Nieuwsberichten van Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort


oudejaarsfestiviteiten

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Oudejaarsdag was het zeer gezellig op het sportveld. Rond één uur waren er schaatswedstrijden voor de jeugd. De besten wonnen, maar voor iedereen was er een prijsje. En warme chocolademelk. Daarna begon het grote geschut: het carbidschieten (voor filmpje klik hier). Met keiharde knallen werden voetballen de lucht in geschoten, of het traditionele deksel aan een touw. Jan Anne had voor een echte houtkachtel gezorgd; Gert voor een gasheater. Dat hielp tegen de kou, vooral in combinatie met glühwein. De foto's tonen hoe gezellig het was.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 30 december 2008 om 22:17

ijspret

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan Het is weer zover, de ijsbaan is weer in gebruik genomen. Onder een mooie blauwe lucht, met een zonnetje erbij werd er weer geschaatst. Toegegeven, het ijs kraakt zo af en toe vervaarlijk. Er steekt her en der behoorlijk wat gras door, maar toch: er kan geschaatst worden! En gezien de weersvoorspellingen houden we dat nog een paar dagen vol.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 december 2008 om 13:18

nieuwjaarsreceptie met wandeling

Meander en voorde wandeling Eexterzandvoort

UITNODIGING

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de opening van onze nieuwe dorpswandeling op zondag 4 januari 2009.
Het programma is als volgt:

  •  9.45 uur Ontvangst in het dorpshuis “d’Aol School”
  • 10.00 uur Koffie
  • 10.30 uur Openingshandeling van de wandelroute door burgemeester H.F. van Oosterhout aansluitend gezamenlijk de route verkennen.
  • 12.00 uur Nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis.
  • 13.00 uur Snert met spek en roggebrood.

U bent van harte welkom, gelieve even te mailen met hoeveel personen u wilt komen.
Met vriendelijke groeten
Het bestuur vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort
De routeomschrijving vindt u bij "ons dorp"

mail:dorpsbelangen@eexterzandvoort.com


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 21 december 2008 om 12:03

dorpsplan maken

Het is al weer bijna negen jaar geleden dat Eexterzandvoort een dorpsplan heeft vastgesteld. Ondertussen is van dat plan al heel wat gerealiseerd, heel wat meer dan we gedacht hadden.  Wie had bijvoorbeeld negen jaar geleden gedacht dat we een geheel nieuwe ijsbaan zouden krijgen? Het fietspad richting Gieten ligt er ook als alsof het er altijd al geweest is.Hoog tijd om een nieuw dorpsplan te maken. 
Woensdagavond 26 november, na de ledenvergadering van de vereniging dorpsbelangen gaan we er een start mee maken. het bestuur van de vereniging dorpsbelangen nodigt alle bewoners van harte uit mee te doen. Wat ons betreft wordt het niet alleen een wensenlijstje wat we bij de gemeente deponeren. We willen ook vastleggen wat we de komende tijd als dorp met elkaar gaan doen.
Als u nog eens wilt nakijken wat er in het oude dorpsplan staat: klik hier


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 november 2008 om 21:06

Bladruimen

De herfst is al weer mooi op streek; veel bomen zijn al kaal en erf en berm liggen vol blad. In de ledenvergadering van de vereniging dorpsbelangen is al eens gevraagd of in Eexterzandvoort ook een bladbak geplaatst kan worden. De gemeente heeft ons verteld dat dat niet mogelijk is. Daarvoor hebben we namelijk te weinig bomen langs de openbare weg. Wel komt de gemeente twee keer langs om binnen de bebouwde kom blad van de bermen te ruimen. Burgers mogen dan blad van hun erf ook in een hoop langs de berm gooien; dat neemt de gemeente dan ook mee (alleen blad; geen tuinafval of takken). Eind oktober stond daarvoor een schema in de Schakel; Eexterzandvoort stond er niet bij. Even gebeld; foutje, Eexterzandvoort was per ongeluk niet op de lijst gekomen. Kan gebeuren, maar maar ze komen wel langs in week 49 en volgend jaar in week 4.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 11 november 2008 om 10:16

realisering meander- en voordewandeling eexterzandvoort

Door de aanleg van een dam in de afwateringssloot langs de Hunze is de realisering van ons dorpsommetje een grote stap dichterbij gekomen.

