Nieuwsberichten van Redactie


zumba les

De zumba les van vanavond 23 Dec. gaat niet door. We beginnen na de vakantie weer met frisse moed. Allemaal fijne dagen toegewenst.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 december 2009 om 13:25

handschoenen

Er lagen nog handschoenen bij de ijsbaan toen ik (Rik) vanmiddag (20-12-09) weg ging, en omdat het sneeuwde en ik de laatste was die weg ging heb ik ze maar mee genomen. Degene die de handschoenen herkent en ze kwijt is kan ze ophalen op Nieuwedijk 6, telefoon 468343.


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 december 2009 om 16:26

De laatste dag van het jaar........

Willen we graag met veel gezelligheid afsluiten. Het is de bedoeling, als het weer het toe laat, om op en rond het sportveld diverse aktiviteiten te organiseren waar groot en klein plezier aan beleeft. Er zullen spelletjes worden gedaan, men kan een film gaan bekijken en natuurlijk wordt er carbid afgeschoten. Dit alles onder het genot van vele lekkere versnaperingen: er zullen oliebollen, kniepertjes en spekdikken worden gebakken. Ook is er glühwein en warme chocolademelk. Dit alles begint rond de klok van 14.30 uur. Om 18.30 uur is het de bedoeling dat, tot ongeveer 20.00 uur de kinderen nog een disco hebben in het dorpshuis en dat daarna een ieder het oude jaar op zijn eigen manier gaat beleven. Voor de mensen die het leuk vinden zouden we nog willen vragen om na 24.00 uur naar het dorpshuisplein te komen om zo het nieuwe jaar in te luiden. Neem wel je eigen borrel mee. Als er inwoners zijn die mee willen helpen of nog ideeën hebben, dan horen we dat natuurlijk graag. Ook hebben we voor deze middag lege schone conserveblikken nodig. Wie hier wat van thuis heeft lever deze a.u.b. in bij Ciska, Esther, Mirjam, Renate of Marjan. We hopen dat het een leuke middag zal worden met veel geknal!!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 december 2009 om 15:58

ijsbaan open

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Er kan geschaats worden op de ijsbaan!. En daar werd vandaag al volop gebruik van gemaakt. Wel zitten er behoorlijk wat hobbels in, dus oppassen voor valpartijen!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 december 2009 om 15:47

Zumba les.

A.s woensdagavond 23 December is er wel zumbales. Aanvang 19.30 uur tot 20.30 uur. De week erop is er geen les. Belangstellenden zijn van harte welkom


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 december 2009 om 23:52

De ijsbaan houdt nog niet

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers ervoor gezorgd dat de ijsbaan weer helemaal winterklaar is. Er kon meteen water op, want er werd vorst voorspeld! Het zag er naar uit dat aan het eind van de week er volop geschaats zou kunnen worden. Woensdagmiddag hebben de eersten er al op geschaatst. Maar jammer genoeg zitten er nu gaten in het ijs. Maar het is nog geen weekend, het gaat de komende nacht hard vriezen, dus wie weet morgen............


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 december 2009 om 20:36

winterklaar maken ijsbaan

UITSTEL: ook vandaag, op pakjesdag regent het niet alleen kadootjes , maar ook veel nattigheid. dus het maaien maar weer een weekje later.zaterdag 12-12 op 14.00u.

 

zoals ieder gemerkt heeft een buienfront passeert ons op het starttijdstip: uitstel dus naar volgende week en dan 's middags: zaterdag 5 december 14.00 u. wellicht komt zwarte piet  ons ook helpen!? 

zaterdag 28 november willen we de ijsbaan geheel klaar maken voor de komende winter. Wie kan ons hierbij helpen met maaien en het opruimen van enige rommel ter plekke. We starten om 11.00 u 's morgens, kom met uw bos, zit en/of handmaaier , een uurtje werk en gezellige koffie (of borreltje) na

(Als het regent stellen we het een weekje uit).

