Nieuwsberichten van 2007


IJspret

Na een hele week voortdurend de thermometer in de gaten te hebben gehouden was het dan zaterdag 22 december eindelijk zover, er kon geschaatst worden. Het weer was prachtig. Met een strak blauwe lucht en de natuur wit van de vorst had je een prachtig plaatje. De eerste fanatiekelingen waren al rond 9.15 uur aanwezig en al spoedig volgden er meer. Ook na de middag werd de ijsbaan bezocht door groot en klein. De baan lag er goed bij en een ieder had veel plezier. Rond 15.00 uur hadden een paar moeders voor warme chocolademelk met slagroom en een kerstkransje gezorgd wat er bij iedereen goed in ging. Het was erg gezellig en de laatsten vertrokken rond 17.15 uur van de baan. Helaas dooide het zondag al weer waardoor er niet meer geschaatst kon worden. Doch die ene dag hebben we maar weer te pakken en hopen dat er deze winter nog meer zullen volgen.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 23 december 2007 om 12:37

vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!!

het bestuur van de vereniging dorpsbelangen wenst iedereen

een heel fantastisch, gelukkig, succesvol, gezond en gezellig 2008

 

 

graag tot ziens op de nieuwjaarsreceptie op 6 januari.

 


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 22 december 2007 om 10:40

De Sint in Eexterzandvoort

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Ook dit jaar bracht de Sint weer een bezoek aan Eexterzandvoort, vergezeld door zijn trouwe Pieten. Ze moesten weer en wind doorstaan om bij het dorpshuis een gezellig feestje te bouwen. De zaal was goed gevuld en de kinderen zaten allemaal in spanning te wachten op het grote moment. Opa nootje bracht weer als vanouds prachtige sinterklaasliederen ten gehore. De kinderen werden allemaal persoonlijk bij de Sint geroepen en de Pieten maakten er een dolle boel van. De pepernoten vlogen door de zaal en de kinderhandjes werden goed gevuld. Er werd gedanst en gezongen en Sinterklaas voorzag ieder kind van een kadootje. Het feestje was weer zeer geslaagd en we hopen dat hij volgend jaar weer komt. Meer foto's? Meer foto's zien? Klik hier!

img_2049_250


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Toneelvereniging Eexterzandvoort op 04 december 2007 om 23:18

bloemschik avond

Op maandag 3 december a.s. om 19.30 uur organiseert de Vrouwen Vereniging een bloemschik avond.

We gaan die avond een etagère maken. De kosten voor deze avond bedragen € 19,50 + koffiegeld.

Opgave kan tot 27 november a.s. bij Marita Hollander tel. 468580 of Anita de Jonge tel. 468229.


Bericht geplaatst door: Vrouwen Vereniging Eexterzandvoort op 21 november 2007 om 21:34

Onverwacht bezoek

De avondmaaltijd stond dampend op tafel toen een luid gebonk op de ramen ons een halve meter de lucht in deed springen. Gelukkig lagen onze beide Oudduitsers buiten en bleef de schade beperkt tot een tijdelijk verhoogde hartslag van ons drieën.

pieten_jelke_460

 

Toen we de deur openden stonden er twee zwarte Spaanse rakkers op de stoep. Ze vielen met de deur in huis en namen brutaalweg plaats achter het bord van Jelke, die zijn heil inmiddels elders had gezocht. Natuurlijk viel het allemaal mee, maar beduusd kon je ons wel noemen. Ontsteld waren we zelfs, toen ze hun pepernoten met handenvol op tafel deponeerden. Zomaar tussen onze etensborden. Alle pogingen tot een goede opvoeding ten spijt, gapte Jelke na iedere hap sperciebonen,  een kruidnootje uit de immense bult strooigoed. Toen de Pieten aanstalten maakten om te vertrekken bleek het eigenlijke doel van het bezoek. Jelke is uitgenodigd op 2 december om 13.30 uur om samen met alle jonge en oudere dorpsgenoten de verjaardag van de Sint te komen vieren in het Dorpshuis. Sinterklaas komt zelf ook en zal met alle kinderen een functioneringsgesprek voeren. Als dat goed afloopt volgt meteen daarna een beoordelingsgesprek en overhandigt de Goedheiligman een passend cadeau. Als tegenprestatie verlangt Hij van de kinderen wel een gedicht, een liedje of een andere kunstuiting waar de oude bisschop blij van wordt...


