Nieuwsberichten van 2009


zumba les

De zumba les van vanavond 23 Dec. gaat niet door. We beginnen na de vakantie weer met frisse moed. Allemaal fijne dagen toegewenst.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 december 2009 om 13:25

handschoenen

Er lagen nog handschoenen bij de ijsbaan toen ik (Rik) vanmiddag (20-12-09) weg ging, en omdat het sneeuwde en ik de laatste was die weg ging heb ik ze maar mee genomen. Degene die de handschoenen herkent en ze kwijt is kan ze ophalen op Nieuwedijk 6, telefoon 468343.


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 december 2009 om 16:26

De laatste dag van het jaar........

Willen we graag met veel gezelligheid afsluiten. Het is de bedoeling, als het weer het toe laat, om op en rond het sportveld diverse aktiviteiten te organiseren waar groot en klein plezier aan beleeft. Er zullen spelletjes worden gedaan, men kan een film gaan bekijken en natuurlijk wordt er carbid afgeschoten. Dit alles onder het genot van vele lekkere versnaperingen: er zullen oliebollen, kniepertjes en spekdikken worden gebakken. Ook is er glühwein en warme chocolademelk. Dit alles begint rond de klok van 14.30 uur. Om 18.30 uur is het de bedoeling dat, tot ongeveer 20.00 uur de kinderen nog een disco hebben in het dorpshuis en dat daarna een ieder het oude jaar op zijn eigen manier gaat beleven. Voor de mensen die het leuk vinden zouden we nog willen vragen om na 24.00 uur naar het dorpshuisplein te komen om zo het nieuwe jaar in te luiden. Neem wel je eigen borrel mee. Als er inwoners zijn die mee willen helpen of nog ideeën hebben, dan horen we dat natuurlijk graag. Ook hebben we voor deze middag lege schone conserveblikken nodig. Wie hier wat van thuis heeft lever deze a.u.b. in bij Ciska, Esther, Mirjam, Renate of Marjan. We hopen dat het een leuke middag zal worden met veel geknal!!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 december 2009 om 15:58

ijsbaan open

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Er kan geschaats worden op de ijsbaan!. En daar werd vandaag al volop gebruik van gemaakt. Wel zitten er behoorlijk wat hobbels in, dus oppassen voor valpartijen!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 december 2009 om 15:47

Zumba les.

A.s woensdagavond 23 December is er wel zumbales. Aanvang 19.30 uur tot 20.30 uur. De week erop is er geen les. Belangstellenden zijn van harte welkom


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 december 2009 om 23:52

De ijsbaan houdt nog niet

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers ervoor gezorgd dat de ijsbaan weer helemaal winterklaar is. Er kon meteen water op, want er werd vorst voorspeld! Het zag er naar uit dat aan het eind van de week er volop geschaats zou kunnen worden. Woensdagmiddag hebben de eersten er al op geschaatst. Maar jammer genoeg zitten er nu gaten in het ijs. Maar het is nog geen weekend, het gaat de komende nacht hard vriezen, dus wie weet morgen............


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 december 2009 om 20:36

winterklaar maken ijsbaan

UITSTEL: ook vandaag, op pakjesdag regent het niet alleen kadootjes , maar ook veel nattigheid. dus het maaien maar weer een weekje later.zaterdag 12-12 op 14.00u.

 

zoals ieder gemerkt heeft een buienfront passeert ons op het starttijdstip: uitstel dus naar volgende week en dan 's middags: zaterdag 5 december 14.00 u. wellicht komt zwarte piet  ons ook helpen!? 

zaterdag 28 november willen we de ijsbaan geheel klaar maken voor de komende winter. Wie kan ons hierbij helpen met maaien en het opruimen van enige rommel ter plekke. We starten om 11.00 u 's morgens, kom met uw bos, zit en/of handmaaier , een uurtje werk en gezellige koffie (of borreltje) na

(Als het regent stellen we het een weekje uit).

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 november 2009 om 21:51

750 jaar Oostermoerse Venen

Al een aantal jaren wordt door de stichting '400 jaar Veenkoloniën' gewerkt aan een serie historische boeken over de Veenkolonien.  Recent is verschenen deel 5 met als titel '750 jaar Oostermoerse Venen, van Zuidlaarderveen tot Gasselternijveen'. Dat is het gebied waar Eexterzandvoort deel van uitmaakt. Liefhebbers van de historie van dit gebied zullen er van genieten. Het boek kost € 32,50 en is te bestellen via internet: www.profiel.nl

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 november 2009 om 20:19

Sinterklaas komt langs

Sinterklaas heeft een brief gestuurd dat hij op zaterdag 28 November een bezoekje aan het dorpshuis zal brengen. de bedoeling was eerst om 15.00 uur, maar de beste man heeft het zo vreselijk druk dat hij een uurtje eerder komt. Dus alle kindertjes van Eexterzandvoort, lijkt het je leuk en wil je Sint graag de hand schudden zorg dan dat je om 14.00 uur klaar zit in het dorpshuis. Natuurlijk mogen ook jou papa en mama, broers, zussen opa`s en oma`s en iedereen die het leuk vindt om sint en zijn pieten te ontmoeten, komen. Voor verdere inf. kunt u even met Mirjam bellen: tel.468830


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 november 2009 om 20:06

bever in eexterzandvoort

Dat er in de Hunze onlangs door gezamelijk optreden van het Gronings en Drents Lanschap bevers zijn uitgezet, wisten we wel. Maar dat een van deze prachtige beesten een kijkje in ons dorp kwam nemen, was voor ons een verrassing. Het voordeel van 's  avonds nog even de hond uitlaten leverde deze confrontatie op: Op zijn gemak stak hij of zij de Dalweg over pal naast ons huis op nr 27 en schuifelde daarna de sloot in naast het huis van Pol. Ongeveer 80 cm groot ( en dat zonder de staart gerekend) niet te missen: een prachtbeest, die zich gewillig door de camera liet volgen. Op de haakse bocht bij de Oudelandsedijk lukte het hem niet door de duiker te gaan. dan maar de weg over. gelukkig is er op dit moment weinig verkeer, en hebben we hem in alle rust zijn weg naar de Hunze terug laten zoeken.wim en greet.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 13 november 2009 om 13:30

cadeautje van uw bestelbieb

in het kader van 'NEDERLAND LEEST' ligt er weer een gratis boekje voor u , in de bestelbieb.Het is geschreven door Hella S. Haasse met de titel Oeroe. En onder het genot van een hapje en een drankje kunt u met anderen van gedachten wisselen over het genoemde boek in de Bibliotheek van Rolde op Donderdag 19 November om 20.15 uur  de toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden bij de bibliotheek)