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 november 2009 om 21:51

750 jaar Oostermoerse Venen

Al een aantal jaren wordt door de stichting '400 jaar Veenkoloniën' gewerkt aan een serie historische boeken over de Veenkolonien.  Recent is verschenen deel 5 met als titel '750 jaar Oostermoerse Venen, van Zuidlaarderveen tot Gasselternijveen'. Dat is het gebied waar Eexterzandvoort deel van uitmaakt. Liefhebbers van de historie van dit gebied zullen er van genieten. Het boek kost € 32,50 en is te bestellen via internet: www.profiel.nl

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 november 2009 om 20:19

Sinterklaas komt langs

Sinterklaas heeft een brief gestuurd dat hij op zaterdag 28 November een bezoekje aan het dorpshuis zal brengen. de bedoeling was eerst om 15.00 uur, maar de beste man heeft het zo vreselijk druk dat hij een uurtje eerder komt. Dus alle kindertjes van Eexterzandvoort, lijkt het je leuk en wil je Sint graag de hand schudden zorg dan dat je om 14.00 uur klaar zit in het dorpshuis. Natuurlijk mogen ook jou papa en mama, broers, zussen opa`s en oma`s en iedereen die het leuk vindt om sint en zijn pieten te ontmoeten, komen. Voor verdere inf. kunt u even met Mirjam bellen: tel.468830


Bericht geplaatst door: Redactie op 13 november 2009 om 20:06

bever in eexterzandvoort

Dat er in de Hunze onlangs door gezamelijk optreden van het Gronings en Drents Lanschap bevers zijn uitgezet, wisten we wel. Maar dat een van deze prachtige beesten een kijkje in ons dorp kwam nemen, was voor ons een verrassing. Het voordeel van 's  avonds nog even de hond uitlaten leverde deze confrontatie op: Op zijn gemak stak hij of zij de Dalweg over pal naast ons huis op nr 27 en schuifelde daarna de sloot in naast het huis van Pol. Ongeveer 80 cm groot ( en dat zonder de staart gerekend) niet te missen: een prachtbeest, die zich gewillig door de camera liet volgen. Op de haakse bocht bij de Oudelandsedijk lukte het hem niet door de duiker te gaan. dan maar de weg over. gelukkig is er op dit moment weinig verkeer, en hebben we hem in alle rust zijn weg naar de Hunze terug laten zoeken.wim en greet.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 13 november 2009 om 13:30

Zumba fitness

ZUMBA fitness is op dit moment een grote rage in Nederland. Onder opzwepende muziek lekker met je lijf bezig zijn. ( zie deze link: http://www.youtube.com/watch?v=gaEpolJ1cgw) Dit kan ook in Eexterzandvoort. We hebben namelijk een fitness-instructrice gevonden die graag bij ons in het dorpshuis zumba lessen wil gaan geven: Lianne Greving uit Annen. Ze wil dit gaan doen op de woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het is voor iedereen ( ook voor mensen van buiten Eexterzandvoort )en niet aan leeftijd gebonden. Lijkt het je leuk of wil je verdere informatie meld je dan voor 18 November aan bij Marjan Kroeze:tel. 468235 of e-mail m.j.kroeze@kpnplanet.nl Bij belangstelling wil Lianne graag kosteloos op 25 November een proefles geven. Bij voldoende deelname kunnen we dan in December gaan starten.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 november 2009 om 20:02

dorpsavond Oostermoer

donderdagavond 29 oktober hebben we een zeer geslaagde dorpsavond gehad als voorbereiding op het komend Oostermoerfeest. De opkomst en de belangstelling was groot evenals het enthousiastme om met elkaar een goed en leuk thema te vinden voor de praalwagens die de Eexterzandvoorters nu gaan bouwen. Na de gezamelijke inleiding door Marian en Bert van de organisatie Oostermoer 2010 werd er, onder de gedreven leiding van Jannie, in groepen gebrainstormd.

