpsgenoten de wegen langs om zwerfafval op te ruimen, met hulpmiddelen (zakken, handschoenen, hesjes, prikstokken) die beschikbaar gesteld waren door de gemeente. Het was koud en nat, maar dat deerde niet, vooral niet omdat er na afloop in het dorpshuis eigengemaakte snert en broodjes geserveerd werden. Er werd weer een aantal vuilniszakken vol rommel geproduceerd, die binnenkort door de gemeente worden opgehaald. Het is elk jaar weer verrassend hoeveel troep er in de bermen ligt. En dat terwijl een aantal inwoners, zoals Koos Boek, ook door het jaar heen de bermen probeert schoon te houden.


Bericht geplaatst door: Redactie op 10 maart 2013 om 16:43

NL DOET 2013

Op vrijdag 15 maart a.s. willen we als dorpshuis graag aan de landelijke vrijwilligers actie NL. DOET mee doen. Deze actie wordt georganiseerd door het oranje fonds en biedt alle deelnemers een financiele ondersteuning. Vorig jaar was het bij ons een groot succes en heel gezellig. Ook dit jaar hopen we weer vele vrijwilligers te mogen begroeten. Het is de bedoeling dat er vanaf 9.00 uur met een kop koffie wordt gestart en daarna over de rest van de dag vele klussen : o.a schoonmaak, snoei- en verfwerzaamheden met elkaar worden aangepakt. We hebben eind vorig najaar ook via de opgave lijst diverse inwoners bereid gevonden om wel klusjes in en om het dorpshuis te doen ( die we zeker ook gaan benaderen), maar we hopen dat deze vrijwilligers en vele andere zich op 15 maart ook een dagdeel of dag vrij kunnen maken om met elkaar deze klus te klaren. De hele dag wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd met tussen de middag een lunch. Om een beetje overzicht te hebben van het aantal. pers. vragen we of u zich wel voor die tijd aan wilt melden bij Betsie, tel: 468573 of Marjan 468235. e-mail m.j.kroeze@kpnplanet.nl Wanneer u kunt helpen, zou u dan tuingereedschap mee willen nemen. Tot dan!!


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 06 maart 2013 om 12:08

dorpshuiskamer stopt

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Vier weken achter elkaar hebben Anet, Marjan en Jannie op donderdagmiddag het dorpshuis open gedaan voor gezelligheid, een praatje, spelletje, bak koffie of thee enz. Het was steeds gezellig. Zo heeft Anet ons de afgelopen week aan het schilderen gezet. Op de foto´s kan je zien hoe leuk het was. Maar we vonden dat er onvoldoende aanloop was om in maart door te gaan. Bovendien: het mooie weer komt er aan; dan zijn er ook leuke dingen buiten te doen. Dus wij stoppen er voorlopig mee. Als iemand anders zin heeft om een dergelijk initiatief te nemen: welkom! Neem contact op met één van ons, het bestuur van het dorpshuis of met dorpsbelangen. En wie weet gaan wij dit najaar weer iets ondernemen. 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 06 maart 2013 om 08:48

9 maart opschoondag

Zaterdag 9 maart is de Landelijke Opschoondag en daar gaan we, net zoals voorgaande jaren, als dorp weer aan mee doen. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen, jong en oud, het zwerfvuil in en om het dorp op te ruimen. We beginnen 's morgens om elf uur en gaan dan een eerste ronde doen. Om half één staat er een lunch klaar en tegen kwart over één gaan we de tweede ronde doen. Dus: mensen die 's morgens moeten hardlopen of 's middags moeten voetballen kunnen ook gewoon meedoen. De gemeente zorgt voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken en dorpsbelangen zorgt voor de lunch. Een hark meenemen is altijd handig om troep uit de sloot te vissen. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus laten we er een vrolijk schoonmaakfeest van maken!

Aanmelden graag bij één van de bestuursleden van dorpsbelangen of per mail: dorpsbelangen@eexterzandvoort.com.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 maart 2013 om 14:57

Voorjaarsstuk maken.

