Nieuwsberichten van 2010


Winter in Eexterzandvoort.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Het mooie weer op eerste kerstdag nodigde uit tot een stevige wandeling rond het dorp. En dat leverde een aantal echte winterse taferelen op. Eerst kwamen we langs de ijsbaan en daarop werd volop geschaatst. Er is een mooie baan geveegd en daar wordt dankbaar gebruikt van gemaakt. Een mooi zonnetje erbij maakt het allemaal zeer aangenaam.

Verderop zagen we een groep van maar liefst 7 reeën. Die hebben het een stuk minder naar hun zin met alle sneeuw.

En die sneeuw levert soms behoorlijk overlast op. Gisteren was een sneeuwschuiver van de weg afgegleden op de kop van de Vijzel es. Vanmiddag overkwam een automobilist hetzelfde en die kwam muurvast in de berm te zitten. Een buurtbewoner met een stevige 4wheeldrive was zo vriendelijke de auto weer op de weg te krijgen. En een eindje verderop moest Jan de Vries er aan te pas komen om een auto uit de berm te trekken.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 december 2010 om 16:12

gezellige kerstmarkt Oldenburg

Dankzij het initiatief van de aktiviteitencommissie hebben we zaterdag een heel gezellige kerstmarkt bezocht in Oldenburg

De stemming zat er al vroeg in, ook de chauffeur had er zin in, een beetje schoolreisje gevoel, en na de koffie onderweg konden we in een steeds droger en drukker worden Oldenburg genieten van alle kerstkraampjes en de gezellige winkels in het stadscentrum. Een heel geslaagde dag, zeker voor herhaling  vatbaar!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 12 december 2010 om 12:23

Sinterklaas 2010.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Afgelopen zondag 28 November hebben de kinderen weer een gezellig sinterklaasfeest gehad in het dorpshuis. De foto`s zijn niet scherp maar hier wordt aan gewerkt.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 december 2010 om 16:38

overhandiging dorpsplan aan de wethouder

Afgelopen dinsdagavond heeft de voorzitster van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort, Jannie Schonewille, ons  dorpsplan officieel overhandigd aan de wethouder van de gemeente Aa en Hunze, de heer J.J.Wiersum, die o.a. kern- en buurtgericht werken, accommodatiebeleid inzake dorpshuizen en plattelands- en natuurontwikkeling in zijn portefeuille heeft.

Tijdens deze speciale vergadering van het bestuur dorpsbelangen is uitvoerig gesproken over het wel en wee van onze inwoners. dit alles in een openhartige sfeer, waarin de wethouder aangaf onder de indruk te zijn van alle activiteiten en vooral van de hoge deelname en enthouisastme van de inwoners van Eexterzandvoort.

De wethouder toonde zich een goede luisteraar en liet aan alles merken het leven in de kleine dorpen en op het platteland in het algemeen een warm hart toe te dragen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 december 2010 om 16:12

IJsbaan open

De ijsbaan is sinds dinsdag beschaatsbaar. Geniet ervan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 december 2010 om 19:27

Dance4life

Een paar weken geleden hebben wij, Rik en Marije Strijker, in Eexterzandvoort lege flessen opgehaald voor Dance4life. Afgelopen zaterdag was het slot-event in AHOY in Rotterdam. Daar hoorden we dat de Winkler Prins, onze school, het meeste geld opgehaald heeft, 44.078 euro. Dat is meer dan 10% van het totaalbedrag van 347.921 euro dat door 80 scholen is opgehaald. En daarvan is ruim 85 euro opgehaald in Eexterzandvoort. Hardstikke mooi dus en bedankt allemaal. De NOS heeft er een programma van gemaakt dat hier te zien is. En meer informatie over dance4life is de vinden op de dance4life-site.


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 november 2010 om 18:17

Doe avond Kerst.

Nog een paar weken en dan staan de kerstdagen alweer voor de deur. Zoals u op de agenda kunt lezen gaan we op donderdag 16 dec. weer een doeavond organiseren voor de kerst. Bij nader inzien wordt het wat anders als een krans, maar voor ieder zal het benodigde materiaal aanwezig zijn. Wel zien we graag dat u zelf nog groen o.i.d. meeneemt. De kosten bedragen ongeveer € 18,00 p.p. dit is incl. materiaal en een hapje en een drankje. Mocht u zelf ook nog een leuke pot of schaal hebben neem deze dan gerust mee daar er altijd wel tijd en materiaal over is om nog iets extra`s te maken. Lijkt het u leuk om hier aan deel te nemen neem dan z.s.m.contact op met Joke tel. 324258


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 november 2010 om 19:46

Bloemschikken met Aleida.

Aleida Kamminga geeft de mogelijkheid om voor de kerstdagen een extra avond/morgen in te plannen, om iets moois voor de feestdagen te maken. Belangstellenden kunnen via tel. nr. 468227 verdere informatie verkrijgen


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 november 2010 om 17:54

Kerstmarkt Oldenburg

Voor de kerstmarkt in Oldenburg op zaterdag 11 December, hebben zich inmiddels diverse personen opgegeven. We kunnen nog mee met Rapide voor de prijs van € 21,00. Dit is zonder diner. Mocht u toch nog mee willen, geef dit dan z.s.m. aan Joke door tel. 324258.


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 november 2010 om 20:13

Doe avond.

Het is de bedoeling om donderdag 18 November a.s. een doeavond te houden. Iedereen is van harte welkom. We gaan wat leuks voor de donkere herfstdagen maken. De bedoeling is om een windlicht te verwerken in een bloemstuk. Belangstellenden kunnen zich voor 10 November aanmelden bij Joke:324258. Dit i.v.m. de inkoop en evt. bestelling van groen bij de veiling. Hebt u dus zin aan een avondje freubelen, meld u dan aan.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 november 2010 om 23:12

Oud papier!!!

Vrijdag 5 november a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 4 maart 2011.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 02 november 2010 om 14:25

Sinterklaasfeest Eexterzandvoort 2010.

 Gelukkig wilde de Sint ook dit jaar de kinderen van Eexterzandvoort een bezoekje brengen. Na een paar keer over en weer te hebben gebeld met zijn regelknecht, heeft de Sint besloten om op zondag 28 november om 14.00 naar het dorpshuis te komen. Iedereen is van harte welkom! Dus ook opa`s, oma`s, neefjes, nichtjes,ooms, tante`s, vriendjes en vriendinnen. Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen, vragen we of u dit voor 11 november door kunt geven.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 oktober 2010 om 21:30

Wintertijd!

