Nieuwsberichten van 2021


Opschoondag afgelast

De Hemmeldag, de dag dat rommel en afval uit de bermen enzo opgeruimd wordt, en waar wij ook altijd aan meedoen, gaat vanwege Corona niet door. De gemeente heeft besloten geen materiaal etc. ter beschikking te stellen.

Omdat we in deze tijden meer en vaker wandelen dan normaal, zou het mooi soms eens een zak mee te nemen en rommel die je tegenkomt zelf op te ruimen. Als je geen ruimte in je eigen containers hebt kan het met mate ook in de containers van het dorpshuis gedaan worden.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 februari 2021 om 08:19

Inloggegevens pubquiz

 Hallo allemaal, 

Voor degenen die zich opgegeven hebben voor de Pubquiz. Hieronder staat de link naar Google meet (online bijeenkomst). Als het goed is ga je direct naar de juiste site als je op de link klikt. Daar kun je met de groene knop 'deelnameverzoek' in de meeting komen. Je wordt dan door ons toegelaten. Je kunt daar ook je camera en het geluid aan zetten. Uiteraard kun je dat pas proberen vanaf donderdag 25 februari vanaf 19.30 uur.  Dan zitten wij klaar om jullie toe te laten. Mocht het niet lukken, app dan even naar 1 van ons (Frieda, Dirk, Catry) dan proberen wij je op weg te helpen. Tot donderdag!

 https://meet.google.com/qob-xehq-yxx

 

Ps mocht je toch nog mee willen doen, geef je dan nog snel op!


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 februari 2021 om 18:16

Eexterzandvoorter pubquiz - update

De pubquiz van aanstaande donderdag gaat door! Er zijn inmiddels 12 teams aangemeld en er kunnen er nog veel meer bij. De vragen en de antwoorden liggen klaar in de kluis :). Aanmelden kan nog via de fabeltjeskrant WhatsApp of met een mailtje naar fjmolenaar61@gmail.com. Het is leuk om jezelf of je team een naam te geven (DALWEG26, KNORRETJE, zoiets). We gaan spelen vanaf kwart voor 8. De video is open vanaf half 8, om even te oefenen enzo. 

Natuurlijk zijn er vragen over het verleden, maar veel vragen gaan over het heden. Kijk de komende dagen goed rond in het dorp, misschien levert dat een extra goed antwoord op. Maar zelfs als je weinig vragen goed hebt leer je er wel van alles van.

Er zijn heel wat vragen die over huidige of oud-bewoners of hun huizen gaan, zoals over Bart en Tanja, Wim Polman, Dennis, Anne Hollander, Jan en Sandra, Bert en Anita, Frits en Janet, en Jan Willem en Ivonne. Die mensen hebben in elk geval een vraag goed als ze meedoen. We hebben vragen voor 3 rondes van 10, maar we denken dat we met 2 rondes wel al aan de tijd zitten. Die 3de ronde is dan voor later, voor weer in het Dorpshuis.

Catry, Frieda, Dirk

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 februari 2021 om 19:47

Verkeersveiligheid

Voor 4 maart is vereniging Dorpsbelangen door de gemeente uitgenodigd om te praten over knelpunten en zorgen rond verkeer en verkeersveiligheid (doen ze met alle dorpen). Iedereen die knelpunten, het liefst met mogelijke oplossingen, ingebracht wil hebben, moet dat even melden bij mij, per wattsapp, per email (d.strijker@rug.nl), per telefoon of persoonlijk aande deur of op straat


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 februari 2021 om 13:10

ijsbaan doet het!!

Dankzij Peter de ijsmeester kan er geschaatst worden en wordt er geschaatst.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 12 februari 2021 om 16:53

IJsbaan open vanaf vrijdagmiddag

Afgelopen dagen hebben Peter en Jans er voor gezorgd dat er vanaf vrijdagmiddag 12 febr. geschaatst kan worden. Door de sneeuwstorm van afgelopen zondag lag er veel sneeuw op het ijs waardoor het meer een "pap" geworden was. de mannen hebben er alle energie ingestoken om te zorgen dat er een mooie ijsvloer kon komen. Ze hebben er ook weer opnieuw water over laten lopen en daardoor heeft de baan nog één goede nachtvorst nodig.