Bericht geplaatst door: Rinko Huisman op 21 november 2007 om 19:56

Formulier Storingsmelding riolering

Zoals u weet heeft de gemeente Aa en Hunze de problemen met de riolering, waarvan eerder op deze site melding werd gemaakt, opgelost verklaard.

Hoe ze dat hebben geflikt verklappen ze niet, maar het bleek in een dag te kunnen worden geregeld. Goed werk! We zien daarom vol verwachting uit naar de volgende regenbui van enige betekenis.

Om de vinger aan de pols te houden hebben we met de betreffende afdeling afgesproken om dorpsbreed onze ervaringen met de waterafvoer bij slecht weer op te schrijven en aan hen toe te sturen. We hebben daarvoor een formulier ontwikkeld dat u kunt openen in uw favoriete tekstverwerker (als het maar Word is), bewerken, opslaan, afdrukken en verzenden per email. Alle gegevens staan er op. Het vereenvoudigt voor de gemeente de analyse van het probleem als zich dat onverhoopt nog eens mocht voordoen.

Klik hier om het formulier Storingsmelding riolering Eexterzandvoort te downloaden. We denken dat het zich vanzelf wijst, maar mocht u er niet uitkomen belt u dan even naar 468810.


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 18 november 2007 om 20:43

IJSBAAN VERVOLG

2e OPROEP VOOR HULP!

Het was een stevige klus door het hoge gras en het water, dat door de niet goedwerkende afvoer al op de ijsbaan stond.

Dankzij de inderhaast opgetrommelde vrijwilligers - applaus!- en de gestaag doormaaiende voorzitter zijn we toch een heel eind gekomen.

Komende zaterdag. de 24e, om 10.00 u vragen we nog eenmaal een ieders hulp om het op ril liggende gras met een aanhangertje te verwijderen. het liefst met hooivork! Na de arbeid koffie/borrel!!


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 17 november 2007 om 14:44

ijsbaan

door de onverwachte kou-inval wil het bestuur op zeer korte termijn de ijsbaan winterklaar maken.

Landschapsbeheer heeft ons hiervoor zaterdagmorgen 17 november een maaimachine ter beschikking gesteld, waarvoor onze hartelijke dank. We hebben wel wat hulp nodig om het gemaaide gras bijeen te harken, dezelfde machine kan het dan oppakken.

Dus een oproep. alhoewel we begrijpen dat het zeer kort dag is: Morgen al!!

Wie wil ons zaterdagmorgen helpen met harken? Graag om 10.00 u bij de ijsbaan.


Bericht geplaatst door: Redactie op 16 november 2007 om 19:24

Problemen wateroverlast opgelost

De gemeente meldde gisteren dat een oplossing is gevonden voor de acute wateroverlastproblemen van het afgelopen weekend. Dat zal een hele opluchting zijn voor de gedupeerden. Het is moeilijk vast te stellen of de genomen maatregelen afdoende zijn omdat het al meer dan een etmaal vrijwel niet heeft geregend. Afgesproken is daarom dat teruggekoppeld zal worden naar de gemeente of de problemen inderdaad zijn opgelost.

 

Deze klachten lijken nu verholpen, maar de riolering in Eexterzandvoort is al jaren een bron voor klachten. Vrijwel iedere ledenvergadering van de vereniging dorpsbelangen komt dit in de rondvraag aan de orde. Dan gaat het met name om klachten over stank. Dit is al meerdere keren bij de gemeente gemeld en die klachten lijken nog steeds niet verholpen.