 A.s zaterdagnacht doet de wintertijd weer z`n intrede. Om 03.00 uur moet de klok èèn uur achteruit worden gezet. In het laatste weekend van maart 2011 gaat de zomertijd weer in.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 oktober 2010 om 19:28

Gezellige knutselmiddag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Hat was woensdagmiddag erg gezellig in het dorpshuis. Met de aanwezigheid van 18 kinderen werd er van een pompoen een halloween lichtje gemaakt. Er waren gelukkig ook moeders die extra hulp konden bieden. Onder het genot van een drankje en wat lekkers werden er hele mooie pompoenen gemaakt.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 27 oktober 2010 om 17:50

telefoonstoring dalweg

Afgelopen week hadden wij op Dalweg 27 storing op onze telefoon, veel gekraak en konden niet gebeld worden. na enig internetten, zoeken en aandringen is er vrijdag een monteur gekomen van de KPN: uiteindelijk bleek de storing ergens "in de buitenlijn" te zitten. extra auto's aangerukt en maar zoeken. Van de telefoonstraat in Eexterveen tot hier aan de Dalweg. viel kennelijk niet mee!.... en wat gebeurde er? vrijdagmiddag 4 uur: prettig weekend!!!, maandag weer verder!!

met *21* doorschakelen naar mobiel waren we in elk geval bereikbaar. Inmiddels vernomen van enkele buren dat er meer problemen waren. Maar gelukkig is er vandaag verder gezocht: de breuk blijkt te zitten ergens in Eexterveen!! Iemand een pen in de grond dwars door de  lijn heen geslagen!! Nu maar hopen dat het euvel snel verholpen is. Mocht u nog last hebben van de storing: KPN: technische hulp: 0900-0244


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 oktober 2010 om 19:19

Wie doet er mee?

Bij deze willen we u er nog even weer aan herinneren, dat wanneer er kinderen zijn die aan de knutselmiddag in de herfst vakantie mee willen doen, zij zich voor 20 oktober even op moeten geven bij Joke: tel.324258. Dit i.v.m. de inkoop. Ook vragen wij u of er belangstelling is voor de kerstmarkt en of u dit ook bij Joke door wilt geven. Misschien zijn er andere suggesties of ideeën om met elkaar naar toe te gaan. Laat Joke het even weten.

B.v.d. de aktiviteiten commissie.


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 oktober 2010 om 16:48

IJSBAAN

Wie wil ons komen helpen om zaterdag 9 oktober de ijsbaan klaar te maken voor de winter?

'smorgens rommel opruimen zoals stenen en hout waarbij we starten om 10.00 u; wim is er met een aanhangertje.eventueel een hark meenemen.

'smiddags vanaf 13.00 uur is er behoefte aan mensen met een bosmaaier om Hans te helpen de kanten te maaien.

als de baan schoon is kan er gemaaid worden.!

graag tot zaterdag. het bestuur dorpsbelangen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 oktober 2010 om 01:15

Herrinnering DVD Oostermoer 2010.

Zoals jullie weten is er een film gemaakt  op dvd van het Oostermoer feest. Wij hebben de film gezien en het is zeker de moeite waard. Van alle gemaakte wagens zijn de voorbereidingen te zien en de resultaten. Prachtige beelden van het versierde dorp Eext en alle activiteiten tijdens deze week op het “Oude sportveld” aan de Boermarkeweg. Ongeveer 40 minuten beeld met muzikale ondersteuning. De film is te bestellen bij Willy Daling tel.0592-272219, vóór 15 oktober. De prijs is  € 7,50. We zien jullie bestelling met belangstelling tegemoet.

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 september 2010 om 18:33

Knutselmiddag voor de kids.

Het is de bedoeling om in de herfstvakantie: woensdag 27 oktober een knutselmiddag voor de kinderen te organiseren. We gaan iets leuks voor de donkere dagen maken. Alle kinderen zijn van harte welkom. Ook neefjes/ nichtjes, vriendjes/ vriendinnen. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dit is incl. drinken en wat lekkers. Wel willen we graag dat je je van te voren aanmeld, dit is i.v.m. de inkoop. Opgave kan voor 20 oktober bij Joke: tel. 324258. Aanvang 13.30 uur in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 september 2010 om 22:27

fietstocht

Zondag 26 september gaat de fietstocht wel door!


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 september 2010 om 09:18

Kerstmarkt Oldenburg.

Nu de zomer, jammer genoeg alweer een beetje op zijn einde loopt, zijn we alweer met de activiteiten voor de winter bezig. Het is de bedoeling om op zaterdag 11 December met een bus naar de kerstmarkt in Oldenburg te gaan. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 37,50 en dit is incl. diner. Voor het bespreken van een bus moeten we ongeveer weten hoeveel mensen hier mee naar toe willen gaan. Belangstellenden hiervoor kunnen zich opgeven bij Joke: tel.324258. Graag voor 15 Okt. Wanneer er minimaal 20 pers. zijn dan kunnen we bij het dorpshuis instappen. 

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 19 september 2010 om 17:50

fietstocht

gezien de weersverwachting voor morgen, zondag 19 september, aanhoudende regen tussen 10.00 u en ca 17.00 u voor heel noord-nederland , lijkt het ons verstandig de fietstocht 1 week uit te stellen. Hopelijk volgende zondag beter weer.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 18 september 2010 om 16:17

Proeverij van het Kaashuus.

Op woensdag 13 oktober a.s. organiseren de vrouwen van nu afd. Eexterveen een avond waarbij het Kaashuus uit Gieten samen met Bloem en trend een avond zal verzorgen. Ze zouden het erg gezellig vinden als de dames van Eexterzandvoort ( heren mogen natuurlijk ook) hierbij aanwezig zouden zijn. Lijkt het u leuk om verschillende hapjes te proeven en om te zien wat er allemaal met bloemen gedaan kan worden geef u dan z.s.m. op bij Joke: tel. 324258 We kunnen dan gezamelijk naar Eexterveen rijden. De avond begint om 20.00 uur.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 september 2010 om 21:53

Modeshow in Eexterzandvoort

Woensdagavond 15 september is er een modeshow in het dorpshuis in Eexterzandvoort. Vrouwen uit Eexterzandvoort en Eexterveen showen kleding van damesmodezaak OZOOO uit Veendam. Haarstudio Renate uit Eexterzandvoort verzorgt de kapsels. Voor de make-up zorgt Aly Beauty & Care uit Gieterveen. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 2,50 inclusief koffie en een drankje. Een ieder is van harte welkom.


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 september 2010 om 18:55

Cursusavond bloemschikken

Aleida Kamminga uit Gieterzandvoort biedt de mogelijkheid om op een paar vaste avonden bloemschikken te gaan geven in het dorpshuis. Er bestaat de mogelijkheid dat je zelf spullen meeneemt maar tegen betaling kan zij er ook voor zorgen. De avonden zijn gepland op: 14 sept. 14 dec. 1 febr. 12 april. U kunt zich voor elke avond apart opgeven. Voor informatie en opgave kan men bellen met tel. 468227. Ook hebben we in november en december met de activiteitencom. nog een doe- en bloemschikavond op het programma.