Dit leverde een levendige discussie op over de vele leuke, alternatieve. originele, komische en schitterende voorstellen, waarbij uiteindelijk door stemming een mooi thema werd uitgekozen.

Harm Bakker en Marita Hollander zullen nu met een aantal vrijwilligers aan de slag gaan om het gekozen thema verder uit te werken. Iedereen die mee wil werken kan zich bij genoemde personen aanmelden.

Doe mee!, vele handen maken licht werk en met elkaar gaan we voor een pracht feest en wellicht kan Eexterzandvoort dan weer mooie prijzen in de wacht slepen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 november 2009 om 15:49

Yoga en meditatie lessen

Wegens omstandigheden kunnen de yoga en meditatie lessen van Gabriëlle Besouw niet doorgaan. Ze vindt dit erg jammer maar had geen andere keus.


Bericht geplaatst door: Redactie op 30 oktober 2009 om 17:29

Oostermoer 2010

De informatie avond van afgelopen woensdag 7 okt. in Eext was erg goed bezocht. Ook was de burgemeester aanwezig en deze vertelde onder andere hoe belangrijk het voor de dorpen is om gezamelijk activiteiten te organiseren. De gemeente wil hier graag aan meewerken d.m.v. "gezond verstand vergunningen ", wat inhoudt, dat deze voor de diverse vergunningen niet moeilijk zal gaan doen zodat er spontaan een geweldige feestweek kan plaats vinden. Van Eexterzandvoort was de opkomst niet groot, maar we gaan ervoor zorgen dat ook in Eexterzandvoort het enthousiasme voor Oostermoer groeit.
Na de herfstvakantie, donderdag 29 oktober,  organiseert dorpsbelangen samen met de dorpsleden van Stichting Oostermoer Bert de Jonge, Marjan Kroeze en Henk Vedder,  een informatieavond over het Oostermoerfeest. Zij gaan dan vertellen wat er gaat gebeuren. In ieder geval is het de bedoeling dat we als dorp één of twee praalwagens gaan bouwen. De vorige Oostermoer lukte het ons de ereprijs in de wacht te slepen; dat resultaat willen we volgend jaar weer halen. Gelukkig zijn er al 2 mensen die in het dorp de kar willen trekken: Harm Bakker en Marieta Hollander. Maar natuurlijk zijn er meer mensen nodig om er een succes van te maken. Kom dus allemaal de 29ste op de informatieavond. Ook kan men dan al ideeën aandragen voor een mooie praalwagen en een wagen voor de kinderen en misschien heeft men nog tips voor de dan te houden feestweek. Voor alle nieuwe inwoners is het tevens een mooie manier om te zien hoeveel plezier er te beleven valt aan het Oostermoerfeest en de voorbereiding ervan.  Want dat het er gezellig aan toe gaat is hebben we de vorige keer wel bewezen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 oktober 2009 om 15:24

Yoga en meditatielessen

Na een goed bezochte avond van de  proefles voor yoga en meditatie, gaat Gabriëlle Besouw van Be Balanced vanaf 4 november met een groep van start. Belangstellenden kunnen nog ten alle tijde contact met haar opnemen ( 06-10752878 ) of aan het einde van de les even in het dorpshuis bij haar langs gaan. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Wil elke vereniging die gebruikt maakt van het dorpshuis daarom ook na afloop alle tafels en stoelen opruimen en de vloer aanvegen, want het is niet fijn om tijdens een yoga les in de stof van een ander te zitten. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 11 oktober 2009 om 11:19

telefoonboeken aktie

Beste dorpsbewoners.

Binnenkort ontvangt u uw nieuwe telefoonboek. Nu willen de kinderen van de gieterschool u bij deze vragen om uw oude telefoonboeken en gouden gidsen NIET weg te gooien maar deze voor hen te bewaren en misschien bij hen in de bus te gooien. De school kan hiervoor leermateriaal ontvangen. De kindertjes waar het om gaat zijn:Josh, Aimee, Janine, Lija, Stein, Gudo, Isabel, Kjeld, Sven, Rutger en Daan.

