Nieuwsberichten van Redactie


Verboden toegang????

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Door een aantal mensen is het al met verbijstering geconstateerd; sinds kort staan er een vijftal bordjes 'terreinen waterwingebied nv waterleidingmaatschappij Drenthe 'en 'verboden toegang' bij het natuurterrein richting de Hunze (zie fotoalbum).
Eén staat er op de plek waar we altijd ons paasvuur hebben en waar ook ons dorpsommetje langs komt, het ommetje dat de burgemeester 4 januari gaat openen.

dsc01400_500

 Heel merkwaardig allemaal, omdat met niemand - ook niet met het bestuur van dorpsbelangen - overleg is geweest. Niet de vriendelijkste manier om je buren om te gaan.

En als je het bordje negeert, kom je dit mooie bankje tegen, samen met de gemeente door de Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort geplaatst.

dsc01404_500

en als je op dat bankje gaat zitten, zie je dit

dsc01401_500

 mooi hè.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 09 december 2008 om 21:29

........en het was weer leuk met Sint

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan En Sint was er, met twee Pieten. En hij had uitgebreid aandacht voor ieder kind. Natuurlijk kregen ze allemaal een handvol pepernoten en een cadeautje. Greet Polman zorgde voor de muziek, iedereen zong braaf mee. Het was weer een geweldig sinterklaasfeest. Namens alle kinderen: bedankt Sint en Pieten en tot volgend jaar! 
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 02 december 2008 om 21:29

Sinterklaas komt langs.

Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk wil hij de kinderen van Eexterzandvoort ook even persoonlijk spreken. Op zondag 30 november vanaf 3 uur is iedereen van harte welkom om dit feest bij te wonen.
Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, zullen Sinterklaas en zijn Pieten er weer een heus feestje van maken.


Bericht geplaatst door: Redactie op 27 november 2008 om 20:18

kerstmarkt in Eext

Zondag 14 december, ’s middags van één tot vijf uur is er een kerstmarkt in Eext.

De markt is in het verenigingsgebouw van de kerk met marktkraampjes, een enveloppenspel en een rad van avontuur. En men kan er een kop koffie of thee drinken.

In de kerk kunt u een tentoonstelling van oude en nieuwe doopjurken bekijken. U kunt een babypop, gekleed in een doopjurk, winnen.  Tevens zal het orgel bespeeld worden.

Namens uw contactpersoon,  Grietje Weites
Bericht geplaatst door: Redactie op 27 november 2008 om 19:47

Weblog van Eelste uit Letland

Eelste Abels is voor 9 maanden naar Letland vertrokken. Ze houdt een weblog bij waarop je haar belevenissen kan volgen. Leuk ook om de foto's te bekijken en een reactie te geven.
Het adres is http://eelste.myevs.net/


Bericht geplaatst door: Redactie op 02 november 2008 om 20:44

Dalweg afgesloten

Zoals jullie waarschijnlijk ook hebben kunnen lezen, wordt de Dalweg binnenkort afgesloten. Omdat er volstrekte onduidelijkheid was over de aard van de afsluiting en eventuele omleiding, hebben we daarover via de gemeente contact opgenomen met de aannemer, de firma MNO Vervat.  

In opdracht van Rijkswaterstaat gaan ze een gietgoot aanbrengen en wat betonreparaties verrichten aan het tunneltje onder de N33. Daarvoor wordt het tunneltje afgesloten van 24 september 7.00 uur tot en met 26 september 17.00 uur. Drie dagen dus, maar als het mee zit kan dat nog wel eens korter worden volgens de aannemer. In die periode kunnen er geen auto’s langs.

De werkzaamheden worden tussen 7.00 uur en 17.00 uur uitgevoerd. Buiten die tijdstippen kunnen fietsers er prima langs. Tussen die tijd kunnen fietsers, als ze afstappen en in overleg met de mensen ter plaatse, wandelend passeren.

Er zal een omleidingsroute worden geplaatst waarmee het verkeer over Eexterveen wordt begeleid. Het verkeer vanaf de kant Eexterzandvoort wordt op de Oudedijk en Dwarsdijk opgevangen. Klik hier om de omleidingsroutes te bekijken.  