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 september 2010 om 18:40

DVD Oostermoer 2010

Van Oostermoer 2010 is een dvd gemaakt. Hierin kunt u de voorbereidingen zien van de diverse buurten en dorpen. Tevens zijn er opnamen gemaakt waarin de aktiviteiten van de hele week aan de orde komen. Mocht u belangstellingen hebben dan kunt u deze dvd voor de prijs van € 7,50 nog tot 15 Oktober bestellen via Willy Daling, willydaling@kpnmail.nl of tel 272219.


Bericht geplaatst door: Redactie op 07 september 2010 om 14:12

Barbeque

het was weer een heel gezellige avond, en we hebben veel plezier gehad met het klootschieten. zie de foto's

Nazomer, de vakantie zit er weer op, mooie gelegenheid om elkaar weer eens te spreken, sterke vakantieverhalen uit te wisselen en nieuwe plannen te maken voor het volgende jaar. Het kan weer op de jaarlijkse barbecue. We doen het iets anders dan voorgaande jaren. Veel mensen lijkt het wel leuk om een keer te klootschieten en daar gaan we mee beginnen. Om half zeven ’s avonds verzamelen bij het dorpshuis en de rest hoor je daar. Let op: dit is een andere tijd dan op het vorige A4tje stond.
Om acht uur start de barbecue.
Alle inwoners van Eexterzandvoort zijn van harte welkom. Wel graag even van te voren opgeven bij één van de bestuursleden.
En als je het leuk vindt om een salade te maken: prima. Ook dat horen we graag even van te voren.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 29 augustus 2010 om 11:25

Haarstudio Renate

Vanaf heden heeft  Renate Rietman aan de Oudedijk 11a, haar eigen haarstudio geopend. Renate heeft, voordat de kinderen werden geboren jarenlange ervaring opgedaan bij de salons van Ad Peters en Hans Kalf. Nu de kinderen alle drie overdag naar school zijn, leek het haar erg leuk om een eigen salon aan huis te hebben. Ze doet haar werk met veel plezier en geniet ervan om mensen mooier te maken. Ze is in eerste instantie twee en een halve dag in de week geopend: op de dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 en s`avonds van 18.30 uur tot 21.00 uur en op de vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur. Behandeling is volgens afspraak. Voor verdere informatie en afspraak kunt u tijdens openingstijden bellen op tel.: 0598-467874

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 08 augustus 2010 om 21:42

OOIEVAARS IN EEXTERZANDVOORT

of de vogels onze discussie over waar het nest moet komen hebben gehoord, weet ik niet, maar een feit is dat maar liefst 16 eibers geland waren op de Oudelandsedijk op zoek naar een lekker hapje tijdens het hooien door Bert van de familie Botterblom.

geniet van de foto's.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 26 juli 2010 om 20:38

Dat was Oostermoer 2010!!!

En toen was het weer ‘rustig’ in Eext. Dankzij de inzet van alle inwoners van Eext, Anderen en Eexterzandvoort is Eext en naaste omgeving weer eens op de kaart gezet. Onze dank daarvoor is groot.We kunnen nu niet in detail overal op in gaan, maar wat was Eext vorige week mooi aangekleed. Indrukwekkend hoe straten en praalwagens er uit zagen (inderdaad zelf gemaakt!). Overweldigend was de belangstelling voor de Miss Oostermoer verkiezing, de modeshow van de ‘Vrouwen van Nu’ en de artiestenavond. Aandoenlijk waren de kinderen die hun tomatenplant aan de keurmeesters kwamen laten zien en de kinderen die stoer mee fietsten in de optocht met hun eigen gepimpte fiets. Erg gezellig waren de diverse workshops. En uitermate sfeervol was zowel Sensation Eext als de feestavond, met dat geweldige optreden van Henk, Rikus en Yvonne.

Oostermoer 2010 was in onze ogen een groot succes. Ook mede dankzij de locatie en de inrichting daarvan, met kermis, sfeervolle feesttent en overdekt terras. Wij zijn VVV en Boermarke bijzonder dankbaar dat we gebruik mochten maken van het evenemententerrein.

Maar succesvol was het vooral dankzij de inzet en sfeer die u met elkaar bracht. De waardering richting de inwoners, vrijwilligers, deelnemers, medewerkers en geldschieters is dan ook groots.

Wij zijn trots op Oostermoer 2010 en hopen dat u dat ook bent.Wilt u Oostermoer 2010 opnieuw beleven, bekijk dan de foto’s op  www.oostermoerfeest.nl. Van Oostermoer 2010 wordt een film gemaakt. U kunt deze bestellen via Willy Daling, willydaling@kpnmail.nl of tel 272219.

Zijn er zake die we mee moeten nemen in de evaluatie, schroom niet en laat het ons weten. Ook dat kan via Willy Daling. Het kan ons helpen voor de organisatie van Oostermoer 2020.

Hartelijke groeten,

Bestuur Stichting Tentoonstelling Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort:Roelof Jan, Willy, Marjan, Monique, Roelie, Roelof, Henk, Bert, Luchines, Geert, Jannie, Annie en Cora

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 21 juli 2010 om 00:53

Optocht vervroegd!!!

Daar de weersvoorspellingen morgenavond 14 juli, rond de klok van 21.00 uur erg slecht zijn is er besloten om de start van de optocht een uur te vervroegen. We gaan dan i.p.v. 18.00 uur om 17.00 uur van start aan de Annerweg. We willen het risico niet lopen dat er pers. ongelukken gebeuren en ook voor de wagens zou het erg jammer zijn. Hier is zoveel tijd, geld en energie ingestoken dat we ze veilig en hopelijk met goed weer door de straten willen laten rijden. We hopen dat u hier allemaal begrip voor heeft en dat het een prachtige optocht wordt. Tot ziens in Eext.


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 juli 2010 om 17:41

Bestelbieb

in de maanden juli en Augustus is de Bestelbieb om de week geopend

(zie agenda)

als je in de tussen liggende weken toch graag een boek wil halen/ruilen, neem dan even contact op met jannet@scholmawoonflair.nl  of tel 468838

Ook zijn we voor het komende seizoen nog op zoek naar vrijwilligers voor de bestelbieb

 


Bericht geplaatst door: Bestelbieb op 05 juli 2010 om 09:34

Oud Papier!!!

