door de harde wind is zaterdagmiddag alsnog een boom op het dorpshuis gevallen.
Misschien toch de verkeerde bomen gekapt???
blij dat we dan een buurman hebben die bij de brandweer zit, onze reddende engel.
In een schitterend decor met twee caravans, een bos op de achtergrond en een grasmat dat niet zou misstaan in de Euroborg speelde het toneelstuk, opgevoerd door de toneelvereniging van Eexterzandvoort, zich dit jaar af.
Personages:
Michiel de stagiare Sociaal Pedagogisch Werk die met twee verschillende “soorten” mensen om leert gaan;
De familie Zwaanswijk (Mathilda, Jan Hein, Clarissa en moeder) die, hadden ze de kleine lettertjes maar gelezen, totaal NIET past in het campingleven;
De familie Bruinsma (Sjef, Truus en Boris) die Ma, Kees, Kees en Johny Flodder doet verbleken tot hele nette mensen…
De toneelvoorstelling avond begint al goed met “Ja darling, hier is het” waarop de “Kouwe-kak madam Mathilda (zo staat ze toch echt omschreven in het tekstboekje…) verbijsterd uitroept of ze daar werkelijk in moet. Geen telefoon, geen badkamer, wassen in een waslokaal, over de camping sjouwen met een inschoefpleegie, zelf schoonmaken, geen koffie geserveerd, niet eens 1 ster…. Als dan ook nog eens de asociale familie Bruinsma in de caravan tegenover hen komt overnachten is het leed voor de keurige kak madam en haar chagrijnige moeder niet meer te overzien.
De familie Bruinsma is wel gewend aan kamperen. Nou ja, Sjef, voorzien van prikplaoties, heeft er zo zijn eigen idee over. Hij gaat ontspannen voor de sleurhut, en Truus moet de koffers eerst naar de hut sleuren, want hij heeft al zoveel gedaan… Het hele eind naar de camping gereden. Waarbij door zijn rijgedrag onderweg de kippen over het wegdek stuiterden. Truus is een soort Assepoester die zich zonder tegen te stribbelen alles laat zeggen, en graag “alles aan kant, de eerpels geschild en de bedden opgemaakt heeft.” Hun stotterende, bongelige zoon Boris, ook al voorzien van een prikplaotie, is een echte zoon van zijn vader, die geen poot uitsteekt om zijn moeder te helpen, maar makkelijk voor het lapje is te houden als zijn vader zegt dat hij water moet halen, daar waar ze topless lopen. Natuurlijk zei Sjef er niet bij dat het een man was in ontbloot bovenlichaam.
Als dan uiteindelijk de avond valt en iedereen naar bed gaat weigert moeder de caravaaan te betreden, en dommelt in slaap op haar koffer. Helaas breekt het noodweer los en kruipt ze, omdat bonzen op de caravandeur niets oplevert, van pure ellende maar onder een zijl…
Clarissa en Jan Hein krijgen het eigenlijk steeds meer naar de zin op de camping, maar het duurt tot het eind van het stuk dat ook Mathilda en moeder de lol er van inzien. Ondertussen bloeit er iets anhaolderigs op tussen Clarrissa en Michiel, zou Mathilda arsenicum in de koffie van Sjef doen wanneer hij haar man was, maar is Sjef zonder meer bereid dat op te drinken wanneer Mathilda zijn vrouw zou zijn, mag Jan Hein van Mathilda zijn stropdas niet eens los, worden Clarissa en Michiel uit elkaar gespeeld door de jaloerse Boris en raakt Truus kwijt tijdens de dropping. Uiteindelijk groeien de twee families toch naar elkaar toe. Jan Hein en Truus dansen wat op jammerplankmuziek van André Rieu, Sjef en Jan Hein hebben een goed gesprek over leiderschap binnen het gezin, en wordt het toch nog een vrolijke boel.
Alle bezoekers hartelijk be-be-be-dankt voor uw kuh-kuh-kuh-komst! Volgend jaar weer!
De kastanje bomen, die er al ongeveer 75 jaar stonden, zijn omgezaagd.
Hoe lang ze erover gedaan hebben om zo te groeien, zo snel waren ze eraf.
In een halve dag was het gepiept. De foto's laten zien hoe het ging.
Het is nu een behoorlijk kale bedoening.
De toneeluitvoeringen komen er weer aan! Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari zal er weer een toneelstuk worden opgevoerd door de toneelvereniging van Eexterzandvoort. Ditmaal valt er een boel te lachen om de gebeurtenissen op een camping...
Op de foto-pagina vind u alvast een impressie van de repetities!