We hebben, nu we toch intensief contact hadden met de afdeling openbare werken van de gemeente, dit stankprobleem ook maar weer aan de orde gesteld. De heer Heis, beleidsmedewerker rioleringen, meldde ons dat, om daarvan de oorzaak vast te kunnen stellen, het noodzakelijk is om tijdens de overlast nader onderzoek in te stellen. Daarom verzoekt hij om, als er tijdens kantooruren stankoverlast optreed, dit aan hem te melden op telefoonnummer 0592 267868,

 

Als bestuur willen we in de gaten houden hoe het gaat met de problemen rond de riolering en of genomen maatregelen afdoende werken. Daarom ons verzoek: als u klachten heeft, meld het dan bij de heer Heis, maar laat het ons ook even weten. De telefoonnummers en emailadressen van de bestuursleden vindt u bij dorpsbelangen Eexterzandvoort onder de knop ‘verenigingen’.  

 

Bovendien gaan we mensen van wie we weten dat ze overlast hebben gehad vragen een registratie bij te houden van eventuele klachten. Het lijkt ons wel slim om ook de stankklachten te registeren; op welk moment van de dag of nacht die zich ook voordoen. Wij zullen de klachten verzamelen en dit aan de gemeente rapporteren. Uiteraard met de bedoeling dat de gemeente maatregelen gaat nemen om de problemen op te lossen. Zeer binnenkort volgt nader bericht over de registratie 

Wellicht lukt het op deze manier om een eind te maken aan alle rioleringsproblemen


Bericht geplaatst door: Vereniging dorpsbelangen Eexterzandvoort op 15 november 2007 om 11:56

GRATIS BOEK VOOR BIEB LEDEN

Aan alle leden van de bibliotheek

Het gratis boek : de gelukkige klas van Theo Thijssen

ligt komende donderdag  15 november voor jullie klaar

Dus kom allemaal naar de bestelbieb voor dit leuke kado

de_gelukkige_klas_144

 

 

 


Bericht geplaatst door: Bestelbieb op 14 november 2007 om 20:23

Meldt uw wateroverlast op dit nummer

Waterschap Hunze en Aa's 0900 - 33 66 990.
Bericht geplaatst door: Rinko Huisman op 12 november 2007 om 23:28

Wateroverlast na regenval

Iedere keer als het een beetje heeft geregend zijn er problemen met de riolering aan de Dalweg en de Zwienhemsdijk in Eexterzandvoort. Dit weekend heeft het echter niet een beetje maar heel erg geregend. Het pobleem is dan ook heel erg nu. De faecaliën drijven nog uren op de plaats waar ze zijn achtergelaten. Aan de Zwienhemsdijk moet zelfs de keuken worden gedweild om droog te kunnen lopen.

Inmiddels is het probleem meerdere keren gemeld bij het Waterschap (Hunze en Aa's). Vandaag ook bij de gemeente (Aa en Hunze). Waarom? Omdat het Waterschap aangeeft te voldoen aan de afspraak dat ze 57 m3 per uur weg moeten pompen en dat de gemeente het meerdere tijdelijk moet bergen in een bassin dat daarvoor beschikbaar zou moeten zijn. Zo'n bergbassin is er niet of met onvoldoende capaciteit. De gemeente geeft dan ook aan dat het probleem op beleidsniveau moet worden aangekaart.

Inmiddels is het bestuur van Dorpsbelangen op de hoogte gesteld van de acute problemen van dit moment. Men schijnt er al jaren met de gemeente over te praten. Wie kampt(e) op zondag 11 november ook met problemen van deze aard? Meld het dan even bij Jannie Schonewille, secretaris van de vereniging. Zij stuurt in ieder geval vandaag nog een email naar de gemeente. Woensdag vergadert het bestuur, dus bel even naar Jannie op 0598-468343, om haar van de juiste informatie te voorzien.

Een foto van de overlast aan de Dalweg 11 is op aanvraag beschikbaar :-).

 


Bericht geplaatst door: Rinko Huisman op 11 november 2007 om 12:43

Groeten uit Noorwegen

Gefeliciteerd met de nieuwe website! Hij ziet er erg mooi uit! De nieuwe website is een goede reden om weer eens wat van ons te laten horen!

We wonen alweer ruim anderhalf jaar in Noorwegen en raken langzamerhand inburgerd in onze nieuwe omgeving. We kennen steeds beter de weg, leren steeds meer mensen kennen en meer mensen kennen ons. Vanaf het begin hebben we behoorlijk geïnvesteerd in het leren van de Noorse taal. Nu kunnen we een behoorlijk woordje meepraten.