 Op 21 maart begint de lente . Op deze avond willen we dan ook met elkaar een leuk voorjaarsstuk maken. Het is de bedoeling dat u zelf voor een bakje o.i.d. zorgt en de nodige bloemen en groen. Wij zorgen deze keer alleen voor de koffie en alle accesoires die nog in het dorpshuis liggen en waar u gebruik van kunt maken, denk hierbij aan kralen, lint e.d. Tevens zorgen wij voor oase en wat voorbeelden. De kosten voor deze avond bedragen 5,00 euro. graag opgeven voor 20 maart bij Joke, tel.: 324258


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 februari 2013 om 16:40

Beurs vrouw

Van 22 t/m 24 maart vind in de TT hal in Assen een nieuw evenement plaats en wel: Beurs vrouw.( http://www.beurs-vrouw.nl/assen/ )  Drie dagen lang biedt deze gezellige vrouwenbeurs alles op het gebied van mode, beauty en lifestyle. De activiteitencom. biedt de mogelijkheid om hier gezamelijk heen te gaan en wel op vrijdagavond 22 maart. We vertrekken om 18.00 uur vanaf het dorpshuis. Belangstellenden kunnen zich voor 20 maart aanmelden bij Joke, tel.: 324258


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 februari 2013 om 16:31

Oud papier!

Vrijdag 1 maart a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 5 juli 2013.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 22 februari 2013 om 17:23

dorpshuiskamer

Het was een gezellige drukte bij de dorpshuiskamer in het dorpshuis de afgelopen donderdagmiddag . Anne Hollander en Harm Bakker waren er om het toneel te verfraaien en ze lieten zich graag uitdagen voor een partijtje sjoelen met Hein, Grietje, Marita, Anet  en Jannie.  Daar tussendoor hield Marjan zich bezig met mensen van de gemeente die er waren om de veiligheid van het dorpshuis te controleren. Harm de Jonge bracht een nieuwe koffiepot en bleef voor een bakkie. En ondertussen werden nog wat overtallige boeken uitgezocht om mee naar huis te nemen. Toen er een dorps-wijnproeverij ter sprake kwam, was Anne niet te beroerd om alvast een voorschotje te presenteren. Dat smaakte prima na de koffie en rolletjes met slagroom.

Iedere donderdagmiddag is het dorpshuis open en is er dorpshuiskamer. In ieder geval in februari en als er zoveel animo blijft gaan we er mee door. En van die dorps-wijnproeverij gaat u meer horen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 februari 2013 om 14:35

geslaagde toneelavonden

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

De toneelvereniging "Zandvoort' heeft 2 zeer geslaagde uitvoeringsavonden achter de rug. Wellicht volgt nog een uitgebreider verslag, de foto's kunt u alvast bekijken.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 10 februari 2013 om 18:56

Vrijdag en zaterdag toneeluitvoering

Vrijdagavond en zaterdagavond speelt de toneelvereniging Zandvoort 'Gooi maar voor de Leeuwen'. een blijspel geschreven door Diana Monshouwer. Aanvang: 20.00 uur in het dorpshuis. Meer informatie bij 'evenementen'.


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 februari 2013 om 11:17

dorpshuiskamer

Donderdagmiddag 7 februari is de eerste koffiemiddag of wel dorpshuiskamer. Het dorpshuis is dan tussen 14.00 en 16.00 uur open voor iedereen. Je kan komen voor een kop koffie of thee, een praatje, om een boek uit te zoeken of een boek te brengen, een spelletje, een kaartje leggen of zomaar, omdat je er zin in hebt. Welkom!


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 februari 2013 om 10:15

boeken op te halen

Onze dorpsbibliotheek is, dank zij het uitzoekwerk van Janet Scholma en To Abels, weer mooi op orde. Nou is er een hele stapel boeken over waarvoor geen plek is in de boekenkast. Die zijn gratis op te halen voor de liefhebber; tot en met donderdagmiddag 7 februari. Daarna brengen we ze naar een tweedehands-boekenzaak. Donderdagmiddag is het dorpshuis open, dan is er dorpshuiskamer en alle gelegenheid om er tussen te neuzen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 februari 2013 om 10:02