Vrijdag 2 juli a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 5 november 2010.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 27 juni 2010 om 19:03

Redactieleden Oostermoernieuws gezocht

Tijdens de Oostermoerweek wordt Oostermoerradio uitgezonden op de 105.0 fm. Semiprofessionele radio met muziek, informatie, nieuws en Oostermoeractualiteiten. Voor het Oostermoernieuws zijn we op zoek naar redactieleden. Hoor jij van alles of vind het leuk om nieuws te zoeken en hier een berichtje van te maken voor de nieuwsuitzendingen, neem dan contact op met Cora Kuiper (tel 265660) of mail eext@oostermoerfeest.nl. Een van de programma’s is de Oostermoer Top 50. Om deze Top 50 te kunnen samenstellen hebben wij uw hulp nodig. Wij vragen u uw favoriete top 3 (artiest + nummer) te mailen naar max.wiefferink@gmail.com. Het maakt niet uit wat voor muziek. Van klassiek tot metal, van blues tot smartlap. Het gaat om uw favoriet! Kijk op www.oostermoerfeest.nl voor de programmering van Oostermoerradio. Hier vindt u overigens alle informatie over de Oostermoerweek (12 t/m 18 juli).

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 juni 2010 om 22:56

openluchtconcert TOGIDO

Geheel in de lijn van de traditie heeft  TOGIDO ons dorp weer blij verrast met een prachtig openluchtconcert in de stralende zon. Door onverwachte familieomstandigheden was onze burgermeester helaas verhinderd. En aangezien de bouwers van de praalwagen in het diepste geheim hun werk willen voltooien , heeft het concert gewoon weer op het schoolplein plaats gevonden. Compleet met zangeres, liet het orkest ons op een heel mooie manier horen, dat de band goed met zijn tijd is meeggegaan en traditionele muziek afwisselde met moderne. Een knappe prestatie.

En zolang de kastanjebomen groeien hebben ze beloofd te blijven komen. dank en tot volgend jaar.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 23 juni 2010 om 15:03

uitbetaling jachtgeld

Woensdag 23 juni is uitbetaling van het jachtgeld. Vanaf 20.00 uur houdt Hans Zuidema zitting in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 juni 2010 om 16:24

Openluchtconcert TOGIDO

Dinsdag 22 juni geeft de muziekvereniging TOGIDO uit Eext een concert. Dit keer met medewerking van zangeres Yvonne Okken.En dit keer een hele bijzondere locatie: voor de schuur van de boerderij van Kroeze, OUdedijk 1. Op dinsdagavond wordt hard aan de Oostermoerwagen gewerkt en deze dinsdagavond komt de burgemeester kijken naar de vorderingen. Zo combineren we deze avond weer van alles tot iets heel moois. Arbeidsvitamientjes voor de harde bouwerds, een bijzondere plek voor een concert èn een mooi welkom voor de burgemeester. Het belooft een zeer bijzondere gebeurtenis te worden; kom dit meebeleven! Aanvang: 19.30 uur. De toegang is gratis , na afloop koffie in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 juni 2010 om 16:23

bestelbieb

Wij zijn op zoek naar mensen, jong of oud, die als vrijwilliger mee willen werken bij de bestelbieb

iets voor u/jou ?

voor info kun je contact opnemen met

Jannet Scholma tel. 468838 of  jannet@scholmawoonflair.nl


Bericht geplaatst door: Bestelbieb op 15 juni 2010 om 22:51

Dorpsgenoten !!

Oostermoer komt steeds dichterbij! De komende weken krijgen  de verschillende buurten, wagenbouwers, bezoek! De heer v. Polen komt langs te filmen, na afspraak. De optochtcommissie komt langs als morele opsteker en zelfs de burgemeester komt op 22 juni even kijken.We wensen iedereen doorzettingsvermogen, kracht en een lange adem toe bij het  afmaken van de versierde wagen en misschien ook de  straatversiering en tuinaankleding en -verlichting. Rond het ´oude sportveld´ zijn onze sponsoren al zichtbaar en ook op de website staan onze sponsoren evenals alle informatie betreffende de activiteiten in de feestweek.En dames 16+ geef  je op voor de MISS OOSTERMOER verkiezing!!!Naast hele mooie prijzen is ook  eeuwige roem jullie deel.

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 juni 2010 om 22:08

Vijfkamp tijdens oostermoer 2010!

Elk jaar strijden de 5 Oostermoergemeenten  om de vijfkamp  BOKAAL. Dit bestaat uit verschillende onderdelen, diverse spelen en ook keuringen. Dit jaar zijn er enkele vacatures en wel de volgende: Jurylid voor straatversiering op de dinsdagmiddag, Jurylid voor tuinverlichting op de (late) dinsdagavond en een Jurylid voor straatverlichting op de ( late) dinsdagavond. Dus de ultieme uitdaging voor Jullie  tijdens de Oostermoer feest week.! Voor vragen of opgave kunt u terecht bij Annie Smit: tel.0592-262695 of Roelie Stiekema: tel.0592-272031


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 juni 2010 om 22:02

Bezoek !

Op dinsdagavond 22 juni rond 20.10 uur komt de burgemeester samen met een paar mensen van het stichting-bestuur oostermoer een kijkje nemen bij de praalwagen. Met de gezellige klanken van Togido op de achtergrond kan hij zien waar een klein dorp groot in is.


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 juni 2010 om 22:18

Deelnemers gezocht!

Voor diverse vijfkamponderdelen die tijdens de oostermoerweek wordt gehouden, zijn nog deelnemers nodig. Lijkt het je leuk om aan één van onderstaande aktiviteiten deel te nemen, neem dan contact op met: Marjan: tel. 468235  

- jeu de boule spelers van plusminus 60 jaar. 
- jongens/ meisjes van 12 t/m 16 jaar, op vrijdagmiddag voor trouwtrekken, hooivorkdarten en skilopen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 mei 2010 om 13:57

Clinic Oostermoerloop voor basisschooljeugd onder leiding van topatleet Simon Vroemen.

Als voorbereiding op de Oostermoerloop, die in de feestweek plaatsvind, wordt de basisschooljeugd in het  Oostermoergebied uitgenodigd om deel te nemen aan een clinic die onder leiding zal staan van topatleet Simon Vroemen. Deze clinic is voor hen geheel gratis. Ook burgemeester van Oosterhout van de gemeente Aa & Hunze heeft deze datum in zijn agenda genoteerd. Deze clinic zal plaatsvinden op woensdagmiddag 23 juni a.s.  Zeer binnenkort zal hiervoor een uitnodiging worden verstuurd naar alle basisscholen in het Oostermoergebied. Opgaven voor deze unieke clinic kan door uzelf of via de school gedaan worden op: E-mail: info@oostermoerfeest.nlUiterlijke datum van opgave voor de clinic is 11 juni a.s.
 