Roelof Mennega en Bert de Jonge hebben een pracht stukje werk afgeleverd. Het wachten is nu op accoordering door de gemeente van onze begroting, zodat er o.a. nog een bank en vitrinekast aangeschaft kan worden.

Uitnodigingen voor de feestelijke opening volgt z.s.m.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 september 2008 om 18:40

burendag zeer geslaagd!

Stichting Dorpshuis d’Aol School en Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort hebben op zaterdag 20 september in Eexterzandvoort de Burendag 2008 georganiseerd. Dit mede ter afronding van de herinrichting van het plein. Het werd  een verffeest voor de kinderen!  Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en vond dit jaar voor de 3e keer plaats.  

Vanaf 14:00 uur waren de kinderen welkom om de door hun ingestuurde tekeningen, die door Renate en Yvonne op de achterwand van het fietsenhok waren aangebracht, in te schilderen. Dorpsbewoners kwamen vanaf half vier al binnengedruppeld om het kunstwerk van dichtbij te bewonderen en voor een gezellig praatje en een kopje koffie.  Ook was natuurlijk te zien hoe de noeste arbeid van een groep dorpelingen heeft geresulteerd in een schitterend fietsenhok en vernieuwd plein.

Zelfs enkele ouderen werden gemotiveerd om ook een tekening in te kleuren. Tussen het werken door hadden de kinderen veel plezier op en in het opblaaskasteel, en een enkeling met ezeltje rijden.

Ook het weer was schitterend, zodat met z'n allen flink genoten werd van hapje en borrel. 

Op het eind werden de kinderen en de kunstenaressen nog even in het zonnetje gezet onder luid applaus van alle aanwezigen. Tevens gingen de handen op elkaar voor alle buren en dorpsgenoten die mee hebben geholpen om het schoolplein te renoveren.

Dat de borrel nog een uurtje uitliep geeft alleen maar aan hoe gezellig het was.

 


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 22 september 2008 om 23:30

FIETSTOCHT 2008 zondag 14 september

mede door het fantastische weer was het een mooie en geslaagde fietstocht.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 september 2008 om 23:56

FIETSTOCHT 2008 zondag 14 september

Zoals ieder jaar heeft ook nu de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort weer een fietstocht georganiseerd, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd mee te gaan.

Start is a.s. zondag  9.30 - 10.00 uur vanaf het schoolplein. deelname slechts 1 euro.

Waarheen? Dat is altijd de verrassing, maar neem in elk geval je camera of verrekijker mee!!

We hopen dat het weer een gezellige dag wordt en na afloop wordt u een borrel aangeboden door de vereniging.

Tot Zondag!!


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 10 september 2008 om 10:48

SCHILDERFEEST OP HET SCHOOLPLEIN ZATERDAGMIDDAG 20 SEPTEMBER!!