Dus vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur: ijspret! Helaas is er deze keer i.v.m de corona regels geen "koek en zoopie" maar daar is het plezier vast niet minder om. En zijn je schaatsen voor die tijd nog aan een goede slijbeurt toe: voor € 3,00 kan Jans deze voor je slijpen. Neem hier voor even contact met hem op : 06-12721162


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 februari 2021 om 13:58

Eexterzandvoorter pubquiz

De Bingo van vorige maand was een groot succes en smaakte naar meer. Daarom willen we bij voldoende belangstelling op donderdagavond 25 februari een online pubquiz doen, met vragen over Eexterzandvoort. Het leukste is als er teams van minstens twee personen zijn, dan kun je overleggen en roddelen, maar je kunt natuurlijk ook in je eentje meedoen. Kortom, als je alleen bent nodig je je buurman of buurvrouw uit, maar niet meer dan 1 natuurlijk.

Aanmelden kan via de fabeltjeskrant WhatsApp of met een mailtje naar fjmolenaar61@gmail.com. Het is leuk om jezelf of je team een naam te geven  (DALWEG25, KNORRETJE, zoiets).

We waren vorige keer niet zo tevreden over het programma TEAMS, daarom gaan we het nu proberen in GOOGLE MEET.

GOOGLE MEET is open vanaf half 8, we gaan spelen vanaf kwart voor 8.

En dan nog wat, om voldoende leuke vragen te hebben vragen we aan iedereen die meedoet een vraag in te zenden, meer dan 1 mag ook. Natuurlijk niet via de Fabeltjeskrant, want dan weet iedereen het. Dus per mail of WhatsApp naar Dirk (d.strijker@rug.nl, 06-23302334) en graag met het goede antwoord. Als je geen vraag weet, ook goed.

De feestcommissie kiest de  leukste vragen uit en verzint er zelf ook wel wat bij. Dus wie weet komt je eigen vraag langs, dan heb je die al bij voorbaat binnen.

We denken aan vragen als: Wat voor bedrijf zat er er vroeger in het pand Dalweg 4, waar Rudy en Devika nu wonen? Antwoord: Sauna. Of: Wat voor wimpel hangt er aan de vlaggenmast van het Dorpshuis? Antwoord: Die van Drenthe.

Dus, meld je aan, stuur een vraag, en je krijgt de link naar GOOGLE MEET toegestuurd.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 februari 2021 om 10:41

Oostermoerfeest wederom uitgesteld naar 2022

Het besluit is genomen. Gezien de actuele situatie rondom Corona en daarnaast de vele reacties vanuit Eext, Anderen en Eexterzandvoort, is de beslissing niet zo lastig: Het Oostermoerfeest schuift nog een jaar door. We gaan naar 2022! Zodra hiervoor een datum bekend is dan laten we dat weten. De overkoepelende Tentoonstellingsvereniging staat achter dit besluit. Wel overwegen ze dit jaar enkele activiteiten te organiseren als het mogelijk is. En als dit in onze omgeving is, zullen wij daaraan een bijdrage leveren. Dat staat echter los van ons Oostermoerfeest. Voorlopig moeten we ons met elkaar nog even inhouden. Doe ook de komende tijd nog voorzichtig. En zodra er nieuws is op het gebied van ‘Oostermoer’, laten we weer van ons horen.

Namens het bestuur van Stichting Oostermoertentoonstelling Eext, Anderen en Eexterzandvoort.


Bericht geplaatst door: Redactie op 03 februari 2021 om 17:26

Online bingo

Beste dorpsgenoten, 

 Wij van de werkgroep dorpshuisplannen willen donderdagavond 28 januari van 20.00 - 21.00 uur een online bingo organiseren. 

Als je het leuk vindt om hieraan mee te doen, reageer dan even op dit bericht. Dan zorgen wij ervoor dat de kaarten bij jullie in de bus komen en de link in de app verschijnt.

Groetjes Frieda (06 22769360) en Catry


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 januari 2021 om 18:37