Bericht geplaatst door: Redactie op 27 mei 2010 om 18:42

Familievoorstelling in Eext

Zaterdag 29 mei 2010 is er een familievoorstelling door Theatergroep 'De Atelierkat'. Het stuk heet Groei en Troost en het wordt opgevoerd in de Eexterkerk.

Het stuk wordt gebracht in samenwerking met de kinderen van de kinderopvang De Hasselbraam.

Aanvang 15.15 uur tot 16.30 uur.

Entreeprijs 3 euro per kind en 5 euro per volwassene. Kaarten vooraf verkrijgbaar op Kloosterstraat 4 en 5.

Het stuk is speciaal geschikt voor kinderen!


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 mei 2010 om 21:23

Ledenvergadering van dorpsbelangen

Donderdagavond 20 mei a.s. vind de jaarlijkse ledenvergadering van dorpsbelangen plaats. De uitnodiging en agenda hebben de leden reeds ontvangen. De avond begint om 20.00 uur in het dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 mei 2010 om 19:30

Uitnodiging voor alle inwoners van Eexterzandvoort

A.s. maandag 17 mei om 20.00 uur willen we met elkaar overleggen hoe we nu verder gaan met de wagen voor de oostermoer optocht. Komt allen!!!

Werkgroep praalwagen tentoonstelling oostermoer.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 mei 2010 om 13:18

Tomatenkweekwedstrijd tijdens Oostermoer 2010!

Tijdens de Oostermoertentoonstelling 2010 is er een echte tomatenkweekwedstrijd voor alle kinderen van Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Een deskundige jury beoordeelt de plantjes tijdens de Oostermoerweek die eind mei aan de kinderen worden uitgereikt. In de laatste week van mei krijgen de kinderen van de Oostermoerorganisatie een tomatenplantje. Dit plantje moeten de kinderen zelf verzorgen en groot brengen zodat er hele grote tomaten aan gaan groeien. Het Oostermoerfestijn wordt dit jaar van 12 t/m 18 juli georganiseerd door Eext, Anderen en Eexterzandvoort en vindt grotendeels plaats op het evenemententerrein aan de Boermarkeweg in Eext. De organisatie heeft als doel de saamhorigheid in de dorpen te versterken, maar wil daarnaast de inwoners van de dorpen graag iets meegeven. Kijk voor meer actuele informatie over de Oostermoerweek onder evenementen.

                 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 mei 2010 om 19:54

Gezellige koninginnedag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

We kunnen met zijn allen weer terug kijken op een zeer geslaagde Koninginnedag. Het leek er eerst nog op dat het weer niet mee wilde werken, maar dat kwam helemaal goed. De kinderen deden met de rommelmarkt goede zaken, en ook het springkussen werd goed gebruikt. Tijdens de vrolijke noten van Anne op de accordeon werden er heel wat fietsen versierd waarna er een fleurige optocht door het dorp trok. Toen nog schminken, een ritje met de brandweerauto, spelletjes en eieren gooien. Voor iedere deelnemer was er een leuke prijs. Voor zowel groot als klein was er genoeg te drinken. Nadat iedereen voorzien was van pannekoeken, en hierna huiswaarts ging, had de organisatie rond 20.00 uur, na een geslaagde middag de boel weer aan de kant.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 mei 2010 om 14:33

Nieuwe beplanting

Afgelopen woensdagavond hebben een stel enthousiaste vrijwilligers de border voor het dorpshuis van nieuwe beplanting voorzien. We hopen dat alle plantjes aankomen en dat de rozen rijkelijk zullen bloeien.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 01 mei 2010 om 14:14

KONINGINNEDAG 2010

A.s. vrijdag 30 April is het zover:Koninginnedag. Zoals u op de uitnodiging al heeft kunnen lezen, zullen er op het sportveld diverse aktiviteiten plaatsvinden voor groot en klein. We hopen dan ook op een stralende dag met veel zonneschijn. Mocht het weer niet mee werken dan verplaatsen we de aktiviteiten naar het dorpshuis. Trek dus allemaal a.s. vrijdag je oranje pak aan en doe mee!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 april 2010 om 10:55

Haalbaarheidsonderzoek opvang 0-4 jarigen in Eexterveen

 

Bij het opstarten van de buitenschoolse opvang in Eexterveen in 2008 is een visie op kinderopvang voor de dorpen Eexterveen en Annerveenschekanaal beschreven. Deze visie is ook van toepassing op de opvang voor 0-4 jarigen. Want door het in stand houden en vernieuwen van de vitale voorzieningen op het platteland blijft een dorp als Eexterveen leefbaar voor jong en oud. Kinderopvang en de basisschool horen daar ook bij. Zij worden gezien als belangrijke (basis)voorzieningen om verschillende redenen. Ouders en kinderen ontmoeten er elkaar, wat de sociale samenhang versterkt. Maar een kinderdagverblijf biedt ook werkgelegenheid voor de mensen in het dorp en creëert  mogelijkheden om zorg en arbeid gemakkelijker te combineren.

Om kinderopvang voor 0-4 jarigen te kunnen realiseren, moet echter eerst onderzoek gedaan worden naar de belangstelling bij de inwoners van Eexterveen en omliggende dorpen. Een dergelijke vorm van kinderopvang kan namelijk alleen worden gestart als er voldoende behoefte is. Zodoende is medio april 2010 een haalbaarheidsonderzoek gestart.

In de achterliggende pagina’s vindt u informatie over het verloop van het onderzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Hageman, 0592-245924.

Het onderzoek

In het haalbaarheidsonderzoek zijn twee rondes ingebouwd. In de eerste ronde wordt de belangstelling voor kinderopvang voor 0-4 jaar geïnventariseerd onder de inwoners van Eexterveen en omliggende dorpen. Iedereen krijgt een informatiepakketje in de brievenbus met een flyer en een inschrijfformulier. Zij die belangstelling hebben worden verzocht het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. De resultaten van de eerste ronde worden aan de deelnemende inwoners bekend gemaakt.

In de tweede ronde worden de deelnemers verzocht hun belangstelling om te zetten in een concrete aanmelding. Op basis daarvan wordt inzichtelijk gemaakt of het realiseren van kinderopvang voor 0-4 jaar een kostendekkende exploitatie oplevert. En zo ja, welke concrete plannen er dan gemaakt kunnen worden. Het streven is begin junil 2010 het onderzoek af te ronden.

Het haalbaarheidsonderzoek is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Aa en Hunze en een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van ouders, de plaatselijke basisschool, verenigingen en stichting Kardeel.

Heeft u ook belangstelling voor kinderopvang voor 0-4 jaar, maar heeft u geen informatiepakketje in de brievenbus ontvangen? Download dan hier het inschrijfformulier.