Verder kunt u in November en December weer supervoordelig reizen met de trein voor € 22.50 (normaal € 74.80). Bestel uw dagkaart met code 2931 op www.ns.nl/eersteklas alleen online te koop t/m 20 nov. 2009

 


Bericht geplaatst door: Bestelbieb op 05 november 2009 om 19:35

Zumba fitness

ZUMBA fitness is op dit moment een grote rage in Nederland. Onder opzwepende muziek lekker met je lijf bezig zijn. ( zie deze link: http://www.youtube.com/watch?v=gaEpolJ1cgw) Dit kan ook in Eexterzandvoort. We hebben namelijk een fitness-instructrice gevonden die graag bij ons in het dorpshuis zumba lessen wil gaan geven: Lianne Greving uit Annen. Ze wil dit gaan doen op de woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het is voor iedereen ( ook voor mensen van buiten Eexterzandvoort )en niet aan leeftijd gebonden. Lijkt het je leuk of wil je verdere informatie meld je dan voor 18 November aan bij Marjan Kroeze:tel. 468235 of e-mail m.j.kroeze@kpnplanet.nl Bij belangstelling wil Lianne graag kosteloos op 25 November een proefles geven. Bij voldoende deelname kunnen we dan in December gaan starten.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 november 2009 om 20:02

dorpsavond Oostermoer

donderdagavond 29 oktober hebben we een zeer geslaagde dorpsavond gehad als voorbereiding op het komend Oostermoerfeest. De opkomst en de belangstelling was groot evenals het enthousiastme om met elkaar een goed en leuk thema te vinden voor de praalwagens die de Eexterzandvoorters nu gaan bouwen. Na de gezamelijke inleiding door Marian en Bert van de organisatie Oostermoer 2010 werd er, onder de gedreven leiding van Jannie, in groepen gebrainstormd.

Dit leverde een levendige discussie op over de vele leuke, alternatieve. originele, komische en schitterende voorstellen, waarbij uiteindelijk door stemming een mooi thema werd uitgekozen.

Harm Bakker en Marita Hollander zullen nu met een aantal vrijwilligers aan de slag gaan om het gekozen thema verder uit te werken. Iedereen die mee wil werken kan zich bij genoemde personen aanmelden.

Doe mee!, vele handen maken licht werk en met elkaar gaan we voor een pracht feest en wellicht kan Eexterzandvoort dan weer mooie prijzen in de wacht slepen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 november 2009 om 15:49

Oud papier

A.s. vrijdag 6 november komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de openbare weg zetten. de volgende ophaal ronde is vrijdag 5 maart 2010.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 31 oktober 2009 om 12:14

Yoga en meditatie lessen

Wegens omstandigheden kunnen de yoga en meditatie lessen van Gabriëlle Besouw niet doorgaan. Ze vindt dit erg jammer maar had geen andere keus.


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 oktober 2009 om 17:29

bestelbieb

wij zoeken voor de bestelbieb  1 of 2 nieuwe vrijwilligers

die (dan) 1 x per 6 week een uurtje de boeken wil omruilen

graag reactie naar jannet@scholmawoonflair.nl

 

 


Bericht geplaatst door: Bestelbieb op 14 oktober 2009 om 21:36

Oostermoer 2010

De informatie avond van afgelopen woensdag 7 okt. in Eext was erg goed bezocht. Ook was de burgemeester aanwezig en deze vertelde onder andere hoe belangrijk het voor de dorpen is om gezamelijk activiteiten te organiseren. De gemeente wil hier graag aan meewerken d.m.v. "gezond verstand vergunningen ", wat inhoudt, dat deze voor de diverse vergunningen niet moeilijk zal gaan doen zodat er spontaan een geweldige feestweek kan plaats vinden. Van Eexterzandvoort was de opkomst niet groot, maar we gaan ervoor zorgen dat ook in Eexterzandvoort het enthousiasme voor Oostermoer groeit.
Na de herfstvakantie, donderdag 29 oktober,  organiseert dorpsbelangen samen met de dorpsleden van Stichting Oostermoer Bert de Jonge, Marjan Kroeze en Henk Vedder,  een informatieavond over het Oostermoerfeest. Zij gaan dan vertellen wat er gaat gebeuren. In ieder geval is het de bedoeling dat we als dorp één of twee praalwagens gaan bouwen. De vorige Oostermoer lukte het ons de ereprijs in de wacht te slepen; dat resultaat willen we volgend jaar weer halen. Gelukkig zijn er al 2 mensen die in het dorp de kar willen trekken: Harm Bakker en Marieta Hollander. Maar natuurlijk zijn er meer mensen nodig om er een succes van te maken. Kom dus allemaal de 29ste op de informatieavond. Ook kan men dan al ideeën aandragen voor een mooie praalwagen en een wagen voor de kinderen en misschien heeft men nog tips voor de dan te houden feestweek. Voor alle nieuwe inwoners is het tevens een mooie manier om te zien hoeveel plezier er te beleven valt aan het Oostermoerfeest en de voorbereiding ervan.  Want dat het er gezellig aan toe gaat is hebben we de vorige keer wel bewezen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 oktober 2009 om 15:24

Yoga en meditatielessen

Na een goed bezochte avond van de  proefles voor yoga en meditatie, gaat Gabriëlle Besouw van Be Balanced vanaf 4 november met een groep van start. Belangstellenden kunnen nog ten alle tijde contact met haar opnemen ( 06-10752878 ) of aan het einde van de les even in het dorpshuis bij haar langs gaan. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Wil elke vereniging die gebruikt maakt van het dorpshuis daarom ook na afloop alle tafels en stoelen opruimen en de vloer aanvegen, want het is niet fijn om tijdens een yoga les in de stof van een ander te zitten. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 oktober 2009 om 11:19

telefoonboeken aktie

Beste dorpsbewoners.

Binnenkort ontvangt u uw nieuwe telefoonboek. Nu willen de kinderen van de gieterschool u bij deze vragen om uw oude telefoonboeken en gouden gidsen NIET weg te gooien maar deze voor hen te bewaren en misschien bij hen in de bus te gooien. De school kan hiervoor leermateriaal ontvangen. De kindertjes waar het om gaat zijn:Josh, Aimee, Janine, Lija, Stein, Gudo, Isabel, Kjeld, Sven, Rutger en Daan.