Het is niet de bedoeling van de aannemer om de mensen in Eexterzandvoort verder te informeren.
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 september 2008 om 22:01

(party)tent gezocht en ondertussen gevonden.

Ik ga per 1 oktober naar Letland voor 9 maanden en houd 20 & 21 september thuis een afscheidsfeestje voor vrienden. Dus als er nu wordt gedacht, wat is het daar druk, daarom is het daar dus druk.
Maar nu is het wel handig, omdat het in de achtertuin gepland is, om een tent te hebben voor het eten en drinken, electronica en eventuele regen. Mijn vraag is: heeft iemand een grote tent of een partytent of iets in die geest te leen dat weekend? Of weet iemand eentje? Er komen ongeveer 20-30 mensen.
Alvast heel erg bedankt!

Eelste Abels
Dalweg 12
tel. 468724
email: eelsteabels@gmail.com

 

Noot redactie: Eelste heeft ondertussen een partytent!!


Bericht geplaatst door: Redactie op 08 september 2008 om 13:23

't was weer een gezellige barbecue

Alles werkte mee aan een geslaagde avond. Het plein voor het dorpshuis was keurig bestraat, zodat er goed op te zitten viel. Het opgeknapte fietsenhok bood mooi onderdak aan de bar. Het weer was fantastisch; de maansverduistering indrukwekkend. De helft van het dorp, die er de afgelopen zaterdag was, kan de andere helft vertellen hoe gezellig het was. Mooi ook dat alle mensen er waren, die afgelopen jaar in het dorp zijn komen wonen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 20 augustus 2008 om 17:01

Even nakletsen

Afgelopen dagen hebben een aantal vrijwilligers er nog even voor gezorgd dat het plein er voor de barbeque van a.s. zaterdag netjes bij kwam te liggen en dat is goed gelukt. Na gedane arbeid is het dan goed rusten en daar hoort natuurlijk een borreltje bij. Ze wilden de boombank voor a.s. zaterdag graag reserveren daar je hier erg gezellig om toe kan zitten. Mannen nogmaals bedankt voor jullie werkzaamheden.
Bericht geplaatst door: Redactie op 14 augustus 2008 om 20:49

Met de huifkar er op uit

Afgelopen dinsdag 12 augustus hebben de dames van de vrouwenvereniging het bos bij Schoonoord eens van een andere kant bekeken. Ze zijn er namelijk een paar uur met de huifkar op uit geweest. s`Morgens rond elf uur werd er bij manege "Rij maar an" gestart met een lekkere kop koffie of thee, waarna er voor de elf dames twee huifkarren klaar stonden. Daar het de vorige dagen had geregend was het te zwaar voor één paard om maar met één huifkar op pad te gaan. We hadden voor de eerste kar een menner mee maar dit was voor de tweede niet nodig daar deze haast met de ogen dicht zijn voorganger kon volgen. Er werd heel wat afgelachen en een enkel buitje onderweg mocht de pret niet drukken. Onderweg werden we voorzien van een goed verzorgde lunch wat prima smaakte ook al moesten we tussen door even onder de paraplu. Eenmaal weer in de wagen brak de zon nog door en arriveerden we rond twee uur na een geslaagde dag weer bij de manege. Hier werden we door Grietje W. nog op ijs getrakteerd daar ze een paar dagen daarvoor weer oma was geworden van een gezonde kleinzoon. Rond half vier waren we weer in Eexterzandvoort.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 14 augustus 2008 om 19:48

Een nieuw aangezicht.

