Nieuwsberichten van Redactie


IJspret

Na een hele week voortdurend de thermometer in de gaten te hebben gehouden was het dan zaterdag 22 december eindelijk zover, er kon geschaatst worden. Het weer was prachtig. Met een strak blauwe lucht en de natuur wit van de vorst had je een prachtig plaatje. De eerste fanatiekelingen waren al rond 9.15 uur aanwezig en al spoedig volgden er meer. Ook na de middag werd de ijsbaan bezocht door groot en klein. De baan lag er goed bij en een ieder had veel plezier. Rond 15.00 uur hadden een paar moeders voor warme chocolademelk met slagroom en een kerstkransje gezorgd wat er bij iedereen goed in ging. Het was erg gezellig en de laatsten vertrokken rond 17.15 uur van de baan. Helaas dooide het zondag al weer waardoor er niet meer geschaatst kon worden. Doch die ene dag hebben we maar weer te pakken en hopen dat er deze winter nog meer zullen volgen.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 23 december 2007 om 12:37

IJSBAAN VERVOLG

2e OPROEP VOOR HULP!

Het was een stevige klus door het hoge gras en het water, dat door de niet goedwerkende afvoer al op de ijsbaan stond.

Dankzij de inderhaast opgetrommelde vrijwilligers - applaus!- en de gestaag doormaaiende voorzitter zijn we toch een heel eind gekomen.

Komende zaterdag. de 24e, om 10.00 u vragen we nog eenmaal een ieders hulp om het op ril liggende gras met een aanhangertje te verwijderen. het liefst met hooivork! Na de arbeid koffie/borrel!!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 november 2007 om 14:44

ijsbaan

door de onverwachte kou-inval wil het bestuur op zeer korte termijn de ijsbaan winterklaar maken.

Landschapsbeheer heeft ons hiervoor zaterdagmorgen 17 november een maaimachine ter beschikking gesteld, waarvoor onze hartelijke dank. We hebben wel wat hulp nodig om het gemaaide gras bijeen te harken, dezelfde machine kan het dan oppakken.

Dus een oproep. alhoewel we begrijpen dat het zeer kort dag is: Morgen al!!

Wie wil ons zaterdagmorgen helpen met harken? Graag om 10.00 u bij de ijsbaan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 november 2007 om 19:24

Feestelijke opening website

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Donderdagavond 1 november is deze geheel vernieuwde website feestelijk gelanceerd. In het dorpshuis hadden zich enige tientallen bewoners verzameld om dit festijn mee te maken. Burgemeester van Oosterhout was uitgenodigd voor deze happening, maar zijn agenda liet het niet toe fysiek aanwezig te zijn. Wel had hij een openingswoord gemaild, waarin hij het dorp feliciteerde met de nieuwe website. Met een mooie PowerPoint werd één en ander geprojecteerd, gevolgd door een spetterend virtueel vuurwerk. Met een champagnetoast begroetten de bewoners van Eexterzandvoort de nieuwe website. Daarna volgde een virtueel rondkijkje. De foto’s geven een beeld van deze feestelijke opening. En om de PowerPoint te bekijken, klik hier


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 november 2007 om 21:25

Hele grote biet

De gebroeders Oosting boeren goed! Het levert in ieder geval hele grote bieten op. Roelof toont hier zijn ervaring als landbouwer met een biet van maar liefst 13 kilo!. Dat is zo bijzonder dat zelfs de regionale pers er op af kwam. Peter Stevens maakte de foto van Roelof met biet voor de Schakel, buurman Paul Wayers lukt het ook om de biet op de foto te krijgen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 18 oktober 2007 om 22:20

Eexterzandvoorter fietstocht

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op nota bene een prachtige zomerdag, om 10.30 uur, kwamen 30 Eexterzandvoorters en 6 kinderen op uitstekende tweewielers te samen bij het Dorpshuis voor een verrassende "Schonewille"rs fietstocht.

Inderdaad verrassend, want zelfs mensen, die hier al 30 jaar wonen, wisten niet, dat er zó vlakbij fietspaden door ons prachtige landschap slingerden. Helaas laten de foto’s hier niets van zien ! Maar voor de liefhebbers: de routebeschrijving is te vinden onder 'ons dorp'. 

tekst en foto's: Paul Wayers


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 18 oktober 2007 om 13:53