fietsroute 2010

     VERENIGING DORPSBELANGEN EEXTERZANDVOORT

 

 

FIETSTOCHT 2010 EEXTERZANDVOORT  - rondje Drouwenerzand –

 

 

Vanaf het Dorpshuis starten we via de Oudedijk richting Eexterveen.

Na de brug over de Hunze rechtsaf de Elzemaat op, langs de uitkijktoren.

Einde weg rechts en via de Hilte naar Gieterveen.

Keuze: via het centrum of eerder rechts over de Herenweg-zuid langs café de Driesprong en theeschenkerij de Blauwe Heksenketel over Bonnerveen richting Gasselternijveen.

Op Torenveen, na nummer 12, rechtsaf het fietspad op en over het fietsbruggetje om weer aan de westkant van de Hunze uit te komen. Aan het eind van de weg linksaf (richting Gasselternijveen).

Over de Boslandsedijk en Noorderdwarsdijk 2e weg rechts (Nieuwe dijk), langs de Golfbaan en dan 2x links tot einde Kostvlies. Daar rechtsaf het Grotenend op, en over de Esweg, langs de Wiemel, via de rotonde Gasselte inrijden.

Let op 1e weggetje rechts (Jan Hugeslaan), rechtaf de Dorpsstraat in en 1e weg links richting Hoogte der Heide (Johan Hilbinglaan)

Bij de Hoefslag linksaf en Achter de Brinken helemaal uitrijden het fietspad langs het zandpad op.

Einde fietspad (ANWB-paddestoel 24855) rechtsaf de Kamplaan volgen die overgaat in de Gasselterstraat. Bij het eerste huis (nr 5)rechts een mooi uitzicht over het Drouwenerzand!

Op de eerstvolgende grote kruising rechtsaf de Lemenweg naar Drouwen.

Volg de hoofdweg tot aan het bord Alinghoek. Op deze driesprong rechtdoor en langs het expositieboerderij Versteend Leven. Op de volgende viersprong links aanhouden en via de Markenweg naar de hoofdweg. Op de voorrangskruising tegenover Parkeren Drouwenerzand linksaf het fietspad 100 meter volgen en dan rechts de weg oversteken om de Steenhopenweg in te rijden.

Na de Hunebedden via het tunneltje de N 34 onderdoor en het fietspad volgen richting boomkroonpad, langs het koninginnegras, tot aan de T-splitsing.

Rechtsaf richting Nije Hemelriek.

Na de verfrissende duik het fietspad volgen richting Eext. Bij Eexterhalte rechtsaf, bij de N34 links over de carpoolplaats naar het tunneltje en dan de Eexterweg op. Bij de driesprong links de Julianalaan op, aan het eind links de Groningerstraat en onder de N33 door rechts langs de camping Zwanemeer en fietspad wmd weer richting Eexterzandvoort.

 

Het bestuur wenst u allen een aangename rit en behouden terugkomst met een ………………………….gezellige nadronk!…………………………………..