Sven Zuidema nieuwe kampioen priksleeŽn

Onder barre weersomstandigheden - bij aanvang van de wedstrijd begon het te sneeuwen - werden vanmiddag de kampioenschappen priksleeën gehouden op de ijsbaan.
De deelnemers konden kiezen tussen een houten of en plastic slee; en mochten zelf hun techniek kiezen: op de knieën, zittend of liggend op de buik.IJsbaanmeester Wim Polman floot de 20 deelnemers in tweetallen weg, bij de start kregen ze een duwtje mee van de toeschouwers.
Titelverdediger Ronald de Jonge, de kampioen van 2010 was er helaas niet bij om zijn titel te verdedigen. Na een spannende wedstrijd bleek Sven Zuidema de snelste bij de junioren. Bij de senioren gingen twee heren en vier dames de strijd aan. Marjan Kroeze daar bleek de snelste, maar legde het in de finale toch af tegen Sven.  Sven Zuidema is daarmee de nieuwe kampioen priksleeën.  De Zuidemaatjes deden het goed vandaag; broer Kjelt werd tweede bij de junioren, moeder Esther werd tweede bij de senioren. Bjorn, vandaag te gast in Eexterzandvoort, werd derde.
Na afloop van de wedstrijd was het, met warme drankjes, nog even prima toeven in het dorpshuis. De trotse winaars werden daar gehuldigd en konden hun prijs in ontvangst nemen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 26 januari 2013 om 20:41

we gaan priksleeŽn.......

Omdat a.s. weekend koning winter van plan is om zijn biezen eerst weer te pakken willen we nog even van de ijsbaan gebruik maken. We gaan dan ook op zaterdag 26 januari om 14.00 uur een prikslee wedstrijd houden. Het is de bedoeling dat zowel klein als groot hier aan deel kan nemen en er zijn leuke prijzen te verdienen. In januari 2010 was Ronald de winnaar van de laatste wedstrijd. Wie gaat hem dit jaar verslaan??? We hopen vele van u zaterdag op de ijsbaan te mogen begroeten waar warm drinken op jullie wacht. Zegt het voort en hou de website in de gaten. Mocht er onverwacht wat tussenkomen of het weer laat ons in de steek, dan zullen we de wedstrijd via de website aflasten


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 januari 2013 om 21:51

Excursie w.m.d.

Op woensdagmiddag 23 januari heeft een groep belangstellenden op uitnodiging van de wmd. het pompstation in Annen bezocht. Hier wordt drinkwater gemaakt, wat o.a. uit het gebied rondom Eexterzandvoort wordt gehaald en tevens werden we op de hoogte gebracht van de andere aktiviteiten waar de wmd. zich voor in zet. Het was een interessante middag.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 24 januari 2013 om 13:31

familie bever actief

Eind november waren de sporen aan de oever van de Hunze al gespot: de familie bever is bezig eeen boompje om te leggen. Rinko Huisman maakte recent een foto waarop te zien is dat ze gestaag vorderen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 januari 2013 om 08:26

toneelvereniging zoekt lakens

De toneelvereniging van Eexterzandvoort is naarstig op zoek naar witte katoenen lakens om deze te kunnen beschilderen. Hebt u zelf of weet u misschien iemand die nog lakens heeft liggen, ze niet meer gebruikt en deze wel kwijt wil, dan kunt u hierover tel. contact opnemen met Marita, Tel. : 0598-468580


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 januari 2013 om 15:04

Koffiemiddag.

Donderdagmiddag wordt koffiemiddag in het dorpshuis. Vanaf 7 februari is het de bedoeling om elke week op de donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur koffie/thee te gaan schenken in het dorphuis. Dit is voor iedereen die:

zin heeft in een kopje koffie (of thee),

zin heeft in een praatje,

zin heeft in een loopje,

nog een pak koekjes heeft liggen en deze niet lust of juist wil delen,

even in de nieuwe collectie van de boekenkast wil kijken (neem gewoon een boek mee en breng hem weer terug als je em uit hebt),

een spelletje wil spelen.

Kortom voor iedereen. We hopen dat je even langs komt. Gezellig.

Anet, Jannie en Marjan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 januari 2013 om 11:10

IJsbaan

Veel animo voor schaatsen op de woensdagmiddag, ook uit omringende dorpen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 16 januari 2013 om 15:04

Er kan weer geschaatst worden

Niet alleen heeft Noord-laren vanavond de primeur met de eerste marathon op natuurijs, ook bij ons op de ijsbaan kan weer geschaatst worden. Dit is door de mooie verlichting mogelijk tot laat in de avond en daar werd in de namiddag al door diverse kinderen gebruik van gemaakt. Allemaal voor de komende dagen dan ook veel ijsplezier toegewenst.


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 januari 2013 om 18:06

Gooi maar voor de leeuwen!