Namens alle kinderen BEDANKT!!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 oktober 2009 om 12:31

Eexterzandvoort toch nog bij Vuelta

't Is al weer ruim 4 weken geleden dat de Vuelta door Gieten kwam. Een aantal Eexterzandvoorters stond op de eerste rij,zoals op de foto te zien. Rob van Gennep was er ook; hij maakte de foto's.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 28 september 2009 om 21:13

Nieuw op de website

De website van Eexterzandvoort is uitgebreid. Voortaan vindt u er ook een kalender met evenementen uit de omgeving. We hebben een aantal bedrijven gevraagd hun informatie aan ons door te geven. Willem van café 't Keerpunt was er vlot bij, dat staat er dus al op. Heeft u suggesties of tips? Geef ze aan ons door.

Ook nieuw op de website:  Natuur en Recreatie. Daar vindt u de beschrijving van ons dorpsommetje en de jaarlijkse fietstochten die dorpsbelang organiseert. Over de natuur rond Eexterzandvoort heeft Jans Kuik al eens een bericht gemaakt. Dit en nog meer verhalen over wat er rond het dorp aan natuur te genieten valt kunt u binnenkort hier ook vinden.

En dan komt er nog een derde uitbreiding: een marktplaats. Dat wordt een rubriek voor vraag  (wie heeft er een knieperties-ijzer te koop; wie kan me een lift geven naar Dwingelo, wie wil me helpen behangen) en aanbod (te koop: een nestkastje; aangeboden; kinderoppas; wie z'n hond mag ik periodiek lenen).  Meer informatie over deze rubriek en de spelregels zo gauw die uitbreiding actief is.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 september 2009 om 14:47

YOGA

Op het A-4tje van september stond de aankondiging voor een proefles yoga op 23 september in het dorpshuis. Maar liefst 20 mensen hebben zich opgegeven. Wel wat veel om iedereen aandacht te geven, daarom komen er op die avond 2 proeflessen: van 19.00 - 20.00 uur en van 20.30 - 21.30 uur. Willen de mensen die zich opgegeven hebben even doorgeven welk tijdstip de voorkeur heeft. Mensen die nog mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk zondag de 20ste opgeven bij Jannie Schonewille (jschonewille@eexterzandvoort.com) De proeflessen worden gegeven door Gabrielle Besouw. Voor meer informatie over haar manier van lesgeven: zie haar website
Bericht geplaatst door: Redactie op 16 september 2009 om 20:04

FIETSTOCHT 2009 zondag 13 september

Zondag 13 september stapten zo'n 30 dorpsgenoten op de fiets.  's Morgens tegen half tien vertrok de eerste groep. Eerst hebben we het versgelegde fietspad door het nieuwe tunneltje van de Eexterweg naar het Kniphorstbos ingefietst. De meesten staken vervolgens in Anloo aan voor koffie met gebak, anderen constateerden dat de Drentse Aa bij Schipborg er heel mooi bij lag. Hoewel het niet op de route lag, kwam een groep in Zeegse terecht. Je schijnt daar lekker te kunnen eten, maar geen gehaktballen. De route liep via Gasteren over het Balloerveld; in de nazomer met bloeiende heide schitterend. In Rolde stond een tafeltje met een goed glas wijn en kaas klaar voor de groep die het eerste langs kwam; uiteraard het bestuur. Want die zorgden ervoor dat bij aankomst bij het dorpshuis er wat te eten en drinken was voor iedereen. Voor een ieder die de route (nog eens) wil fietsen: de beschrijving komt binnenkort op deze site


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 september 2009 om 19:59

Oostermoer 2010

Op 7 oktober a.s. organiseert stichting tentoonstelling oostermoer 2010 een informatie avond voor alle inwoners van de dorpen: Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Het is de bedoeling om op deze avond de belangstellenden te informeren over wat er staat te gebeuren tijdens het oostermoerfeest 2010. Iedereen is van harte welkom in cafe Centrum te Eext. Aanvang van de avond is: 20.00 uur.
Bericht geplaatst door: Redactie op 03 september 2009 om 16:09

Spontane viswedstrijd

Vrijdag 27 augustus kwam spontaan het idee op een viswedstrijd te organiseren. Met zo'n 10 kinderen togen Jans Kuik en een aantal ouders richting Zwanemeer. Dikke pret, griezelen van de maden. En vangst!!! Bijgaande foto's tonen hoe succesvol het was. Leuk idee om eens voor alle kinderen van Eexterzandvoort te organiseren!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 29 augustus 2009 om 21:14

GESLAAGDE BBQ

en weer werd het tot in de kleine uurtjes.
Beregezellig. lekker weer, beetje fris, dus lekker rond het vuurtje, grote opkomst.
precies genoeg te eten en te drinken.
kortom een lekker fijne dorpsavond.
Alle medewerkers en opruimers hartelijk bedankt en voor ieder: tot de volgende keer.
Geniet nog even na van de foto's.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 augustus 2009 om 14:42

Oostermoerfeest 2010 deel 2

   Beste dorpsgenoten, We hebben een prima bijeenkomst gehad met het bestuur van de overkoepelende Oostermoer tentoonstellingsvereniging en de vijfkamp commissie.Er is een basis gelegd voor een onvergetelijke Oostermoer feestweek in Eext volgend jaar (13 t/m 18 juli 2010). We starten met de uitwerking, maar doen dat niet zonder jullie!Begin oktober organiseren we een informatiebijeenkomst voor alle belangstellenden uit Eext,  Anderen en Eexterzandvoort.  Dit zal met name gaan over de straat c.q. wijkindeling, de straatversiering en de bogen.Ook worden jullie tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de optocht en de versierde wagens. We kunnen nu al stellen dat jullie geen rekening hoeven te houden met een thema. Iedereen kan dus nu al nadenken over mooie straat- en boogversieringen waardoor Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort er fantastisch uit komt te zien!Suggesties voor de feestweek zijn overigens op deze bijeenkomst ook van harte welkom. De uitnodiging hiervoor volgt begin september.  
Bericht geplaatst door: Redactie op 10 augustus 2009 om 12:01

barbecue-avond.

Zaterdagavond 22 augustus organiseert de vereniging dorpsbelangen weer de jaarlijkse barbecue op het plein voor het dorpshuis. Alle dorpsgenoten zijn welkom vanaf 19.30 uur. Kosten: 3 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis. Opgave bij één van de bestuursleden van de verenging dorpsbelangen.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 augustus 2009 om 09:49

Eenden komen goed terecht!

