Nieuwsberichten van Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort


FIETSTOCHT 2009 zondag 13 september

Zondag 13 september stapten zo'n 30 dorpsgenoten op de fiets.  's Morgens tegen half tien vertrok de eerste groep. Eerst hebben we het versgelegde fietspad door het nieuwe tunneltje van de Eexterweg naar het Kniphorstbos ingefietst. De meesten staken vervolgens in Anloo aan voor koffie met gebak, anderen constateerden dat de Drentse Aa bij Schipborg er heel mooi bij lag. Hoewel het niet op de route lag, kwam een groep in Zeegse terecht. Je schijnt daar lekker te kunnen eten, maar geen gehaktballen. De route liep via Gasteren over het Balloerveld; in de nazomer met bloeiende heide schitterend. In Rolde stond een tafeltje met een goed glas wijn en kaas klaar voor de groep die het eerste langs kwam; uiteraard het bestuur. Want die zorgden ervoor dat bij aankomst bij het dorpshuis er wat te eten en drinken was voor iedereen. Voor een ieder die de route (nog eens) wil fietsen: de beschrijving komt binnenkort op deze site


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2009 om 19:59

Spontane viswedstrijd

Vrijdag 27 augustus kwam spontaan het idee op een viswedstrijd te organiseren. Met zo'n 10 kinderen togen Jans Kuik en een aantal ouders richting Zwanemeer. Dikke pret, griezelen van de maden. En vangst!!! Bijgaande foto's tonen hoe succesvol het was. Leuk idee om eens voor alle kinderen van Eexterzandvoort te organiseren!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 29 augustus 2009 om 21:14

GESLAAGDE BBQ

en weer werd het tot in de kleine uurtjes.
Beregezellig. lekker weer, beetje fris, dus lekker rond het vuurtje, grote opkomst.
precies genoeg te eten en te drinken.
kortom een lekker fijne dorpsavond.
Alle medewerkers en opruimers hartelijk bedankt en voor ieder: tot de volgende keer.
Geniet nog even na van de foto's.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 augustus 2009 om 14:42

barbecue-avond.

Zaterdagavond 22 augustus organiseert de vereniging dorpsbelangen weer de jaarlijkse barbecue op het plein voor het dorpshuis. Alle dorpsgenoten zijn welkom vanaf 19.30 uur. Kosten: 3 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis. Opgave bij één van de bestuursleden van de verenging dorpsbelangen.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 augustus 2009 om 09:49

Reconstructie Wildervanksterweg

Na de zomervakantie wordt er gestart met werkzaamheden op de weg Zandvoort van Gieterzandvoort naar De Hilte.
Dit weggedeelte wordt gereconstrueerd. Naast het verbeteren van de wegconstructie en het wegdek worden er ook een aantal verkeersmaatregelen getroffen. De aanwonenden zijn hierover onlangs schriftelijk geïnformeerd. Wij ontvingen van de gemeente de volgende informatie hierover.

 

Aanpassingen
Op de weg Zandvoort zal aan de oostzijde van het buurtschap Gieterzandvoort een snelheidsremmer gerealiseerd worden, gelijkwaardig aan de al gerealiseerde snelheidsovergang (80-60) aan de westzijde van het buurtschap. Ter hoogte van deze maatregelen wordt er ook een portaal geplaatst met daarin de aankondiging “Gieterzandvoort” ter verbetering van de herkenbaarheid voor de weggebruiker.  De kruising van de weg Zandvoort met de Dalweg én de Madenweg zal overeenkomstig de aangepaste kruising bij De Hilte worden ingericht. Een in rood gekleurd plateau met verbeterde, toegankelijke bushaltes. De maximumsnelheid blijft gehandhaafd op 60 km/h voor dit traject.
Binnen deze werkzaamheden zal ook de brug over de Hunze vervangen worden.

Uitvoering
 Inmiddels is door het college het werk gegund aan wegenbouwbedrijf De Wilde uit Groningen. De aannemer kiest er voor om het werk in een tweetal fasen uit te voeren. In de periode van week 33 tot en met week 37 wordt het gedeelte tussen De Hunze en Zandvoort 35 uitgevoerd. Nadat op dit gedeelte het asfalt weer is aangebracht volgt het gedeelte tussen Zandvoort 35 en Zandvoort 1. Deze fase duurt tot ongeveer week 46 (of zoveel langer of korter de werkzaamheden duren). De werkzaamheden aan de brug worden in de gehele periode uitgevoerd en duren tot 1 december.