Namens alle kinderen BEDANKT!!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 oktober 2009 om 12:31

Eexterzandvoort toch nog bij Vuelta

't Is al weer ruim 4 weken geleden dat de Vuelta door Gieten kwam. Een aantal Eexterzandvoorters stond op de eerste rij,zoals op de foto te zien. Rob van Gennep was er ook; hij maakte de foto's.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 28 september 2009 om 21:13

Nieuw op de website

De website van Eexterzandvoort is uitgebreid. Voortaan vindt u er ook een kalender met evenementen uit de omgeving. We hebben een aantal bedrijven gevraagd hun informatie aan ons door te geven. Willem van café 't Keerpunt was er vlot bij, dat staat er dus al op. Heeft u suggesties of tips? Geef ze aan ons door.

Ook nieuw op de website:  Natuur en Recreatie. Daar vindt u de beschrijving van ons dorpsommetje en de jaarlijkse fietstochten die dorpsbelang organiseert. Over de natuur rond Eexterzandvoort heeft Jans Kuik al eens een bericht gemaakt. Dit en nog meer verhalen over wat er rond het dorp aan natuur te genieten valt kunt u binnenkort hier ook vinden.

En dan komt er nog een derde uitbreiding: een marktplaats. Dat wordt een rubriek voor vraag  (wie heeft er een knieperties-ijzer te koop; wie kan me een lift geven naar Dwingelo, wie wil me helpen behangen) en aanbod (te koop: een nestkastje; aangeboden; kinderoppas; wie z'n hond mag ik periodiek lenen).  Meer informatie over deze rubriek en de spelregels zo gauw die uitbreiding actief is.


Bericht geplaatst door: Redactie op 23 september 2009 om 14:47

YOGA

Op het A-4tje van september stond de aankondiging voor een proefles yoga op 23 september in het dorpshuis. Maar liefst 20 mensen hebben zich opgegeven. Wel wat veel om iedereen aandacht te geven, daarom komen er op die avond 2 proeflessen: van 19.00 - 20.00 uur en van 20.30 - 21.30 uur. Willen de mensen die zich opgegeven hebben even doorgeven welk tijdstip de voorkeur heeft. Mensen die nog mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk zondag de 20ste opgeven bij Jannie Schonewille (jschonewille@eexterzandvoort.com) De proeflessen worden gegeven door Gabrielle Besouw. Voor meer informatie over haar manier van lesgeven: zie haar website
Bericht geplaatst door: Redactie op 16 september 2009 om 20:04

Oostermoer 2010

Op 7 oktober a.s. organiseert stichting tentoonstelling oostermoer 2010 een informatie avond voor alle inwoners van de dorpen: Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Het is de bedoeling om op deze avond de belangstellenden te informeren over wat er staat te gebeuren tijdens het oostermoerfeest 2010. Iedereen is van harte welkom in cafe Centrum te Eext. Aanvang van de avond is: 20.00 uur.
Bericht geplaatst door: Redactie op 03 september 2009 om 16:09

Oostermoerfeest 2010 deel 2

   Beste dorpsgenoten, We hebben een prima bijeenkomst gehad met het bestuur van de overkoepelende Oostermoer tentoonstellingsvereniging en de vijfkamp commissie.Er is een basis gelegd voor een onvergetelijke Oostermoer feestweek in Eext volgend jaar (13 t/m 18 juli 2010). We starten met de uitwerking, maar doen dat niet zonder jullie!Begin oktober organiseren we een informatiebijeenkomst voor alle belangstellenden uit Eext,  Anderen en Eexterzandvoort.  Dit zal met name gaan over de straat c.q. wijkindeling, de straatversiering en de bogen.Ook worden jullie tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de optocht en de versierde wagens. We kunnen nu al stellen dat jullie geen rekening hoeven te houden met een thema. Iedereen kan dus nu al nadenken over mooie straat- en boogversieringen waardoor Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort er fantastisch uit komt te zien!Suggesties voor de feestweek zijn overigens op deze bijeenkomst ook van harte welkom. De uitnodiging hiervoor volgt begin september.  
Bericht geplaatst door: Redactie op 10 augustus 2009 om 12:01

Eenden komen goed terecht!