Tijdens het vissen aan de Hunze ondekten wij 2 volwassen eenden. De beestjes waren erg mak en waren dol op het visvoer. Ze kwamen steeds dichterbij en zaten op een gegeven moment al bij ons op schoot. De volgende dag gingen we weer vissen en jahoor, daar kwamen de eenden weer aangefladderd. De vleugels waren ingeknipt dus ze konden niet vliegen, en ook omdat het erg tamme beesten waren wisten we zeker dat ze in menselijke omgeving waren opgegroeid. Bij vertrek renden ze enthousiast achter ons aan en stonden uiteindelijk al naast de fietsen op straat. We besloten ze maar op de arm te pakken en mee naar huis te nemen. Thuis in het geitenhok en na wat overleg werd besloten dat ze mochten blijven. Volgende dag werd meteen een poeltje achterin het geitenhok gegraven en de eenden hebben het er fantastisch naar hun zin. Ze worden goed verzorgd en ze zullen zeker blij zijn dat ze goed terecht zijn gekomen. Groeten Alan en Jos Kroeze.
Bericht geplaatst door: Redactie op 09 augustus 2009 om 13:11

Reconstructie Wildervanksterweg

Na de zomervakantie wordt er gestart met werkzaamheden op de weg Zandvoort van Gieterzandvoort naar De Hilte.
Dit weggedeelte wordt gereconstrueerd. Naast het verbeteren van de wegconstructie en het wegdek worden er ook een aantal verkeersmaatregelen getroffen. De aanwonenden zijn hierover onlangs schriftelijk geïnformeerd. Wij ontvingen van de gemeente de volgende informatie hierover.

 

Aanpassingen
Op de weg Zandvoort zal aan de oostzijde van het buurtschap Gieterzandvoort een snelheidsremmer gerealiseerd worden, gelijkwaardig aan de al gerealiseerde snelheidsovergang (80-60) aan de westzijde van het buurtschap. Ter hoogte van deze maatregelen wordt er ook een portaal geplaatst met daarin de aankondiging “Gieterzandvoort” ter verbetering van de herkenbaarheid voor de weggebruiker.  De kruising van de weg Zandvoort met de Dalweg én de Madenweg zal overeenkomstig de aangepaste kruising bij De Hilte worden ingericht. Een in rood gekleurd plateau met verbeterde, toegankelijke bushaltes. De maximumsnelheid blijft gehandhaafd op 60 km/h voor dit traject.
Binnen deze werkzaamheden zal ook de brug over de Hunze vervangen worden.

Uitvoering
 Inmiddels is door het college het werk gegund aan wegenbouwbedrijf De Wilde uit Groningen. De aannemer kiest er voor om het werk in een tweetal fasen uit te voeren. In de periode van week 33 tot en met week 37 wordt het gedeelte tussen De Hunze en Zandvoort 35 uitgevoerd. Nadat op dit gedeelte het asfalt weer is aangebracht volgt het gedeelte tussen Zandvoort 35 en Zandvoort 1. Deze fase duurt tot ongeveer week 46 (of zoveel langer of korter de werkzaamheden duren). De werkzaamheden aan de brug worden in de gehele periode uitgevoerd en duren tot 1 december.

Bereikbaarheid
Voor de uitvoering wordt de rijbaan afgesloten voor het doorgaande verkeer. De afsluiting geldt vanaf 11 augustus tot en met 1 december 2009 (of zoveel langer of korter de werkzaamheden duren).
Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad, evenals aanwonenden.
Tijdens de afsluiting rijdt lijn 10 via De Hilte, Gieterveen naar Gieten en omgekeerd. Passagiers voor lijn 10 worden verwezen naar de halte bij De Hilte of op de Brink in Gieten.
Lijn 93 (buurtbus Gieten-Zuidlaren) rijdt tot en met week 37 volgens de normale route. Vanaf week 38 rijdt lijn 93 via De Hilte, Gieterveen naar Gieten en omgekeerd.
Lijn 94 (buurtbus Stadskanaal-Gieten) rijdt gedurende de gehele afsluiting in Gieterveen via de Hunzeweg en Bonnerdijk naar Gieten en omgekeerd. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Arriva via telefoonnummer 0900 - 9292 of via www.arriva.nl

Heeft u nog vragen over dit bericht? Neemt u dan gerust contact op met Theo Kroeze van de gemeente Aa en Hunze. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (0592)  26 78 69. Ook tijdens de uitvoering kun u met hem contact opnemen.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 08 augustus 2009 om 10:19

Nieuwe vloerbedekking in het dorpshuis

Als bestuur van Stichting het Dorpshuis hebben wij bij het Oranjefonds een subsidie aangevraagd voor onder andere de vervanging van de vloerbedekking in de grote zaal van het dorpshuis. Met genoegen kunnen wij melden dat het Oranjefonds ook daadwerkelijk ons een bijdrage heeft toegezegd die hiervoor toereikend is!
 
Binnenkort zullen wij met de firma Scholma in overleg gaan om de nieuwe vloerbedekking in de grote zaal te gaan realiseren.
 
Stichting het Dorpshuis.
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 20 juli 2009 om 14:30

Oostermoerfeest 2010

Deze week zal in Gieten de jaarlijkse Oostermoerfeest van start gaan. Dit is een feest wat jaarlijks plaats vind onder wat vroeger de 5 Oostermoer gemeenten waren. Te weten: Gieten, Anloo( Eext en Annen), Zuidlaren, Borger en Gasselte ( Gasselte en Gasselternijveen ). Volgend jaar is Eext aan de beurt om het Oostermoerfeest te organiseren in week 29; 13 t/m 18 juli. Aangezien Eexterzandvoort samen met Anderen  tijdens dit evenement bij Eext hoort is er voor de organisatie een nieuw bestuur samengesteld dat bestaat uit 11 personen:

Uit Eext: Cora Kuiper: voorzitster, Willy Daling: secretaresse, Monique Wichers, Roelof Jan Tienkamp en Roelof Vedder.

Uit Eexterzandvoort: Bert de Jonge, Henk Vedder en Marjan Kroeze.

Uit Anderen: Geert Liebe: penningmeester, Roelie Smelt en Luchienus Lesschen.

Vanuit de Oostermoer vereniging zullen Jannie Dekker en Annie Smit ons ondersteunen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opstarten van de organisatie, waarbij we de wensen en mogelijkheden inventariseren. We gaan in eerste plaats uit van een feest voor iedereen met veel gezelligheid. Heeft u suggesties laat ons dat dan weten.

Wij zullen het komende jaar regelmatig van ons laten horen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 juli 2009 om 22:51

uitbetaling jachtgeld

Aanstaande donderdag, 2 juli, wordt het jachtgeld uitbetaald in het dorpshuis.
Tijd: 20.00 u - 20.30 u

Namens de penningmeester vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort

p.s.: noteert u alvast voor de zomer: Barbeque zaterdag 22 augustus!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 juni 2009 om 22:50

Oud papier !!!

A.s vrijdag 3 Juli komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goed gebundeld langs de kant van de openbare weg zetten. De volgende ophaalronde is vrijdag 6 November 2009.

