fietsroute 2008

 Fietstocht Eexterzandvoort    “Rondje Zuidlaardermeer”      14 september 2008          

in het kort: via Spijkerboor,de Groeve en Meerwijck, een rondje tegen de klok in om het Zuidlaardermeer.

De Route start op het schoolplein in Eexterzandvoort.

Via de Oude Dijk, Dwarsdijk, Kromme Dijk en het fietspad langs de Bulten naar het fietsbruggetje de Hunze over naar Nieuw Annerveen en daar linksaf naar Spijkerboor.

Na café het Keerpunt de kruising rechtdoor oversteken en over de Veenweg naar de Broekdijk. Deze gaat over in de Broeken en helemaal aan het eind (Kieviterij) op de T-kruising met de Semsweg linksaf naar de Groeve. Op de Hunzeweg (N 386) rechtsaf richting Kropswolde (fietspad aan de overkant).

Direct na de (vernieuwde) beweegbare brug linksaf het pad op langs het kanaaltje, het mooie watergebied van de Leinwijk in.

Neem een kijkje bij de enige echte Amerikaanse watermolen van ons land en ook de uitzichttoren is de moeite waard.

Volg het schelpenfietspad tot aan de Meerweg en daar linksaf. We vervolgen de Meerweg ook bij einde fietspad en laten de jachthaven links liggen. Na de bocht naar links direct rechts de brug over en op de T-splitsing linksaf. Na de haakse bocht naar rechts, rechtdoor over het bruggetje, na 30 m  links het fietspad op en bij de rotonde linksaf de Strandweg op. Via het 3e pad links langs het strand naar paviljoen Meerzicht. Hier voorlangs en door het hek van de camping - volg de bordjes - naar het pondje. 

---zelfbediening of over laten varen voor 1 euro p.p.---

Na de paling via de Oostpolder richting Noord-Laren. –ook aan deze zijde van het meer een uitkijktoren, die wel makkelijk met de fiets is te bereiken!- Aan het eind, op de kop van de vaart, linksaf en via de Lageweg, die overgaat in de Noordlaarderweg naar Midlaren en op de Groningerstraat linksaf.

LET OP: Als de Groningerstraat in Midlaren een haakse bocht naar links maakt bij de Gasterie, daar de weg oversteken en langs het verkeersbord “doodlopendeweg” het fietspad op. Dit is de Esweg. Aan het eind links aanhouden in Zuidlaren en via Kerkbrink, Brink oostzijde en Annerweg naar Annen.

In Annen vlak voor de rotonde rechtsaf en via de Schipborgerweg het tunneltje onder de N 34 door naar het Strubbenbos. Na de grote open plek linksaf en via de Bosweg naar Anloo.

Voorbij de Brink 2 x linksaf en zo via het fietspad van de Anderenseweg dwars door het bos naar Eext en weer terug naar Eexterzandvoort voor de welverdiende borrel!

wim polman september 2008