Resultaten

Aangezien het onderzoek nog niet is afgerond, wordt deze webpagina op een later moment gevuld. Komt u op een later moment gerust nog eens terug.

 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 25 april 2010 om 19:08

groeten uit mijn wereld

Een bijzondere ervaring: theater in een camper op het schoolplein in Eexterzandvoort; 3 zeer enthousiaste meiden van de popacademie in Leeuwarden brachten het stuk: Groeten uit mijn wereld in hun eigen minitheater: de camper; een vrolijk en vlot stuk, compleet met leuke , maar soms ook gevoelige liedjes over het verlaten van en terugkeren naar je geboortedorp.      Mede door het mooie weer wel gezellig, maar de belangstelling was wel wat minder, waardoor de laatste voorstelling is vervallen. De toeschouwers hebben in elk geval heerlijk genoten: Bedankt Sanne, Berber en Nina. Een dikke bos bloemen welverdiend en veel succes met jullie verder studie.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 april 2010 om 18:54

Amsterdamse studenten op bezoek

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Een groep van 65 studenten van de Universiteit van Amsterdam bezocht maandagmiddag ons dorpshuis. Jannie Schonewille vertelde ze daar iets over de ontwikkelingen van ons dorp. De studenten zijn hier voor een veldonderzoek naar sociale samenhang op het platteland. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze ook al onderzoek gedaan in de gemeente. Ze zijn de hele week in Aa en Hunze, gaan niet in Eexterzandvoort enqueteren, maar kwamen wel koffiedrinken. Marjan en Betsy zorgden daarvoor!.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 april 2010 om 14:42

THEATER IN EEXTERZANDVOORT

Zondag 25 april a.s. worden er 3 theaterstukken opgevoerd in een bus op het dorpsplein in Eexterzandvoort. een unieke gebeurtenis. Zie ook de posters in en bij het dorpshuis. De gratis (!) voorstellingen beginnen om  13.30/15.30/19.30 uur, mocht er veel animo zijn kan hier nog een extra voorstelling bij in gepland worden.   Per voorstelling kunnen er 8 mensen in de bus, wilt u zeker zijn van een plaatsje, kunt u reserveren bij Sanne Supèr 06 303 64 287.

3 enthousiaste meiden van de academie voor popcultuur in Leeuwarden spelen dan: GROETEN UIT MIJN WERELD

ACHTERGRONDINFO: De meiden komen alle drie uit een dorp en hebben gemerkt dat er in een dorp vaak weinig op het gebied van muziek en theater gebeurd. “Daar willen wij met deze voorstelling verandering in brengen! Daarom rijden we letterlijk het theater naar dorpen”. Het stuk gaat over het verlaten, achterblijven en terugkomen in je geboortedorp; hoe wordt dit ervaren door zowel de thuisblijver als diegene die het dorp verlaten heeft? In de voorstelling zullen zang, choreografie, theater, ritme en spel voorbij komen. En dit alles in een busje!


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 april 2010 om 20:28

paasvuur 2010

Het was weer een prima feest in Eexterzandvoort. Een prachtig opgestapelde hoge bult van zuiver snoeihout.Ondanks de regenbuien van afgelopen week en het feit dat het hout vrij vers was, kwam er toch goed en snel de brand in. Gelukkig was het niet al te koud en hadden we met z'n allen -mede dankzij de catering - weer een heel gezellige avond. Geniet nog even na van de foto's!

 

Zaterdag 27 maart is weer begonnen met de opbouw van ons jaarlijks paasvuur op de bekende plek aan de Oudelandsedijk. Het was een bijzondere ervaring, veel snoeihout, het was een komen en gaan . Alhoewel dat gaan af en toe problemen gaf. Eerst de dikke Amerikaanse pick-up die vast liep in de sporen van eerdere trekkers. Die moest er met een 4drive uitgetrokken worden.  Aan het einde van de ochtenddienst weigerde onze nieuwe bestelauto te vertrekken en weer moest de 4 drive van Henk uitkomst bieden, Ondertussen groeide de stapel. Eind van de middag weigerde de trekker van Alan en Jos te starten. Ondanks pogingen met de startkabel moest toch pa er met de dikke trekker aan te pas komen om weer op te starten. Nadat Roel Menninga de boel wat tegen elkaar geschoven had ligt er nu toch al een heel mooie bult.

Komende zaterag kunnen er tot 16.00 uur nog takken aangevoerd worden Dan komt Roel Menninga nog een keer de boel bij elkaar schuiven en kan op maandagavond de fik erin.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 27 maart 2010 om 17:19

Wie helpt er mee!

Voor woensdag 31 maart a.s. zoeken we vrijwilligers die ons willen helpen met het snoeien en vegen van het plein voor het dorpshuis. We willen graag om 19.00 uur beginnen. Dus hebt u zin en tijd kom dan rond die tijd met het nodige gereedschap daar naar toe. de koffie staat na afloop klaar.

B.V.D. bestuur stichting dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 24 maart 2010 om 13:08

ZOMERTIJD gaat dit weekend in

In de nacht van a.s. zaterdag op zondag doet de zomertijd weer z`n intrede. Om 02.00 uur moet de kleine wijzer èèn uur vooruit worden gezet. In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd weer in.


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 maart 2010 om 10:07

van de reeŽn in de sloot

Wat vind je zoal op een schoonmaakdag. Heel veel blikjes en stukken plastic. Half vergane rotanstoelen, een pak vanillevla, een rollatorwiel en veel lege sigarettenpakjes en nog veel meer. Dit jaar werd ook een dode ree gevonden. Jos en Marije waren de gelukkige vinders. Ze belden enthousiast de leiding met de vraag of de ree naar het schoolplein getransporteerd moest worden. Nee dus: een ree is geen zwerfafval, mooi laten liggen'', was de boodschap. De jagers hebben later dat beest opgehaald. 

Ook zonder de ree was het een indrukwekkende stapel troep die op het schoolplein verzameld werd door zo'n 10 vrijwilligers. Ze hadden er geen best weer bij, maar gezellig was het zeker!. Na afloop was er voor iedereen een broodje kroket en natuurlijk een oorkonde als bewijs van waardering. Volgend jaar weer!