Tijdens het vissen aan de Hunze ondekten wij 2 volwassen eenden. De beestjes waren erg mak en waren dol op het visvoer. Ze kwamen steeds dichterbij en zaten op een gegeven moment al bij ons op schoot. De volgende dag gingen we weer vissen en jahoor, daar kwamen de eenden weer aangefladderd. De vleugels waren ingeknipt dus ze konden niet vliegen, en ook omdat het erg tamme beesten waren wisten we zeker dat ze in menselijke omgeving waren opgegroeid. Bij vertrek renden ze enthousiast achter ons aan en stonden uiteindelijk al naast de fietsen op straat. We besloten ze maar op de arm te pakken en mee naar huis te nemen. Thuis in het geitenhok en na wat overleg werd besloten dat ze mochten blijven. Volgende dag werd meteen een poeltje achterin het geitenhok gegraven en de eenden hebben het er fantastisch naar hun zin. Ze worden goed verzorgd en ze zullen zeker blij zijn dat ze goed terecht zijn gekomen. Groeten Alan en Jos Kroeze.
Bericht geplaatst door: Redactie op 09 augustus 2009 om 13:11

Oostermoerfeest 2010

Deze week zal in Gieten de jaarlijkse Oostermoerfeest van start gaan. Dit is een feest wat jaarlijks plaats vind onder wat vroeger de 5 Oostermoer gemeenten waren. Te weten: Gieten, Anloo( Eext en Annen), Zuidlaren, Borger en Gasselte ( Gasselte en Gasselternijveen ). Volgend jaar is Eext aan de beurt om het Oostermoerfeest te organiseren in week 29; 13 t/m 18 juli. Aangezien Eexterzandvoort samen met Anderen  tijdens dit evenement bij Eext hoort is er voor de organisatie een nieuw bestuur samengesteld dat bestaat uit 11 personen:

Uit Eext: Cora Kuiper: voorzitster, Willy Daling: secretaresse, Monique Wichers, Roelof Jan Tienkamp en Roelof Vedder.

Uit Eexterzandvoort: Bert de Jonge, Henk Vedder en Marjan Kroeze.

Uit Anderen: Geert Liebe: penningmeester, Roelie Smelt en Luchienus Lesschen.

Vanuit de Oostermoer vereniging zullen Jannie Dekker en Annie Smit ons ondersteunen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opstarten van de organisatie, waarbij we de wensen en mogelijkheden inventariseren. We gaan in eerste plaats uit van een feest voor iedereen met veel gezelligheid. Heeft u suggesties laat ons dat dan weten.

Wij zullen het komende jaar regelmatig van ons laten horen.


Bericht geplaatst door: Redactie op 12 juli 2009 om 22:51

uitbetaling jachtgeld

Aanstaande donderdag, 2 juli, wordt het jachtgeld uitbetaald in het dorpshuis.
Tijd: 20.00 u - 20.30 u

Namens de penningmeester vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort

p.s.: noteert u alvast voor de zomer: Barbeque zaterdag 22 augustus!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 juni 2009 om 22:50

TOGIDO in EEXTERZANDVOORT

Spannend was het , of de bui net over of net langs Eexterzandvoort zou trekken bij het opstellen van de instrumenten op de jaarlijkse uitvoering van Muziekvereniging TOGIDO uit Eext.

Even afwachten en toen kwam de zon. En dat werkt voor ieder inspirerend!!. Een geweldig heerlijk avondje muziek op ons schoolplein was het gevolg. Togido:...Onze welgemeende complimenten en hartelijke dank en we  hopen dat jullie de traditie nog vele jaren willen voortzetten.