Zaterdag 20 september is het nationale burendag. De stichting dorpshuis en de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort willen daar gezamelijk aan meedoen en hebben het volgende plan:
Nu het schoolplein helemaal nieuw is ingericht met mooie bestrating, nieuwe schuur en fietsenstalling nodigen wij alle kinderen van ons dorp uit om de achterwand van het fietsenhok helpen te beschilderen.
Wat is de bedoeling?
Iedereen die mee wil doen kan een tekening inleveren bij Yvonne de Vries op Zwienhemsdijk nr 6. Dit kan tot 17 september.
Het thema is Landschappelijk Eexterzandvoort: dat betekent dat je elke tekening mag maken over wat je mooi vindt in Eexterzandvoort.
Yvonne en Renate Rietman zullen van al die tekeningen een mooie grote compositie maken.Samen gaan we die dan op zaterdagmiddag om 2 uur inkleuren. Voor verf en kwasten wordt gezorgd.
Als het klaar is gaan we pannenkoeken bakken! Er zijn vast wel een paar moeders (of ook vaders?) die ons willen helpen met bakken (inkoop wordt geregeld)
Alle dorpsbewoners zijn hierbij van harte uitgenodigd om onder het genoegen van hapje drankje het resultaat van het gezamelijke kunstwerk te komen bekijken!
Dit feestje wordt gefinancierd in het kader van de nationale burendag door het Oranjefonds. Het wordt gezamelijk georganiseerd door de stichting dorpshuis en de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort. Met hartelijke dank aan alle hardwerkende buren in ons dorp om zo'n mooi schoolplein te realiseren.
zie voor nadere info: www.oranjefonds.nl

Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 05 september 2008 om 10:55

GEVRAAGD VITRINEKASTJE

Wie zou ons aan een vitrinekastje of informatiebord kunnen helpen.

Het is de bedoeling om dat op een duidelijk zichtbare plek te plaatsen op het schoolplein (of b.v. bevestigen aan  het fietsenhok) waarin we informatie kunnen ophangen zoals het maandelijkse groene A-4tje, de wandelroute, en eventuele algemene informatie.

het formaat ongeveer 60 x 50 x 5  (hxbxd) cm met afsluitbaar doorzichtige voorwand.

reacties en/of info bij wim, dalweg 27, tel.  468413 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 03 september 2008 om 10:39

Barbecue

Zaterdagavond 16 augustus is de jaarlijkse barbecue in het dorp. Alle dorpsgenoten zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom bij het dorpshuis. Een mooie gelegenheid om vakantieverhalen uit te wisselen. En voor nieuwe dorpsbewoners om op een ongedwongen manier kennis te maken met de overige bewoners van Eexterzandvoort.
Kosten: 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. U kunt zich opgeven bij één van de bestuursleden van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort. Namen en adressen zijn te vinden door in het keuzemenu 'verenigingen', 'Dorpsbelangen Eexterzandvoort' te kiezen. We houden rekening met vegetariers als u dat bij u opgave vermeldt. 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 25 juli 2008 om 19:23

gemeente neemt takkenafval mee

De storm van afgelopen zondag heeft nogal wat schade aangericht. Her en der hebben mensen heel wat takkenafval; en het is nog lang geen pasen. Daarom hebben we de afspraak met de gemeente dat alle takkenafval dat maandag aan de weg ligt door de gemeente wordt meegenomen. Voor de goede orde: het gaat dus niet om tuinaval, maar afval als gevolg van de storm.
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 27 juni 2008 om 22:18

jaarvergadering en caféavond

Vrijdagavond 23 mei is de halfjaarlijkse ledenvergadering van de vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort, met aansluitend een caféavond.

het bestuur wil deze keer eens op een andere manier vergaderen. Er staan dit keer niet zoveel punten op de agenda; we verwachten daarom er vlot doorheen te zijn. Daarom willen we dit keer de ledenvergadering combineren met een caféavond voor het hele dorp.

Om 20.00 uur beginnen we met de ledenvergadering en zo tegen 21.00 uur verwachten we aan de rondvraag toe te zijn, die dan overgaat in een caféavond.

Alle leden krijgen nog een uitnodiging met een kort verslag en een agenda in de bus. Alle dorpsgenoten zijn vanaf 21.00 uur welkom op de caféavond. Er is gelegenheid om te biljarten, te kaarten, te darten en te sjoelen. Natuurlijk zorgen we voor de nodige drankjes en hapjes. We hopen iedereen te ontmoeten op 23 mei in het dorpshuis.