B.v.d. bestuur 'stichting dorpshuis'.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 28 juni 2009 om 22:16

TOGIDO in EEXTERZANDVOORT

Spannend was het , of de bui net over of net langs Eexterzandvoort zou trekken bij het opstellen van de instrumenten op de jaarlijkse uitvoering van Muziekvereniging TOGIDO uit Eext.

Even afwachten en toen kwam de zon. En dat werkt voor ieder inspirerend!!. Een geweldig heerlijk avondje muziek op ons schoolplein was het gevolg. Togido:...Onze welgemeende complimenten en hartelijke dank en we  hopen dat jullie de traditie nog vele jaren willen voortzetten.

Voor de thuisblijvers een aanrader om volgend jaar er bij te zijn!! ook voor de gezellige borrel

De lokale foto/filmman heeft naast de foto's ook een filmpje van het TUBA OR NOT TUBA-nummer op YouTube gezet

klik voor de link: http://www.youtube.com/watch?v=zjkBpmihWZQ


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 juni 2009 om 11:06

verkoop afgeschreven boeken

Alle inwoners van Eexterzandvoort, groot en klein, zijn welkom om op Donderdag 18 Juni vanaf 19.00 uur

hun slag te slaan bij een verkoping van afgeschreven bibliotheek boeken

dat wordt lekker lezen tijdens uw vakantie !

 

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 07 juni 2009 om 21:01

boeken ruilen in de bestelbieb

Alle inwoners van Eexterzandvoort kunnen op 18 Juni vanaf 19.00 uur hun uitgelezen boeken ruilen.

Het idee is dat u uw boeken die u al gelezen hebt, maar die je niet zomaar wegdoet, en die nu dus maar in de kast blijven staan kunt ruilen met de boeken van uw dorps genoten.

We gaan dit koppelen aan de verkoping van afgeschreven boeken van de bibliotheek (uit de bibliotheek Gieten)

Dus wie graag een boek leest of een koffer vol boeken mee wil nemen voor de vakantie

komt donderdag 18 Juni naar de BESTELBIEB in het Dorpshuis

 

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 07 juni 2009 om 20:55

TOGIDO komt weer in Eexterzandvoort spelen

Muziekvereniging Togido uit Eext zal a.s. dinsdag, 9 juni, s'avonds vanaf ca 19.30u. weer een uitvoering geven op het dorpsplein. Gezien de mooie ervaring van vorig jaar hopen we weer op een fantastisch avondje muziek.

gezellig koffie/borrel na met z'n allen.

U bent allen van harte welkom!!

het bestuur.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 juni 2009 om 19:53

voorjaarsledenvergadering

ieder is weer van harte welkom op de ledenvergadering van dorpsbelangen Eexterzandvoort a.s. donderdag 4 juni om 20.00u.

u heeft de agenda allemaal ontvangen.

Met de komst van Wolter Werkman en Ton Bruikman, die komen vertellen over de verdubbeling van de N 33, belooft het een interessante avond te worden!!

dus graag tot a.s. donderdag!!

het bestuur. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 juni 2009 om 19:49

nieuwe C boeken Bestelbieb

komende week worden de C boeken omgeruild dat betekend weer een plank vol met nieuwe boeken en weer volop lees plezier tot ziens op donderdagavond vanaf 19.00 uur in het Dorpshuis


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 mei 2009 om 08:19

Geslaagd paasvuur

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Dit jaar kon Eexterzandvoort weer genieten van een mooi paasvuur. Het had vrijwel niet geregend de afgelopen week dus het hout was mooi droog. Het weer was heel fraai maandagavond, en met slechts één lucifer lukte het om de bult aan te steken. Met een mooi briesje zat de hens er goed in. Een heel verschil met vorig jaar, toen door het koude weer en de nattigheid de meeste dorpsgenoten het paasvuur niet hebben zien branden.
Heel wat mensen waren naar de Oudelandsdijk gekomen om te genieten van het facinerende schouwspel. Wim en Greet Polman zorgden als vanouds voor de catering. De foto’s tonen het: ’t was alleszins geslaagd. De volgende morgen fikten de restanten nog steeds.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 14 april 2009 om 11:29

paasbult

Aan de Oudelandsdijk is weer een mooie paasbult verrezen. Dorpsbewoners hebben weer behoorlijk wat snoeihout bij elkaar gebracht. Roelof Mennega uit Eext was zo aardig om met zijn kraan er een mooie bult van te maken. De strobalen van Jan Anne Drenth staan al klaar om er een mooie fik van te maken. Maandagavond om half acht gaat de hens er in.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 april 2009 om 22:25

Verlotting kavel 15

Heden morgen 1 april was er de verloting van bouwkavel nr. 15
maar het was natuurlijk 1 april 
 
De enige inschrijving,waar onze voorzitter zo nieuwsgierig naar was, kwam van de familie Kroeze
Deze inschrijving heben we om 8.30 uur uit de enveloppe gehaald en, naast de mededeling op de deur geplakt.
zie foto,
Wie is er nou uiteindelijk gefopt? de voorzitter mischien ?

Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 april 2009 om 22:06

bouwkavel

Vandaag wordt, zoals jullie op het A4tje en de agenda van de website konden lezen, om half negen in het dorpshuis bouwkavel kavel 15 verloot. Bij de voorzitter van dorpsbelangen kwam één anonieme inschrijving binnen; te openen woensdagmorgen om half negen. Dan zit ik al op mijn werk; maar om er zeker van te zijn dat deze inschrijver meedoet met de verloting heb ik de envelop op de deur van het dorpshuis geplakt. Ik ben benieuwd wie de gelukkige is.

Jannie Schonewille
dsc01555_500


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 01 april 2009 om 08:51

"op pad " met radio Drenthe

Op zondag 5 april a.s. komen in het progamma "op pad" van Geerhard Gras en Harrie Popken een aantal inwoners van Eexterzandvoort aan het woord die o.a. vertellen over vroeger en nu. Ook laten ze een leuke noot horen of vertellen over hun eigen hobby`s. Het progamma wordt tussen 12.10 uur en 13.00 uur uitgezonden op radio Drenthe ( 90.8 ).
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 22 maart 2009 om 12:28

geslaagde schoonmaakactie

Zaterdagmorgen om 10 uur meldden zich de dorpsschoonmakers: 8 volwassenen en 6 kinderen. Paul Wayers zelfs met een trekkertje. De gemeente had gezorgd voor voldoende afvalzakken, knijpers en veiligheidshesjes Na een kop koffie vertrokken de vier ploegen, om alle zwerfvuil in en rond het dorp op te ruimen.