Voor de thuisblijvers een aanrader om volgend jaar er bij te zijn!! ook voor de gezellige borrel

De lokale foto/filmman heeft naast de foto's ook een filmpje van het TUBA OR NOT TUBA-nummer op YouTube gezet

klik voor de link: http://www.youtube.com/watch?v=zjkBpmihWZQ


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 juni 2009 om 11:06

TOGIDO komt weer in Eexterzandvoort spelen

Muziekvereniging Togido uit Eext zal a.s. dinsdag, 9 juni, s'avonds vanaf ca 19.30u. weer een uitvoering geven op het dorpsplein. Gezien de mooie ervaring van vorig jaar hopen we weer op een fantastisch avondje muziek.

gezellig koffie/borrel na met z'n allen.

U bent allen van harte welkom!!

het bestuur.


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 juni 2009 om 19:53

voorjaarsledenvergadering

ieder is weer van harte welkom op de ledenvergadering van dorpsbelangen Eexterzandvoort a.s. donderdag 4 juni om 20.00u.

u heeft de agenda allemaal ontvangen.

Met de komst van Wolter Werkman en Ton Bruikman, die komen vertellen over de verdubbeling van de N 33, belooft het een interessante avond te worden!!

dus graag tot a.s. donderdag!!

het bestuur. 


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 juni 2009 om 19:49

Grondwateroverlast

Er zijn bij het bestuur dorpsbelangen enkele berichten binnengekomen over grondwaterproblemen.
Op de Nieuwedijk een vollopende kelder, hier en daar muurscheuren in de opstallen, en ook van de landbouw een bericht over sterk wisselende grondwaterstand.
Tevens valt ons op dat de bermen de laatste jaren  steeds slechter worden.
Als bestuur willen wij nu een inventarisatie maken over dit probleem. Meldt ons dus indien u een probleem ondervindt, dat met grondwaterstand te maken heeft.
Wij agenderen dit op de voorjaarsvergadering; noteert u vast: donderdag 14 mei.

Het bestuur vereniging dorpsbelangen. 

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 04 maart 2009 om 18:38

Toneeluitvoering

Denk erom: vrijdagavond en zaterdagavond Toneeluitvoering. Aanvang beide avonden om 20.00 uur. Woensdagavond is de generale repetitie. Kinderen van de basisschool zijn dan welkom; die avond beginnen we om 19.00 uur.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 februari 2009 om 20:51

er ligt weer ijs

Er valt weer te schaatsen op de ijsbaan in Eexterzandvoort. Marije maakte vanmiddag de eerste slagen; kort daarna trotseerde ook Mirjam met de kinderen de ijzige kou. Het was mooi glad ijs en ondanks de sneeuw viel er prima op te schaatsen. Wie weet houden we nog een paar dagen ijspret.


Bericht geplaatst door: Redactie op 01 februari 2009 om 20:34

N33

Er worden druk plannen gemaakt om de N33 te verdubbelen. Rijkswaterstaat heeft een klankbordgroep in het leven geroepen om allerlei belangenclubs (waaronder verenigingen dorpsbelangen) te informeren en hun reactie te horen op de plannen. Ook Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort is daarvoor uitgenodigd; Wim Polman en Jannie Schonewille zijn naar de eerste geweest; afgelopen dinsdag nam Rudie de Bruin de plaats van Wim in bij de tweede klankbordgroepvergadering.
Voor ons is van belang: waar komt de weg te liggen en wat wordt er gedaan tegen geluidshinder.  Zoals de plannen nu zijn komt de verdubbeling ten zuiden van de huidige weg. Tegen de geluidshinder leek in eerste instantie verdiept aanleggen vanaf Gieten tot Eexterzandvoort een goed alternatief. Die mogelijkheid is echter erg duur. Een andere mogelijkheid is stil asfalt. Wat het wordt is nog niet duidelijk, ze gaan nog met ons overleggen. We hebben verslag gemaakt van de avonden; die staat op de website onder de nieuwe knop 'N33' onder 'Ons Dorp'. Op de pagina zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen.
Het verslag van de klankbordgroep wat door ons is gemaakt kunt u ook hier downloaden.