 Het is dan bijna zover. De afgelopen tijd zijn er weer diverse vrijwilligers bezig geweest om de fietsenstalling klaar te maken en ook de rest van het plein. Soms ging dit wat sneller dan was afgesproken maar de mannen waren niet te remmen en het moest klaar zodat we er tijdens de barbeque netjes kunnen zitten. Het was niet altijd een makkelijke klus en de mannen die dit voor elkaar maken verdienen dan ook een extra schouderklopje. Aangezien de zandbak tegenwoordig nog alleen maar als openbare kattebak wordt gebruikt en dit voor de kleintjes èèn grote infectiebron voor spoelworm e.d. is, hadden we het plan om deze ook te verwijderen en misschien in de toekomst er wat anders voor terug plaatsen ( suggesties zijn van harte welkom ).Tevens zijn de spullen waar de zandbak mee wordt afgedekt ook elke keer weer zoek of kapot. Graag horen we een reactie van de inwoners die het hier niet mee eens zijn daar we toenertijd met het eibernest deze hebben geplaatst en dit niet zomaar willen weghalen. Bent u het er dus niet mee eens wilt u dan wel voor 20 juli bij een van de vier bestuursleden van het dorpshuis reageren. Ook wordt de aanplant nog aangepakt en de heg gesnoeid maar daarover later meer. Na de bouwvakvakantie wordt het dorpshuis nog van een likje verf voorzien zodat het weer een nieuw aangezicht krijgt.
Bericht geplaatst door: Redactie op 16 juli 2008 om 22:17

Oud Papier

Op vrijdagmiddag 4 juli a.s. komen we vanaf 13.00 uur weer langs om het oud papier op te halen. Wilt u het wel voor deze tijd goed gebundeld langs de kant van de openbare weg zetten. De volgende ophaalronde is vrijdag 7 November.


Bericht geplaatst door: Redactie op 26 juni 2008 om 20:16

Noodweer in Eexterzandvoort.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan Zondag 22 juni was het noodweer in Eexterzandvoort. Met een inktzwarte lucht en een voortdurend gerommel kondigde de zware bui zich tegen drie uur aan. En even later vielen dikke hagelstenen uit de lucht en was er een hele harde wind. Vooral dat laatste bleef niet zonder gevolgen. Overal lagen ontwortelde bomen en afgescheurde takken. Bijgevoegde foto's geven een beeld van de chaos aan de Nieuwedijk.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 23 juni 2008 om 10:19

De klus is bijna geklaard

 Zo als een ieder wel al heeft kunnen zien, ligt het plein voor het dorpshuis erin, aangetrild en al. De afgelopen weken hebben weer diverse vrijwilligers  bij goed weer de bestrating van het plein voor het dorpshuis er mooi strak in gelegd. Ook staat het schuurtje naast het dorpshuis er inmiddels. Binnenkort zal het fietsenhok en de rest van het plein qua afwerking en aanplant aangepakt worden. We houden u op de hoogte. 
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 15 juni 2008 om 21:57

Oranjekoorts in Eexterzandvoort.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Zoals jullie wellicht konden horen is in het dorp de Oranje koorts toegeslagen.
Hier een paar mooie updates van onze fans.

Foto's gemaakt door Barbara Olthof


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 10 juni 2008 om 20:36

Lief zwerfhondje

Sinds ongeveer een week liep er een wit hondje, een soort van Malthezertje, rond bij het huis van Rudy en Devika (de voormalige sauna). Het was een schuw beestje, wat eigenlijk alleen door de bouwvakkers benaderd kon worden. Zij ontfermden zich overdag over hem, maar als ze 's avonds weg gingen was het beestje heel zielig en verdrietig.

Verschillende mensen in Eexterzandvoort hebben het hondje gesignaleerd, maar tot nu toe hebben we niemand gevonden die de herkomst van hem (of haar?) weet. De indruk bestaat dat het beestje gedumpt is. Het lukte vandaag het hondje in handen te krijgen. Wij hebben de dierenambulance gebeld, en die heeft het hondje vanavond opgehaald. Tot maandag blijft het daar in de opvang, daarna gaat het naar het dierenasiel in Beilen. Als na 6 weken zich geen eigenaar gemeld heeft, wordt er een nieuw tehuis voor het beestje gezocht. Vast geen probleem, want het is een schatje, zoals te zien op de foto's

Weet je iemand die dit hondje mist wordt, waar het vandaan komt of hoe het hier terecht komt? Neem contact op met de dierenambulance: tel.  0592-399099