De oogst was niet zo heel groot; sommige stukken Eexterzandvoort zijn zelfs opmerkelijk schoon. Dat komt omdat een aantal dorpsbewoners regelmatig al wandelend zwerfvuil verzamelen en thuis in de vuilnisbak doen. Hulde!.

Een smerig punt is wel de talud bij het tunneltje onder de Dalweg. Veel lege blikjes en flesjes vonden we daar, maar ook een automat!. Bij de parkeerplaats bij de brug over de Hunze lag ook behoorlijk wat troep. We vonden daar zelfs de restanten van een bed. Ook in de bermen bij het natuurgebied lag nogal wat afval; blijkbaar achtergelaten door toeristen. Alles werd meegenomen en verzameld op het plein voor het dorpshuis.

Behalve dat alle troep wordt opgeruimd, is zo’n actie ook heel gezellig. Na afloop hebben we met z’n allen in het voorjaarszonnetje nog even nagepraat. De oorkonde voor alle deelnemers was weer verdiend; Eexterzandvoort gaat weer schoon aan het voorjaar beginnen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 maart 2009 om 17:38

21 maart schoonmaakdag

Zaterdag 21 maart is de Landelijke opschoondag. De gemeente Aa en Hunze heeft de dorpen gevraagd om daar mee te doen. Vorig jaar hebben we ook meegedaan en dat leverde toen weer een beste bult afval op. Maar ondertussen ligt er weer behoorlijk wat troep her en der dus komende zaterdag gaan we weer aan de slag. Doen jullie mee?
Meld je dan om 10 uur bij het dorpshuis. Dan starten we en worden de routes ingedeeld.
Meenemen graag: een hark en werkhandschoenen.
Na afloop, tegen 12 uur, is er in het dorpshuis iets te drinken en een warme versnapering. Kinderen krijgen na afloop een oorkonde en een klein cadeautje.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 19 maart 2009 om 21:37

Vrijwilligers gevraagd

Op maandagavond 6 April a.s. vanaf 19.00 uur willen we graag de beplanting voor het dorpshuis even aanpakken en snoeien, harken, vegen waar nodig is. Ook willen we graag de ramen van het dorpshuis schoonmaken. U begrijpt, wij als bestuur kunnen dit niet alleen en vragen hiervoor hulp van inwoners die ons hierbij een handje willen helpen. Graag zien we dat u zelf een veger, hark, schop of kruiwagen mee neemt. Dus hebt u tijd en zin dan zien we u graag 6 April a.s.  

       bestuur stichting dorpshuis. 


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 17 maart 2009 om 22:09

Grondwateroverlast

Er zijn bij het bestuur dorpsbelangen enkele berichten binnengekomen over grondwaterproblemen.
Op de Nieuwedijk een vollopende kelder, hier en daar muurscheuren in de opstallen, en ook van de landbouw een bericht over sterk wisselende grondwaterstand.
Tevens valt ons op dat de bermen de laatste jaren  steeds slechter worden.
Als bestuur willen wij nu een inventarisatie maken over dit probleem. Meldt ons dus indien u een probleem ondervindt, dat met grondwaterstand te maken heeft.
Wij agenderen dit op de voorjaarsvergadering; noteert u vast: donderdag 14 mei.

Het bestuur vereniging dorpsbelangen. 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 maart 2009 om 18:38

Oud papier

A.s. vrijdagmiddag 6 maart komen we vanaf 13.00 uur weer bij u langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor die tijd goedgebundeld langs de openbare weg zetten. De volgende ophaal ronde is vrijdag 3 juli. Alvast vriendelijk dank namens stichting dorpshuis.


Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 02 maart 2009 om 19:17

foutje in het groene A4 tje

De landelijke opschoondag is op zaterdag 21 maart  10.00 uur.

De tekst die op het A4tje staat komt van de webpagina van de gemeente

maar die gaat over vorig jaar.

Met dank aan de opmerkzaamheid van Paul die als eerste zich opgegeven heeft om de Kromme Dijk op te schonen.

WIE VOLGT: graag aanmelden op dorpsbelangen@eexterzandvoort.com 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 02 maart 2009 om 10:15

VROUWEN VERENIGING

Op 26 maart organiseert de Vrouwen Vereniging een doe avond.

Deze avond is ook voor niet leden van de vereniging, zij betalen een kleine vergoeding.

Aanvang van deze avond is 20.00 uur.

Graag een mesje en snoeischaar meenemen.

Opgave voor 13 maart bij Joke tel. 324258.

 


Bericht geplaatst door: Vrouwen Vereniging Eexterzandvoort op 25 februari 2009 om 11:13

Overleg over verdubbeling N33

Dinsdagavond 24 februari overlegt het bestuur van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort met de projectleiders van Rijkswaterstaat en de Provincie Drenthe over de verdubbeling van de N33. Deze avond zal de discussie van de klankbordgroepvergaderingen in Rolde worden voortgezet: hoe kunnen we de geluidsoverlast zoveel mogelijk beperken, waarbij rekening gehouden wordt met het open landschap. Ook zal er een korte toelichting gegeven worden op de schets die is gemaakt voor de overgang over de Hunze.

Onze lijn in de discussie is een voorzetting van hetgeen we tot nu toe in de klankbordgroep hebben ingebracht (klik hier voor het verslag).

Rijkswaterstaat heeft een speciale website met informatie over de verdubbeling (klik hier). En ook op onze eigen website staat het één en ander bij de rubriek ‘ons dorp’ onder de knop “N33”.

Als jullie vinden dat bepaalde zaken extra aandacht verdienen, neem dan contact op met één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort of mail ons; dorpsbelangen@eexterzandvoort.com.

We houden jullie op de hoogte van de resultaten.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 17 februari 2009 om 20:59

Toneel 6 en 7 februari 2009

Het was weer een leuke toneel uitvoering hier in Eexterzandvoort.
Twee
dagen hebben de mensen zich kunnen vermaken met het toneelstuk 'opa is onbetaalbaar!'. Vrijdag was al supergezellig maar zaterdag kon het niet beter. De zaal zat vol en het was een drukte van belang.
Op naar volgend jaar!!

Hein had weer een zeer fraaie opening (iedereen is gelijk en burgemeesters ook). Dit jaar was het toneelstuk ‘een klassieker’ met als decor een huiskamer, maar met zeer fraaie verkleedpartijen. Wat dacht u van Wim Wilkens in een zeer modieuze rok met keurige zwarte pumps. En Hein in een bloemetjesjurk zie je ook niet elke dag.

Natuurlijk was de burgemeester er ook bij en die heeft genoten. Als u wilt weten wat hij ervan vond: klik hier voor de recensie op zijn weblog.