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari voert de toneelvereniging Zandvoort een blijspel op in het dorpshuis. Het stuk heet ‘Gooi maar voor de leeuwen’ , een blijspel van Diana Monshouwer, en het speelt in het oerwoud van Afrika. Een aantal families is op survivaltocht en alles dat maar uit de hand kan lopen loopt ook uit de hand. Wat wil je ook, met Sia als onhandelbare puber, met Nienke als strenge gids, met Ruud als dellerige echtgenote en Devika als kakmadam. De speelploeg is dus deels hetzelfde als vorig jaar, aangevuld met Dirk als sul en met gastspeler Geert uit Wildervanksterdallen als drankorgel. Marieta souffleert, en dat zal wel weer nodig zijn. De ploeg is de afgelopen tijd terzijde gestaan door Jannie Schonewille en Wim Wilkens, die insprongen als spelers niet konden repeteren.
Bernice is de regisseur, en Carola doet het schilderwerk van de spelers. Nel Seegers heeft het decor aangepast, dat door Anne Hollander en Harm Bakker is aangebracht. Hein doet dit jaar niet mee omdat hij bij het begin van de repetities in de lappenmand zat. Inmiddels is hij weer op de been en hij is al een paar keer wezen kijken. Hij doet, als vanouds, de opening. En u weet, de opening door Hein is een toneelstuk op zich.Er is natuurlijk livemuziek in de pauzes en na afloop, en na afloop is er ook de onvolprezen loterij. En zoals altijd gehaktballen, en dit keer rookworst.
Met de uitvoering wordt ook de nieuwe licht- en geluidsinstallatie van het dorpshuis in gebruik genomen. Die is de afgelopen weken geconstrueerd door Jan de Vries, Jan Willem Diemer, Harm Bakker, Dirk Strijker en Rik Strijker. Die laatste heeft het geheel ontworpen.
We beginnen op vrijdag en zaterdag stipt op tijd om 8 uur, want het stuk is wat langer dan normaal. Donateurs hebben gratis entree, en voorrang. Kaarten aan de zaal.
Op woensdag 6 februari is de generale, om kwart voor 7. De kinderen van Eexterzandvoort zijn dan welkom; er is fris en chips voor in de korte pauzes.


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 januari 2013 om 17:12

Bibliotheek wordt vernieuwd

De bibliotheekkast die in het dorpshuis staat is overvol, ondertussen staan er al dozen met boeken voor de kast. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De komende weken gaat Jeanet Scholma orde op zaken stellen. Zij zal oude boeken eruit sorteren en zorgen dat er een aantrekkelijke collectie overblijft. De boeken die over zijn, kunnen we niet opslaan en moeten dus weg.
Willen de mensen die boeken aan de bibliotheek gegeven hebben en niet willen dat ze weggegooid worden zich melden? Dat kan bij Marjan Kroeze of bij Jannie Schonewille. Tot 1 februari kunnen oude boeken opgehaald worden, daarna worden ze wellicht weggegooid.


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 januari 2013 om 16:41

9 maart opschoondag

Zaterdag 9 maart is de landelijke opschoondag en dan gaan we ook in Eexterzandvoort aan de slag om het dorp weer spic en span te maken.
We willen iedereen de kans geven om mee te doen; ook de mensen die 's morgens of 's middags sportverplichtingen hebben. We starten daarom om 11 uur; gaan tegen half één eten in het dorphuis en tegen half twee gaan we weer aan de slag. Iedereen die mee wil doen kan zich melden bij het dorpshuis op het tijdstip dat het beste uitkomt.
De gemeente zorgt voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken. Maar een hark meenemen is altijd handig om troep uit de sloten te vissen.
Dorpsbelangen zorgt ervoor dat er tussen de middag iets te eten is.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 januari 2013 om 10:47

Gezellige avond dorpshuis

Bij deze willen we nog even de gezellige avond voor donateurs en vrijwilligers van het dorpshuis onder de aandacht brengen. Zoals u weet wordt deze gehouden op zaterdag 19 Januari aanvang 20.00 uur. Het wordt een avond met zang en cabaret verzorgd door het duo: de Sara`s. Het belooft een gezellige boel te worden, waarvoor al vele inwoners zich hebben opgegeven. Er zijn verder geen kosten aan verbonden maar ivm. de inkoop wil het bestuur wel graag weten op hoeveel pers. ze ongeveer kunnen rekenen. Dus! lijkt het u gezellig en wil u een toost uitbrengen op het nieuwe jaar, geef u dan voor 18 Januari op bij Betsie, tel.: 468573 of Marjan, tel.: 468235. We zien u graag!


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 07 januari 2013 om 21:20