Bericht geplaatst door: Redactie op 22 januari 2009 om 09:34

sportieve burgervader houdt woord

onderstaand weblogartikel werd me gezonden door Eric van Oosterhout en is ook te lezen op http://www.aaenhunze.nl/ met foto's erbij.

Rondje Zandvoort
(20090108)

Echt uitslapen doen we niet op de zondag, maar een rustige start zit er meestal wel in. De avond ervoor was het heel gezellig: het college met partners te gast bij de burgemeester alias de kok. Eerst een nieuwjaarsborrel bij een vuurtje achter in de tuin. Dan snert, boeuf, boerenkoolquiche en zalmtaart met een goed glas wijn (want nu hoef ik een keer niet te rijden). Een uitstekende start voor een hopelijk mooi jaar.


Het wordt niet al te laat, maar de volgende ochtend merk ik dat een half dagje koken en een half dagje kletsen iets meer slaap vergt. Maar al teveel tijd voor een ‘slow start’ is er niet. Het is ongeveer tien uur als ik hartelijk word ontvangen in het Dorpshuis van Eexterzandvoort. Met ruim 50 inwoners is de belangstelling groot te noemen. Het is een-derde van de totale bevolking: als je dat naar Amsterdam vertaalt, vul je vijf Arena’s. Even later doe ik de eerste opening van het jaar: de onthulling van het bord met het ‘ommetje’, een rondwandeling van 5 kilometer om Eexterzandvoort. Uiteraard maken we het rondje. Het is een beetje druilerig en hier en daar wat dras. Maar ik heb het al babbelend uitstekend naar mijn zin. Veel leuke mensen, van echte autochtonen tot verdwaalde Rotterdammers (die ook heel aardig kunnen zijn).  Bij de oevers van De Hunze ontdekken we zeven reeën, die in het kader van deze officiële opening even plechtig stilstaan.
De aansluitende nieuwjaarsreceptie kent de gebruikelijke ingrediënten: toespraken-borrel-snert-babbeltje . Als dank voor mijn komst krijg ik naast een fles wijn een gratis abonnement voor de plaatselijke ijsbaan, voor de duur van het ambt. Ai, soms worden mijn sportieve capaciteiten overschat. Ondanks een compleet Friese schoonfamilie kan ik geen meter schaatsen. Ik beloof het abonnement over te dragen aan mijn dames.

Drie dagen later loop ik hetzelfde rondje tussen de middag. Nu hard en wel vanaf Gieten. Eindelijk een middagpauze die iets meer ruimte biedt dan een jachtig rondje. Ik loop recht door het licht besneeuwde Breevenen-gebied naar de Hunze. Beetje koud, geen wind. Ik jok niet als ik zeg geen mens tegen te komen. Na vijf kilometer loop ik door Eexterzandvoort, om vrolijk begroet te worden door de bedenker van het Ommetje. Bij de kronkelende Hunze is het prachtig. Het zal geen toeval zijn, maar ik groet mijn zeven reevriendjes weer, die vrolijk weghuppelen. Op de dijk zie ik Spijkerboor liggen en tel ik honderden vogels. Ook de zilverreiger meldt zich weer, wat is dat een mooi beest. Met een iets groter lusje loop ik dwars door het veengebied over besneeuwde schelpenpaadjes naar Gieten. Na een kilometer of vijftien sta ik weer onder een heerlijke warme douche. Rondje Zandvoort, weer een attractie erbij.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 09 januari 2009 om 07:54

aan komen lopen een zwart katertje

bij de familie Lindenbergh op de Dwarsdijk is een jonge zwarte kater aan komen lopen.(ongeveer 1 jaar oud) Hij is niet gechipt. en hij heeft geen staart!

kenmerk een klein wit befje.

tel: 0598-468357


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 januari 2009 om 20:34

Schaatswedstrijden Aa en Hunze

A.s zaterdagmiddag 10 januari organiseert de ijsvereniging Gieten - Bonnen korte baanwedstrijden voor de gemeente Aa en Hunze. Dames en heren vanaf 16 jaar kunnen aan de wedstrijden deelnemen. De aanvang is 13.30 uur. Men kan zich tot 12.30 uur aanmelden bij de baan of via telefoon: 0592-263120.