De verloting was, met heel veel prijzen (dank aan de sponsors) weer een groot succes.  En natuurlijk waren er gehaktballen, was er saté en veel bier, wijn en gezang. En veel gezelligheid. ’t Was weer rustig in Eexterzandvoort zondagmorgen……..

 

Voor de weinige mensen die er niet waren: de korte inhoud van het stuk ‘Opa is onbetaalbaar’.

Daar denkt eigenaresse Roos (Grietje Rozenveld) van pension Wimmel wel anders over. Zij en haar vriendin Milly (Sia Vedder) zijn zeer gecharmeerd van graaf Felix (Dirk Strijker). Die graaf is een zeer charmant slijmerig Maffiosi-type (je zult er maar mee getrouwd zijn), die beide dames met z’n complimenten in de wolken brengt. Opa (Klaas Steenhuis) doet danig z’n best de romantische sfeer te verstieren; met z’n pyjama  half dichtgeknoopt is hij z’n bril kwijt, zitten z’n bretels in een pan en komt hij met een goedgevulde po de kamer in. Het is maar al te duidelijk dat hij het grafelijke heerschap voor geen cent vertrouwt. Datzelfde geldt voor de beide echtgenoten Walter (Wim Wilkens) en Oscar (Hein Schipper). Het zijn niet de meest toegewijde echtgenoten, maar ze zien met lede ogen aan hoe hun vrouwen bezwijken voor de grafelijke charmes. Walter en Roos hebben ook nog een zoon: Jeroen (Alan Kroeze), een echt fuifnummer.

Om in de gaten te houden wat Roos met die graaf allemaal uitvoert heeft Walter iets verzonnen.  Samen met Oscar zegt hij deel te nemen aan een overlevingstraining, maar direct na zijn vertrek keert hij terug als de zeer charmant geklede Waltine (wat stonden die pumps schattig) om een kamer te huren in zijn eigen pension Wimmel..

Ondertussen troggelt opa van graaf  ‘hondebrok’ geld af voor een vrolijk feestje in de plaatselijke kroeg; ‘Het Hof van Eden’. En ook graaf Felix met in beeldschone avondjurken geklede Milly en Roos èn Waltine en Oscar (ondertussen trouwens verkleed als dame met een onuitspreekbare naam) komen in die kroeg terecht. Ook Jeroen, die bezoek krijgt van een zeer wulpse dame, Poeske genaamd (Maaike) duikt de kroeg in.

Iedereen blijft die nacht in pension Wimmel slapen, maar, zoals ‘s morgen blijkt,  in zeer verrassende combinaties doordat opa royaal slaappilletjes in de verschillende drankjes heeft gestrooid.

Vooral graaf Felix krijgt het Spaans benauwd als hij geknuffeld wordt door mevrouw ‘Isakira Scherpenzeel’ (alias Oscar alias Hein in charmante bloemetjesjurk) en heeft van alles uit te leggen aan de twee dames Roos en Milly. Hij kan het goed maken door hen mee te laten delen in een lucratieve windhandel en de beide dames ondertekenen grif de cheques. De graaf wordt ontmaskerd als een onbetrouwbare huwelijkszwendelaar; opa heeft de cheques geconfisceerd en is daarmee dus onbetaalbaar geworden.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Toneelvereniging Eexterzandvoort op 12 februari 2009 om 10:34

Toneeluitvoering

Denk erom: vrijdagavond en zaterdagavond Toneeluitvoering. Aanvang beide avonden om 20.00 uur. Woensdagavond is de generale repetitie. Kinderen van de basisschool zijn dan welkom; die avond beginnen we om 19.00 uur.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 februari 2009 om 20:51

er ligt weer ijs

Er valt weer te schaatsen op de ijsbaan in Eexterzandvoort. Marije maakte vanmiddag de eerste slagen; kort daarna trotseerde ook Mirjam met de kinderen de ijzige kou. Het was mooi glad ijs en ondanks de sneeuw viel er prima op te schaatsen. Wie weet houden we nog een paar dagen ijspret.


Bericht geplaatst door: Redactie op 01 februari 2009 om 20:34

N33

Er worden druk plannen gemaakt om de N33 te verdubbelen. Rijkswaterstaat heeft een klankbordgroep in het leven geroepen om allerlei belangenclubs (waaronder verenigingen dorpsbelangen) te informeren en hun reactie te horen op de plannen. Ook Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort is daarvoor uitgenodigd; Wim Polman en Jannie Schonewille zijn naar de eerste geweest; afgelopen dinsdag nam Rudie de Bruin de plaats van Wim in bij de tweede klankbordgroepvergadering.
Voor ons is van belang: waar komt de weg te liggen en wat wordt er gedaan tegen geluidshinder.  Zoals de plannen nu zijn komt de verdubbeling ten zuiden van de huidige weg. Tegen de geluidshinder leek in eerste instantie verdiept aanleggen vanaf Gieten tot Eexterzandvoort een goed alternatief. Die mogelijkheid is echter erg duur. Een andere mogelijkheid is stil asfalt. Wat het wordt is nog niet duidelijk, ze gaan nog met ons overleggen. We hebben verslag gemaakt van de avonden; die staat op de website onder de nieuwe knop 'N33' onder 'Ons Dorp'. Op de pagina zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen.
Het verslag van de klankbordgroep wat door ons is gemaakt kunt u ook hier downloaden.


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 januari 2009 om 09:34

sportieve burgervader houdt woord

onderstaand weblogartikel werd me gezonden door Eric van Oosterhout en is ook te lezen op http://www.aaenhunze.nl/ met foto's erbij.

Rondje Zandvoort
(20090108)

Echt uitslapen doen we niet op de zondag, maar een rustige start zit er meestal wel in. De avond ervoor was het heel gezellig: het college met partners te gast bij de burgemeester alias de kok. Eerst een nieuwjaarsborrel bij een vuurtje achter in de tuin. Dan snert, boeuf, boerenkoolquiche en zalmtaart met een goed glas wijn (want nu hoef ik een keer niet te rijden). Een uitstekende start voor een hopelijk mooi jaar.