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 maart 2010 om 21:14

20 MAART: SCHOONMAAKDAG IN HET DORP

Zaterdag 20 maart is de Landelijke opschoondag. In Eexterzandvoort gaan we ook aan de slag om alle rotzooi uit de bermen en sloten te verwijderen.De eerste vrijwilligers hebben zich al aangemeld; maar we kunnen natuurlijk nog meer gebruiken. Auto's met aanhangwagens of trekkers met kar zijn ook zeer welkom.
We verzamelen om 10 uur bij het dorpshuis; graag een hark en werkhandschoenen meenemen.
Meld je deelname even aan één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 15 maart 2010 om 17:16

paasstuk maken

Op maandagavond 29 Maart willen we i.v.m. Pasen gaan bloemschikken. We zouden het op prijs stellen als er veel mensen komen zodat het een gezellige avond kan worden.De kosten voor deze avond zijn: € 7,50 incl. materiaal en koffie met wat lekkers.I.v.m. de inkoop willen we graag weten wie hier aan mee willen doen.Ook vragen wij of er misschien nog inwoners zijn die buxus, klimop, kronkelwilg o.i.d. over hebben wat wij kunnen gebruiken.Mocht u belangstelling hebben wilt u zich dan voor 15 Maart aanmelden bij Marjan. Tel. 0598-468235 of e-mail; m.j.kroeze@kpnplanet.nl  Graag tot ziens op maandag 29 Maart: 20.00 uur in het dorpshuis.

De activiteitencommissie


Bericht geplaatst door: Redactie op 10 maart 2010 om 12:52

koninginnedag 2010 in eexterzandvoort

Dit jaar gaan we koninginnedag in Eexterzandvoort groots vieren met vrijmarkt en een spel- sport- en wedstrijdmiddag voor iedereen, uitnodiging en programma volgt nog. Houd de middag alvast vrij! 

de activiteitencommissie.


Bericht geplaatst door: Redactie op 10 maart 2010 om 12:36

Geslaagde toneelvoorstelling.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

 Toneelvereniging ‘Zandvoort’ heeft er weer twee geslaagde voorstellingen op zitten. Vrijdagavond waren er zo’n 50 bezoekers, waaronder 6 bewoners van Marienkamp. De bezoekers genoten zowel van de voorstelling als van elkaar! Marienkamp is volgend jaar weer welkom!

Zaterdagavond is traditioneel de avond voor (oud)-Eexterzandvoorters. Een dikke 80 waren er, die er met elkaar weer een mooi feest van maakten. Tussendoor werd ook nog toneelgespeeld; het stuk ´opsluiten, die gek´, geschreven door Jan Tol. Die gek was Piet (Wim Wilkens), de trots van z’n moeder (Grietje Rozenveld), een morsige vrijgezel, die graag zijn radio hard aanzet en denkt dat de vrouwtjes verliefd op hem zijn. Vooral zijn buurvrouw Gerrie (Bernice Kruit) wordt daar stapelgek van; tot groot vermaak van zjin vriend Toon (Hein Schipper).  Opgesloten moet hij worden volgens zijn zuster An, (Jannie Schonewille) die bang is dat Piet verklapt dat hij haar heeft betrapt in een peepshow. An heeft een lingeriezaak, samen met man Arie.  (Klaas Steenhuis), een sullige echtgenoot die het wel op z’n Frans wil doen met Gerrie, die dat geen goed idee vindt,. An trouwens ook niet die het ondertussen druk heeft met het overtuigen van een inspecteur (Alan Kroeze) en een ‘asociaal’ werkster (Sia Vedder) om piet opgesloten te krijgen zodat hij zijn mond houdt over de peepshow-activiteiten. Ondanks compromitterende tangaslips en omkooppogingen lukt het allemaal niet en hoort aan het eind de hele zaal waarom je op tijd je arm moet terugtrekken………

Jan Stavast zorgde voor de muziek en de sfeer. Zie de foto’s!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 28 februari 2010 om 20:52

Zweden op bezoek

Dinsdag 2 maart wordt ons dorp bezocht door een groep van de Universiteit van Stockholm, Zweden. Het gaat om een bus vol studenten en docenten van het Geografisch Instituut, die tegen half vijf komen. Ze zijn 's ochtends te gast bij de gemeente Aa en Hunze, 's middags bij Werkplaats Veenkoloniën (http://www.dewerkplaats.eu/), en daarna bij ons eigen Dorpsbelangen. Jannie Schonewille houdt een inleiding over het wel en wee van Eexterzandvoort. Daarna gaan ze misschien wel een wandeling maken, en vervolgens dineren ze in het dorpshuis.

En nu een vraag: wie heeft er een Zweedse vlag om aan de vlaggenmast te hangen. Melden bij Jannie.


Bericht geplaatst door: Redactie op 28 februari 2010 om 14:18

Oud papier!!!

Vrijdag 5 maart a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 2 juli 2010.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 24 februari 2010 om 14:26

Beste dorpsgenoten.

Zoals u weet, is 2010 het jaar van het "OOSTERMOERFEEST" (www.oostermoerfeest.nl).  Ook de bewoners van Eexterzandvoort creëren voor de grote optocht in juli een praalwagen. Ons dorp heeft de eer hoog te houden: De vorige wagen veroverde de Ereprijs!!! De daardoor verkregen eeuwige roem straalt nog altijd af over het dorp en uiteraard is iedereen erop gebrand om deze titel te prolongeren! Het ontwerp is klaar en inmiddels staan de mannen van het las-team in de startblokken. Werkplek is de schuur van de fam. Kroeze aan de Oudedijk 2.

Uiteraard is er geld, en t.z.t. veel menskracht nodig om de wagen te kunnen maken. Binnenkort komen we dan ook met een intekenlijst langs en hopen op uw bijdrage.

Met vriendelijke groeten, de praalwagen commissie.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 24 februari 2010 om 12:11

inzamelingsactie groot succes!

Bij deze willen we u allemaal hartelijk bedanken voor uw gift tijdens onze inzamelings actie. Het geld wordt ingezet voor allerlei activiteiten tijdens de Oostermoerweek van workshops tot muziekavonden, voor jong en oud. We beloven u een gevarieerd programma met voor elk wat wils. De Oostermoerfestiviteiten zijn immers voor iedereen! Door de inzamelingsactie en de komende sponsorinkomsten kunnen we u startgeld betalen voor de optocht en zorgen voor een lagere consumptieprijs in de feesttent en kunnen we de eventuele entreeprijzen voor de muziekavonden laag houden.Misschien was u tijdens de inzamelingsactie niet thuis. Wilt u alsnog een gift doen dan kunt u deze storten op bankrekening nr. 3162.03.823  t.n.v. Stichting Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort

Nogmaals onze hartelijke dank!!!          De website is in de lucht! www.oostermoerfeest.nl

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 februari 2010 om 18:35

Toneeluitvoering

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

De uitvoeringen naderen!. Vrijdag 12 en zaterdag 13 februari is het zover. Dan speelt de toneelvereniging 'Zandvoort' het toneelstuk 'opsluiten, die gek', een blijspel geschreven door Jan Tol. De afgelopen maanden is weer hard geoefend; dinsdag repeteren we nog een keer en woensdag is dan de generale repetitie. Dan is de jeugd van Eexterzandvoort (en iedereen die niet bij de uitvoeringsdata kan zijn) van harte welkom. We beginnen woensdag om half acht en spelen dan vrijwel zonder pauze. Tegen 9 uur zal dan de voorstelling afgelopen zijn.