 


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 januari 2009 om 17:37

berichtje van de burgemeester

Beste 'zandvoorters',

heel erg bedankt voor de leuke zondagochtend die ik met jullie mocht doorbrengen. Ik heb genoten van de mooie wandeling, de snert en de gezelligheid.

Met vriendelijke groet,
en tot gauw,

Eric van Oosterhout


Bericht geplaatst door: Redactie op 05 januari 2009 om 09:44

succesvolle opening wandelroute en nieuwjaarsborrel

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op een druilerige zondagmorgen hadden toch een flink aantal dorpsgenoten de weg naar het dorpshuis weten te vinden. De thuisblijvers hadden zoals zo vaak ongelijk; want wanneer vereert nou onze burgermeester het dorp met een bezoek en vindt er een opening van een nieuwe wandeling, het 'dorpsommetje' plaats? Na een kopje koffie en bemoedigende woorden van Jannie trokken de meesten de stoute schoenen aan en togen, gewapend met de kaart van de wandeling, op pad. Trots voorafgegaan door de burgermeester, die zojuist de route officieel had geopend door het nieuwe informatiebord op het fietsenhok te onthullen. Al snel kon je een lang lint door de Zwienhemmen zien trekken. Op een dag vol dooi en regen viel het toch nog mee: de regen wachtte even tot iedereen weer terug was en de bevroren ondergrond voorkwam een al te diep modderballet. Op enkele plaatsen verzorgde Wim Polman een historisch verantwoorde toelichting. Spannend werd het bij het eerste zo tactisch door de WMD geplaatste "Verboden Toegang" bordje: zou de burgermeester willens en wetens het verbod negeren en de dorpelingen naar de Hunze leiden? Gelukkig was de fotograaf van "de Schakel" al huiswaarts gekeerd zodat we gezamenlijk zonder reputatieschade de route konden vervolgen. Bij de Hunze aangekomen konden we genieten van de deskundig aangebrachte dam en het mooie, door de gemeente geschonken, bankje. Enkelen waren nog meer met hun gedachten bij de droom om over de Hunze naar het Zuidlaardermeer te schaatsen, maar een als verkenner het ijs op gestuurde viervoeter bleek al snel te zwaar en zakte roemloos door het ijs. En ook al wilden anderen nog doen geloven dat het ijs stevig genoeg was, was de algehele conclusie dat we beter over land door konden lopen. En zo gebeurde. Na nog wat reëen gezien te hebben en een verdwaalde zilverreiger en bovendien geconstateerd te hebben dat de wilde sneeuwklokjes het nog te koud vonden om boven de grond te komen, was het hoog tijd om ons te warmen aan snert, een borrel, gluhwein of ander drankje. De opening van het ommetje liep in het dorpshuis naadloos over in de nieuwjaarsreceptie. En zoals dat hoort werd een en ander afgesloten met een paar mooie toespraken. Wel verschoten een paar aanwezige acteurs van onze toneelvoorstelling van kleur omdat de burgermeester tussen neus en lippen door vermeldde aanwezig te zullen zijn op de toneelvoorstelling; ze hebben nog ruim een maand om die teksten nu echt uit het hoofd te leren!
Rest nog om een groot compliment te geven aan de Vereniging Dorpsbelangen, niet alleen voor de twee jaar voorbereiding en inzet van vele vrijwilligers om het ommetje te realiseren, maar ook voor de verzorgde wijze waarop deze dag was georganiseerd.

Rudie en Devika


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 05 januari 2009 om 09:28