Het wordt niet al te laat, maar de volgende ochtend merk ik dat een half dagje koken en een half dagje kletsen iets meer slaap vergt. Maar al teveel tijd voor een ‘slow start’ is er niet. Het is ongeveer tien uur als ik hartelijk word ontvangen in het Dorpshuis van Eexterzandvoort. Met ruim 50 inwoners is de belangstelling groot te noemen. Het is een-derde van de totale bevolking: als je dat naar Amsterdam vertaalt, vul je vijf Arena’s. Even later doe ik de eerste opening van het jaar: de onthulling van het bord met het ‘ommetje’, een rondwandeling van 5 kilometer om Eexterzandvoort. Uiteraard maken we het rondje. Het is een beetje druilerig en hier en daar wat dras. Maar ik heb het al babbelend uitstekend naar mijn zin. Veel leuke mensen, van echte autochtonen tot verdwaalde Rotterdammers (die ook heel aardig kunnen zijn).  Bij de oevers van De Hunze ontdekken we zeven reeën, die in het kader van deze officiële opening even plechtig stilstaan.
De aansluitende nieuwjaarsreceptie kent de gebruikelijke ingrediënten: toespraken-borrel-snert-babbeltje . Als dank voor mijn komst krijg ik naast een fles wijn een gratis abonnement voor de plaatselijke ijsbaan, voor de duur van het ambt. Ai, soms worden mijn sportieve capaciteiten overschat. Ondanks een compleet Friese schoonfamilie kan ik geen meter schaatsen. Ik beloof het abonnement over te dragen aan mijn dames.

Drie dagen later loop ik hetzelfde rondje tussen de middag. Nu hard en wel vanaf Gieten. Eindelijk een middagpauze die iets meer ruimte biedt dan een jachtig rondje. Ik loop recht door het licht besneeuwde Breevenen-gebied naar de Hunze. Beetje koud, geen wind. Ik jok niet als ik zeg geen mens tegen te komen. Na vijf kilometer loop ik door Eexterzandvoort, om vrolijk begroet te worden door de bedenker van het Ommetje. Bij de kronkelende Hunze is het prachtig. Het zal geen toeval zijn, maar ik groet mijn zeven reevriendjes weer, die vrolijk weghuppelen. Op de dijk zie ik Spijkerboor liggen en tel ik honderden vogels. Ook de zilverreiger meldt zich weer, wat is dat een mooi beest. Met een iets groter lusje loop ik dwars door het veengebied over besneeuwde schelpenpaadjes naar Gieten. Na een kilometer of vijftien sta ik weer onder een heerlijke warme douche. Rondje Zandvoort, weer een attractie erbij.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 januari 2009 om 07:54

aan komen lopen een zwart katertje

bij de familie Lindenbergh op de Dwarsdijk is een jonge zwarte kater aan komen lopen.(ongeveer 1 jaar oud) Hij is niet gechipt. en hij heeft geen staart!

kenmerk een klein wit befje.

tel: 0598-468357


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 januari 2009 om 20:34

Schaatswedstrijden Aa en Hunze

A.s zaterdagmiddag 10 januari organiseert de ijsvereniging Gieten - Bonnen korte baanwedstrijden voor de gemeente Aa en Hunze. Dames en heren vanaf 16 jaar kunnen aan de wedstrijden deelnemen. De aanvang is 13.30 uur. Men kan zich tot 12.30 uur aanmelden bij de baan of via telefoon: 0592-263120.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 januari 2009 om 17:37

biljarten

Vanaf heden bestaat de mogelijkheid voor inwoners van Eexterzandvoort om voor een dagdeel het biljart af te huren om gezamelijk met familie of vrienden een duel aan te gaan. De kosten hiervoor bedragen € 15,00. Voor inlichtingen of reserveringen kunt u bellen met: dhr. H. Bakker tel. 0598-468390 of Mevr. B. de Jonge tel. 0598-468573.
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 08 januari 2009 om 17:27

berichtje van de burgemeester

Beste 'zandvoorters',

heel erg bedankt voor de leuke zondagochtend die ik met jullie mocht doorbrengen. Ik heb genoten van de mooie wandeling, de snert en de gezelligheid.

Met vriendelijke groet,
en tot gauw,

Eric van Oosterhout


Bericht geplaatst door: Redactie op 05 januari 2009 om 09:44

succesvolle opening wandelroute en nieuwjaarsborrel

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op een druilerige zondagmorgen hadden toch een flink aantal dorpsgenoten de weg naar het dorpshuis weten te vinden. De thuisblijvers hadden zoals zo vaak ongelijk; want wanneer vereert nou onze burgermeester het dorp met een bezoek en vindt er een opening van een nieuwe wandeling, het 'dorpsommetje' plaats? Na een kopje koffie en bemoedigende woorden van Jannie trokken de meesten de stoute schoenen aan en togen, gewapend met de kaart van de wandeling, op pad. Trots voorafgegaan door de burgermeester, die zojuist de route officieel had geopend door het nieuwe informatiebord op het fietsenhok te onthullen. Al snel kon je een lang lint door de Zwienhemmen zien trekken. Op een dag vol dooi en regen viel het toch nog mee: de regen wachtte even tot iedereen weer terug was en de bevroren ondergrond voorkwam een al te diep modderballet. Op enkele plaatsen verzorgde Wim Polman een historisch verantwoorde toelichting. Spannend werd het bij het eerste zo tactisch door de WMD geplaatste "Verboden Toegang" bordje: zou de burgermeester willens en wetens het verbod negeren en de dorpelingen naar de Hunze leiden? Gelukkig was de fotograaf van "de Schakel" al huiswaarts gekeerd zodat we gezamenlijk zonder reputatieschade de route konden vervolgen. Bij de Hunze aangekomen konden we genieten van de deskundig aangebrachte dam en het mooie, door de gemeente geschonken, bankje. Enkelen waren nog meer met hun gedachten bij de droom om over de Hunze naar het Zuidlaardermeer te schaatsen, maar een als verkenner het ijs op gestuurde viervoeter bleek al snel te zwaar en zakte roemloos door het ijs. En ook al wilden anderen nog doen geloven dat het ijs stevig genoeg was, was de algehele conclusie dat we beter over land door konden lopen. En zo gebeurde. Na nog wat reëen gezien te hebben en een verdwaalde zilverreiger en bovendien geconstateerd te hebben dat de wilde sneeuwklokjes het nog te koud vonden om boven de grond te komen, was het hoog tijd om ons te warmen aan snert, een borrel, gluhwein of ander drankje. De opening van het ommetje liep in het dorpshuis naadloos over in de nieuwjaarsreceptie. En zoals dat hoort werd een en ander afgesloten met een paar mooie toespraken. Wel verschoten een paar aanwezige acteurs van onze toneelvoorstelling van kleur omdat de burgermeester tussen neus en lippen door vermeldde aanwezig te zullen zijn op de toneelvoorstelling; ze hebben nog ruim een maand om die teksten nu echt uit het hoofd te leren!
Rest nog om een groot compliment te geven aan de Vereniging Dorpsbelangen, niet alleen voor de twee jaar voorbereiding en inzet van vele vrijwilligers om het ommetje te realiseren, maar ook voor de verzorgde wijze waarop deze dag was georganiseerd.

Rudie en Devika


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 januari 2009 om 09:28