We wonen nog steeds in Vaksvik. De pijl op de foto geeft aan waar we wonen aan de fjord. Om een indruk te krijgen van de omgeving kun je een kijkje nemen op Google-maps.

Het gebied waarin wij wonen staat bekend om de meubelmakerijen. Hierin hebben we allebei een vaste baan kunnen vinden. We werken in principe 4 dagen in de week. In de winter werken we vaak meer zodat we in het voorjaar en zomer extra vrij kunnen nemen om wandeltochten te maken.

We hebben steeds meer gevoel dat Noorwegen past bij onze ambitie om veel in en met de natuur te leven. Dit jaar zijn we lid geworden van de Noorse Toeristen Vereniging (http://www.turistforeningen.no/english/). De vereniging heeft door heel Noorwegen hutten in de natuur. Als je lid bent van deze vereniging krijg je een sleutel die op alle hutten past zodat je in de hutten kunt overnachten. In de meeste hutten kun je de op voorraad zijnde etenswaren eten. Op deze manier kun je meerdaagse wandelingen maken zonder dat je al teveel bepakking nodig hebt. De herfst is bij uitstek het wandelseizoen voor de hogere bergtochten omdat dan de meeste sneeuw verdwenen is.

In het voorjaar hebben we een boot gekocht. Ze ligt in het haventje van Vaksvik op 5 minuten van ons huis. We zijn regelmatig op het water te vinden waar we vissen of een tochtje maken. Onze fjord grenst aan de wereldberoemde Geirangerfjord en is een dag varen met onze boot. Een werkelijk schitterende tocht! De Geirangerfjord en omgeving staan op de Unesco erfgoedlijst en is de meest bezochte attractie in Noorwegen.

Nu staat de winter voor de deur. De eerste sneeuw is al weer gevallen op 200 meter hoogte en we zien de sneeuwgrens langzaam zakken tot zeespiegelniveau. De dagen worden snel korter en het duurt niet lang meer of we staan op de “lange latten”. Dit is een gezellige periode waarin veel langlaufbanen en de skihellingen verlicht zijn.

We hoorden dat in Eexterzandvoort grote veranderingen plaatsvinden. We komen zeker even kijken als we in december naar Nederland gaan. Ook zullen we Eexterzandvoort blijven volgen via de website!

Een vriendelijke groet uit Noorwegen!

Ineke en Bert

Vaksvik, 6240 Ørskog, Norge
E-post: dehaan.bert@gmail.com
Skypenaan: bert.en.ineke
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Rinko Huisman op 11 november 2007 om 10:31

Sint Maarten

Om vijf uur verzamelde zich een groep van twaalf kinderen voor het Dorpshuis. Na het maken van een foto waar ze allemaal op staan, gingen de kinderen in kleine groepjes op pad. Iedereen was thuis en oude en nieuwe liederen werden ten gehore gebracht. Er werd weer royaal gegeven. Lekker snoepgoed, chips, speelgoed en zelfs geld zat er deze keer bij. Het was waterkoud, maar de Zandvoorter jeugd liet zich er niet door tegenhouden. De tocht door het dorp, waar zich tot op de uiteinden oude en nieuwe inwoners hebben gevestigd, nam ongeveer anderhalf uur in beslag. Wat de jeugd betreft, een welbestede middag en ongetwijfeld voor herhaling vatbaar.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Rinko Huisman op 10 november 2007 om 18:52

Feestelijke opening website

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Donderdagavond 1 november is deze geheel vernieuwde website feestelijk gelanceerd. In het dorpshuis hadden zich enige tientallen bewoners verzameld om dit festijn mee te maken. Burgemeester van Oosterhout was uitgenodigd voor deze happening, maar zijn agenda liet het niet toe fysiek aanwezig te zijn. Wel had hij een openingswoord gemaild, waarin hij het dorp feliciteerde met de nieuwe website. Met een mooie PowerPoint werd één en ander geprojecteerd, gevolgd door een spetterend virtueel vuurwerk. Met een champagnetoast begroetten de bewoners van Eexterzandvoort de nieuwe website. Daarna volgde een virtueel rondkijkje. De foto’s geven een beeld van deze feestelijke opening. En om de PowerPoint te bekijken, klik hier