Vrijdag en zaterdagavond zijn de officiële uitvoeringen. Dan beginnen we om acht uur, zijn er stevige pauzes, is er muziek, drank, gehaktbal en meer happerij, een verloting en natuurlijk een feest na.
Waar het stuk over gaat is natuurlijk een verrassing. Een klein tipje van de sluier....vergeet niet je arm terug te trekken!. Kom het zien komend weekend.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 08 februari 2010 om 21:03

politiek forum in cafť 't Keerpunt

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 wordt op 4 februari aanstaande een politiek forum gehouden in café 't Keerpunt in Spijkerboor. De avond is bedoeld voor alle inwoners van Oud- en Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Eexterveen, Eexterzandvoort, Gieterzandvoort, Gieterveen, Nieuwediep, Bareveld, Eexterveenschekanaal en Annerveenschekanaal.
Initiatiefnemer voor deze politieke avond is Willem Dijkema van café 't Keerpunt.
Vertegenwoordigers van alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Aa en Hunze doen mee aan het forum en krijgen de gelegenheid om hun programma kenbaar te maken. Iedereen kan hen vragen stellen of de discussie aangaan over belangrijke onderwerpen als leefbaarheid, huisvesting voor jongeren en ouderen, voorzieningen, krimp, natuur, landbouw, recreatie, burgerparticipatie, voor- en naschoolse opvang, verkeersveiligheid enz.
Twee gespreksleiders begeleiden de avond en er zijn microfoons in de zaal aanwezig voor de vragenstellers. Een ieder is welkom!


Bericht geplaatst door: Redactie op 24 januari 2010 om 12:35

Ronald de Jonge nieuwe priksleekampioen van Eexterzandvoort!

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Na een week uitstel ging het toch door; de priksleewedstrijd op de ijsbaan. Vanmorgen vroeg werd nog even de verse sneeuwlaag verwijderd; daarna kon de wedstrijd beginnen. Het was de bedoeling van de organisatie om met ouderwetse houten sleeën te prikken. Daarvoor was de kwaliteit van het ijs toch te slecht. Gelukkig waren er voldoende plastic exemplaren beschikbaar. Eerst ging de strijd tussen de kinderen. Er bleek heel wat potentieel priksleetalent aanwezig in Eexterzandvoort. Daarna waren de volwassenen aan de beurt. Zestien deelnemers verschenen aan de start. Het ging er fanatiek aan toe, hoewel sommige deelnemers meer moeite hadden om van de slee af te komen dan om de finish te bereiken. In de halve finale ging de strijd tussen Max de Vries, Ivonne Spieard, Marieta Hollander en Ronald de Jonge. Ivonne won nipt van Marieta; Ronald was Max de baas. Zo kregen we een finale tussen Ivonne en Ronald, die door Ronald de Jonge glanstijk werd gewonnen.Na afloop was er in het dorpshuis glühwein, chocolademelk, soep en veel gezelligheid. Weer een goed begin van 2010!

kampioen priksleeën 2010


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 januari 2010 om 14:29

priksleewedstrijd gaat door!!

a.s zondag, 17 januari 2010, worden er weer priksleewedstrijden gehouden in Eexterzandvoort.Dankzij een aantal vrijwilligers (pluim voor Gerrit) is de ijsbaan er klaar voor.Meld je aan om 11.00 u bij de ijsbaan en wie weet wordt jij de nieuwe kampioen !!

Aansluitend wordt het hele dorp uitgenodigd samen een nieuwjaarslunch/borrel te genieten met o.a. snert en glühwein! Komt allen en we maken er samen weer een gezellige dag van!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 januari 2010 om 17:51

PRIKSLEEWEDSTRIJD GAAT NIET DOOR

Het bestuur van de vereniging dorpsbelangen heeft besloten de priksleewedstrijd uit te stellen. De weersvoorspellingen voor zondag zijn erg slecht. Bovendien is de baan heel matig. Afgelopen dagen is  met man en macht geprobeerd een mooie ijsvloer te krijgen. Veel vrijwilligers uit het dorp zijn bezig geweest sneeuw te schuiven. Ook hebben we water op de baan laten lopen. Toch ligt er nog behoorlijk wat sneeuw en is het erg hobbelig.  De komende week proberen we er een mooie baan van te maken. En wellicht kunnen we volgend weekend de wedstrijd organiseren. Voor de duideljkheid: er is ook geen Nieuwjaarsreceptie morgen. Houd de website in de gaten!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 januari 2010 om 12:17

Burgemeester E. van Oosterhout

Zoals de meeste van ons wel weten is onze burgemeester op kerstavond getroffen door een hartinfarct. Na behandeling in het U.M.C.G. is hij nog dezelfde avond overgeplaats naar Assen. Zoals men op de site van gem. Aa en hunze ( www.aaenhunze.nl )kan lezen, zijn ze op het moment met onderzoek bezig, en hij zal dus nog wel even in het Wilhelmina ziekenhuis blijven. Het bezoek blijft beperkt tot zijn naaste fam. Een kaartje sturen kan natuurlijk altijd. Adres:

Wilhelmina Ziekenhuis
Afdeling Cardiologie, C2
T.a.v. Eric van Oosterhout
Europaweg Zuid 1
9401 RK Assen


Bericht geplaatst door: Redactie op 06 januari 2010 om 18:12

priksleewedstrijd

Zondag 10 januari om 11 uur organiseert het bestuur van de vereniging dorpsbelangen, in plaats van de nieuwjaarsreceptie, priksleewedstrijden op de ijsbaan. Natuurlijk als het weer dat toelaat en er voldoende en goed ijs ligt. 
Het is al weer een flink aantal jaren geleden dat er gestreden werd om de kampioenstitel van Eexterzandvoort. Het schijnt dat Harmpje Wilkens toen de titel veroverde op oude ijsbaan aan de Nieuwe Dijk. Voor iedereen is het dus de uitdaging om de nieuwe priksleekampioen van Eexterzandvoort te worden. Maar toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom.
Na afloop is er in het dorpshuis een hapje en een drankje. Daar staat ook een bus voor een vrijwillige bijdrage.
Tegen 10 uur beginnen we met het schoonmaken van de baan. Vrijwilligers met materieel zijn welkom.

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 januari 2010 om 17:48

.....en een goed begin

klik hier voor nog meer foto's


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 januari 2010 om 17:00