Nieuwsberichten van Toneelvereniging Eexterzandvoort


Toneel 6 en 7 februari 2009

Het was weer een leuke toneel uitvoering hier in Eexterzandvoort.
Twee
dagen hebben de mensen zich kunnen vermaken met het toneelstuk 'opa is onbetaalbaar!'. Vrijdag was al supergezellig maar zaterdag kon het niet beter. De zaal zat vol en het was een drukte van belang.
Op naar volgend jaar!!

Hein had weer een zeer fraaie opening (iedereen is gelijk en burgemeesters ook). Dit jaar was het toneelstuk ‘een klassieker’ met als decor een huiskamer, maar met zeer fraaie verkleedpartijen. Wat dacht u van Wim Wilkens in een zeer modieuze rok met keurige zwarte pumps. En Hein in een bloemetjesjurk zie je ook niet elke dag.

Natuurlijk was de burgemeester er ook bij en die heeft genoten. Als u wilt weten wat hij ervan vond: klik hier voor de recensie op zijn weblog.

De verloting was, met heel veel prijzen (dank aan de sponsors) weer een groot succes.  En natuurlijk waren er gehaktballen, was er saté en veel bier, wijn en gezang. En veel gezelligheid. ’t Was weer rustig in Eexterzandvoort zondagmorgen……..

 

Voor de weinige mensen die er niet waren: de korte inhoud van het stuk ‘Opa is onbetaalbaar’.

Daar denkt eigenaresse Roos (Grietje Rozenveld) van pension Wimmel wel anders over. Zij en haar vriendin Milly (Sia Vedder) zijn zeer gecharmeerd van graaf Felix (Dirk Strijker). Die graaf is een zeer charmant slijmerig Maffiosi-type (je zult er maar mee getrouwd zijn), die beide dames met z’n complimenten in de wolken brengt. Opa (Klaas Steenhuis) doet danig z’n best de romantische sfeer te verstieren; met z’n pyjama  half dichtgeknoopt is hij z’n bril kwijt, zitten z’n bretels in een pan en komt hij met een goedgevulde po de kamer in. Het is maar al te duidelijk dat hij het grafelijke heerschap voor geen cent vertrouwt. Datzelfde geldt voor de beide echtgenoten Walter (Wim Wilkens) en Oscar (Hein Schipper). Het zijn niet de meest toegewijde echtgenoten, maar ze zien met lede ogen aan hoe hun vrouwen bezwijken voor de grafelijke charmes. Walter en Roos hebben ook nog een zoon: Jeroen (Alan Kroeze), een echt fuifnummer.

Om in de gaten te houden wat Roos met die graaf allemaal uitvoert heeft Walter iets verzonnen.  Samen met Oscar zegt hij deel te nemen aan een overlevingstraining, maar direct na zijn vertrek keert hij terug als de zeer charmant geklede Waltine (wat stonden die pumps schattig) om een kamer te huren in zijn eigen pension Wimmel..

Ondertussen troggelt opa van graaf  ‘hondebrok’ geld af voor een vrolijk feestje in de plaatselijke kroeg; ‘Het Hof van Eden’. En ook graaf Felix met in beeldschone avondjurken geklede Milly en Roos èn Waltine en Oscar (ondertussen trouwens verkleed als dame met een onuitspreekbare naam) komen in die kroeg terecht. Ook Jeroen, die bezoek krijgt van een zeer wulpse dame, Poeske genaamd (Maaike) duikt de kroeg in.

Iedereen blijft die nacht in pension Wimmel slapen, maar, zoals ‘s morgen blijkt,  in zeer verrassende combinaties doordat opa royaal slaappilletjes in de verschillende drankjes heeft gestrooid.

Vooral graaf Felix krijgt het Spaans benauwd als hij geknuffeld wordt door mevrouw ‘Isakira Scherpenzeel’ (alias Oscar alias Hein in charmante bloemetjesjurk) en heeft van alles uit te leggen aan de twee dames Roos en Milly. Hij kan het goed maken door hen mee te laten delen in een lucratieve windhandel en de beide dames ondertekenen grif de cheques. De graaf wordt ontmaskerd als een onbetrouwbare huwelijkszwendelaar; opa heeft de cheques geconfisceerd en is daarmee dus onbetaalbaar geworden.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Toneelvereniging Eexterzandvoort op 12 februari 2009 om 10:34