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 04 juni 2008 om 07:17

veranderingen rond het dorpshuis

 zoals u vorige week al kon lezen wordt het oude schuurtje en fietsenhok vervangen door nieuwbouw. Om plaats te maken voor de nieuwe schuur werd afgelopen woensdagavond door diverse vrijwilligers het oude hok afgebroken en de ombouw  enkele meters opzij gezet. Hier was nogal wat mankracht voor nodig dus het kwam goed uit dat de klootschietgroep ook aanwezig was voor extra ondersteuning. Ook is er inmiddels een begin gemaakt door een aantal "vaklui" uit het dorp met het bestraten van het nieuwe plein. Dit gaat de mannen goed af. Aankomende dinsdagavond 27 Mei om 19.30 uur willen we graag nog een keer aan de slag om de plaats van het nieuwe schuurtje vrij te maken van diverse opstakels en hopen dat hier nu ook weer diverse vrijwilligers bij willen helpen. Wanneer iemand ook zin en tijd heeft om te helpen met het bestraten van het plein dan is deze van harte welkom. Vele handen maken licht werk.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 26 mei 2008 om 18:28

Nieuw schuurtje bij dorpshuis

De vereniging dorpsbelangen en de stichting dorpshuis plaatsen gezamenlijk, mede dankzij gemeentelijke subsidie uit de ijsbaanpot, een mooie nieuwe schuur op de plaats van de oude naast het dorpshuis.Om daarvoor ruimte te maken moeten we het oude ijzeren hok verplaatsen.Wie wil ons a.s. woensdag 21 mei om 19.30 uur daarbij helpen?.

Het plan is om met een aantal mensen het hele hok in één keer een stukje te verplaatsen. - met een paar man zo gebeurd.


Bericht geplaatst door: Redactie op 17 mei 2008 om 19:31

Het paasvuur brandde!

Pasen 2008; een Pasen om niet gauw te vergeten.

Op de bekende plek op de Oudelandsdijk hadden we een schitterend paasvuur gebouwd. Veel overbodig groen was gerooid. Met name Rudy en Devika van de ex-Sauna waren grootleveranciers geweest. En wat helemaal mooi was, al dat groen was aangevoerd met een grote kraan. De kraanmachinist was zeer bereidwillig om mee te werken aan een mooie  hoge, zeer goed aangedrukte paasbult. Er was goed wat stro doorheen gewerkt. Dit moest goed komen.

De weergoden zouden nog tegen kunnen zitten. Het had al behoorlijk geregend de afgelopen week en de voorspellingen van het KNMI waren bar slecht, het zou maar zo eens een witte Pasen kunnen worden. En zowaar: maandagmorgen was de wereld wit. Maar maandagavond was het alleszins redelijk. Behoorlijk koud, maar wel droog. Het was dus om half 8 druk bij de paasbult. Vol goede moed stak Bert de Jonge het vuur aan. Al gauw vatte het stro vlam en laaide het vuur op. Helaas: slechts voor korte tijd. Toen het stro was opgefikt was, bleef er een laagje gloeiende as over.… Alle pyromaan-gevoelens ontwaakten. Manmoedige  pogingen werden gedaan om het vuur nieuw leven in te blazen. Tevergeefs, het hout vatte geen vlam. ‘Dat wordt niks’ somberden de aanwezigen. Grapjes over ‘het paasvuur dat niet wilde branden’,  voorstellen om het bestuur af te zetten wegens wanprestatie; heel wat ‘beste stuurlui’, maar het leverde geen paasvuur op. Jan Anne Drenthe zou de redding kunnen zijn. Met zijn trekker voerde hij een verse strobaal op. Even laaide het vuur en de hoop weer op. Dit zou goed komen. Het stro fikte uitstekend, maar geen vuur in het hout. Een tweede strobaal werd aangevoerd. Nog steeds geen resultaat. Langzamerhand nam het geloof in een goede afloop af en toog het volk, zwaar teleurgesteld, huiswaarts. De boze geesten waren niet uitgebannen; dat zag er somber uit dit jaar. Ook bij het bestuur van dorpsbelang begon het geloof in een goede afloop af te nemen. Jan Anne gaf de moed niet op. Hij had meer balen stro en was best genegen er nog één tegen aan te gooien. De weinig overgeblevenen werkten met man en macht het brandende stro door de bult. Rudy in de voorste linies toonde zich zeer vuurbestendig om Devika te laten genieten van een echt paasvuur. En ziedaar: plotseling schoot de hens erin. Vlammen schoten omhoog; de bekende fluitgeluiden klonken, binnen de kortste tijd stond de bult te fikken. De weinige toeschouwers konden genieten van het gigantische en fascinerende spektakel. En toen we ons omdraaiden om de rug te verwarmen: verkoelende sneeuw op de verhitte gezichten. Heerlijk.