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 26 april 2008 om 21:33

koninginnedag

Het feestje met spelmiddag rond koninginnedag moeten wij helaas even uitstellen, maar we komen daar uiteraard later nog wel op terug.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 23 april 2008 om 22:33

Voorjaarschoonmaak in Eexterzandvoort.

Gewapend met grijpers en vuilniszakken trok een legertje schoonmakers zaterdag door het dorp. Eexterzandvoort deed mee aan de landelijke opschoondag en met name de jeugd deed vol enthousiasme mee. Vooral troep uit de sloten vissen is een echte sport en dat levert natuurlijk wel eens een kletspoot op. Vele honderden blikjes zochten we uit sloten en bermen. Eexterzandvoort blijkt populair te zijn bij wielrenners, maar om die blikjes nou zo in de berm te pleuren….Hoe het ook zij; we hadden er mooi weer bij en de stemming zat er uitstekend in. Onderweg moesten we regelmatig uitwijken voor trekkers en een grote kraan, die hout naar de paasbult reden. Het was dus echt grote schoonmaak in Eexterzandvoort.

Na afloop was er in het dorpshuis iets te drinken en eten voor de harde werkers. En niet te vergeten: een echte oorkonde en een kek rugzakje met www.eexterzandvoort.com erop. Kijk, dat heeft niet iedereen.

Maandag werd het afval keurig opgehaald door de gemeente. Totaal hadden we 230 kilo vuil opgehaald! 't Is weer een stuk schoner in Eexterzandvoort.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 16 maart 2008 om 17:35

zaterdag 15 maart opschoondag

Deze week is de Week van Nederland schoon. Dat wordt afgesloten met de Landelijke opschoondag op zaterdag 15 maart. De gemeente Aa en Hunze heeft de dorpen gevraagd om daar mee te doen. Een paar jaar geleden hebben we ook al eens op een morgen de bermen en sloten in Eexterzandvoort afvalvrij gemaakt en dat leverde toen een beste bult op. Dat gaan we komende zaterdag weer doen. Doen jullie mee?
Meld je dan om 10 uur bij het dorpshuis. Dan starten we en worden de routes ingedeeld.
Meenemen graag: een hark en werkhandschoenen.
Na afloop, tegen 12 uur, is er in het dorpshuis iets te drinken en een warme versnapering. Kinderen krijgen na afloop een oorkonde en een klein cadeautje.
Wij zoeken nog vrijwilligers met een trekker of auto met kar; die kunnen zich opgeven bij één van de bestuursleden van dorpsbelang; Bert (468229), Jannie (468343), Wim (468413), Hans (468106) of Frits (468838).
Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 09 maart 2008 om 13:00

riooloverleg op 31 januari

Vorige week heeft het bestuur van dorpsbelang contact gehad met de gemeente over de rioleringsproblemen. De gemeente heeft aangegeven dat ze de problemen serieus wil oppakken. Dat hebben we afgelopen vrijdag kunnen merken. Het was druk in het dorp met rioleringsauto’s die rioolleidingen doorspoten en een auto met allerlei ingewikkelde meetapparatuur en cameraatjes. U heeft de foto’s op de website kunnen zien, gemaakt door Marjan. En waarschijnlijk heeft u het ook kunnen ruiken; bij ons stonken WC en badkamer tenminste behoorlijk!

Afgesproken is ook dat er overleg komt tussen de heer Heis, de beleidsmedewerker riolering van de gemeente Aa en Hunze, het bestuur van dorpsbelangen Eexterzandvoort en de ‘rioolslachtoffers. We gaan dan bespreken wat er aan de hand is met de riolering en hoe de problemen moeten worden opgelost.

Dat overleg zal zijn op donderdagavond 31 januari om 20.00 uur in het dorpshuis. Als u ook problemen heeft (gehad) met de riolering en wilt komen meepraten; welkom.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 28 januari 2008 om 22:00