Bereikbaarheid
Voor de uitvoering wordt de rijbaan afgesloten voor het doorgaande verkeer. De afsluiting geldt vanaf 11 augustus tot en met 1 december 2009 (of zoveel langer of korter de werkzaamheden duren).
Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad, evenals aanwonenden.
Tijdens de afsluiting rijdt lijn 10 via De Hilte, Gieterveen naar Gieten en omgekeerd. Passagiers voor lijn 10 worden verwezen naar de halte bij De Hilte of op de Brink in Gieten.
Lijn 93 (buurtbus Gieten-Zuidlaren) rijdt tot en met week 37 volgens de normale route. Vanaf week 38 rijdt lijn 93 via De Hilte, Gieterveen naar Gieten en omgekeerd.
Lijn 94 (buurtbus Stadskanaal-Gieten) rijdt gedurende de gehele afsluiting in Gieterveen via de Hunzeweg en Bonnerdijk naar Gieten en omgekeerd. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Arriva via telefoonnummer 0900 - 9292 of via www.arriva.nl

Heeft u nog vragen over dit bericht? Neemt u dan gerust contact op met Theo Kroeze van de gemeente Aa en Hunze. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (0592)  26 78 69. Ook tijdens de uitvoering kun u met hem contact opnemen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 augustus 2009 om 10:19

verkoop afgeschreven boeken

Alle inwoners van Eexterzandvoort, groot en klein, zijn welkom om op Donderdag 18 Juni vanaf 19.00 uur

hun slag te slaan bij een verkoping van afgeschreven bibliotheek boeken

dat wordt lekker lezen tijdens uw vakantie !

 

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 07 juni 2009 om 21:01

boeken ruilen in de bestelbieb

Alle inwoners van Eexterzandvoort kunnen op 18 Juni vanaf 19.00 uur hun uitgelezen boeken ruilen.

Het idee is dat u uw boeken die u al gelezen hebt, maar die je niet zomaar wegdoet, en die nu dus maar in de kast blijven staan kunt ruilen met de boeken van uw dorps genoten.

We gaan dit koppelen aan de verkoping van afgeschreven boeken van de bibliotheek (uit de bibliotheek Gieten)

Dus wie graag een boek leest of een koffer vol boeken mee wil nemen voor de vakantie

komt donderdag 18 Juni naar de BESTELBIEB in het Dorpshuis

 

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 07 juni 2009 om 20:55

nieuwe C boeken Bestelbieb

komende week worden de C boeken omgeruild dat betekend weer een plank vol met nieuwe boeken en weer volop lees plezier tot ziens op donderdagavond vanaf 19.00 uur in het Dorpshuis


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 mei 2009 om 08:19

Geslaagd paasvuur

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Dit jaar kon Eexterzandvoort weer genieten van een mooi paasvuur. Het had vrijwel niet geregend de afgelopen week dus het hout was mooi droog. Het weer was heel fraai maandagavond, en met slechts één lucifer lukte het om de bult aan te steken. Met een mooi briesje zat de hens er goed in. Een heel verschil met vorig jaar, toen door het koude weer en de nattigheid de meeste dorpsgenoten het paasvuur niet hebben zien branden.
Heel wat mensen waren naar de Oudelandsdijk gekomen om te genieten van het facinerende schouwspel. Wim en Greet Polman zorgden als vanouds voor de catering. De foto’s tonen het: ’t was alleszins geslaagd. De volgende morgen fikten de restanten nog steeds.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 april 2009 om 11:29

paasbult

Aan de Oudelandsdijk is weer een mooie paasbult verrezen. Dorpsbewoners hebben weer behoorlijk wat snoeihout bij elkaar gebracht. Roelof Mennega uit Eext was zo aardig om met zijn kraan er een mooie bult van te maken. De strobalen van Jan Anne Drenth staan al klaar om er een mooie fik van te maken. Maandagavond om half acht gaat de hens er in.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 april 2009 om 22:25

Verlotting kavel 15

Heden morgen 1 april was er de verloting van bouwkavel nr. 15
maar het was natuurlijk 1 april 
 
De enige inschrijving,waar onze voorzitter zo nieuwsgierig naar was, kwam van de familie Kroeze
Deze inschrijving heben we om 8.30 uur uit de enveloppe gehaald en, naast de mededeling op de deur geplakt.
zie foto,
Wie is er nou uiteindelijk gefopt? de voorzitter mischien ?

Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 april 2009 om 22:06

bouwkavel

Vandaag wordt, zoals jullie op het A4tje en de agenda van de website konden lezen, om half negen in het dorpshuis bouwkavel kavel 15 verloot. Bij de voorzitter van dorpsbelangen kwam één anonieme inschrijving binnen; te openen woensdagmorgen om half negen. Dan zit ik al op mijn werk; maar om er zeker van te zijn dat deze inschrijver meedoet met de verloting heb ik de envelop op de deur van het dorpshuis geplakt. Ik ben benieuwd wie de gelukkige is.

Jannie Schonewille
dsc01555_500


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 april 2009 om 08:51

geslaagde schoonmaakactie

Zaterdagmorgen om 10 uur meldden zich de dorpsschoonmakers: 8 volwassenen en 6 kinderen. Paul Wayers zelfs met een trekkertje. De gemeente had gezorgd voor voldoende afvalzakken, knijpers en veiligheidshesjes Na een kop koffie vertrokken de vier ploegen, om alle zwerfvuil in en rond het dorp op te ruimen.

De oogst was niet zo heel groot; sommige stukken Eexterzandvoort zijn zelfs opmerkelijk schoon. Dat komt omdat een aantal dorpsbewoners regelmatig al wandelend zwerfvuil verzamelen en thuis in de vuilnisbak doen. Hulde!.

Een smerig punt is wel de talud bij het tunneltje onder de Dalweg. Veel lege blikjes en flesjes vonden we daar, maar ook een automat!. Bij de parkeerplaats bij de brug over de Hunze lag ook behoorlijk wat troep. We vonden daar zelfs de restanten van een bed. Ook in de bermen bij het natuurgebied lag nogal wat afval; blijkbaar achtergelaten door toeristen. Alles werd meegenomen en verzameld op het plein voor het dorpshuis.

Behalve dat alle troep wordt opgeruimd, is zo’n actie ook heel gezellig. Na afloop hebben we met z’n allen in het voorjaarszonnetje nog even nagepraat. De oorkonde voor alle deelnemers was weer verdiend; Eexterzandvoort gaat weer schoon aan het voorjaar beginnen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 maart 2009 om 17:38

21 maart schoonmaakdag

Zaterdag 21 maart is de Landelijke opschoondag. De gemeente Aa en Hunze heeft de dorpen gevraagd om daar mee te doen. Vorig jaar hebben we ook meegedaan en dat leverde toen weer een beste bult afval op. Maar ondertussen ligt er weer behoorlijk wat troep her en der dus komende zaterdag gaan we weer aan de slag. Doen jullie mee?
Meld je dan om 10 uur bij het dorpshuis. Dan starten we en worden de routes ingedeeld.
Meenemen graag: een hark en werkhandschoenen.
Na afloop, tegen 12 uur, is er in het dorpshuis iets te drinken en een warme versnapering. Kinderen krijgen na afloop een oorkonde en een klein cadeautje.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 19 maart 2009 om 21:37

foutje in het groene A4 tje

De landelijke opschoondag is op zaterdag 21 maart  10.00 uur.

De tekst die op het A4tje staat komt van de webpagina van de gemeente

maar die gaat over vorig jaar.

Met dank aan de opmerkzaamheid van Paul die als eerste zich opgegeven heeft om de Kromme Dijk op te schonen.

WIE VOLGT: graag aanmelden op dorpsbelangen@eexterzandvoort.com 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 maart 2009 om 10:15

Overleg over verdubbeling N33

Dinsdagavond 24 februari overlegt het bestuur van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort met de projectleiders van Rijkswaterstaat en de Provincie Drenthe over de verdubbeling van de N33. Deze avond zal de discussie van de klankbordgroepvergaderingen in Rolde worden voortgezet: hoe kunnen we de geluidsoverlast zoveel mogelijk beperken, waarbij rekening gehouden wordt met het open landschap. Ook zal er een korte toelichting gegeven worden op de schets die is gemaakt voor de overgang over de Hunze.

Onze lijn in de discussie is een voorzetting van hetgeen we tot nu toe in de klankbordgroep hebben ingebracht (klik hier voor het verslag).

Rijkswaterstaat heeft een speciale website met informatie over de verdubbeling (klik hier). En ook op onze eigen website staat het één en ander bij de rubriek ‘ons dorp’ onder de knop “N33”.

Als jullie vinden dat bepaalde zaken extra aandacht verdienen, neem dan contact op met één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort of mail ons; dorpsbelangen@eexterzandvoort.com.

We houden jullie op de hoogte van de resultaten.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 februari 2009 om 20:59