Het paasvuur heeft gebrand. Met dank aan Jan Anne!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 maart 2008 om 08:08

Auto in de brand

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan Woensdagavond tegen 6 uur vloog de auto van Patricia Hollander in brand. De brand ontstond spontaan toen ze wegreed. Gelukkig kon Patricia ongedeerd uitstappen. De brandweer was er heel snel; niet toevallig als de brand ontstaat voor het huis van een brandweerman. Maar de auto echt redden lukte niet, een trieste en stinkende hoop metaal bleef achter, zoals de foto’s laten zien.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 19 maart 2008 om 18:35

Bericht over de riolering

Verslag van de handelingen welke verricht zijn t.b.v. het functioneren van de riolering in Eexterzandvoort.

Uitgevoerd door het Waterschap Hunze en Aa´s:

  • De aanvoer vanuit Eexterveen iets gereduceerd.
  • De capaciteitsmeter van het gemaal is geijkt en vervolgens afgesteld.
  • De inslagpeilen zijn iets bijgesteld.
 Uitgevoerd door de gemeente Aa en Hunze:
  • Reinigen van het gehele rioolstelsel
  • Opzoeken en vrijmaken van de riooloverstort
  • Het profiel van de afvoerende sloot is aangepast.
 Ik verwacht dat de problemen zoals die er met de riolering geweest zijn, nu tot het verleden behoren maar een zekerheid is er nog niet.
Hoe triest het ook voor de betrokkenen is, ik ben erg nieuwsgierig naar de praktische ervaring bij de eerstvolgende regenperiode.
met vriendelijke groet
F. Heis
Gem. Aa en Hunze

Tel.nr.  0592 – 26 78 68
Bericht geplaatst door: Redactie op 20 februari 2008 om 21:26

Bericht over de rioolproblemen

We zouden u op de hoogte houden van de rioolontwikkelingen. Harm Jan Vos, de contactambtenaar van de gemeente,  heeft me ruim een week geleden het één en ander verteld. Er wordt hard gewerkt aan het zoeken naar de oorzaak; misschien zelfs wel al aan de oplossing. Er schijnt ook iets gevonden te zijn. Iets raars met  de put bij de pomp aan de Dalweg. Het waterpeil in die put kunnen ze blijkbaar van afstand in de gaten houden; maar wat ze op afstand zien komt niet overeen met de werkelijkheid……..Dat gebeurt wel vaker geloof ik, maar dat terzijde. Dit schijnt verband te houden met de bypass rond die put; die bypass regelt bijvoorbeeld dat rioolwater vanuit richting Eexterveen wel goed richting Hondsrug loopt, ook als er iets met de put in Eexterzandvoort aan de knikker is. En dan is er nog een overstort: we dachten eerst dat die er niet was in Eexterzandvoort; maar hij schijnt er wel te zijn, maar functioneert niet goed.

U begrijpt: ik ben geen rioloog; ‘k zal het vast niet allemaal goed begrepen hebben. Maar dat geeft niet; Harm Jan Vos heeft  zijn collega de heer Heis, de echte deskundige, gevraagd om één en ander in Jip en Janneke-taal op papier te zetten en naar ons toe te zenden. Dan zijn we allemaal weer echt goed op de hoogte. Er wordt dus echt gewerkt aan de rioolproblemen; ’t is maar dat u het weet.

 

Jannie Schonewille


Bericht geplaatst door: Redactie op 14 februari 2008 om 13:25

Rijdende winkel in Eexterzandvoort.