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 01 november 2007 om 21:25

Bloemschikken

Een keer in de maand is Aleida Goelema met een vaste groep cursisten in het dorpshuis aan het bloemschikken. Dit gebeurt op de vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur. De eerst volgende keer dat ze aanwezig zal zijn is op vrijdag 30 november. Ze maakt geen gewone bloemstukjes maar werkt met materiaal uit uw eigen omgeving. Het resultaat is erg mooi. Lijkt dit u leuk loop dat rustig eens binnen op deze morgen. Voor eventuele informatie kunt u contact met haar op nemen. Tel. 0598-468227.
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 31 oktober 2007 om 22:01

Overhandiging AED

Zoals iedereen vorig jaar november op de website heeft kunnen lezen, werd er door het ledenfonds van de Rabobank aan alle dorpshuizen en een afdeling van het Rode Kruis in de gemeente Aa en Hunze een Automatische Externe Defribilator ( AED )aangeboden. Deze werd ons in november 2006 symbolisch overhandigd omdat er nog eerst een cursus voor moest worden gevolgd. Deze cursus kon door drie personen van elke afdeling worden gevolgd en dit zou door de Rabobank betaald worden. Voor ons dorp zijn Carola Hollander, Wim Polman en Marjan Kroeze in mei dit jaar op cursus geweest en zijn cum-laude geslaagd. Ook de andere dorpen in de gemeente hebben dit met goed resultaat gedaan zodat afgelopen september de AED. apparaten op de Rabobank in Gieten zijn overhandigd. Betsie en Marjan waren namens dorpshuis 'd'Aol School' aanwezig. Het apparaat komt in het dorpshuis op een plaats te hangen waar hij in geval van nood snel kan worden gepakt. Wanneer het apparaat eenmaal is gebruikt wordt hij automatisch door de firma die het product levert weer gebruiksklaar gemaakt. Dus alleen gebruiken bij noodgeval.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Stichting Dorpshuis d'Aol School op 28 oktober 2007 om 21:13

Jaarlijkse bbq

Het is al enige tijd geleden, maar hier zijn dan de foto's van de jaarlijkse bbq.
Het was prachtig weer en het was weer een gezellige boel.
De foto's spreken voor zich.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Toneelvereniging Eexterzandvoort op 28 oktober 2007 om 15:40

Onderhoud van sloten.

Het slootonderhoud wordt dit jaar verzorgd door de firma Holstein uit de Groeve.


Bericht geplaatst door: Landbouwvereniging Eexterzandvoort op 23 oktober 2007 om 19:43

Hele grote biet

De gebroeders Oosting boeren goed! Het levert in ieder geval hele grote bieten op. Roelof toont hier zijn ervaring als landbouwer met een biet van maar liefst 13 kilo!. Dat is zo bijzonder dat zelfs de regionale pers er op af kwam. Peter Stevens maakte de foto van Roelof met biet voor de Schakel, buurman Paul Wayers lukt het ook om de biet op de foto te krijgen.


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 18 oktober 2007 om 22:20

Eexterzandvoorter fietstocht

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan

Op nota bene een prachtige zomerdag, om 10.30 uur, kwamen 30 Eexterzandvoorters en 6 kinderen op uitstekende tweewielers te samen bij het Dorpshuis voor een verrassende "Schonewille"rs fietstocht.

Inderdaad verrassend, want zelfs mensen, die hier al 30 jaar wonen, wisten niet, dat er zó vlakbij fietspaden door ons prachtige landschap slingerden. Helaas laten de foto’s hier niets van zien ! Maar voor de liefhebbers: de routebeschrijving is te vinden onder 'ons dorp'. 

tekst en foto's: Paul Wayers


Klik hier om naar het fotoalbum te gaan >>
Bericht geplaatst door: Redactie op 18 oktober 2007 om 13:53