Afgelopen week hebben wij, Springer & Dekens (rijdende winkel) een flyer rondgebracht. Het is onze bedoeling om, indien er voldoende interesse voor is, met onze rijdende winkel Eexterzandvoort te gaan bezoeken. Op dinsdag vanaf ongeveer 11.30 uur, en op vrijdag laat in de middag, het is voor ons ook even uitzoeken natuurlijk.
Wilt u weten wat er zoal in onze rijdende winkel te koop is, dan kunt u kijken op www.springer-dekens.nl/,  
Onze specialiteit zijn de versproducten zoals: zuivel, groenten, fruit, brood en gebak (bakkerij Riedstra, Veendam), koek (koekbakkerij Muntinga) en niet te vergeten een grote diversiteit in kaas (Eisenga) vers van het mes. Maar ook de normale kruidenierswaren staan in onze rijdende winkel.
U kunt uw bestelling ook doen via onze website.
Indien u wilt dat er weer een rijdende winkel bij u door het dorp rijdt, en als u klant wilt worden, dan horen wij dat graag van u.
Ons telefoonnummer: 0598-492062
Ons e-mail adres: info@springer-dekens.nl
Ons huisadres: Molenwijk 27, 9656 PG Spijkerboor.

Voor een diareportage van onze rijdende winkel kunt u kijken op www.eenkijkje-indewinkelauto.magix.net/

Bericht geplaatst door: Redactie op 30 januari 2008 om 21:50

TONEELUITVOERING!

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Vrijdagavond 8 februari en zaterdagavond 9 februari speelt de toneelvereniging ‘Zandvoort’ in het dorpshuis in Eexterzandvoort de komedie ‘Familie Bruinsma in de bocht: "groeten van de Veluwe".

De afgelopen periode is er van alles aan het toneel verbouwd en zijn de coulissen geschilderd om er een schitterende camping van te maken. En zoals gewoonlijk ging er op de repetities van alles mis, zodat  Joke Dekens, onze regisseur, heel wat heeft moeten mopperen. Het belooft dus als vanouds een spetterende uitvoering te worden. Kom allemaal kijken

Maar…..de ervaring heeft geleerd dat veel mensen op de zaterdagavond komen. Zoveel dat niet iedereen fatsoenlijk in de zaal past. Daarom is de voorstelling van zaterdagavond alleen voor donateurs. Vrijdagavond is iedereen welkom: uiteraard donateurs én mensen die (nog) geen donateur zijn. En helaas: we hebben voor dit jaar een donateurstop; dus snel aanmelden om er zaterdagavond toch bij te kunnen zijn lukt niet. Volgend jaar bent u van harte welkom om donateur te worden.

 

Beide avonden beginnen om 8 uur.

Er is weer een verloting met vele en fraaie prijzen (zelf een presentje meenemen mag). Chris zorgt beide avonden voor de muziek. Er is van alles te eten (natuurlijk zijn er gehaktballen) en te drinken. Alles is dus aanwezig om er een uitgebreid feest van te maken. Welkom allemaal

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

De entreeprijs is € 4,50

Donateurs betalen € 3,50.

 

Op woensdagavond 6 februari is de generale repetitie; dan zijn de kinderen welkom om te komen kijken. We beginnen dan om 7 uur.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 30 januari 2008 om 12:05

het is zover

Om nog even op het lot van de kastanjebomen terug te komen: het is zover. Vandaag kregen we de mededling van de gemeente dat de bomen morgen of overmorgen (30/31 Jan.) omgezaagd worden. Het hout gaat naar de gemeente die dit verder regelen. Dus horen we de komende dagen, zagen. Denk dan nog even terug aan die 75 jaar trouwe dienst.


Bericht geplaatst door: Redactie op 29 januari 2008 om 21:58

Vastgelegd op het witte doek.

Vanmorgen vrijdag 25 Jan. vanaf ongeveer 10.00 uur zat op de hoek dwarsdijk, oudedijk een man te schilderen. Aangezien deze meneer het na de middag ondanks de koude wind nog niet had opgegeven, zijn we maar eens een kijkje gaan nemen. Het bleek Dhr. Cees Drubbel, Kunstschilder uit Annen te zijn waar hij ook een eigen atelier heeft genaamd: De strubbel. Dhr. Drubbel had de opdracht om van alle plaatsen van de gemeente Aa en Hunze ( totaal zesendertig ), een schilderij te maken. Hier wordt dan in 2010 in het gemeentehuis een expositie van gehouden. Vandaag was Eexterzandvoort dus aan de beurt. Zijn veertiende in deze reeks van zesendertig. Ondanks zijn koude handen werd ons dorp erg mooi vastgelegd op het witte doek. Het schilderij is ook morgen en zondag te aanschouwen in zijn atelier tijdens de atelierroute 2008 van de gemeente Aa en Hunze. Zie voor verdere informatie over deze dagen de website van Dhr. Drubbel. http://members.home.nl/cees.drubbel/. Meneer had rond 16.00 uur zijn schilderij af om er thuis nog een laatste hand aan te leggen.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 januari 2008 om 17:31

Werken aan het riool

Vrijdagmorgen 25 Jan. omstreeks 8.30 uur was er een infasie van rioolreinigings auto`s bij ons in het dorp. De mannen hadden de opdracht om het riool door te spuiten i.v.m. de problemen van de afgelopen tijd. Ze zijn de hele morgen bezig geweest. Ook was er nog een sensorauto aanwezig, die ook aan het onderzoek meedeed. We zullen wel zien wat de resultaten zijn en houden u op de hoogte. 
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 25 januari 2008 om 16:04

opnieuw rioolproblemen

Het is weer mis met de riolen in Eexterzandvoort. Een aantal bewoners meldt weer geborrel en langzaam lopende afvoeren. Bij Jans en Nel Kuik loopt het rioolwater weer over de vloer. En Rinko, Gerda en Jelke maken noodgedwongen maar gebruik van de WC in het dorpshuis omdat hun eigen WC niet door te trekken is. De kwestie is weer aangekaart bij de gemeente. Omdat er een structureel probleem met de afvoer van rioolwater is, en er meerdere bewoners last van hebben, heeft het bestuur van dorpsbelang een mail gestuurd naar wethouder Gert Jan ten Brink met het verzoek er op toe te zien dat er een structurele oplossing komt voor de problemen.

Onder de knop 'ons dorp' vindt u een subpagina met rioleringsproblemen. Daarin houden we u op de hoogte van de stand van zaken. Als u iets te melden heeft: een klacht of een reactie; graag een mailbericht naar info@eexterzandvoort.com


Bericht geplaatst door: Redactie op 20 januari 2008 om 20:53

aan alles komt een eind

Aan alles komt een eind. Zo ook aan de 3 kastanje bomen die op het plein voor het dorpshuis staan. Na ongeveer 75 jaar trouwe dienst, zullen ze dit voorjaar het veld moeten ruimen omdat ze volgens deskundigen ziek zijn. Er was vorig jaar al sprake van dat ze ziek waren maar ze hebben afgelopen zomer net zo mooi gebloeid als voorgaande jaren, doch nu is het voorbij. De gemeente heeft daarom vanuit veiligheidsoverwegingen en in ons belang  besloten om de bomen te verwijderen. Het bestuur van "stichting dorpshuis" betreurt dit besluit ten zeerste maar kan niet anders dan het accepteren. Er wordt in overleg met elkaar weer voor een nieuwe indeling van het plein gezorgd en natuurlijk met nieuwe bomen. Het bestuur staat open voor goede suggesties.
Bericht geplaatst door: Redactie op 20 januari 2008 om 20:05

goed begin van 2008

Zondag 6 januari was de, ondertussen traditoneel geworden, nieuwjaarsreceptie. Nieuwe bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met de oudere bewoners. Met ruim 50 bezoekers was het een zeer goed bezochte en heel gezellige receptie en een veelbelovend begin van 2008!
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 06 januari 2008 om 19:19

Knallend het jaar uit

Niet alleen hadden de omliggende grote dorpen om ons heen op de laatste dag van het jaar een carbidfestijn. Ook Eexterzandvoort deed hier aan mee. Vlak na de middag kon je de eerste knallen al horen en langzamerhand kwamen er steeds meer 'kwajongens" op het sportveld. Zowel jong als oud kwam er met een bus aan zetten tot dat er op een gegeven moment 7 bussen aan het knallen waren. Dit trok de belangstelling uit de buurt en al spoedig werd het gezellig druk op het sportveld. Ook werd er door één van de omwonenden  voor een hapje en een drankje gezorgd, wat bij een ieder wel in de smaak viel. Tegen schemer ging iedereen naar huis om s 'avonds op eigen wijze het jaar af te sluiten. We hopen dat dit zich zeker gaat herhalen met misschien nog met meer bussen zodat Eexterzandvoort ook zeker van zich kan laten horen.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 03 januari 2008 om 18:39